Retour à l'accueil

Noord-Spanje op z'n best: tapa's, bodega's, kastelen en kathedralen

Espagne

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Noord-Spanje op z'n best: tapa's, bodega's, kastelen en kathedralen - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min.15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleidng van Brussel tot Brussel

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • stadsbezoek met het Guggenheimmuseum in Bilbao
 • bezoek aan de bodega Marques de Riscal, met degustatie 
 • de prachtige gotische kathedraal van Burgos
 • ontdekking van de Costa Verde

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Bilbao

  Vlucht naar Bilbao, in het noorden van Spanje. Hoewel het noorden tot een van de meest fascinerende regio's van het land behoort, zijn de noordelijke regio's minder bekend bij de toeristen. De streek biedt echter geweldige bergachtige landschappen, charmante vissersdorpjes, een ruige kust, mooie steden, vriendelijke mensen en culinaire lekkernijen. Tijd om dit te ontdekken! Bij aankomst in Bilbao verkennen we meteen de belangrijkste stad van het Baskenland. We bewonderen het oudste gedeelte dat vroeger uit zeven straten bestond en daarom nog steeds gekend als de Siete Calles. Hier vinden we de meest mooie oude geveltjes, smalle straten, prachtige kerken, de belangrijkste winkels en een haast oneindig aanbod aan bars en restaurants. Vervolgens ontdekken we het Guggenheimmuseum dat ontworpen is door Frank O. Gehry en prachtig gelegen is aan de oevers van de Nervión. Avondmaal en overnachting in hotel Silken Indautxu****.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Bilbao - San Sebastián - Hondarribia - Pamplona

  Rit naar San Sebastián, een van de mooiste steden van Europa. Vooral het perfecte schelpvormige strand, de Bahía de la Concha, en de vissershaven zijn adembenemend mooi. De Spaanse koninklijke familie bracht al menige zomer door in deze prachtige, door bergen omringde baaien en stranden. San Sebastián heeft hierdoor een aristocratische uitstraling, maar het oude centrum is nog bijzonder levendig. Vlakbij ligt Hondarribia, een kleine maar charmante stad met een duidelijk Franse invloed. We wandelen langs de Calle San Pedro, een straat met typische vissershuisjes met felgekleurde gevels en houten balkons. We reizen verder naar Pamplona. Heerlijk tapas diner en overnachting in hotel NH Pamplona Iruña Park****.

  ontbijt, avondmaal

 3. Dag 3

  Pamplona - Elciego - Laguardia - Logroño

  Vandaag bezoeken we Pamplona, een stad vol contrasten. Kronkelende, nauwe straatjes van de oude wijken monden uit in moderne lanen. Het stadscentrum wordt gedomineerd door de 12e-eeuwse kathedraal. Daarna rijden we door naar de regio La Rioja, de belangrijkste wijnstreek van Spanje die meer dan 500 wijnhuizen, oftewel bodega's, telt. Ze zijn er in allerlei soorten en maten: kleine traditionele familie bodega’s, grote op export gerichte bodega’s en zelfs bodega’s met een hypermodern design. In het kleine dorpje van Elciego staat er een wel heel bijzonder exemplaar: Bodegas Marqués de Riscal. U zult zeker opkijken van het fantastische design, ook ontworpen door Frank O. Gehry. De bodega is gemaakt van gebogen staalplaten en moet een wijnfles voorstellen. Tijdens ons bezoek aan deze speciale bodega leren we wat meer over de wijnproductie en krijgen we uiteraard een glaasje aangeboden. Ook houden we halt in Laguardia, een van de meest perfect bewaard gebleven middeleeuwse dorpen in Spanje. Verder naar Logroño, de hoofdstad van La Rioja. Logroño is een Romeinse havenstad die in de middeleeuwen als tussenstop diende voor de pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella. De indrukwekkende 15e-eeuwse kathedraal van Santa María de la Redonda torent hoog boven de stad uit. Avondmaal en overnachting in het F&G hotel*** in Logroño.

