Retour à l'accueil

Hemelse verlokkingen van boeddha

Inde

dès 3.658 € TTC
/pers.;

 • 15 Jours / 13 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Full Board (Drinks not Included)
Hemelse verlokkingen van boeddha - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • de Taj Mahal in Agra en de tempels in Khajuraho
 • boottocht op de Gangesrivier bij zonsopgang
 • bruisend Kathmandu

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 lun 2 mar 3 mer 4 jeu 5 ven 6 sam 7 dim
8 lun 9 mar 10 mer 11 jeu 12 ven 3.658 € retour le 26-02-2021 Choisir 13 sam 14 dim
15 lun 16 mar 17 mer 18 jeu 19 ven 20 sam 21 dim
22 lun 23 mar 24 mer 25 jeu 26 ven 27 sam 28 dim
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel
 - Engelstalige lokale gids
 - viplounge op de luchthaven bij vertrek
 - internationale vluchten met Qatar Airways
 - binnenlandse vlucht Khajuraho-Varanasi
 - bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 - lokaal transport in comfortabele autocar (met airconditioning)
 - fooien voor de gids en chauffeur
 - boottocht op de Ganges in Varanasi en bij Phewa Lake
 - begeleid bezoek in Agra, Gwalior, Orchha, Khajuraho, Varanasi, Lumbini, Pokhara en Kathmandu
 - Chitwan National Park 
 - 14x ontbijt, 13x middagmaal, 12x avondmaal
 - visumkosten en -regeling
 - per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Delhi

  Vlucht naar Delhi.

 2. Dag 2

  Delhi - Agra

  Aankomst en transfer naar het hotel in Delhi voor het ontbijt. Nadien vertrekt u op ontdekking door Old en New Delhi, met onder andere het Qutub Minar-complex (toren gebouwd in 1193), Jama Masjid (grootste moskee van India) en het presidentieel paleis. Na de lunch gaat het richting Agra, tot 1650 de hoofdstad van de Mughal dynastie. Overnachting in Agra in hotel Radisson****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 3. Dag 3

  Agra

  Het hoogtepunt van vandaag is zonder twijfel de wereldberoemde Taj Mahal. Door de speling van het licht op de met inlegwerk gedecoreerde muren en koepels is het monument vooral sprookjesachtig bij het opkomen en ondergaan van de zon. Shah Jahan liet het mausoleum bouwen voor koningin Mumtaz Mahal. Na het ontbijt ontdekt u het Rode Fort. Het beschikt over een aantal prachtige gebouwen zoals de Moti Masjid, het paleis van Jahangir en de Achthoekige Toren. Hier werd Shah Jahan, de opdrachtgever voor de bouw van de Taj Mahal, de laatste jaren van zijn leven opgesloten door zijn eerzuchtige zoon. Overnachting in Agra in hotel Radisson****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 4. Dag 4

  Agra - Gwalior - Datia - Orchha

  Gwalior ligt ongeveer een 120km ten zuiden van Agra. Volgens de legende is de stad in de 8e eeuw door een stamhoofd gesticht. Als extra dank voor zijn genezing van een dodelijke ziekte werd de stad vernoemd naar een monnik met de naam Galav. Korte stop aan het Gwalior Fort. Dit fort werd gebouwd in de 15e eeuw door Raja Mansingh Tomar. Het is gelegen op de heuvel waar u een prachtig zicht hebt over de stad. Uw reis gaat verder naar Orchha. Overnachting in Orchha in hotel Amar Mahal***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 5. Dag 5

  Orchha - Khajuraho

  Orchha ligt aan de oevers van de Betwa rivier. De vele tempels en paleizen zijn nog steeds een getuige van het rijke verleden van de stad. Aan de oevers van de rivier ontdekt u de Chhatris, koepelvormige paviljoentjes die werden opgericht ter nagedachtenis van de heersers van de stad. Nadien vertrekt u naar Khajuraho waar u na de lunch deze vroegere hoofdstad van de Chandela-koningen zal ontdekken. In het beeldhouwwerk van de tempels worden allerlei verwijzingen gemaakt naar de Kama Sutra en dagelijkse rituelen. Overnachting in Khajuraho in Hotel Radisson*****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 6. Dag 6

