Retour à l'accueil

op ontdekking naar het einde van de wereld (avec guide néerlandophone)

Argentine

dès 5.793 € TTC
/pers.;

 • 15 Jours / 13 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
op ontdekking naar het einde van de wereld (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • maak kennis met Buenos Aires, de stad waar de tango werd geboren
 • bewonder de spectaculaire watervallen van Iguazú van dichtbij
 • bezoek de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia
 • hoor het kraken van het ijs van de Perito Morenogletsjer
 • ontdek het magische Torres del Paine Nationaal Park

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 dim
2 lun 3 mar 4 mer 5 jeu 6 ven 7 sam 8 dim
9 lun 10 mar 11 mer 12 jeu 13 ven 14 sam 15 dim
16 lun 17 mar 18 mer 19 jeu 5.793 € retour le 03-12-2020 Choisir 20 ven 21 sam 22 dim
23 lun 24 mar 25 mer 26 jeu 27 ven 28 sam 29 dim
30 lun
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

Voor vertrekken tot en met 14/02/20:

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

- Engelstalige lokale gids

- viplounge op de luchthaven bij vertrek

- internationale vluchten met Iberia

- alle luchthaventaksen

- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

- binnenlandse vluchten Buenos Aires-Puerto Iguazú/Puerto Iguazú-Ushuaia/Ushuaia-El Calafate/Punta Arenas-Santiago de Chile

- fooien voor de gids en chauffeur

- alle vermelde lokale transfers

- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

- alle overnachtingen

- 13x ontbijt, 9x middagmaal, 5x avondmaal

- alle lokale taksen

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

 

Voor vertrekken vanaf 19/11/20:

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

- Engelstalige lokale gids

- viplounge op de luchthaven bij vertrek

- internationale vluchten met Aerolineas Argentinas

- alle luchthaventaksen

- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

- binnenlandse vluchten Buenos Aires-Puerto Iguazú/Puerto Iguazú-Ushuaia/Ushuaia-El Calafate/El Calafate-Buenos Aires

- fooien voor de gids en chauffeur

- alle vermelde lokale transfers

- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

- alle overnachtingen

- 14x ontbijt, 8x middagmaal, 5x avondmaal

- alle lokale taksen

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Buenos Aires

  Vertrek vanuit Brussel naar Buenos Aires.

 2. Dag 2

  Buenos Aires

  Aankomst in Buenos Aires. Transfer naar het hotel. Vandaag maakt u uitgebreid kennis met Buenos Aires, het Parijs van Zuid-Amerika. Het bezoek brengt u naar het historische, politieke en culturele hart van de stad. Hier bevinden zich het hoofdplein Plaza de Mayo, het presidentieel paleis en de kathedraal. Een bezoek aan de trendy wijk Puerto Madero, de felgekleurde havenwijk La Boca en de oudste stadswijk San Telmo staan eveneens op het programma. Overnachting in hotel Brizo Buenos Aires****.

  ontbijt, middagmaal

 3. Dag 3

  Buenos Aires

  Na het ontbijt verkent u de pittoreske wijken Recoleta en Palermo. De aristocratische wijk Recoleta staat voor luxe, kunst en cultuur. Het oude kerkhof trekt tal van bezoekers omwille van de vooraanstaande personen die er begraven liggen, de voornaamste wellicht Eva Peron. De residentiële wijk Palermo bestaat uit smalle straten en elegante herenhuizen. In de namiddag heeft u vrije tijd om gezellig door de straten van de Argentijnse hoofdstad te kuieren. Overnachting in hotel Brizo Buenos Aires****.

  ontbijt, middagmaal

 4. Dag 4

  Buenos Aires - Iguazú

  Binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazú. De watervallen van Iguazú, gelegen op de grens tussen Brazilië en Argentinië, behoren tot de mooiste ter wereld. Ze zijn omringd door een tropische jungle en vanop kilometers afstand hoorbaar. In de namiddag bezoekt u de Braziliaanse zijde van de watervallen en geniet u van de allermooiste uitzichten op dit natuurwonder. U maakt een wandeling tot aan de Garganta do Diabo (keel van de duivel), het meest spectaculaire deel van de waterval. Hier dondert het water met een oorverdovend lawaai 80 meter de diepte in. Overnachting in hotel Yvy de Selva**** in Puerto Iguazú.

  ontbijt, middagmaal

 5. Dag 5

  Iguazú

  Vandaag maakt u kennis met de Argentijnse zijde van de watervallen. Vanuit het bezoekerscentrum neemt u de trein naar het station Cataratas. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden zorgt ervoor dat u de talrijke watervallen van dichtbij kunt bewonderen. Vervolgens rit naar het station Garganta van waaruit u een wandeling maakt die eindigt boven de indrukwekkende Garganta del Diablo. Hier geniet u van een onvergetelijk spektakel! Overnachting in hotel Yvy de Selva**** in Puerto Iguazú.

  ontbijt

 6. Dag 6

  Iguazú - Ushuaia

  U vliegt naar Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Laat u verrassen door de prachtige panorama’s op het Beaglekanaal, de Maritalgletsjer en de weelderige landschappen van Vuurland. Bij aankomst tranfer naar het hotel. Overnachting in hotel Tierra del Fuego***+ in Ushuaia.

