Retour à l'accueil

Het kloppende hart van de Balkan

Bosnie-Herzegovina

dès 1.493 € TTC
/pers.;

 • 11 Jours / 10 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Het kloppende hart van de Balkan - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • cultuur opsnuiven in de Servische steden Novi Sad en Belgrado
 • genieten van de prachtige natuur
 • ontdekken van de boeiende geschiedenis van Sarajevo
 • de Baai van Kotor, '' Europa's meest zuidelijke fjord''

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 1.493 € retour le 14-09-2020 Choisir 5 sam 6 dim
7 lun 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 1.493 € retour le 21-09-2020 Choisir 12 sam 13 dim
14 lun 15 mar 16 mer 17 jeu 18 ven 19 sam 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 26 sam 27 dim
28 lun 29 mar 30 mer
 • Dernières places disponibles
 • Départ garanti
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly inclusief Fly Deluxe
- alle luchthaventaksen
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- alle vermelde lokale transfers
- Engelstalige lokale gidsen in Mostar op dag 2, Sarajevo op dag 3, Srebrenica op dag 4, Novi Sad met Fruska Gora op dag 5, Belgrado op dag 6 en Kotor met Perast op dag 10
- boottocht naar het eilandje Gospa od Skrpelja op dag 10
- alle overnachtingen
- 10x ontbijt, 9x avondmaal
- alle lokale taksen
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas
 

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek "inbegrepen" (voorzie ongeveer € 45)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Tivat - Igalo

  Vlucht naar Tivat. Aankomst en transfer naar het hotel in Igalo. Avondmaal en overnachting in het hotel Palmon Bay**** in Igalo.

  avondmaal

  Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Servië - het kloppende hart van de Balkan
 2. Dag 2

  Igalo - Trebinje - Mostar

  We verlaten Montenegro en rijden naar Bosnië en Herzegovina. Nabij het stadje Trebinje, in het zuiden van Bosnië en Herzegovina, bezoeken we het mooie orthodoxe klooster van Tvrdos. Onderweg naar Mostar genieten we van het prachtige berglandschap en een vrije lunch. Bij aankomst in Mostar bezoeken we de oude stad. Mostar is sinds eeuwen een ontmoetingsplaats van twee culturen, de oosterse en de westerse cultuur, en van twee godsdiensten, het christendom en de islam. Tijdens een begeleid bezoek laten we ons charmeren door de stad en haar mix van gewoontes, levenswijze en architectuur. Mostar is ook gekend vanwege haar wereldberoemde Oude Brug over de Neretva rivier. Na het gegidste bezoek heeft u even vrije tijd om deze stad zelf te ontdekken. Dwaal door de smalle straatjes, over de oude markt en langs de moskeeën. Avondmaal en overnachting in hotel City**** in Mostar.

  ontbijt, avondmaal

  MNETUMNE
 3. Dag 3

  Mostar - Sarajevo

  We rijden naar Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina en een stad met een turbulent verleden. In 1914 werd aartshertog Frans Ferdinand hier vermoord, wat ervoor zorgde dat de Eerste Wereldoorlog begon. Tussen 1992 en 1995 was de stad dan weer het middelpunt van de Bosnische oorlog en werd ze zwaar gebombardeerd. Telkens opnieuw overwon Sarajevo de dramatische gebeurtenissen. Tegenwoordig is het een positieve, bruisende stad met een intrigerende architecturale mengeling van Ottomaanse, Joegoslavische en Oostenrijks-Hongaarse gebouwen. Samen met een lokale gids maken we een stadsrondrit en verkennen we al wandelend de oude stad. Ook geniet u van wat vrije tijd. Avondmaal en overnachting in hotel Austria****, gelegen in de wijk Ilidza in Sarajevo.

  ontbijt, avondmaal

  Sarajevo
 4. Dag 4

  Sarajevo - Srebrenica - Novi Sad

  We verlaten Bosnië en Herzegovina en rijden naar Servië. Onderweg stoppen we nog in Srebrenica, in Bosnië en Herzegovina. De kleine stad was in de dagen vanaf 11 juli 1995 het toneel van een meedogenloze genocide. 7500 tot 8000 moslimmannen en -jongens werden vermoord door nationalistische troepen. Onder leiding van een lokale gids brengen we een emotioneel bezoek aan het Srebrenica Genocide Memorial. De duizenden witte grafstenen zullen ongetwijfeld een onuitwisbare indruk nalaten. Nadien steken we de grens over naar Servië en rijden we verder naar Novi Sad, een nog onontdekte parel aan de Donau, maar wel al de Culturele Hoofdstad van Europa in 2021. Avondmaal en overnachting in hotel Centar**** in Novi Sad.

