Retour à l'accueil

Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht

Espagne

dès 1.631 € TTC
/pers.;

 • 8 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Half Board (Drinks not Included)
Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • kennismaking met de geboortestad van Pablo Picasso: Malaga
 • toegang tot het Alhambra met bezoek onder leiding van lokale gids
 • volledige dag in Sevilla met zijn diverse architectonische hoogtepunten
 • glaasje heerlijke sherry in een typische bodega

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 jeu 2 ven 3 sam 4 dim
5 lun 6 mar 7 mer 8 jeu 9 ven 10 sam 1.631 € retour le 17-10-2020 Choisir 11 dim
12 lun 13 mar 14 mer 15 jeu 16 ven 17 sam 18 dim
19 lun 20 mar 21 mer 22 jeu 23 ven 24 sam 25 dim
26 lun 27 mar 28 mer 29 jeu 30 ven 31 sam
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem
- Nederlandstalige lokale stadsgidsen in Granada op dag 2 en Sevilla op dag 5
- Engelstalige lokale stadsgids in Córdoba op dag 4
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly inclusief Fly Deluxe
- alle luchthaventaksen
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor het Capilla Real en het Alhambra in Granada op dag 2
- toegangsgeld voor de Mezquita in Córdoba op dag 4
- toegangsgeld voor het Alcazar in Sevilla op dag 5
- toegang tot paardenshow in de Koninklijke Rijschool van Jerez de la Frontera op dag 6
- bezoek en degustatie van sherry in een bodega in Jerez de la Frontera op dag 6
 - alle overnachtingen
- 7x ontbijt, 7x avondmaal
 - alle lokale taksen
 - per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek "inbegrepen" (voorzie ongeveer € 80)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Malaga - Granada

  Rechtstreekse vlucht naar Malaga. We starten onze Andalusisch belevenis in de autovrije binnenstad van Malaga met zijn Moorse, Romeinse en Katholieke invloeden. Doorheen de jaren groeide deze stad, uitkijkend over de Middelandse Zee en zijn 18e-eeuwse één-torige kathedraal, uit tot een interessante mengelmoes van gezellige tapasbars, historische gebouwen en talrijke musea. Dit kan ook niet anders in de geboortestad van de internationale kunstartist Pablo Picasso! Op het drukke Plaza de la Merced kunt u zijn geboortehuis en standbeeld zien pronken. Prachtige uitzichten over de stad heeft u vanuit de Moorse vestiging Alcazaba. We reizen verder naar Granada. Indien de tijd het toelaat stoppen we bij zijn kathedraal, een imponerend mooi geportioneerd bouwwerk uit de renaissance. Avondmaal en overnachting in hotel Gran Luna de Granada**** in Granada.

  avondmaal

  Málaga
 2. Dag 2

  Granada

  De ligging van Granada aan de voet van de Sierra Nevada, de 'besneeuwde bergketen' in het dal van de rivier de Darro, geeft aan deze stad een onvergetelijke charme. In de voormiddag verkennen we onder leiding van een lokale gids deze bijzondere stad. Al kuierend door de straten van Granada merken we dat deze stad het laatste bolwerk van de islam was op het Iberische schiereiland. Deze 'parel van Andalusië' die door de Arabieren in 756 werd gesticht, behoorde oorspronkelijk aan het kalifaat van Córdoba alvorens ze de hoofdstad van het islamitische koninkrijk van Granada werd. De Arabische invloeden zijn op verschillende plaatsen van de stad nog duidelijk zichtbaar. We nemen een kijkje bij de Capilla Real, de koningskapel, een meesterwerk van flamboyante gotiek. 's Namiddags bezoeken we het Alhambra, een prachtig paleis en fort uit de Moorse periode. Het Alhambra werd gebouwd in de 11e eeuw op de Sabikaheuvel, op 200 meter boven Granada. Onder leiding van een lokale gids ontdekken we dit prachtige complex. Dit bezoek duurt makkelijk zo'n drie uur. Opgelet, door de restricties van het Alhambra zelf is het mogelijk dat het bezoek 's avonds doorgaat. Na het avondmaal in het hotel maken we een avondwandeling door de wijk Albaicín. U kunt ook eventueel een flamenco-voorstelling bijwonen (facultatief). De zigeuners laten het ritme van de flamenco weerklinken tijdens deze feesten die een mengelmoes zijn van zang, dans en muziek. Avondmaal en overnachting in hotel Gran Luna de Granada**** in Granada.