  Khajuraho - Varanasi

  Deze ochtend staat in het teken van de prachtige Kandariya Mahadeo tempel van de westelijke groep. Deze tempel is gewijd aan de god Shiva. Het hoofdaltaar is minutieus uitgegraveerd en toont tot in het kleinste detail afbeeldingen van goden, godinnen, hemelse maagden en geliefden. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Varanasi, de heiligste stad voor de hindoes en één van de belangrijkste pelgrimsoorden van het land. In de vroege avond begeven we ons naar de ghats, een serie treden die naar waadplaatsen aan de oevers van de heilige Gangesrivier leiden. Van hieruit hebt u een goed zicht op de pelgrims die de Aarticeremonie of avondgebeden aanroepen. Overnachting in Varanasi in hotel Radisson**** of hotel Madin****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 7. Dag 7

  Varanasi

  Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht op de Gangesrivier. De zonsopgang aan deze heilige stroom is een adembenemende belevenis met de honderden pelgrims die tot aan hun middel in het water staan en hun ochtendgebed prevelen tijdens het nemen van een ritueel bad. Na het ontbijt stadsrondrit in Varanasi, al meer dan 2.000 jaar lang een centrum van studie en cultuur, en dit merkt u duidelijk aan de bezienswaardigheden onderweg. U ziet de Benaras Hindu-universiteit. Bezoek aan de Bharat Matatempel en de Durgatempel die door de talrijke aanwezigheid van aapjes de bijnaam 'apentempel' heeft gekregen. Verder naar de met goud bedekte tempel van Vishwanath, gewijd aan Shiva. In de namiddag excursie naar Sarnath, een belangrijk boeddhistisch pelgrimsoord. Nadat Boeddha de verlichting had bereikt, trok hij naar het hertenpark in Sarnath waar hij zijn eerste preek hield. De opgegraven beelden uit de Sunga-, Kushana- en Gupta-periode zijn van grote archeologische waarde. Overnachting in Varanasi in hotel Radisson**** of hotel Madin****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 8. Dag 8

  Varanasi - Bhairwa - Lumbini

  Vroege transfer naar het station voor de treinrit naar Gorakhpur waar we rond de middag aankomen. Nadien rijden we verder naar Shivpati nagar voor de lunch. Vertrek naar de Bhairwa grens. Na het vervullen van de formaliteiten zetten we onze reis met bestemming Lumbini verder. Lumbini is het Mekka van elke Boeddhist en is één van de 4 heilige plaatsen van het Boeddhisme. Aankomst in het hotel met aansluitend het avondmaal. Overnachting in Lumbini in hotel Lumbini Kasai****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 9. Dag 9

  Lumbini - Chitwan

  Lumbini, een dorp in het zuiden van Nepal, is de geboorteplaats van Gautama Boeddha, de stichter van het Boeddhisme. Na een bezoek aan zijn geboorteplaats kan u genieten van een heerlijke lunch in het hotel. Nadien vertrekken we opnieuw en dit keer met bestemming Chitwan. Overnachting in Chitwan in de Narayani Safari Lodge***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 10. Dag 10

  Chitwan

  Vandaag staat volledig in het teken van het Chitwan park, het oudste nationale park van Nepal dat gesticht werd in 1973. U brengt de ganse dag door in het park en neemt er onder andere deel aan een kanotocht op de rivier en maakt er een wandeling. Overnachting in Chitwan in de Narayani Safari Lodge***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 11. Dag 11

  Chitwan - Pokhara

  Na het ontbijt is het tijd om Chitwan achter u te laten en verder te reizen naar Pokhara, de op één na grootste stad van Nepal. U kan hier genieten van een prachtig uitzicht. Wanneer u bij mooi weer door de stad wandelt, ziet u zelfs 3 van de 10 hoogste bergen ter wereld liggen. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Bindebasini tempel, één van de oudste tempels van Pokhara. U sluit de dag af met een korte boottocht op het Phewa meer. Overnachting in Pokhara in de Fishtail Lodge****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 12. Dag 12

  Pokhara - Kathmandu

  Vandaag vertrekt u naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu, een ontzettend veelzijdige stad waar de voormalige koninklijke paleizen vaak dienstdoen als ministerie. Aan het door UNESCO beschermde Durbar-plein staan de bekendste paleizen zoals het Hanuman Dhoka. Overnachting in Kathmandu in hotel Shangri-la*****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 13. Dag 13

  Kathmandu

  Na het ontbijt staat een stadsrondrit van Kathmandu op het programma. Een bezoek aan Kathmandu is immers niet compleet zonder onder andere een bezoek aan het Durbar plein en de oude koninklijke wijk. Na de lunch vertrek naar Bhaktapur, ook bekend onder de naam Bhadgaon. De plattegrond van deze stad is een schelpvorm, het symbool van de hindoegod Vishnu. Terug naar Kathmandu. Overnachting in Kathmandu in hotel Hotel Annapurna *****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 14. Dag 14

