Retour à l'accueil

Land van de samoerai

Japon

dès 6.536 € TTC
/pers.;

 • 14 Jours / 12 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Land van de samoerai - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • een wereld van contrasten waar traditie en moderniteit hand in hand gaan
 • natuurschoon rond Nikko, Mount Fuji en Miyajima
 • culturele parels in Kyoto en Nara
 • ontdek de verfijnde Japanse keuken

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 jeu 2 ven 3 sam 4 dim
5 lun 6 mar 6.536 € retour le 19-10-2020 Choisir 7 mer 8 jeu 9 ven 10 sam 11 dim
12 lun 13 mar 14 mer 15 jeu 16 ven 17 sam 18 dim
19 lun 20 mar 21 mer 22 jeu 23 ven 24 sam 25 dim
26 lun 27 mar 28 mer 29 jeu 30 ven 31 sam
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

Vertrekken t.e.m. 04/04/20

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

- Engelstalige lokale gids

- viplounge op de luchthaven bij vertrek

- internationale vluchten met Emirates

- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

- alle overnachtingen

- 12x ontbijt, 11x middagmaal, 1x avondmaal

- alle lokale taksen

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas


Vertrekken vanaf 15/09/20

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

- Engelstalige lokale gids

- viplounge op de luchthaven bij vertrek

- internationale vluchten met Emirates

- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

- alle overnachtingen

- 12x ontbijt, 11x middagmaal

- alle lokale taksen

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Tokyo

  Vertrek naar Tokyo.

 2. Dag 2

  Tokyo

  Bij aankomst in het land van de rijzende zon, want zo wordt Japan vaak genoemd, brengt men u naar het hotel. U bent de rest van de avond vrij om al een eerste glimp op te vangen van de Metropool Tokyo. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

 3. Dag 3

  Tokyo

  De lokale gids neemt u een volledige dag mee op sleeptouw door de Japanse hoofdstad. Vanop het observatiedek van de bijna 250 meter hoge Metropolitan Government Offices heb je bij helder weer een weids uitzicht over de skyline van Tokyo. U bezoekt het Mejischrijn, een rustgevend stukje natuur te midden van de drukte. Talrijke kleurrijke kraampjes met religieuze voorwerpen, souvenirs en andere typisch Japanse producten leiden u naar de ingang van de tempel. U flaneert door dé modewijk van Tokyo tijdens een wandeling door de bruisende, moderne wijk Harajuku. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het Edo-museum, waar u inzicht krijgt in de rijke Japanse geschiedenis en cultuur. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 4. Dag 4

  Tokyo

  Op de Ameyoko markt ziet u vast en zeker enkele producten waarvan u niet wist dat ze bestonden! In de volkse wijk Ueno staan nog tal van authentieke huizen en winkels. Hier bezoekt u het nationaal museum met z'n grote collectie Japanse en Aziatische kunst. Ten slotte staat de Senoji-tempel op het programma, één van de oudste en beroemdste tempels van de stad. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 5. Dag 5

  Tokyo - Nikko - Tokyo

  Vandaag verkent u de heiligdommen en het natuurschoon rond de stad Nikko. Tussen de heuvelachtige bossen wandelt u door een uitgestrekt complex en bezoekt u het schrijn van Toshogu alsook het mausoleum van Tokugawa Ieyasu, de stichter van het Tokugawa-shogunaat. Geniet van het prachtige uitzicht bij de Kegonwaterval, één van de hoogste watervallen van Japan. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 6. Dag 6

