Retour à l'accueil

Land van de adelaar

Albanie

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Land van de adelaar - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • kennismaking met de hoofdstad Tirana
 • ontdek het mooie Berat, de stad met duizend ramen
 • bezoek aan de historische stad Gjirokastra
 • verblijf aan het meer van Ohrid

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Tirana

  Vlucht naar Tirana. Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar het hotel. Afhankelijk van het vluchtschema is er tijd voor een eerste kennismaking met de stad. Avondmaal en overnachting in Rogner Hotel Tirana*****.

  avondmaal
   
 2. Dag 2

  Tirana - Durres - Berat

  Na het ontbijt vertrekt u naar de historische stad Durres. In het amfitheater, het grootste van het Balkanschiereiland, wordt u ondergedompeld in de geschiedenis. Een zeldzame wandmozaïek met Bijbelse figuren werd teruggevonden in de kerk die onder de tribunes werd gebouwd. Vervolgens bezoekt u het archeologisch museum en de historische publieke badplaats. In de namiddag rijdt u verder naar Berat. Bij het naderen van het stadscentrum maken de typische gebouwen ongetwijfeld indruk. U ontdekt het kasteel dat bovenop een rotsachtige heuvel werd gebouwd en hoog boven de zeespiegel uittorent. Een andere belangrijke trekpleister is de kerk die het Onufrimuseum herbergt. De collectie van Onufri, een bekende 16e-eeuwse Albanese schilder, omvat o.a. in hout gekerfde christelijke iconen. U eindigt de dag met een bezoek aan het Cobo wijnhuis waar u proeft van lokale wijnen en raki. Avondmaal en overnachting in het Grand White City Hotel ****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 3. Dag 3

  Berat - Apollonia - Saranda

  Vroeg uit de veren voor een bezoek aan Apollonia. Deze plek is één van de bekendste archeologische sites van Albanië. U bezoekt het amfitheater en het binnenplein van het klooster met een 13e-eeuwse, in Byzantijnse stijl opgetrokken kerk. Hier bezichtigt u bouwwerken zoals het monument van Agonotheteve, het huis met de mozaïeken en de Mariakerk. We vervolgen onze rit en rijden langs Vlora, een kuststad in het zuidwestelijke deel van het land. Via het nationaal park Llogara, waar we stoppen voor de lunch, bereiken we Porto Palermo voor een bezoek aan het kasteel van Ali Pasha. Verder naar Saranda voor avondmaal en overnachting in hotel Butrinti ****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 4. Dag 4

  Saranda - Butrint - Gjirokastra

  Vandaag staat één van de hoogtepunten van de reis op het programma: Butrint is een archeologische site gelegen in het uiterste zuiden van Albanië en behoort tot het UNESCO werelderfgoed. U brengt een bezoek aan het oude amfitheater, de tempel van Aesculapius, de doopvont met zijn kleurrijke mozaïeken en de oude stadswallen. Een oude vesting met een klein museum waakt over de regio, een van de laatste ongerepte natuurlijke en historische plaatsen van het Middellandse Zeegebied. ’s Middags geniet u van lokale specialiteiten en een traditionele folklore show. De volgende stop wordt het magische Blue Eye. Deze azuurblauwe natuurlijke waterbron is een echte streling voor het oog. Verder naar de museumstad Gjirokastra. De karakteristieke huizen zijn boven elkaar gebouwd en hebben hierdoor de vorm van middeleeuwse torens. We bezoeken het Skënduli huis en het kasteel dat als een balkon boven de stad uittorent. Vanaf hier heeft u een prachtig panoramisch zicht over het omliggend landschap. Avondmaal en overnachting in Hotel Argjiro**** in Gjirokastra.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 5. Dag 5

  Gjirokastra - Benja - Përmet - Gjirokastra

  Historische steden en archeologische sites worden ingeruild voor de ongerepte natuur die deze regio te bieden heeft. Midden in een dramatisch landschap, omgeven door bergen, bossen en rivieren, ontdekt u de Ottomaanse brug van Katiu en de thermale baden van Benja. Er wordt gezegd dat deze warmwaterbronnen een geneeskrachtige functie hebben, maar ook voor pure ontspanning bent u hier aan het juiste adres. Volledig tot rust gekomen, rijden we verder naar Përmet voor een stadstour. Deze stad is vooral gekend voor haar bloemenlandschap en wordt ook wel ‘de stad van de rozen’ genoemd. Terug naar Gjirokastra voor avondmaal en overnachting in Hotel Argjiro**** .