  ontbijt, avondmaal

 7. Dag 7

  Ushuaia

  Deze ochtend ontdekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Ushuaia. In de oude gevangenis leert u hoe de stad oorspronkelijk ontstaan is als strafkolonie waar de zwaarste criminelen van het land opgesloten werden. Ook andere thema’s zoals de zeevaartgeschiedenis en immigratie komen hier aan bod. In de namiddag maakt u een rondvaart op het Beaglekanaal per catamaran. De uitzichten op de baai, de omliggende Andespieken en de vele vogels en zeeleeuwen die er leven zijn uitzonderlijk. Overnachting in hotel Tierra del Fuego***+ in Ushuaia.

 8. Dag 8

  Ushuaia - El Calafate

  Net buiten de stad bevindt zich het Tierra del Fuego Nationaal Park, een uniek natuurgebied dat bestaat uit bossen, bergen, gletsjers en tientallen meren. De prachtige natuur van Vuurland laat niemand onverschillig. Nabij de Chileense grens bezoekt u de indrukwekkende Lapataia Baai en het Acigamimeer. In de late namiddag binnenlandse vlucht naar El Calafate. Overnachting in hotel Rochester Calafate****.

  ontbijt, middagmaal

 9. Dag 9

  El Calafate - Perito Moreno - El Calafate

  El Calafate is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Perito Morenogletsjer in het Nationaal Park Los Glaciares. Dit is een van de meest indrukwekkende gletsjers ter wereld. Hij daalt van een enorme ijskap neer in het Argentinomeer. U hoort het krakende ijs en regelmatig ziet u grote stukken afbrokkelen. Een echt natuurwonder! Overnachting in hotel Rochester Calafate****.

  ontbijt, avondmaal

 10. Dag 10

  El Calafate

  Aan boord van een catamaran, vaart u over het Argentinomeer naar en tussen de enorme drijvende ijsrotsen afkomstig van de Upsalagletsjer, de tweede grootste gletsjer van Zuid-Amerika. Op de terugweg bewondert u eveneens de gletsjers Seco en de Spegazzini. Deze laatste onderscheidt zich van de andere gletsjers door zijn immensheid en schoonheid. Overnachting in hotel Rochester Calafate****.

  ontbijt, avondmaal

 11. Dag 11

  El Calafate - Torres del Paine - Puerto Natales

  Na het ontbijt verlaat u El Calafate en gaat de tocht richting het mooiste Nationaal Park van Chileens Patagonië, Torres del Paine. Het uitzichtpunt bij Laguna Azul biedt bij mooi weer een spectaculair uitzicht op de befaamde torens waarvoor het park bekend staat. In dit gedeelte van het park kan u regelmatig guanaco’s, watervogels en Andescondors spotten. Eveneens bezoekt u de Laguna Amarga, die zijn specifieke kleur dankt aan de aanwezigheid van gekleurde algen. Overnachting in hotel Costaustralis**** in Puerto Natales.

  ontbijt, middagmaal

 12. Dag 12

  Puerto Natales - Torres del Paine - Puerto Natales

  Volledige dag bezoek aan Torres del Paine Nationaal Park. Dit fabelachtig natuurgebied laat niemand onberoerd. U ziet er unieke rotsformaties, betoverende gletsjers, valleien met kliffen, prachtige meren en watervallen alsook talrijke guanaco's. In de namiddag maakt u een wandeling aan het Greymeer. In het meer bevinden zich allerlei ijsschotsen afkomstig van de Greygletsjer. U komt oog in oog te staan met de torenhoge ijswanden en woorden schieten tekort. Het ijs heeft verschillende kleurschakeringen van wit tot blauw. Overnachting in hotel Costaustralis**** in Puerto Natales.

  ontbijt, middagmaal

 13. Dag 13

  Puerto Natales - El Calafate

  Geniet van wat vrije tijd om het gezellige Puerto Natales te ontdekken. Nabij de pier heeft u een mooi uitzicht op het water en de omliggende bergen. Later op de dag verlaat u Chili en gaat het terug richting El Calafate. Overnachting in hotel Rochester Calafate****.

  ontbijt, middagmaal

 14. Dag 14

  El Calafate - Buenos Aires

  Binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Buenos Aires. ’s Avonds beleeft u een spectaculaire tangoshow in het hart van de historische wijk San Telmo. Gedurende het diner maakt u kennis met de trots en de passie van de Argentijnse cultuur. Overnachting in hotel Brizo Buenos Aires****.

  ontbijt, avondmaal

 15. Dag 15

  Buenos Aires - Brussel

  Vandaag verkent u de Tigredelta, een uitgestrekt natuurgebied met een doolhof aan kanalen en eilanden. Dit is een baken van rust op een boogscheut van de miljoenenstad Buenos Aires. Afscheidslunch en transfer naar de luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht.

