Retour à l'accueil

De Marken, het geheim van Italië

Italie

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
De Marken, het geheim van Italië - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • ontdekking van Urbino, de belangrijkste kunststad van de regio
 • Fabriano, stad van papier
 • de spectaculaire grotten van Frasassi
 • bezoek aan de pastafabriek van La Campofilone

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Bologna - Pesaro

  Vlucht naar Bologna. Na aankomst rijden we aansluitend verder naar het schilderachtige Gradara. Dit stadje, volledig omgeven door olijf- en wijngaarden, is gekend voor zijn natuurlijke schoonheid, volledig bewaarde omwalling en schitterende kasteel. In dit kasteel speelde zich het tragische liefdesverhaal af van Paolo Malatesta en Francesca, beschreven door Dante. Verder naar de badplaats Pesaro voor avondmaal en overnachting in hotel Savoy ****.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Pesaro - Urbino - Pesaro

  In het noorden van De Marken ligt Urbino. Deze stad is, op kunstgebied, de rijkste stad van de regio en mag zeker niet ontbreken in het programma. Urbino dankt zijn rijkdom aan een onovertroffen heerser uit de renaissance: hertog Federico van Montefeltro, die veertig jaar heerste over de stad. Prachtig gelegen in een heuvelachtig gebied werd het oorspronkelijke stadscentrum door hem volledig nieuw ontworpen. Centraal staat het immense hertogelijke paleis dat vooral binnenin een ongelooflijke weelde vertoont op het stuk van beeldende kunsten. In het paleis bevindt zich ook de zeer rijke pinacotheek van De Marken, onder meer samengesteld uit de verzamelingen van de Montefeltro en Della Rovere families. Naast nog andere gebouwen in de stad bezoekt u ook het geboortehuis van Raphael: een renaissance schilder die in Urbino geboren werd. Overnachting in hotel Savoy *** in Pesaro.

  ontbijt, avondmaal

 3. Dag 3

  Pesaro - Jesi - Recanati

  We brengen vandaag een bezoek aan Pesaro dat, net als Ancona, een belangrijke havenstad is in De Marken. U maakt een wandeling doorheen het historische centrum van de stad en zal daarbij vlug merken dat Pesaro de geboortestad is van de grote componist Rossini. Elk jaar wordt hier een groot internationaal Rossini operafestival georganiseerd. Na de stadswandeling vertrekken we naar Senigallia en Jesi. Jesi is bekend als de geboorteplaats van de legendarische keizer Frederik II, één van de grootste middeleeuwse vorsten die West-Europa ooit gekend heeft. Het oude centrum met zijn omwalling, en de pinacotheek met bekende schilderijen van Lorenzo Lotto zijn hier zeker de moeite waard. Vanuit Jesi rijden we verder naar Recanati voor avondmaal en overnachting in hotel Gallery Recanati ****.

  ontbijt, avondmaal

 4. Dag 4

  Recanati - Fabriano - San Vittore - Frasassi - Recanati

  Na het ontbijt ontdekt u het mooie Fabriano, gelegen in het zuiden van De Marken. Fabriano was de eerste plaats in West-Europa waar papier gemaakt werd uit textielafval en uit houtpulp, en dat op basis van kennis afkomstig uit de Arabische wereld. Nu nog steeds staan er grote papierfabrieken in Fabriano, continu in bedrijf sinds de veertiende eeuw! We nemen u mee doorheen de geschiedenis van de stad en bezoeken het unieke Museo della carta e della filigrana, een museum van papier en watermerk. Vervolgens brengen we een bezoek aan het historische centrum. Kenmerkend voor Fabriano zijn de sfeervolle rode gebouwen die onder de stralen van de zon een warme gloed werpen over de straten. Hier vinden we zeker een gezellig restaurant dat ons een typische kaart aanbiedt. In de vallei van de Esino rivier rijden we verder naar de spectaculaire grotten van Frasassi. Deze grotten werden pas ontdekt in het begin van de jaren zeventig. Na een facultatief bezoek aan de grotten met een lokale gids bekijken we in de buurt ook het sobere vroeg-romaanse kerkje van San Vittore delle Chiuse. Overnachting in hotel Gallery Recanati ****.

  ontbijt, avondmaal

 5. Dag 5

  Recanati - Ancona - Sirolo - Loreto - Recanati

  De autocar brengt ons vandaag naar de havenstad Ancona, waar de prachtig gelegen romaanse San Ciriaco kathedraal evenals enkele andere middeleeuwse gebouwen van de stad zeker onze aandacht waard zijn. Ook de goed bewaarde triomfboog van Traianus spreekt tot de verbeelding. We houden even halt in Sirolo, dit middeleeuwse stadje is net een filmdecor met prachtige huizen en schitterende panorama's op de Adriatische zee. Daarna rijden we door naar het stadje Loreto, reeds vele eeuwen zeer bekend als pelgrimsplaats omdat engelen ooit het huis van Maria vanuit Nazareth naar hier zouden overgevlogen hebben. In het jaar 1500 werd hier een groots heiligdom gebouwd door een aantal bekende renaissance architecten waaronder Bramante. Centraal in de kerk staat het ongeveer even oude marmeren Santa Casa, met schitterend beeldhouwwerk. Overnachting in hotel Gallery Recanati ****.

  ontbijt, avondmaal

 6. Dag 6

  Recanati – Campofilone - Fermo – Macerata – Recanati

  De Italiaanse keuken is één van de bekendste ter wereld. De Italianen zijn dan ook enorm trots op hun pasta. We brengen vandaag een bezoek aan het plaatsje Campofilone, waar al sinds 1912 de beste ‘pasta al uovo’ wordt geproduceerd. U neemt een kijkje in de pastafabriek van La Campofilone, de eerste en ook de gekendste fabriek van de regio, en komt zo meer te weten over het gehele productieproces. Na het bezoek krijgt u een middagmaal aangeboden in een nabijgelegen restaurant waar u kan genieten van deze heerlijkheden: smakelijk! Met een flink gevulde maag trekken we verder naar Fermo voor een bezoek aan de kleurrijke Piazza del Popolo en aan de kathedraal die op een heuveltop gelegen is. Vervolgens gaat het naar de stad Macerata voor een kort bezoek aan het centrum en het Sferisterio. Dit 19-eeuws openluchttheater wordt gebruikt voor allerlei feestelijkheden en opvoeringen en heeft de bijzondere vorm van een afgerond trapezium. Overnachting in hotel Gallery Recanati ****.

  ontbijt, middagmaal

 7. Dag 7

  Recanati - Ascoli Piceno - Rome

  De middelgrote stad Ascoli Piceno ligt helemaal in het zuiden van De Marken. Het is een van de meest homogeen bewaarde romaans-middeleeuwse steden van Midden-Italië. Alle oude gebouwen zijn opgetrokken met warme travertijnsteen. Wij bezoeken het schilderachtige centrum van de stad en ronden ons verblijf af met een vrij middagmaal. Dan nemen wij afscheid van De Marken en rijden naar Rome. Overnachting in Smooth Hotel Termini

  ontbijt

 8. Dag 8

  Rome - Brussel

  Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Rome voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Pesaro 2 Savoy****
Recanati 4 Gallery Hotel Recanati****
Rome 1 California***+

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Destination

Informations Pratiques

Monnaie locale

l'Euro

Formalités

Passeport en cours de validité ou carte d'identité en cours de validité


Chargement en cours