Retour à l'accueil

Centraal-Portugal, een beklijvende ervaring

Portugal

dès 1.550 € TTC
/pers.;

 • 8 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Half Board (Drinks not Included)
Centraal-Portugal, een beklijvende ervaring - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • VTB reisleiding van Brussel tot Brussel 

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • uitgebreid bezoek aan Lissabon en aan de universiteitsstad Coimbra
 • bezoek aan het Palácio Nacional in Sintra
 • bezoek aan het middeleeuwse Óbidos

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 5 sam 1.550 € retour le 12-09-2020 Choisir 6 dim
7 lun 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 12 sam 13 dim
14 lun 15 mar 16 mer 17 jeu 18 ven 19 sam 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 26 sam 27 dim
28 lun 29 mar 30 mer
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

 - VTB reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem
 - viplounge op de luchthaven bij vertrek
 - rechtstreekse internationale vluchten met TAP Air Portugal
 - alle luchthaventaksen
 - lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 - alle vermelde lokale transfers
 - Engels-, Frans- of Nederlandstalige lokale gids in Coimbra, Tomar en Lissabon 
 - fado-avond op dag 7
 - alle overnachtingen
 - 7x ontbijt, 7x avondmaal
 - alle lokale taksen
 - per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek “inbegrepen” (voorzie ongeveer € 120)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Lissabon - Évora

  Vertrek uit Brussel en aankomst in Lissabon. Aansluitend rijden we door naar Évora, een oude ommuurde stad die er, om het middeleeuwse karakter te behouden, erg strenge bouwvoorschriften op nahoudt. Bij het binnenrijden lijkt het alsof we in een moderne stad terechtkomen, maar eens we de omwalling bereikt hebben, ontdekken we de oudste stad van het Iberische schiereiland. In Évora verbleven verschillende koningen en de stad was bijgevolg het toneel van meerdere historische gebeurtenissen. Er is een overvloed aan bezienswaardigheden zoals de Praça do Giraldo en het regionaal museum. De ruïne van een Romeinse tempel uit de 2e eeuw is zonder twijfel een pareltje. Er staan nog veertien Korinthische zuilen overeind en het geheel is mooi bewaard gebleven. Een bezoek aan deze boeiende stad is dus vanzelfsprekend! Avondmaal en overnachting in hotel Mar D'ar Muralhas**** in Évora.

  avondmaal
  Portugal
 2. Dag 2

  Évora - Estremoz - Elvas - Vila Viçosa - Évora

  We rijden van Évora naar Estremoz, de favoriete verblijfplaats van koningin Santa Isabel. Estremoz was ooit een bolwerk tegen de voortdurende Spaanse aanvallen. Sedert de 17e eeuw is de bovenstad omgeven door een vestingsmuur. De benedenstad is veel recenter. De voorliefde van de koningin voor deze stad is heel makkelijk te verklaren door het feit dat er maar weinig plaatsen zijn waar er zo overvloedig met marmer gebouwd werd. "De witte stad waar het marmer glanst" opent zich nu ook voor ons. We bezoeken er o.a. het Koninklijk Paleis dat nu dienst doet als pousada, een luxueus hotel dat vaak gevestigd is in een historisch gebouw, zoals een kasteel of een klooster. Via Elvas zetten we onze reis verder richting Vila Viçosa. Deze in het groen gelegen koninklijke stad is ontstaan uit een voormalig besloten jachtterrein. Avondmaal en overnachting in hotel Mar D'ar Muralhas**** in Évora.

  ontbijt, avondmaal
  Estremoz
 3. Dag 3

  Évora - Marvão - Castelo do Bode - Tomar

  Vanuit Évora rijden we via Castelo do Vidé naar Marvão. Marvão is een waar adelaarsnest en biedt u schitterende vergezichten over de bergen en de bossen van de vlakte van Alentejo, vlakbij de Spaanse grens. We trekken verder naar Castelo do Bode, dat zowat het grootste waterreservoir heeft van Portugal. De stuwdam werd in 1951 afgewerkt en het stuwmeer strekt zich over zo'n 60 km uit. Omringd door pijn- en eucalyptusbomen is het een ware trekpleister voor zowel Portugezen als toeristen, die er rust en ontspanning zoeken. Als orgelpunt van deze dag bezoeken we het beroemde klooster van Tomar. Het klooster staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en werd oorspronkelijk gebouwd door de Orde van de Tempeliers. Avondmaal en overnachting in hotel Dos Templarios**** in Tomar.