  ontbijt, avondmaal
  Alhambra, Granada
 3. Dag 3

  Granada - Ubeda - Baeza - Córdoba

  Bezoek aan de door olijfbomen omgeven renaissancesteden Ubeda en Baeza. Het stadje Ubeda bezit prachtige renaissance- en barokgevels uit de 16e eeuw. Met haar okerkleurige stenen en de architectonische weelderigheid van haar paleizen en kerken doet ze eerder denken aan renaissancesteden in Castilië of Extremadura. De oude binnenstad is zeker een bezoekje waard. Hoogtepunt in Ubeda is zonder twijfel de Plaza de Vázguez, het centrale plein. Het intieme Baeza, de zusterstad van Ubeda, bezit imposante paleizen, pleinen, kerken, een kathedraal en vele monumenten zoals het Casa del Pópulo. Het was de eerste stad die definitief door de Moren heroverd werd en kende aansluitend een bloeiende periode waar de stad nu nog de vruchten van plukt. In de namiddag rijden we door naar Córdoba. Avondmaal en overnachting in hotel Maciá Alfaros**** in Córdoba.

  ontbijt, avondmaal

  Ubeda
 4. Dag 4

  Córdoba - Sevilla

  Vandaag wandelen we door de stad via de Plaza del Potro die door Cervantes in zijn verhaal over Don Quichote wordt genoemd. Aan de oevers van de Guadalquivir maken we kans grote groepen koereigers op te merken. We gaan tot bij de Puente Romana waar we het oorspronkelijke niveau van de oude stad kunnen zien. We bezoeken onder begeleiding van een lokale gids de in de 8e eeuw gebouwde Mezquita, een ruimte die werd gebruikt voor religieuze en politieke doeleinden en die plaats kon bieden aan wel 20.000 mensen. In deze moskee zien we maar liefst 840 zuilen van marmer, jaspis en graniet waarop tweekleurige hoefijzerbogen steunen. Het is een stille getuigenis van de kunst die de kaliefen tentoonspreidden tijdens hun heerschappij. Via de oude stadsmuren wandelen we langs de Barrio Judería en de synagoge. In de namiddag rit naar Sevilla. Avondmaal en overnachting in hotel Silken Al Andalus**** in Sevilla.

  ontbijt, avondmaal

  Cordoba
 5. Dag 5

  Sevilla

  Sevilla was de economische hoofdstad van het Spaanse rijk in de 16e eeuw. Deze stad bezit een van de mooiste verzamelingen monumenten van het land. Samen met een lokale gids bezoeken we dan ook de verschillende architectonische hoogtepunten, zoals het Alcázar en zijn tuinen en de verblijfplaats van de koninklijke familie als ze in Sevilla zijn (op die momenten gesloten voor het publiek). De grootse kathedraal met de Giraldatoren is ook een bezoekje waard. De Giraldatoren, de mooiste minaret van de dynastie der Almohaden, biedt u een prachtig uitzicht op de stad, als u natuurlijk de moed hebt om helemaal naar boven te gaan! Ook La Macarena, de Murallas, de Junta de Andalucía, de Plaza de Toros en de Barrio Santa Cruz met zijn smalle steegjes zullen u zeker bekoren. 's Avonds geniet u van typische tapasmaaltijd met een heerlijk glaasje sangria. Overnachting in hotel Silken Al Andalus****.

  ontbijt, avondmaal

  Sevillla
 6. Dag 6

  Sevilla - Jerez de la Frontera

  We verlaten Sevilla en rijden naar Jerez de la Frontera, befaamd om zijn wijnbouw, het fokken en dresseren van paarden en het selecteren van stieren. Jerez de la Frontera is ook een stad van historische betekenis. Ze werd gesticht door de Feniciërs, maar heeft nadien nog vele andere overheersers gekend die elk hun stempel op haar hebben gedrukt. De Koninklijke Rijschool zet haar deuren open en een bezoek aan de stoeterij staat op het programma. U zult zeker genieten van dit mooie spektakel. In de namiddag staat er een bezoek aan een typische bodega op het programma. U kunt er van een glaasje sherry proeven en zult van naaldje tot draadje te weten komen hoe die heerlijke sherry tot stand komt. Avondmaal en overnachting in hotel Sherry Park**** in Jerez de la Frontera.