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 6. Dag 6

  Gjirokastra - Korca

  Een rit door Griekenland brengt ons naar onze volgende bestemming. Op ca. 10km van Korca bezoeken we de Tumulus van Kamenica: één van de meest representatieve monumenten uit de prehistorie van Albanië. In de namiddag volgt een stadstour in Korca, met een bezoek aan de Mirahori moskee en de Orthodoxe kerk. Avondmaal en overnachting in Grand hotel Palace*** in korca.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 7. Dag 7

  Korca - Voskopoja - Ohrid

  In Korca bezoeken we het Nationaal Museum van de Middeleeuwse Kunst en houden we halt bij de allereerste school van Albanië die in 1878 haar deuren opende. Daarna rijden we naar het nabijgelegen Voskopoja: een klein dorp omgeven door een prachtig landschap. In de 17de eeuw was dit, na Istanbul, de grootste stad van de Balkan en lag de plaats in een belangrijke handelsroute van het westen van Europa naar Turkije. De stad werd bijna volledig vernield door de Albanese gouverneur Ali Pasha. Er zijn slechts een paar kerken en ruïnes overgebleven. U bezichtigt hier de Sint-Mariakathedraal en de Sint-Nicholaskerk. Deze laatste dateert van 1726 en is de mooiste en best bewaarde kerk van het dorp. We zetten de reis verder naar het meer van Ohrid. Eén van de oudste en diepste meren van Europa, op de grens met Albanië en Macedonië. Avondmaal en overnachting in hotel Belvedere ****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 8. Dag 8

  Ohrid

  Met zijn 365 kerken, voor elke dag van het jaar één, staat Ohrid ook wel bekend als het ‘Jeruzalem van de Balkan’. U begint de dag met een stadswandeling en ontdekt de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder de kerk van St. Sophia, één van de grootste in de stad en het oud-Griekse theater. Niet ver van het theater, in het hoger gelegen deel van de stad, ligt het Klooster van St. Clemens. Dit prachtig gerenoveerde klooster is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van de stad en behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Het werd gebouwd in de 9de eeuw en kreeg zijn huidige naam toen het werd geschonken aan de heilige St. Clemens, die er een klooster en universiteit stichtte. We eindigen vandaag met een boottocht over het meer van Ohrid dat ons naar het klooster van St. Naum brengt. Dankzij zijn prachtige ligging, aan de oevers van het meer aan de Macedonische kant, is dit klooster zeker een bezoek waard. Avondmaal en overnachting in hotel Belvedere ****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 9. Dag 9

  Ohrid - Elbasan - Kruje - Tirana

  Onderweg naar Tirana, houdt u een korte stop in Elbasan voor een bezoek aan de restanten van het oude fort. We vervolgen onze rit naar Kruje, ooit het centrum van het Albanese verzet tegen de Turken onder leiding van de nationale held Skanderbeg. U bezoekt hier het etnografisch museum en het oude fort. In de lokale bazaar heeft u wat vrije tijd om op zoek te gaan naar de laatste souvenirs. Verder naar Tirana voor een afscheidsdiner en overnachting in Rogner Hotel Tirana*****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 10. Dag 10

  Tirana - Brussel

  Ontdekking van Tirana, het kloppende hart van Albanië. Bezoek aan onder meer het Skanderbegplein, het Nationaal Historisch Museum, de Ethem Beymoskee en de klokkentoren. Vervolgens naar de brede boulevard waar zich niet alleen verscheidene ministeries bevinden, maar ook de Academie voor Schone Kunsten en de belangrijkste universiteit van de stad. In een buitenwijk van Tirana brengt u een bezoek aan één van de Bunk’Art musea waar u meer te weten komt over de roerige geschiedenis van Albanië vanaf 1939 tot aan de bevrijding in 1990. In de late namiddag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt
   

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotels
Tirana 1 Rogner Hotel Tirana*****
Berat  1 Hotel Grand White City****
Saranda 1 Hotel Butrinti****
Gjirokastra 2 Hotel Argjiro****
Korca 1 Grand Hotel Palace***
Ohrid 2 Hotel Belvedere****
Tirana 1 Rogner Hotel Tirana *****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart of paspoort  (paspoort aanbevolen boven identiteitskaart)
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor gedetailleerde info.
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Chargement en cours