Retour à l'accueil

Sardinië - Isola Sarda, ruig en onbekend

Italie

dès 1.743 € TTC
/pers.;

 • 8 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Sardinië - Isola Sarda, ruig en onbekend - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min 15 personen, max 20 personen

 • VTB-reisleidng van Brussel tot Brussel

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • uitgebreide ontdekking van dit schitterende eiland
 • typisch diner in een traditionele agriturismo inbegrepen
 • bezoek aan Tharros, een van de meest fascinerende sites van Sardinië

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 5 sam 1.743 € retour le 12-09-2020 Choisir 6 dim
7 lun 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 12 sam 13 dim
14 lun 15 mar 16 mer 17 jeu 18 ven 19 sam 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 26 sam 27 dim
28 lun 29 mar 30 mer
 • Dernières places disponibles
 • Départ garanti
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

 - VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem
 - lokale Engelstalige gids in Cagliari
 - viplounge op de luchthaven bij vertrek
 - rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly in Fly Deluxe
 - alle luchthaventaksen
 - lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 - alle vermelde lokale transfers
 - alle overnachtingen
 - welkomstdrink in het hotel op dag 1
 - 7x ontbijt, 7x diner
 - alle lokale taksen
 - per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek "inbegrepen" (voorzie ongeveer € 120)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Olbia - Fonni

  Na aankomst in Olbia rijden we naar Fonni. Diner in een traditionele agriturismo, waar u meer te weten komt over biologische landbouw en uiteraard geniet van een heerlijk authentieke maaltijd. Overnachting in hotel Sa Orte**** in Fonni.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Fonni - Orgosolo - Tharros - San Salvatore di Sinis - Oristano

  Na het ontbijt rijden we naar Orgosolo. Hier dwalen we door de kleine, schilderachtige straatjes en kunnen we de bekende murales bewonderen. Dit zijn politiek getinte muurschilderingen die markante gebeurtenissen, legendes en dorpsverhalen vertellen, maar de meeste zijn een aanklacht tegen onrecht. Daarna bezoeken we de ruïnes van Tharros, een van de meest fascinerende sites van Sardinië. Hier vinden we de archeologische resten van dit eens zo florerende stadje, ontstaan door een samensmelting van oosterse antieke en westerse prehistorische culturen. Na de vrije lunch gaat het verder richting San Salvatore di Sinis, waar elk jaar in augustus de festiviteiten rond San Salvatore plaatsvinden. Het heiligenstandbeeld van San Salvatore wordt dan naar Cabras gebracht. Later op de dag inchecken in Hotel Raffael **** in Putzu Idu nabij Oristano, waar we 3 nachten verblijven. Diner en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 3. Dag 3

  Oristano - Giara - Barumini - Oristano

  Giara Gesturi ligt op enkele minuten rijden van Barumini en is het perfect gebied om heerlijke wandelingen te maken te midden van een rijke vegetatie. Het 43 km2 grote hoogteplateau bestaat uit basaltrots en is voor het grootste deel bedekt met kurkeik, eik, eucalyptus en mediterrane beplanting. Het natuurreservaat heeft een zeer rijke vogelwereld, maar is voornamelijk bekend vanwege de hier levende Cavallini della Giara, kleine paarden van ongeveer 120 cm hoog. Na al deze natuurpracht vervolgen we onze weg naar Barumini Su Nuraxi. Sardinië is enorm bekend om zijn prehistorische Nuraghi (kegelvormige bouwwerken gevormd door grote gestapelde rotsblokken). Ruim 7.000 zijn er te vinden over heel het eiland. Het belangrijkste voorbeeld van deze oude beschaving is Barumini Su Nuraxi. De toren bestaat uit drie verdiepingen en behoort tot UNESCO werelderfgoed. Deze site was vermoedelijk een economisch en militair centrum tijdens de Nuraghische periode, maar tot op de dag van vandaag bestaat er nog steeds geen sluitende theorie over hun functie. Tot slot bezoeken we Museo Casa Zapata. Tijdens restauratiewerken van deze 16de-eeuwse residentie, ontdekte men een grote Nuraghe onder het huis. Sindsdien fungeert de residentie als museum waar de archeologische vondsten worden tentoongesteld. Na het mystieke Barumini keren we terug naar Oristano. Diner en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal
 4. Dag 4