  Kathmandu - Brussel

  In de voormiddag bezoek aan het Patan. Deze voormalige koningsstad is vooral gekend voor zijn rijkversierde boeddhistische bouwwerken. Na een laatste lunch op nepalese bodem vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt, middagmaal
 15. Dag 15

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotels
Agra 2 Radisson****
Orchha  1 Amar Mahal***
Khajuraho  1 Radisson *****
Varanasi  2 Radisson/Madin****
Lumbini  1 Lumbini Kasai****
Chitwan  2 Narayani Safari Lodge***
Pokhra  1 Fishtail Lodge****
Kathmandu  2 Shangri-La*****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort geldig 6 maanden na terugkeer, visum
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be.
inentingen: geen, malariatabletten worden aangeraden
  Op grote hoogtes kunt u last krijgen van de zogenaamde hoogteziekte. Het drinken van water en het innemen van suikers kan helpen.
  Neem steeds contact op met uw huisarts of raadpleeg tijdig de website www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde).
  Raadpleeg tijdig de website www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
tijdsverschil: winter: +4u30, zomer: +3u30

 


Destination

Inde

La destination

Quiconque s'évade en Inde en revient transformé, bousculé par le choc des cultures, enivré par les odeurs de safran et de curry, les sourires des villages, les fastes de palais...

Décalage horaire

+4h30 l'hiver et +3h30 l'été

Temps de vol

Entre 8h et 15h environ

Climat

Grandes étendues et reliefs importants font de la région un patchwork climatique. Schématiquement, la meilleure saison pour la visiter se situe de mi-novembre (l’automne indien !) à fin mars, hormis dans l’extrême Nord (Ladakh), où la bonne saison s’étend de mi-mai à fin octobre, et pour le Sud-Est et l’extrême Sud, à cause de la mousson tardive. En mai, les températures oscillent allègrement entre 30 et 40 °C.

Langue

En Inde, il existe 18 langues différentes officielles dont l’hindi et plus de 1600 dialectes. L’hindi est la plus parlée. L’anglais est très répandu.

Gastronomie

En Inde, le "Curry" peut être cuisiné avec toutes sortes d’aliments : du poulet, du poisson, du mouton et aussi avec des légumes.Dans ces recettes, le secret réside bien évidement dans les épices, saisies dans du beurre clarifié appelé "Ghee".
Parmi les saveurs à découvrir :
- Les "Tandoori" : morceaux de viande ou de poisson ayant macérés dans du yaourt pimenté, le tout cuit dans un four en terre qui lui est appelé "Tandoor"
- Le "Biryani" : plat de riz pilaf avec ou sans viande
- Les "Dosaï" : crêpes de farine de lentilles et de riz
- Les "Masala dosaï" sont très souvent fourrés aux légumes et assez pimentés

Shopping

L'Inde possède un artisanat très varié : soieries, pierres précieuses, vêtements, cachemire, tapis, bijoux en argent, shiva sous toutes ses formes, etc. Les souvenirs sont en vente en boutique et dans la rue ; il est inutile de préciser qu’il faut se méfier de l’authenticité de certains articles (pierres précieuses, soies …).


Informations Pratiques

Formalités

Papiers d'identité : passeport valide plus de 6 mois après le retour.
Visa : obligatoire avant départ.

DOCUMENTS A FOURNIR pour l'obtention du visa :
- deux photos d'identité identiques (attention,  les photos doivent être de format 5x5cm, en couleur, épaules visibles)
ATTENTION :
- prévoir un délai de trois semaines minimum pour l'obtention du visa.
- formulaire ambassade 3 pages (rédigé en anglais, signature obligatoire)  

Santé

Vaccins conseillés :
- Traitement anti-paludéen (classification groupe 2 à 3) selon les région

Pour votre confort :
Nous vous conseillons d'emporter avec vous un répulsif anti-moustiques, une crème solaire et après-soleil, une pommade traitant les coups de soleil, les médicaments de base (antiseptique, antalgique, antidiarrhéique, antihistaminique, arnica) et de boire de l'eau en bouteille.
N'hésitez pas à consulter votre médecin avant votre départ, il sera le plus apte à composer une trousse à pharmacie adaptée à votre destination et à la durée de votre séjour.

Devise

La monnaie indienne est la Roupie, divisée en 100 paisas.
On conseille de changer les devises avant le départ. Vous pouvez retirer des espèces dans les distributeurs de banques et des hôtels principaux des grandes villes.

Courant électrique

Le courant est en 220 volts. Selon les régions, le type de prise peut changer. Il est conseillé de prévoir un adaptateur lors d'un séjour en Inde.Chargement en cours