  ontbijt, avondmaal
 4. Dag 4

  Logroño - Santo Domingo de la Calzada - Burgos

  We rijden door naar Santo Domingo de la Calzada dat nog steeds gedeeltelijk wordt omringd door verdedigingsmuren die in de middeleeuwen zijn gebouwd. Bezoek de kathedraal die de middeleeuwse heilige herdenkt die deze stad heeft gebouwd om tegemoet te komen aan de pelgrims die er doorheen trekken. Vervolgens naar Burgos in de regio Castilla y León. Koning Alfonso III stichtte Burgos in 844 in de vallei van de rivier de Arlanzón. Burgos werd vroeger hoofdzakelijk bewoond door Joodse en mudéjar-handelaars. Hun rijkdom wordt nog steeds weerspiegeld in de vele architecturale pareltjes die de stad rijk is. Samen met een lokale gids ontdekken we de oude stad. We bezoeken de prachtige gotische kathedraal, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en Cartuja de Miraflores, een mooi bewaard gotisch kartuizerklooster met een onschatbare verzameling aan religieuze artefacten. Avondmaal in een authentiek restaurant in het stadscentrum. Overnachting in Silken Gran Teatro**** in Burgos.

  ontbijt, avondmaal

 5. Dag 5

  Burgos - Carrion de los Condes - León

  Afscheid van Burgos en vertrek naar Carrion de los Condes waar de middeleeuwse oorsprong nog steeds te zien is in sommige van de historische gebouwen. Het meest karakteristieke gebouw is de kerk van Santiago. Het klooster van San Zoilo, aan de rand van de stad, nabij de middeleeuwse brug, is ook een bezoekje waard. We rijden verder naar San Miguel de Escalada een kloosterkerk nabij de stad León. Het is een uitstekend voorbeeld van de mozarabische religieuze architectuur die zijn oorsprong vond in Spanje vanwege het contact met islamitische beschavingen. Aankomst in León, gelegen aan de oever van de Bernesga rivier aan de voet van het Cantabrische gebergte. Tijdens een stadsrondrit zien we onder meer veel mooie paleizen en herenhuizen, de Plaza Mayor, het centrale punt in de stad waar de vele winkelstraten samenkomen, het Casa de los Botines, ontworpen door Antoni Gaudí en het Klooster van San Marcos. Avondmaal en overnachting in hotel Silken Luis de León**** in León.

  ontbijt, avondmaal

 6. Dag 6

  León - Oviedo - Gijón - Costa Verde - Santander

  Rit naar de regio Asturië, gelegen tussen het Cantabrisch Gebergte en de Cantabrische Zee. Na een korte ontdekking van de stad Oviedo met haar mooie pleinen, prachtige gebouwen en gezellige terrasjes bereiken we de noordkust van Spanje. Deze groene, ruige rotskust met uitgestrekte stranden wordt niet voor niets de Costa Verde, oftewel Groene Kust, genoemd. Gijón is hier een van de meest levendige en aantrekkelijke badplaatsen. De historische wijk van Gijón wordt gevormd door de heuvel van Santa Catalina van waarop we een fantastische uitzicht hebben over de kust. Via de indrukwekkende kustroute rijden we langs badplaatsen die voornamelijk door Spanjaarden worden bezocht. Onderweg maken we wat tussenstops in vissersdorpjes zoals Lastres en Tazones. Nadien komen we aan in Santander, de hoofdstad van Cantabrië. Avondmaal en overnachting in hotel Chiqui*** in Santander.

  ontbijt, avondmaal

 7. Dag 7

  Santander - Santillana del Mar - Bilbao

  Na het ontbijt verkennen we Santander. Santander is zonder twijfel een van de meest elegante en mooie steden aan de noordkust van Spanje. Zowel de zee als de bergen zijn voortdurend aanwezig in deze stad en betoveren u met zijn aristocratische atmosfeer, 19e-eeuwse gebouwen, charmante terrassen en spectaculaire baai, die wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Niet te missen is het oude centrum, de mooie strandboulevard en het schiereiland Peninsula de la Magdalena. Verder naar Santillana del Mar, een prachtig charmante, met kinderkopjes geplaveide stad. We maken van de gelegenheid gebruik om de beroemde grot van Altamira, UNESCO Werelderfgoed, te bezoeken. In de grot zijn een van de oudste prehistorische grotschilderingen gevonden die de mensheid kent. Wegens de kwetsbaarheid van de grot is deze gesloten voor publiek. Weliswaar heeft Spanje een replica gemaakt die wel te bezoeken is. We rijden terug naar Bilbao. Avondmaal en overnachting in hotel Silken Indautxu**** in Bilbao.