  Oristano - Cagliari - Oristano

  Volledige dag ontdekking van Cagliari, de hoofdstad en tevens ook grootste stad van het eiland. Tijdens een stadswandeling ontdekken we de belangrijkste bezienswaardigheden. Het centrum wordt gedomineerd door het Quartieri di Castello. Dit is door de eeuwen heen steeds de belangrijkste plaats van de stad gebleven en er zijn ook talrijke monumenten te vinden zoals de Torre di San Pancrazio, de Cattedrale di Santa Maria di Castello en het Anfiteatro Romano di Cagliari: een eeuwenoud Romeins Amfitheater ten midden van het stadscentrum. We eindigen vandaag met een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum waar we een prachtige collectie Bronzetti terugvinden. Deze kleine bronzen beelden, nagelaten door de Nuraghe, vertellen ons heel veel over de geschiedenis van dit volk. Strijders, ambachten, dieren, .. de schitterende verzameling die hier is terug te vinden, spreekt ongetwijfeld tot de verbeelding. Terug naar het hotel voor diner en overnachting.

  ontbijt, avondmaal
 5. Dag 5

  Oristano - Bosa - Alghero - Castelsardo

  Vandaag ontdekken we het kleurrijke Bosa, een prachtig vissersdorpje aan de monding van de rivier Temo. Via een wirwar van kleine steegjes komen we telkens weer uit bij mooie bezienswaardigheden en bovenop een heuvel, met panoramisch uitzicht over de kust, vinden we het kasteel van Malaspina. Na ons bezoek aan Bosa houden we halt aan la Saccargia: één van de bekendste Pisaanse kerken op het eiland. Verder naar Alghero: een interessante bestemming voor de liefhebbers van archeologie en cultuur. Hier vinden we namelijk veel Spaanse invloeden vanwege de eeuwenlange heerschappij van de Spanjaarden vanaf de 14de eeuw. Zowel in de architectuur, cultuur als de gastronomie vinden we deze Catalaanse invloeden terug. Overnachten doen we vandaag in Castelsardo, een van de oudste dorpen van Sardinië. Diner en overnachting in hotel Nantis****.

  ontbijt, avondmaal
 6. Dag 6

  Castelsardo - Calangianus - Aggius - Porto Cervo

  's Morgens rijden we naar Calangianus. In de bossen rond Calangianus en Tempio Pausiana zien we overal prachtige kurkeiken. Calangianus is het centrum van de kurkproductie en hier vinden we dan ook talloze fabrieken en werkplaatsen terug waar het materiaal wordt bewerkt. In Aggius brengen we een bezoek aan MEOC, het etnografisch museum. Het MEOC belichaamt de rijkdom van de geschiedenis, tradities en populaire cultuur van Gallura, van 1600 tot het heden. Diner en overnachting in Hotel Petra Bianca **** in Porto Cervo, waar we 2 nachten zullen verblijven.

  ontbijt, avondmaal
 7. Dag 7

  Porto Cervo - Costa Smeralda - San Pantaleo - Porto Cervo

  Porto Cervo ligt aan de Costa Esmeralda, ook wel bekend als de ‘goudkust’ of ‘smaragdkust’. De grillige kust met rotsen, intieme baaitjes en groene heuvels is een fotomoment waardig. Hier bezichtigen we de prachtige Stella Maris kerk. Deze bevindt zich in het bovenste gedeelte van Porto Cervo, vanwaar we de indrukwekkende jachten en zeilboten in de haven kunnen zien. Na de vrije lunch bezoeken we San Pantaleo, een dorp dat werd gebouwd in de traditionele stijl van de Gallura. Het dorp staat bekend om zijn vele kunstenaars die hun vakmanschap (keramiek, hout, ijzer, met de hand genaaide kleding) exporteren naar de hele wereld. In de namiddag stoppen we ook nog bij de Nuraghe La Prisgiona en de Tomba di Giganti. Diner en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal
 8. Dag 8

  Porto Cervo - Olbia - Brussel

  Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Olbia gebracht voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotels
Fonni 1 Sa Orte****
Putzu Idu 3 Hotel Raffael****
Castelsardo 1 Nantis****
Porto Cervo 2 Petra Bianca****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Destination

Informations Pratiques

Monnaie locale

l'Euro

Formalités

Passeport en cours de validité ou carte d'identité en cours de validité


Chargement en cours