  Tokyo - Hakone

  Na het ontbijt zet u uw reis verder naar Hakone, waar u een bezoek brengt aan het Fuji-Hakone Nationaal Park. Tijdens een boottocht op het Ashi meer, gelegen aan de voet van de heilige berg, Mount Fuji kunt u van het uitzicht genieten. Met een beetje geluk kunt u de prachtige vulkaan bewonderen die het landschap domineert. Met de kabelbaan glijdt u op een hoogte van enkele honderden meters van de Mount Komagatake waar u geniet van een panoramisch uitzicht op de Mount Fuji. Hakone is reeds sinds lange tijd hét kuuroord bij uitstek in Japan. U bent daarom vanavond vrij om op eigen houtje te genieten van een plons in een heerlijke warmwaterbron of Onsen. Uw bagage wordt vanuit Tokyo reeds naar het hotel in Kyoto gebracht, voorzie dus een kleine handbagage met het hoogstnodige voor uw verblijf in Hakone. Overnachting in Hakone in Gora Yuno Sumika (ryokan)****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 7. Slapen in een Ryokan

  een must!

  Beleef de traditionele Japanse levensstijl en de gastvrijheid van de Japanse bevolking van dichtbij  tijdens een overnachting in een typische Ryokan. Bij aankomst trekt u een yukata, een katoenen kimono, aan en ruilt u uw schoenen voor teenslippers. Na een heerlijk traditioneel diner dommelt u in uw kamer weg op de traditionele tatami-matten. Eén ding is zeker: een overnachting in een Ryokan moet u meegemaakt hebben.

 8. Dag 7

  Hakone - Kyoto

  De shinkansen (hogesnelheidstrein) brengt u deze voormiddag naar Kyoto. Maar liefst 1.100 jaar geleden was Kyoto de keizerlijke hoofdstad en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit nog steeds het culturele centrum bij uitstek is. De Kiyomizutempel is één van de meest geliefde tempels van het land en vanop het imposante terras kijkt u hoog over Kyoto uit. Te voet wandelt u door de toegangspoort van het Maruyama Park naar de oude wijk Gion met z'n smalle straten, houten gebouwen en traditionele Japanse theehuisjes. Overnachting in Kyoto in Hotel Okura****.

  ontbijt, middagmaal

 9. Dag 8

  Kyoto

  Het historische Kyoto ontsluiert nog meer van haar pracht tijdens een bezoek aan het kasteel van Nijo. Dit in 1603 gebouwde paleis is bekend om zijn typische architectuur, decoratieve deuren en houten vloeren. Vervolgens staan een bezoek aan het Gouden Paviljoen en de Ryoanjitempel met z'n aparte rotstuin, eigen aan het zenboedhhsime, op het programma. Afsluiten doet u in het Arashiyama bamboebos waar u wandelt tussen bamboes die een hoogte hebben van wel meer dan 20 meter! Overnachting in Kyoto in Hotel Okura ****.

  ontbijt, middagmaal

 10. Dag 9

  Kyoto - Hiroshima - Miyajima - Hiroshima

  Per shinkansen reist u van uit Kyoto naar Hiroshima van waaruit u de ferry naar Miyajima, een eiland in de Japanse Binnenzee, neemt. U start hier de dag met een gemoedelijke wandeling door het Momijidani park dat vooral in het najaar zeer aantrekkelijk is door de bonte verscheidenheid aan herfstkleuren. Hier stapt u in de kabelbaan en zweeft u over het spectaculaire landschap naar het observatieplatform op Mount Misen van waarop u een weids panorama hebt over het eiland en de binnenzee. Hou uw fototoestel zeker in de aanslag bij de vermiljoenrode poort aan het Itsukushima schrijn die lijkt te drijven in het stille water. Dit is niet voor niets één van de mooiste en meest gefotografeerde uitzichten van Japan.Uw bagage blijft achter in Kyoto, voorzie dus een kleine handbagage met het hoogstnodige voor de volgende 2 overnachtingen in Hiroshima en Nara. Overnachting in Hiroshima in het Rhiga Royal Hotel Hiroshima****.

  ontbijt, middagmaal

 11. Dag 10

  Hiroshima - Osaka - Nara

  Wandeling door de stad met een aangrijpend bezoek aan het Peace Memorial Park met z’n museum en de Atomic Bomb Dome. Na de lunch vervolgt u uw reis tot in de oude hoofdstad Nara. Overnachting in Nara in het Nikko Nara Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 12. Dag 11