  ontbijt, avondmaal

  Srebrenica
 5. Dag 5

  Novi Sad - Fruska Gora - Belgrado

  Na het ontbijt maken we een begeleide stadswandeling in Novi Sad, een oude Oostenrijks-Hongaarse stad met mooie barokke gebouwen. We wandelen over het Vrijheidsplein en door de Dunavska straat, de oudste en een van de mooiste straten van Novi Sad. We bewonderen de kleurrijke gebouwen, de ongedwongen sfeer en de bijzondere architectuur. Ook bezoeken we het schilderachtige Fort van Petrovaradin, het symbool van Novi Sad en een van de belangrijkste bewaard gebleven vestingwerken van Europa. Na onze stadsontdekking rijden we met onze lokale gids naar het nationale park Fruska Gora. Dit bergachtige gebied huisvestte vroeger meer dan 30 traditioneel Servisch-orthodoxe kloosters. Helaas doorstonden slechts 17 van hen de tand des tijds. In Fruska Gora bezoeken we een van de mooiste kloosters: het Krusedol-klooster. Later op de dag komen we aan in Belgrado en kunnen we genieten van wat vrije tijd voor het vrije avondmaal. Overnachting in hotel Prag***.

  ontbijt

  Fort van Petrovaradin, Novi Sad
 6. Dag 6

  Belgrado

  We brengen de hele dag door in de hoofdstad van Servië, Belgrado. De stad ligt op een kruispunt van oost en west en biedt daardoor een boeiende combinatie van oosterse sferen en westerse verfijning. Onder leiding van een lokale gids ontdekken we de stad. We maken een uitgebreide stadsrondrit en maken fotostops aan de voornaamste gebouwen. We bezoeken de prachtige St. Sava kerk, een van de grootste orthodoxe kerken van de wereld. Het Kalemegdan fort ontbreekt ook niet op ons programma. Het fort vertelt de 2000 jaar oude geschiedenis van Belgrado en is het belangrijkste symbool van de stad. Doordat het bouwwerk op een heuvel ligt, heeft u ook een mooi uitzicht op de rivieren Sava en Donau. We kuieren doorheen de bekendste winkelstraat van Belgrado, de Knez Mihailova, en genieten van een vrije lunch. Na de middag heeft u vrije tijd. Uw reisleider zal enkele mogelijke bezoeken voorstellen. Uiteraard kunt u ook gaan winkelen of genieten van een terrasje. Het avondmaal wordt voorzien in een restaurant in de wijk Skadarlija, gelegen in de oude stad. De wijk wordt beschouwd als de belangrijkste Boheemse wijk van Belgrado, vergelijkbaar met het Montmartre in Parijs. Overnachting in hotel Prag***.

  ontbijt, avondmaal
  Kathedraal van de heilige Sava, Belgrado
 7. Dag 7

  Belgrado - Orasac - Topola - Zlatibor

  Na een rustig ontbijt rijden we richting het natuurpark Zlatibor, op de grens met Bosnië en Herzegovina. Onderweg brengen we een bezoek aan Orasac, waar de eerste Servische opstand begon in 1804. Daarna gaat het verder richting Topola, waar we de collectie gebouwen van Koning Peter I bewonderen. Later op de dag aankomst in Zlatibor. Avondmaal en overnachting in hotel Mona****.

  ontbijt, avondmaal

  Balkan
 8. Dag 8

  Zlatibor - Djurdjevic Tara - Biogradska Gora - Kolasin

  Deze ochtend keren we terug naar Montenegro. De eerste stop maken we in het noorden van het land, bij Djurdjevic Tara, ooit de hoogste brug ter wereld. Deze imposante plek bevindt zich aan de kloof van de rivier Tara, de tweede diepste kloof ter wereld. We maken er een korte wandeling en genieten van onze vrije lunch. Vervolgens bezoeken we Biogradska Gora Nationaal Park, waar we een verkwikkende wandeling maken rondom het uitgestrekte meer. Tegen de avond komen we aan in Kolasin. Kolasin is een gezellig bergstadje dat gelegen is aan de voet van het Bjelasica gebergte en dat vaak als beginpunt wordt gebruikt door natuurliefhebbers en bergwandelaars. Avondmaal en overnachting in hotel Bianca****.