  ontbijt, avondmaal
  Tomar
 4. Dag 4

  Tomar - Conimbriga - Coimbra - Tomar

  Van Tomar, via Conimbriga, naar Coimbra. Coimbra wordt vooral gekenmerkt door zijn universiteit die bovenop de heuvel ligt. Reeds van ver kunnen we haar onderscheiden door de markante klokkentoren en de grote boogvensters van de bibliotheek. Deze universiteit is de oudste (1308) en meest traditierijke van Portugal. Het straatbeeld wordt er overheerst door jonge mensen. De mengelmoes van verschillende culturen die zich door de straten begeeft, zorgt voor een leuke, ontspannen en feestelijke sfeer. We ontdekken de stad en we bezoeken de universiteit met de bibliotheek, de kapel en de kathedraal. Er is ook wat vrije tijd voorzien om op eigen ritme op ontdekking te gaan. Terug naar Tomar. Avondmaal en overnachting in hotel Dos Templarios**** in Tomar.

  ontbijt, avondmaal
  Universiteit van Coimbra
 5. Dag 5

  Tomar - Fátima - Batalha - Alcobaça - Óbidos - Caldas Da Rainha

  Vanuit Tomar gaan we naar de wereldberoemde pelgrimsstad Fátima voor een bezoek. Deze stad is gelukkig helemaal ingesteld op de ontvangst van duizenden pelgrims, want elk jaar opnieuw komen ze van heinde en verre. Ze komen te voet, zelfs kruipend op hun knieën over lange afstanden. De witte basiliek, gebouwd in 1928, beheerst het gigantische plein. Nadien kort bezoek aan Batalha en verder naar Alcobaça waar we halt houden bij de kerk. Óbidos, een waar pronkjuweel, is een van de leukste stadjes in Portugal. Dit middeleeuwse stadje is tot nationaal monument gebombardeerd en al wandelend kunt u de heerlijke sfeer van het slapende stadje opsnuiven. Daarna rijden we door naar Caldas da Rainha. Avondmaal en overnachting in hotel Sana Silver Coast****.

  ontbijt, avondmaal
  Fatima
 6. Dag 6

  Caldas Da Rainha - Mafra - Sintra - Estoril/Cascais - Lissabon

  Richting zuiden bezoeken we Mafra, het laatst gebouwde Koninklijk Paleis en Klooster, en tevens een van de machtigste bouwwerken van het westen. We zetten onze reis verder naar Sintra en het Palácio Nacional, aan de indrukwekkende rots Cabo de Roca op het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Hier eindigt de Serra de Sintra in een steile 150 m hoge kaap. Langsheen de Costa de Lisboa ontdekken we de mondaine badplaatsen Cascais en Estoril, om uiteindelijk Lissabon te bereiken. Het avondmaal nemen we in een lokaal restaurant, Populi. Overnachting in hotel Porto Bay Marques**** of Sana Malhoa****.

  ontbijt, avondmaal
  Sintra
 7. Dag 7

  Lissabon

  Gelegen aan de Taag lijkt de stad wel uitgegoten over een heuvelachtig landschap. De ganse dag geleid bezoek aan deze stad met een rijk verleden en ontelbare culturele en historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, de van oorsprong Moorse wijk Alfama, de Torre de Belém en het Mosteiro dos Jeronimos. We eindigen deze dag met een prachtige fado-avond met avondmaal. Overnachting in hotel Porto Bay Marques**** of Sana Malhoa****.

  ontbijt, avondmaal
  Lissabon
 8. Dag 8

  Lissabon - Brussel

  We vertoeven nog even in deze wondermooie stad en benutten de vrije tijd om eventueel nog laatste aankopen te doen. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt
  Lissabon

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Évora 2 Mar D'ar Muralhas****
Tomar 2 Dos Templários****
Caldas da Rainha 1 Sana Silver Coast****
Lissabon 2 Porto Bay Marques**** (16/05) of
    Sana Malhoa**** (13/06 en 05/09)

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: -1, zomer: -1

 


Destination

Informations Pratiques

Documents de voyage

Une carte d'identité ou un passeport valable suffisent pour les touristes de nationalité belge. Les enfants de 0 à 12 ans doivent être titulaires de la Kids-ID.
Pour une dernière mise à jour: http://diplomatie.belgium.be. 

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour à Portugal.

Monnaie locale

EURO (EUR)

Décalage horaire

hiver: -2, été: -2

Langue

La langue officielle est le portugais.


Chargement en cours