  Nara - Uji - Kyoto

  Nara is de bakermat van de Japanse cultuur en herbergt een ongelooflijk patrimonium aan originele architectuur. In het uitgestrekte park van Nara lopen honderden tamme damherten vrij rond en bevinden zich talrijke tempels en schrijnen. Het pad dat naar het Kasugaschrijn leidt wordt geflankeerd door duizenden bronzen lantaarns. Van hieruit wandelt u naar het imposante Todaji-tempelcomplex. Dit is het grootste houten gebouw ter wereld en binnenin kijkt een enorme bronzen Boeddha neer op de bezoekers. Vooraleer u terugkeert naar Kyoto brengt u een bezoek aan de stad Uji en de wondermooie Byodo-in tempel en leert u hoe sake wordt gebrouwen. Overnachting in Kyoto in Hotel Okura ****.

  ontbijt - middagmaal

 13. Dag 12

  Kyoto

  Na het ontbijt rijdt u naar Fushimi Inari waar duizenden rode torii een overdekte wandelgang vormen van bijna 4km lang. Verder ontbreken de Sanjusangendo tempel en het Heianschrijn dat vermaard is voor zijn mooie tuinen vandaag niet. Overnachting in Kyoto in Hotel Okura ****.

  ontbijt, middagmaal

 14. Dag 13

  Kyoto - Osaka

  De laatste etappe van deze reis brengt u naar Osaka waar u één van de bekendste kastelen van Japan bezoekt. Het Umeda Sky Building vormt een prominent onderdeel van de skyline en vanop het observatiedek heeft u een mooi uitzicht op de stad. Geef uw ogen de kost bij een wandeling door Dotonbori. Hier barst het van de restaurantjes, winkels met felle lichtreclame, karaokebars en amusementshallen. Overnachting in Osaka in het Courtyard by Marriott Shin-Osaka station****.

  ontbijt, middagmaal

 15. Dag 14

  Osaka - Brussel

  Vrije tijd tot aan het vertrek naar de luchthaven van Osaka voor de terugvlucht naar Brussel.

 16. Dag 15

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

 1. Dag 1

  Brussel - Tokyo

  Vertrek naar Tokyo.

 2. Dag 2

  Tokyo

  Bij aankomst in het land van de rijzende zon, want zo wordt Japan vaak genoemd, brengt men u naar het hotel. U bent de rest van de avond vrij om al een eerste glimp op te vangen van de Metropool Tokyo. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

 3. Dag 3

  Tokyo

  De lokale gids neemt u een volledige dag mee op sleeptouw door de Japanse hoofdstad. Tijdens een bezoek aan het Edo-museum krijgt u voor het eerst inzicht in de rijke Japanse geschiedenis en cultuur. U bezoekt het Mejischrijn, een rustgevend stukje natuur te midden van de drukte. Talrijke kleurrijke kraampjes met religieuze voorwerpen, souvenirs en andere typisch Japanse producten leiden u naar de ingang van de tempel. U flaneert door dé modewijk van Tokyo tijdens een wandeling door de bruisende, moderne wijken van Harajuku en Omotesando. Een reis naar Japan is niet volledig zonder een bezoek aan het Nezu museum. Hier kan u een werkelijk prachtige collectie van Japanse en Oost-Aziatische kunst bewonderen. U sluit de dag af op het observatiedek van de bijna 250m hoge Metropolitan Government Offices. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 4. Dag 4

  Tokyo

  Op de Ameyoko markt ziet u vast en zeker enkele producten waarvan u niet wist dat ze bestonden! In de volkse wijk Ueno staan nog tal van authentieke huizen en winkels. Hier bezoekt u het nationaal museum met z'n grote collectie Japanse en Aziatische kunst. Ten slotte staat een bezoek aan de Senso-ji tempel op het programma, één van de oudste en beroemdste tempels van de stad. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 5. Dag 5

