Retour à l'accueil

Het geschenk van de evenaar (avec guide néerlandophone)

Equateur

dès 6.337 € TTC
/pers.;

 • 16 Jours / 14 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Het geschenk van de evenaar (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 10 personen, max. 16 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • Galapagos cruise met kleinschalige jacht
 • ontdek het Amazonegebied vanuit een sfeervolle ecolodge
 • koloniale architectuur in Quito en Cuenca
 • treinrit door het indrukwekkende Andesgebergte
 • kleurrijke indianenmarkt in Otavalo

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 lun 2 mar 3 mer 4 jeu 5 ven 6 sam 7 dim
8 lun 9 mar 10 mer 11 jeu 12 ven 13 sam 14 dim
15 lun 16 mar 17 mer 18 jeu 19 ven 20 sam 21 dim
22 lun 23 mar 24 mer 25 jeu 26 ven 27 sam 6.337 € retour le 11-04-2021 Choisir 28 dim
29 lun 30 mar 31 mer
 • Dernières places disponibles
 • Départ garanti
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

- Engelstalige lokale gids

- viplounge op de luchthaven bij vertrek

- internationale vluchten met KLM

- alle luchthaventaksen

- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

- lokaal transport in comfortabele autocar (met airconditioning)

- binnenlandse vluchten Guayaquil-Baltra/San Cristobal-Guayaquil

- 4 daagse Galapagos cruise aan boord van M/Y Solaris

- fooien voor de gids en chauffeur

- alle vermelde lokale transfers

- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden (inclusief Ingala transit kaart en inkomgelden voor Galapagos National Park)

- alle overnachtingen

- 14x ontbijt, 11x middagmaal, 11x avondmaal

- alle lokale taksen

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven

- alle verzekeringen

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Quito

  Vertrek naar Quito. Bij aankomst transfer naar uw hotel. Avondmaal en overnachting in Hotel Dann Carlton***** in Quito.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Quito

  Net buiten de stad markeert het reusachtige monument in Mitad del Mundo de evenaar. In Quito wandelt u door het koloniale stadscentrum dat op de Unesco werelderfgoedlijst pronkt. Het Plaza de la Independencia wordt omringd door statige gebouwen, waaronder het presidentieel paleis en de kathedraal. In de namiddag maakt u kennis met 7000 jaar geschiedenis in het Casa del Alabado. Dit museum omvat maar liefst 5000 archeologische voorwerpen die getuigen van de rijke geschiedenis. Overnachting in Hotel Dann Carlton***** in Quito.

  ontbijt, avondmaal

 3. Dag 3

  Quito - Otavalo

  Langs de legendarische Pan-American highway gaat het naar Otavalo. Onderweg houdt u halt bij Quitsato Sundial. Kom meer te weten over de belangrijke rol van astronomie in de precolumbiaanse samenleving. Via de altiplano van de Andes gaat de tocht verder naar het stadje Cotacachi, bekend om zijn lederwaren en slapende vulkaan. Tijdens een korte wandeling, geniet u van het adembenemende uitzicht over het diepblauwe kratermeer van Cuicocha. Overnachting in Hacienda Pinsaqui**** in Otavalo.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 4. Dag 4

  Otavalo - Quito

  Na het ontbijt bezoekt u Otavalo met zijn kleurrijke indianenmarkt. De gastvrije bevolking toont u hun prachtige handwerk waaronder poncho’s, juwelen, wollen truien en authentieke draagtassen. In de ateliers van Peguche Wasi ontdekt u hoe dit traditioneel handwerk vervaardigd wordt. Terugrit naar Quito in de late namiddag. Overnachting in Hotel Dann Carlton***** in Quito.

  ontbijt, middagmaal

 5. Dag 5

  Quito - Papallacta - Amazone

  Door het gevarieerde reliëf en de ligging nabij de evenaar, beschikt Ecuador over unieke ecosystemen met een enorme biodiversiteit. Allereerst steekt u de oostelijke Andesketen over met zijn ruige bergen waarna het landschap geleidelijk verandert in een tropische jungle. In Papallacta heeft u de keuze tussen een wandeling in de prachtige natuur of een bezoek aan de warmwaterbaden (toegang niet inbegrepen). Daarna trekken we dieper het amazonewoud in. Overnachting in Itamandi EcoLodge*** nabij Tena.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 6. Dag 6

  Amazone

  Vroeg uit de veren om het Amazonewoud bij ochtendgloren te ontdekken. Wanneer de natuur ontwaakt, maakt u een kanotocht om vogels te spotten. Vooral papegaaien en parkieten komen in dit gedeelte van het woud in grote aantallen voor. U keert terug naar de lodge voor een lekker ontbijt. Hierna maakt u een wandeling door het weelderige woud, onder leiding van een natuurgids. In de namiddag ervaart u het dagdagelijkse leven van de inheemse Quichua stam. Zij vertellen enthousiast over hun cultuur, tradities en geschiedenis. U heeft er de kans om de traditionele drank chicha en enkele lokale gerechten te proeven. Overnachting in Itamandi EcoLodge***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 7. Dag 7

  Amazone - Baños - Riobamba

  Vandaag verlaat u het Amazonebekken. Nabij de stad Baños ziet u de spectaculaire waterval El Pailon del Diablo. Van op een hangbrug geniet u van het adembenemend uitzicht. Daarna gaat de tocht verder naar Riobamba, gelegen aan de voet van de Chimborazo vulkaan, met zijn 6310 meter de hoogste berg van Ecuador. Overnachting in Hotel Hacienda Abraspungo**** in Riobamba.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 8. Dag 8

