Retour à l'accueil

De koninklijke poort naar Oost-Europa

Pologne

dès 1.721 € TTC
/pers.;

 • 8 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Half Board (Drinks not Included)
De koninklijke poort naar Oost-Europa - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 10 personen, max. 25 personen

 • VTB reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • steden Warschau, Wroclaw en Krakau
 • aangrijpend bezoek aan het voormalige concentratiekampt van Auschwitz-Birkenau
 • ontdekking van Wieliczka, de wereldberoemde zoutmijn
 • excursie naar Zakopane, aan de voet van de Hoge Tatra

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 1.721 € retour le 11-09-2020 Choisir 5 sam 6 dim
7 lun 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 12 sam 13 dim
14 lun 15 mar 16 mer 17 jeu 18 ven 19 sam 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 26 sam 27 dim
28 lun 29 mar 30 mer
 • Dernières places disponibles
 • Départ garanti
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- VTB reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- rechtstreekse internationale vluchten met Brussels Airlines
- alle luchthaventaksen
- lokaal transport in comfortabele autocar
- alle vermelde lokale transfers
- volledige dag Nederlandstalige lokale gids in Warschau op dag 2
- halve dag Engelstalige lokale gids in Lodz op dag 3
- halve dag Engelstalige lokale gids in Wroclaw op dag 4
- halve dag Nederlandstalige lokale gids in Krakau op dag 5
- toegangsgeld voor Panorama Raclawicka in Wroclaw op dag 4
- toegangsgeld en lokale gids voor de Wawelburcht in Krakau op dag 5
- ontspannende vlottentocht en kabelbaan van Gualowka in Zakopane op dag 6
- toegangsgelden en lokale gidsen voor de concentratiekampen Auschwitz & Birkenau en de zoutmijn van Wieliczka op dag 7
- alle overnachtingen
- 7x ontbijt, 7x avondmaal
- alle lokale taksen
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

 

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek “inbegrepen” (voorzie ongeveer € 40)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Warschau

  Rechtstreekse vlucht naar Warschau, de hoofdstad van Polen. Tijdens deze boeiende rondreis doorheen Polen maken we kennismaking met haar lange geschiedenis, rijke cultuur, prachtige steden, fraaie landschappen en trots volk met haar eigen tradities. Avondmaal en overnachting in hotel Golden Tulip Warsaw Centre**** in Warschau.

  avondmaal

  Auschwitz
 2. Dag 2

  Warschau

  Warschau is een zeer opmerkelijke stad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ze volledig verwoest, maar op basis van oude foto’s, afbeeldingen en schilderijen werd de stad minutieus herbouwd. Zo werd Warschau herschapen zoals het er in de 17e en 18e eeuw uitzag. Dankzij deze uitmuntende herstelwerkzaamheden werd de stad door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Zeer bijzonder, aangezien dit de enige reconstructie van een historisch stadscentrum ter wereld is dat op deze lijst staat. Met een Nederlandstalige lokale gids verkennen we de oude stad. We volgen een deel van de Koninklijke Route. De statige herenhuizen met hun kleurrijke voorgevels uit voorbije eeuwen op de Rynek Starego Miasta, het oude marktplein, laten absoluut niet vermoeden dat deze historische plek ooit volledig in het puin werd gelegd. Een van de aangenaamste plekken in Warschau is ongetwijfeld het 18e eeuwse Lazienkipark met het monument ter ere van de Poolse componist Frédéric Chopin. Een prachtige noot is hier nooit veraf. Vervolgens komen we langs het joodse gedeelte van de stad, een treurige bladzijde uit de Tweede Wereldoorlog: het getto, het joodse kerkhof, het monument ter ere van de helden van het getto en de Umschlagplatz, de plaats vanwaar honderdduizenden joden werden gedeporteerd naar de vernietigingskampen. Nabij bevindt zich het Museum voor de Geschiedenis van de Poolse Joden, ook wel POLIN genoemd. In dit museum leren we wat bij over de duizendjarige geschiedenis van het jodendom in Polen. Avondmaal in de stad. Overnachting in hotel Golden Tulip Warsaw Centre****.

  ontbijt, avondmaal

  Warschau
 3. Dag 3

  Warschau - Lodz - Wroclaw

  Na het ontbijt rijden we naar Wroclaw. Onderweg stoppen we in Lodz. Dankzij haar unieke geschiedenis en multiculturele traditie onderscheidt Lodz zich van andere steden. De stad staat bekend voor zijn vele textielfabrieken die in de 19e eeuw als paddenstoelen uit de grond schoten. De textielmagnaten maakten er toen grote fortuinen van. Een van deze 'katoenkoningen' was Israel Kalmanowicz Poznankski, eigenaar van het industriële complex op Orgrodowa Street. Dankzij zijn grote katoenfabriek werd hij beschouwd als de grootste industrieel in Lodz van Joodse afkomst. Zijn imperium was zelfs zo groot dat hij in de buurt zijn eigen paleis liet bouwen. Tijdens een stadsverkenning onder leiding van een Engelstalige lokale gids zien we zijn paleis en het sfeervolle straatbeeld van Lodz dat nog steeds bepaald wordt door de vele villa's en art nouveau paleizen van de vroegere textielbaronnen. Aankomst in Wroclaw. Avondmaal en overnachting in Q Hotel Plus Wroclaw****.