  ontbijt, avondmaal

  Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Servië - het kloppende hart van de Balkan
 9. Dag 9

  Kolasin - Budva - Tivat

  Vandaag bereiken we de kust van Montenegro. Onderweg rijden we door de Moraca Canyon en worden we getrakteerd op fantastische uitzichten en prachtige natuur. We maken een fotostop bij het prachtige Skadarmeer, het grootste meer van Montenegro. Nadien stoppen we even waar we een mooi uitzicht hebben over het schiereiland Sveti Stefan, een van de meest mondaine badplaatsen in Europa. Daarna bezoeken we Budva, de populairste badplaats van Montenegro. De oude stadskern wordt omringd door een middeleeuwse muur en is volledig autovrij. Hier vinden we tal van pittoreske straatjes waar we gezellig kunnen door kuieren. Nadien rijden we door naar Tivat. Avondmaal en overnachting in hotel Palma****.

  ontbijt, avondmaal

  Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Servië - het kloppende hart van de Balkan
 10. Dag 10

  Tivat - Kotor - Perast - Tivat

  Na het ontbijt bezoeken we Kotor, mooi gelegen aan de Baai van Kotor en UNESCO Werelderfgoed. Door de steile uit de zee oprijzende rotswanden staat de Baai van Kotor gekend als ‘Europa's meest zuidelijke fjord’. Het is een van de meest spectaculaire mediterrane landschappen. De oude stad kenmerkt zich door nauwe schaduwrijke straatjes, gezellige pleintjes en toffe terrasjes. Tijdens een stadswandeling geeft een lokale gids ons uitgebreid uitleg over de meest belangrijke cultuurmonumenten. Nadien geniet u van wat vrije tijd in deze gezellige oude stad. Na de vrije lunch bezoeken we met onze lokale gids het nabijgelegen stadje Perast. Vervolgens brengt een korte boottocht ons naar het voor de kust gelegen eilandje Gospa od Skrpelja waar we het mooie kerkje bezoeken. Terug naar Perast en doorrijden naar Tivat. Avondmaal en overnachting in hotel Palma****.

  ontbijt, avondmaal

  Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Servië - het kloppende hart van de Balkan
 11. Dag 11

  Tivat - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Tivat voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Tivat

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Igalo 1 Palmon Bay****
Mostar 2 City****
Sarajevo 1 Austria**** 
Belgrado 2 Prag***
Zlatibor 1 Mona****
Kolasin 1 Bianca****
Tivat 2 Palma****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB Paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Destination

Avant de partir

Monnaie locale

Le Mark convertible

Formalités

Passeport en cours de validité ou carte d'identité en cours de validitéMonténégro

La destination

La Montagne noire de la Méditerranée, votre voyage au Monténégro vous offrira une multitude de charmes dans un territoire aussi grand qu’une région française. Entre littoral, montagnes escarpées, canyons et fjords, les amoureux de la nature succomberont à ce pays méditerranéen. Monastère-bastion, villages fortifiés et autres influences vénitiennes seront les témoins de la riche culture de ce minuscule état. 

Décalage horaire

Pas de décalage horaire 

Temps de vol

Entre environ 2h30 et 4h15 

Climat

Le Monténégro a un climat méditerranéen sur le littoral et continental à l'intérieur.

Langue

La langue officielle est le serbo-croate. L'anglais et le français sont peu connus.


Informations Pratiques

Devise

La monnaie au Monténégro est  l'euro.

Les pourboires ne sont pas obligatoires mais sont toujours bien appréciés. Ils doivent être employés en signe de remerciement. Si vous êtes satisfait du service, il est d’usage de laisser un pourboire au guide, accompagnateur et chauffeur. Prévoir environ 3 € par jour et par personne.

Courant électrique

220 volts et 50 hertz. Les prises sont identiques, à deux fiches rondes comme en Belgique. Pas besoin d'apporter un adaptateur.Chargement en cours