  Riobamba - Devil's Nose - Ingapirca - Cuenca

  In het dorpje Alausi gaat u aan boord van de Devil’s Nose trein, voor één van de meest onvergetelijke treinritten ter wereld. Het spectaculaire zigzagspoor biedt fantastische uitzichten over het omringende landschap. Na de treinrit vertrek naar Ingapirca, de grootste en belangrijkste archeologische vindplaats uit de Inca periode in Ecuador. Overnachting in Hotel Santa Lucia Boutique****+ in Cuenca.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 9. Dag 9

  Cuenca - Gualaceo - Chordeleg - Cuenca

  Vandaag staan de charmante dorpjes Gualaceo en Chordeleg op het programma. Zij staan bekend om de verkoop van handgeweven textiel en zilveren juwelen. Een bezoek aan een orchideeënkwekerij, één van de belangrijkste exportproducten, mag zeker niet ontbreken. Overnachting in Hotel Santa Lucia Boutique****+ in Cuenca.

  ontbijt, middagmaal

 10. Dag 10

  Cuenca - Guayaquil

  Op weg naar de Ecuadoriaanse kust bezoekt u het El Cajas Nationaal Park. Dit gebied wordt gekenmerkt door een afwisseling van nevelwoud, rotsachtige maanlandschappen en honderden meren. Met wat geluk kan u lama’s en ander wild spotten. De diversiteit van Ecuador komt tijdens deze rit volledig tot uiting. In de late namiddag aankomst in Guayaquil, de grootste stad van het land. Overnachting in Hotel Wyndham***** in Guayaquil.

  ontbijt, middagmaal

 11. Dag 11

  Guayaquil - Galapagos

  Vlucht naar het eiland Baltra, de toegangspoort tot de machtige Galapagos eilanden. Bij aankomst gaat u aan boord van het jacht M/Y Solaris. Na de lunch vaart u naar het eiland Mosquera, waar u verwelkomd wordt door een grote kolonie zeeleeuwen. Overnachting aan boord van M/Y Galapagos Solaris****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 12. Cruise

  Charles Darwin achterna

  Een Galapagos cruise staat voor velen hoog op de bucket list. Kies daarom voor een intieme en exclusieve ervaring, aan boord van een gloednieuw jacht! Met een capaciteit van maximum 16 passagiers staat een persoonlijke service en natuurbeleving voorop.

 13. Dag 12

  Galapagos

  Vandaag leggen we aan op het eiland Genovesa, één van de meest geïsoleerde eilanden van de archipel met een gevarieerd ecosysteem. Onder begeleiding van een natuurgids gaat u in Darwin Bay en in Prince Philip's Steps op zoek naar de zeldzame diersoorten die de Galapagos eilanden uniek maken. De vulkanische eilanden zijn een waar paradijs voor roodpootgenten, zeeleeuwen, reuzeschildpadden, pelikanen en grote fregatvogels. Overnachting aan boord van M/Y Galapagos Solaris****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 14. Dag 13

  Galapagos

  Het eiland South Plaza is gekend voor zijn grote populatie zee- en landleguanen. Door de overtallige aanwezigheid van deze prehistorische dieren waant u zich als het ware op een filmset van Jurassic Park. In de namiddag bezoekt u Santa Fé, het oudste eiland van de Galapagos. Vooral de grote vijgcactussen springen in het oog. Overnachting aan boord van M/Y Galapagos Solaris****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 15. Dag 14

  Galapagos - Guayaquil

  Vlakbij het eiland San Cristobal bevindt zich Léon Dormido. Deze rots vormt één van de meest emblematische landschappen van de archipel. Aankomst op het eiland San Cristobal. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar het Ecuadoriaanse vasteland. Overnachting in Hotel Wyndham***** in Guayaquil.

  ontbijt, avondmaal

 16. Dag 15

  Guayaquil - Brussel

  Guayaquil is een levendige havenstad van waaruit bananen, cacao en koffie over heel de wereld geëxporteerd worden. De rivier Guayas, de Malecón en de wijk Las Peñas vormen de grootste attractie van de stad. In de namiddag transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Brussel.

  ontbijt

 17. Dag 16

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Quito 2 Dann Carlton*****
Otavalo 1 Hacienda Pinsaqui****
Quito 1 Dann Carlton*****
Amazone 2 EcoLodge Itamandi***
Riobamba 1 Hacienda Abraspungo****
Cuenca 2 Boutique Santa Lucia****+
Guayaquil 1 Wyndham*****
Galapagos Cruise 3 M/Y Solaris****
Guayaquil 1 Wyndham*****

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 16 personen


VTB Paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: Internationaal paspoort geldig 6 maanden na terugkeer. Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be
inentingen: Inenting tegen Hepatitis A is verplicht. Andere inentingen worden aanbevolen.
  Neem steeds contact op met uw huisarts of raadpleeg tijdig de website: www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde)
  Op grote hoogtes kunt u last krijgen van de zogenaamde hoogteziekte. Het drinken van cocathee en het innemen van veel suikers kan helpen. Voor wie echt ziek wordt, worden medicijnen zoals Diamox aangeraden.
tijdsverschil: winter: -6, zomer: -7

 


Destination

Informations Pratiques

Monnaie locale

Dollar USD

Formalités

Passeport valide plus de 6 mois après la date de retour. TRANSIT par les Etats Unis (voir formalités USA). Attestation d'assurance voyage, information sur : http://www.turismo.gob.ec/


Avant de partir

Monnaie locale

Dollar USD

Formalités

Passeport valide plus de 6 mois après la date de retour. TRANSIT par les Etats Unis (voir formalités USA). Attestation d'assurance voyage, information sur : http://www.turismo.gob.ec/Chargement en cours