  ontbijt, middagmaal

 16. Dag 16

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Infos Utiles

Hotels

Hotels voor vertrekken tot en met 14/02/20
Plaats Nachten Hotel
Buenos Aires 2 Hotel Brizo Buenos Aires****
Puerto Iguazú 2 Mercure Iguazú*****
Ushuaia 2 Los Yamanas***+
El Calafate 2 Lagos del Calafate****
Puerto Natales 2 Costaustralis****
Santiago de Chile 2 InterContinental Santiago*****
     
Hotels voor vertrekken vanaf 19/11/20
Plaats Nachten Hotel
Buenos Aires 2 Brizo Buenos Aires****
Puerto Iguazú 2 Yvy de Selva****
Ushuaia 2 Tierra del Fuego***+
El Calafate   3 Rochester****
Puerto Natales 2 Costaustralis****
El Calafate   1 Rochester****
Buenos Aires 1 Brizo Buenos Aires****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig na terugkeer
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be.
inentingen: Inenting tegen Hepatitis A is verplicht en tegen gele koorts is aangeraden.
  Neem steeds contact op met uw huisarts of raadpleeg tijdig de website: www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde),
tijdsverschil: Argentinië winter: -4, zomer: -5
  Chili winter: -5, zomer: -6

 


Destination

Argentine

La destination

Les amateurs de nature, d’observation de la faune et de la flore, de sports de plein air et d’immensité découvriront là un paradis préservé. Ceux qu’un voyage culturel tente le plus, trouveront dans le Nord-Ouest du pays, tradition hispano-américaine et nombreux témoignages de l’histoire précolombienne.
Ushuaia et les prodigieux glaciers de Patagonie, les chutes d’Iguaçu, impressionnantes, les canyons de Huamahuaca colorés et découvrir, Buenos Aires, la plus animée des capitales de l’Amérique du sud, au son du tango. L’Argentine offre une diversité de paysages exceptionnelle.

Décalage horaire

- 4 heures en hiver et - 5 heures en été par rapport à la Belgique.

Le climat

Avec sa superficie, sa longueur et ses différences d’altitudes importantes, l’Argentine est un territoire aux climats très variés. Le nord est tropical, chaud et plutôt humide. La Pampa jouit d’un climat tempéré avec des températures agréables en été et un hiver moyennement frais. On distingue la pampa humide le long de la côte et la pampa sèche, plus à l’ouest. La Patagonie est la région la plus froide, l’hiver la température peut descendre jusqu’à -35°C dans certaines zones reculées. Le vent souffle très fort, et encore plus en été de décembre à février qu’en hiver. La pluie et la neige, sont habituelles dans l’extrémité sud du pays et l’été est inexistant. Pour visiter Buenos Aires, les meilleures périodes sont le printemps (de septembre à novembre), et l’automne (de mars à mai). En été (de décembre à février), la capitale est chaude et humide.

Langue

La langue officielle est l'Espagnol.

Gastronomie

Les restaurants sont nombreux et bon marché (sauf en Patagonie). En Argentine, même les établissements les plus modestes offrent des repas copieux et de qualité tout à fait acceptable. La cuisine argentine se rapproche des saveurs européennes et n’est pas du tout épicée. L’aliment principal en Argentine est la viande et en particulier la viande de bœuf. Cette viande est vraiment très tendre, puisque les troupeaux se nourrissent de l’herbe grasse de la Pampa. N’hésitez donc pas à goûter au "Bife de lomo", mais attention, un "Baby Beef" fait souvent autour de 500g !
Ici toutes les conditions sont réunies pour produire un vin d’exception : l’altitude, le climat, la qualité particulière de la terre. Si vous aimez les vins avec du ’’caractère’’, le vin argentin est conseillé.


Informations Pratiques

Formalités

Les passeports belges en cours de validité durant la totalité du séjour sont dispensés de visa pour tout séjour de moins de 3 mois.
Si vous transitez par les Etats-Unis : vous devez être en possession d' un passeport biométrique ou électronique en cours de validité et faire une demande ESTA (Electronic System for Travel Autorization) au moins 72h avant le départ, payable en ligne 14 USD (à titre indicatif) lors de votre démarche sur le site internet : esta.cbp.dhs.gov

Santé

La mise à jour de la vaccination diphtérie-tétanos-poliomyélite (DT-Polio) est indispensable.
Les vaccinations contre l’hépatite A et la typhoïde sont recommandées. De même, la vaccination contre l’hépatite B peut être conseillée par votre médecin.
Enfin, plusieurs cas de fièvre jaune ayant été recensés au Paraguay et dans le sud du Brésil (dans la zone frontalière avec l’Argentine), la vaccination contre la fièvre jaune est conseillée, notamment pour les déplacements dans la province de Misiones (nord du pays), où se trouve notamment la zone touristique des chutes d’Iguazu.

Devise

Le nouveau peso argentin (ARS), est la monnaie officielle de l'Argentine. 
Taux de change (mai 2019) : 1 EUR = 49,92 ARS.

Courant électrique

Le courant est le meme qu'en Belgique, 220 volts. Selon les régions, le type de prise peut changer. Il est conseillé de prévoir un adaptateur lors d'un séjour en Argentine.Chargement en cours