  ontbijt, avondmaal

  Sherry in Jerez de la Frontera
 7. Dag 7

  Jerez de la Frontera - Arcos de la Frontera - Ronda - Torremolinos

  We rijden naar Torremolinos aan de Costa del Sol. Onderweg stoppen we in Arcos de la Frontera, een van de meest opvallend gelegen Pueblos Blancos of witte dorpen van Andalusië. Het dorp staat op een vooruitspringende rots die loodrecht boven het dal uitrijst. In deze witte dorpjes waar u zich nog in de vorige eeuw waant, is het licht verblindend wit. U loopt er door een labyrint van straatjes met huizen die de bewoners onvermoeibaar blijven witkalken. We rijden verder naar Ronda, een historische Spaanse stad met schilderachtige steegjes. De stad, gelegen aan de rand van een ravijn gevormd door dolomietgesteente, is zeker een bezoekje waard. De oude stad komen we binnen via de Puente Nuevo over de El Tajo, een 150 m diepe kloof die uitgeslepen werd door de rivier de Guadalevin. Deze brug biedt u een verrassend uitzicht op de rivierengte met haar loodrechte wanden. Ook de Plaza de Toros, de oudste van Spanje, kunnen we een bezoekje brengen. We rijden verder naar de Costa del Sol. Avondmaal en overnachting in hotel Sol Don Pedro**** in Torremolinos.

  ontbijt, avondmaal

  Ronda
 8. Dag 8

  Torremolinos - Malaga - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Malaga voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Spanje

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Granada 2 Gran Luna de Granada****
Córdoba 1 Maciá Alfaros****
Sevilla 2 Silken Al Andalus****
Jerez de la Frontera 1 Sherry Park****
Torremolinos 1 Sol Don Pedro****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Destination

Espagne

En générale

Plus qu’un pays, une ambiance… Laissez-vous entraîner dans le pays des tapas et de la convivialité et vivez le voyage en Espagne de vos envies. Sourire garanti !

En Andalousie, succombez au charme des patios fleuris, de la mosquée de Cordoue, du palais et des jardins ombragés de l’Alhambra. De ville en village, vous serez comme envoûté par la beauté des décors marqués par l’empreinte orientale. Prenez le temps de profiter de chaque rayon de soleil : ici place est faite à la douceur de vivre.

Gastronomie

La cuisine espagnole a atteint une popularité jamais vue auparavant. Elle est aussi riche et variée que les paysages de ses régions.
Le plat incontournable qu’il faut goûter et savourer est La "Paëlla", faite à base de riz cuit dans l’huile en même temps que le poulet, porc maigre avec jambon, langoustines, petits pois, ail, oignons, épices et safran.
Parmi les saveurs à découvrir :
- Le jambon ("Jamon") Serrano
- Le "Gaspacho" : soupe froide, aux tomates, poivrons et ail
- La Soupe aux amandes : servie en dessert, mais elle devient potage à Noël, rehaussée de safran
- Les calamars frits
- Les brochettes d'espadon : on fait cuire des poissons entiers "à la plancha", c'est-à-dire sur une plaque d’acier, des rougets, daurades, sole, loups, espadon, etc. Ce type de plat est souvent accompagné d’un assaisonnement appelé "Alino". Dans cette recette, le poisson est coupé en dés et enfilé sur des brochettes.

La destination

Au-delà de ses fiestas, tapas et siestas, il y a son histoire, passionnante et visible dans chacune de ses villes. Séville, Madrid, Barcelone, pour ne citer qu'elles, révèlent à elles seules la riche culture et les mille facettes d'une Espagne chaleureuse et attachante.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire.
Canaries : -1h.
Le changement d’horaire d’été et d’hiver a lieu le même jour que pour la Belgique.

Temps de vol

Entre 1h30 et 4h environ

Climat

L'Espagne offre à ses visiteurs un climat méditerranéen agréable. Les étés sont chauds et secs et les hivers plutôt doux et cléments. L’automne est cependant la saison la plus pluvieuse. Les Baléares quant à elles sont protégées des vents par sa sierra du nord et les pluies y sont moins abondantes. Les Canaries jouissent d’un climat doux et printanier toute l’année, un climat ensoleillé est tempéré par les alizés mais rarement par la pluie.

Langue

La langue officielle est l'espagnol. Le français et l'anglais sont compris dans les principaux lieux touristiques.


Informations Pratiques

Documents de voyage

Carte d'identité en cours de validité

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour en Espagne.

Monnaie locale

EURO (EUR)

Décalage horaire

Pas de décalage horaire avec la Belgique.

Langue

La langue officielle est l'espagnol. 

Permis de conduire

Le permis de conduire belge est reconnu en Espagne.

Courant électrique

Le courant électrique est du 220 volts et les prises sont identiques aux prises belges, inutile d'amener un adaptateur.Chargement en cours