  Tokyo - Nikko - Tokyo

  Vandaag verkent u de heiligdommen en de natuurpracht rond de stad Nikko. Tussen de heuvelachtige bossen wandelt u door een uitgestrekt complex en bezoekt u het schrijn van Toshogu alsook het mausoleum van Tokugawa Ieyasu, de stichter van het Tokugawa-shogunaat. Geniet van het prachtige uitzicht bij de Kegonwaterval, één van de hoogste watervallen van Japan. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 6. Dag 6

  Tokyo - Kamakura - Tokyo

  In Kamakura ontsnapt u aan de hectiek van het drukke Tokyo. Dit kleine tempelstadje ten zuiden van Tokyo ligt pal aan de kust waardoor u hier van een heerlijk frisse zeelucht kan genieten. U bezoekt hier onder meer de Grote Boeddha die met zijn 11,4m een symbool voor de stad is. Tijdens een bezoek aan de Hokoku-ji tempel maakt u niet alleen kennis met de tempel zelf maar ook met het omliggende kleine bamboebos. Nadien bezoekt u de Hasedera tempel. In de centrale hal springt een 9m hoog beeld van Kannon in het oog. Wat er zo speciaal is aan dit beeld is dat het uit één stuk hout werd gemaakt en verguld is. U sluit uw dag in Kamakura af met een bezoek aan Tsurugaoka Hachimangu, het belangrijkste Shinto heiligdom van de regio. Nadien keert u terug naar Tokyo. Overnachting in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 7. Dag 7

  Tokyo - Kyoto

  De shinkansen (hogesnelheidstrein) brengt u deze voormiddag naar Kyoto. Maar liefst 1.100 jaar geleden was Kyoto de keizerlijke hoofdstad en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit nog steeds het culturele centrum bij uitstek is. De Kiyomizu tempel is één van de meest geliefde tempels van het land en vanop het imposante terras kijkt u hoog over Kyoto uit. Te voet wandelt u door de toegangspoort van het Maruyama Park naar de oude wijk Gion met z'n smalle straten, houten gebouwen en traditionele Japanse theehuisjes. Overnachting in Kyoto in Hotel Okura**** of Century Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 8. Dag 8

  Kyoto

  Het historische Kyoto ontsluiert nog meer van haar pracht tijdens een bezoek aan het kasteel van Nijo. Dit in 1603 gebouwde paleis is bekend om zijn typische architectuur, decoratieve deuren en houten vloeren. Vervolgens staan een bezoek aan het Gouden Paviljoen en de Ryoanjitempel met z'n aparte rotstuin, eigen aan het zenboedhhsime, op het programma. Afsluiten doet u in het Arashiyama bamboebos waar u wandelt tussen bamboes die een hoogte hebben van wel meer dan 20 meter! Uw bagage blijft achter in Kyoto, voorzie dus een kleine handbagage met het hoogstnodige voor de volgende 2 overnachtingen in Hiroshima en Nara. Overnachting in Kyoto in Hotel Okura**** of Century Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 9. Dag 9

  Kyoto - Hiroshima - Miyajima - Hiroshima

  Per shinkansen reist u van uit Kyoto naar Hiroshima van waaruit u de ferry neemt naar Miyajima, een eiland in de Japanse Binnenzee. U start hier de dag met een gemoedelijke wandeling door het Momijidani park dat vooral in het najaar zeer aantrekkelijk is door de bonte verscheidenheid aan herfstkleuren. Hier stapt u in de kabelbaan en zweeft u over het spectaculaire landschap naar het observatieplatform op Mount Misen, van waarop u een weids panorama hebt over het eiland en de binnenzee. Hou uw fototoestel zeker in de aanslag bij de vermiljoenrode poort aan het Itsukushima schrijn, die lijkt te drijven in het stille water. Dit is niet voor niets één van de mooiste en meest gefotografeerde uitzichten van Japan. Overnachting in Hiroshima in het Grand Prince Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 10. Dag 10