  ontbijt, avondmaal

 8. Dag 8

  Bilbao - Brussel

  Vrije tijd in Bilbao tot de transfer naar de luchthaven van Bilbao voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Bilbao 1 Silken Indautxu****
Pamplona 1 NH Pamplona Iruña Park****
Logroño 1 F&G Logroño***
Burgos 1 Silken Gran Teatro****
León 1 Silken Luis de Léon****
Santander 1 Chiqui***
Bilbao 1 Silken Indauxtu****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Destination

Espagne

En générale

Plus qu’un pays, une ambiance… Laissez-vous entraîner dans le pays des tapas et de la convivialité et vivez le voyage en Espagne de vos envies. Sourire garanti !

En Andalousie, succombez au charme des patios fleuris, de la mosquée de Cordoue, du palais et des jardins ombragés de l’Alhambra. De ville en village, vous serez comme envoûté par la beauté des décors marqués par l’empreinte orientale. Prenez le temps de profiter de chaque rayon de soleil : ici place est faite à la douceur de vivre.

Gastronomie

La cuisine espagnole a atteint une popularité jamais vue auparavant. Elle est aussi riche et variée que les paysages de ses régions.
Le plat incontournable qu’il faut goûter et savourer est La "Paëlla", faite à base de riz cuit dans l’huile en même temps que le poulet, porc maigre avec jambon, langoustines, petits pois, ail, oignons, épices et safran.
Parmi les saveurs à découvrir :
- Le jambon ("Jamon") Serrano
- Le "Gaspacho" : soupe froide, aux tomates, poivrons et ail
- La Soupe aux amandes : servie en dessert, mais elle devient potage à Noël, rehaussée de safran
- Les calamars frits
- Les brochettes d'espadon : on fait cuire des poissons entiers "à la plancha", c'est-à-dire sur une plaque d’acier, des rougets, daurades, sole, loups, espadon, etc. Ce type de plat est souvent accompagné d’un assaisonnement appelé "Alino". Dans cette recette, le poisson est coupé en dés et enfilé sur des brochettes.

La destination

Au-delà de ses fiestas, tapas et siestas, il y a son histoire, passionnante et visible dans chacune de ses villes. Séville, Madrid, Barcelone, pour ne citer qu'elles, révèlent à elles seules la riche culture et les mille facettes d'une Espagne chaleureuse et attachante.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire.
Canaries : -1h.
Le changement d’horaire d’été et d’hiver a lieu le même jour que pour la Belgique.

Temps de vol

Entre 1h30 et 4h environ

Climat

L'Espagne offre à ses visiteurs un climat méditerranéen agréable. Les étés sont chauds et secs et les hivers plutôt doux et cléments. L’automne est cependant la saison la plus pluvieuse. Les Baléares quant à elles sont protégées des vents par sa sierra du nord et les pluies y sont moins abondantes. Les Canaries jouissent d’un climat doux et printanier toute l’année, un climat ensoleillé est tempéré par les alizés mais rarement par la pluie.

Langue

La langue officielle est l'espagnol. Le français et l'anglais sont compris dans les principaux lieux touristiques.


Informations Pratiques

Documents de voyage

Carte d'identité en cours de validité

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour en Espagne.

Monnaie locale

EURO (EUR)

Décalage horaire

Pas de décalage horaire avec la Belgique.

Langue

La langue officielle est l'espagnol. 

Permis de conduire

Le permis de conduire belge est reconnu en Espagne.

Courant électrique

Le courant électrique est du 220 volts et les prises sont identiques aux prises belges, inutile d'amener un adaptateur.Chargement en cours