  ontbijt, avondmaal
  Lodz
 4. Dag 4

  Wroclaw

  In de voormiddag verkennen we met een Engelstalige lokale gids al wandelend de oude stad van Wroclaw. Deze herontdekte stad herbergt een mengelmoes van Silezische, Tsjechische, Duitse en Poolse cultuur. Wroclaw heeft ook een ongewone plattegrond: op tal van typisch socialistische pleinen verrijzen prachtige kerken in rode baksteen, pareltjes van Duitse gotiek. De stad heeft zwaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar een groot deel van de binnenstad is in haar oude glorie hersteld. Niet te missen zijn onder meer het oude raadhuis, de patriciërshuizen op het marktplein en de kathedraal in de wijk Ostrów Tumski. We nemen ook een kijkje in Aula Leopoldina van de Universiteit van Wroclaw. Deze geheel barokke zaal is zonder meer indrukwekkend: talrijke wand- en plafondschilderingen, barok meubilair en ontelbare, marmeren ornamenten. Na het vrije middagmaal bezoeken we het prachtige Panorama Raclawicka, een groot realistisch doek dat ophangt aan de ronde muur van een speciaal ontworpen gebouw. Het schilderij geeft de veldslag weer van de Polen tegen de Russen onder leiding van Kosciuszko (de Slag bij Raclawice). Avondmaal en overnachting in Q Hotel Plus Wroclaw****.

  ontbijt, avondmaal

  Wroclaw
 5. Dag 5

  Wroclaw - Krakau

  Na het ontbijt gaat de reis verder naar Krakau. Vrij middagmaal in de stad. Nadien bezoeken we het gezellige Krakau met een Nederlandstalige lokale gids. Eeuwenlang gold dit stadje als de hoofdstad van Polen én als de kroon- en woonplaats van de opeenvolgende koningen. Geleerden, kunstenaars, buitenlandse handelaars en bankiers vestigden zich in de loop der tijden in deze schitterende stad. Met zijn honderden kerken, theaters, tal van musea en kunstgalerieën werd Krakau niet voor niets benoemd tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2000. In de joodse wijk Kazimierz bezoeken we o.a. de Remuhsynagoge en de 16de-eeuwse joodse begraafplaats. Het was in deze buurt dat Steven Spielberg verschillende scenes opnam voor zijn film 'Schindler's List'. Ook bezoeken we de Mariakerk met het meesterlijke altaarstuk van Veit Stoss. Via de drukke winkelstraat Ulica Grodzka passeren we de kerken van de dominicanen en de franciscanen en bereiken we de Wawelheuvel voor een bezoek aan de Wawelburcht. We bezichtigen de koninklijke vertrekken met een uitzonderlijke collectie Vlaamse wandtapijten en de kroningskathedraal. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in Novotel City West**** in Krakau.

  ontbijt, avondmaal
  POLVTPOL
 6. Dag 6

  Krakau - Zakopane - Krakau

  Cultuur maakt vandaag plaats voor natuur! Na het ontbijt vertrekken we naar Zakopane, een stadje gelegen op 1000 m boven de zeespiegel en omgeven door het Tatragebergte. Om het stadje te bereiken rijden we door het Podhale-dal waar de kleine houten dorpen prachtig afsteken tegen de groene heuvels, blauwe meren en granieten bergen van de Tatra. Eens aangekomen in Zakopane brengt de kabelbaan van Gubalowka ons naar de top waar we intens genieten van een spectaculair uitzicht over het Tatragebergte dat op de grens ligt van Polen en Slowakije. Een wandeling langs de gezellige Krupowki straat, tussen de houten huisjes ontbreekt ook niet! Na het middagmaal nemen we plaats op een groot houten vlot voor een rustige, ontspannende tocht op de rivier Dunajec. Onder leiding van een plaatselijke schipper genieten we van onvergetelijke panorama's op de schilderachtige pieken, de zogenaamd de 'Drie Kronen'. We keren terug naar Krakau. Avondmaal en overnachting in Novotel City West**** in Krakau.

  ontbijt, avondmaal

  Zakopane
 7. Dag 7

  Krakau - Auschwitz/Birkenau - Wieliczka - Krakau

  Vandaag bezoeken we de vernietigingskampen Auschwitz en Birkenau, gruwelijke plekken die symbool staan voor de wandaden van de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog in heel Europa. Dit aangrijpende bezoek is zeker een aanleiding tot bezinning. In de namiddag rijden we naar Wieliczka, een van de oudste zoutmijnen van Europa. Deze unieke plek staat geklasseerd bij UNESCO als cultureel werelderfgoed en herbergt tal van ondergrondse meren en grotten met prachtige sculpturen. In de kapel van de Heilige Kinga pronkt een altaar dat volledig in zout is uitgehouwen. Avondmaal in een lokaal restaurant in Krakau. Overnachting in Novotel City West**** in Krakau.

  ontbijt, avondmaal

  Auschwitz
 8. Dag 8

  Krakau - Brussel

  Na het ontbijt nog wat vrije tijd om de laatste indrukken te verzamelen. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Krakau

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Warschau 2 Golden Tulip Warschau Centre****
Wroclaw 2 Q Hotel Plus Wroclaw****
Krakau 3 Novotel Kraków City West****

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen


VTB Paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦

 


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Chargement en cours