  Hiroshima - Osaka - Nara

  Wandeling door de stad met een aangrijpend bezoek aan het Peace Memorial Park met z’n museum en de Atomic Bomb Dome. Na de lunch vervolgt u uw reis tot in de oude hoofdstad Nara. Overnachting in Nara in het Nikko Nara Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 11. Dag 11

  Nara - Uji - Kyoto

  Nara is de bakermat van de Japanse cultuur en herbergt een ongelooflijk patrimonium aan originele architectuur. In het uitgestrekte park van Nara lopen honderden tamme damherten vrij rond en bevinden zich talrijke tempels en schrijnen. Het pad dat naar het Kasugaschrijn leidt wordt geflankeerd door duizenden bronzen lantaarns. Van hieruit wandelt u naar het imposante Todaji-tempelcomplex. Dit is het grootste houten gebouw ter wereld en binnenin kijkt een enorme bronzen Boeddha neer op de bezoekers. Vooraleer u terugkeert naar Kyoto brengt u een bezoek aan de stad Uji en de wondermooie Byodo-in tempel en leert u hoe sake wordt gebrouwen. Overnachting in Kyoto in Hotel Okura**** of Century Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 12. Dag 12

  Kyoto

  Na het ontbijt rijdt u naar Fushimi Inari waar duizenden rode torii een overdekte wandelgang vormen van bijna 4km lang. Verder ontbreken de Sanjusangendo tempel en het Heianschrijn dat vermaard is voor zijn mooie tuinen vandaag niet.Overnachting in Kyoto in Hotel Okura**** of Century Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 13. Dag 13

  Kyoto - Osaka - Kyoto

  De laatste etappe van deze reis brengt u naar Osaka waar u één van de bekendste kastelen van Japan bezoekt. Het Umeda Sky Building vormt een prominent onderdeel van de skyline en vanop het observatiedek heeft u een mooi uitzicht op de stad. Geef uw ogen de kost bij een wandeling door Dotonbori. Hier barst het van de restaurantjes, winkels met felle lichtreclame, karaokebars en amusementshallen. Overnachting in Kyoto in Hotel Okura**** of Century Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 14. Dag 14

  Kyoto - Osaka - Brussel

  Vrije tijd tot aan het vertrek naar de luchthaven van Osaka voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 15. Dag 15

  Brussel

  Aankomst in Brussel.


Infos Utiles

Hotels

Hotels voor vertrekken t.e.m. 04/04/20
Plaats Nachten Hotel   
Tokyo 4 Tobu Hotel Levant****
Hakone 1 Guno Ynuo Sumika (ryokan)****
Kyoto 2 Okura Hotel*****
Hiroshima 1 Rhiga Royal Hotel Hiroshima****
Nara 1 Nikko Nara****
Kyoto 2 Okura Hotel*****
Osaka 1 Courtyard by Marriott Shin-Osaka Station****
     
Hotels voor vertrekken vanaf 15/09/20
Plaats Nachten Hotel
Tokyo 5 Tobu Hotel Levant****
Kyoto 2 Okura Hotel / Century Hotel*****
Hiroshima 1 Grand Prince Hotel****
Nara 1 Nikko Nara****
Kyoto  3 Okura Hotel / Century Hotel*****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort, geldig tijdens uw verblijf in Japan. 
  Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
  Raadpleeg tijdig de website www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
tijdsverschil: zomer: +7 winter: +8

 


Destination

Japon

La destination

Sous les cerisiers en fleurs, dans les temples parfumés, près des lacs, des volcans et jusqu'aux villes les plus tourbillonnantes comme Tokyo, une atmosphère zen émane du Japon, nourrie par l'extrême politesse d'un peuple accueillant au-delà des contrastes linguistiques...

Décalage horaire

+ 7 heures en été et + 8 heures en hiver

Temps de vol

Entre 11h à 14h

Climat

Dominé par l'alternance des vents, le climat au Japon est doux au printemps, chaud et humide en été, pluvieux à l'automne, et froid et sec en hiver. Mais il varie beaucoup selon l'emplacement. S'ajoutent à cela des contrastes d'altitude, car le Japon est un pays montagneux. La période idéale est le printemps et l'automne (de fin mars à début avril il y a la floraison des cerisiers en fleurs appelé sakura en japonais, et octobre pour les couleurs automnales).

 

 

Langue

La langue officielle est le japonais.

Usages et coutumes

Vous devez vous déchausser dans les temples et les ryokans traditionnels.
Les Japonais sont très disciplinés et l’on vous demandera d’agir de même. Faites la queue dans le métro, les gares ou les administrations.
Au restaurant, vous commandez en général un plat à partager et non un plat par personne. Ne plantez pas vos baguettes à la verticale dans un bol de riz, c’est un rite funéraire.

Jours fériés et fêtes

Le Japon est l’un des pays au monde à posséder le plus de fêtes et de jours fériés (15 jours fériés). Ils proviennent pour la plupart des rites des deux grandes croyances japonaises que sont le Shintoïsme et le Bouddhisme.
- 1er janvier : Nouvel An, il s’agit d’une fête familiale avec cérémonie au temple.
- 2e lundi de janvier : Jour des Adultes, les jeunes filles portent de magnifiques Kimonos.
- 11 février : Jour de la fondation du Japon
- 20 ou 21 mars : Equinoxe de printemps
- 29 avril : Jour de la Verdure
- 29 avril au 05 mai : Golden Week
- 3 mai : Jour de la Constitution
- 5 mai : Jour des Enfants
- 3e Lundi de juillet : Jour de la Mer
- 3e Lundi de septembre : Fête de Respect pour les Personnes Agées
- 23 ou 24 septembre : Equinoxe d'automne
- 2e lundi d'octobre : Jour de la Santé et du Sport
- 3 novembre : Jour de la Culture
- 23 novembre : Fête du Travail
- 23 décembre : Anniversaire de l'Empereur
Lorsqu'une fête nationale tombe un dimanche, le lundi suivant est férié.
Entre le 29 décembre et le 3 Janvier, les administrations et les musées sont fermés.

Gastronomie

De nombreux plats font la renommée du Japon, vous trouverez principalement des "Maki", rouleaux d’algues contenant du riz mélangé à du thon, de la dorade, de la crevette, de la sardine, de l’anguille… le tout accompagné de "Wasabi" ou d’une sauce au soja.

Autres spécialités : 
- Du "Tofu" : pâte blanche peu odorante provenant du lait de soja) Il peut être mangé seul ou accompagné
- Du "Sashimi" : tranche de poisson ou coquillages crus
- Du "Tempura" : beignets de légumes
- Le "Ramen" : pâtes, bouillon, poulet, porc, sel, miso

Shopping

Pourquoi ne pas ramener des éventails, des calligraphies, des petits chats porte bonheur (la patte au-dessus de l’oreille), des objets en laque, des objets en tissus brodés, du thé… ?
Vous aurez peut-être envie de ramener un téléphone portable très sophistiqué, mais attention, il ne sera pas compatible en France. Pour ce qui est de la haute technologie (appareils photos, caméra…), attention, vous êtes limité en prix. Vous devrez le déclarer à la douane et présenter la facture. 


Informations Pratiques

Devise

Le  monnaie est le yen (JPY). 
- Les cartes de crédit, Visa, Master card et American Express sont acceptées dans les hôtels, restaurants et grands magasins.
- Le pourboire n'est pas en usage au Japon et le service (15%) est inclus.

Courant électrique

Le courant est de 100 volts en courant alternatif, avec des fiches plates, plus rarement en 220. Il existe deux fréquences : 50 hertz dans l'est du Japon, 60 dans l'ouest. Pensez à vous munir d’un adaptateur.Chargement en cours