Retour à l'accueil

Sicilië, archeologisch openluchtmuseum (avec guide néerlandophone)

Italie

dès 1.955 € TTC
/pers.;

 • 10 Jours / 9 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Sicilië, archeologisch openluchtmuseum (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 25 personen
 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • bezoek aan Palermo, stad van schitterende contrasten
 • boottocht naar het eiland Lipari, het grootste van de Liparische eilande
 • degustatie van streekproducten in een plaatselijke boerderij
 • Het symbool van Sicilië, de Etna vulkaan

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 5 sam 6 dim
7 lun 1.955 € retour le 16-09-2020 Choisir 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 12 sam 13 dim
14 lun 1.955 € retour le 23-09-2020 Choisir 15 mar 16 mer 17 jeu 18 ven 19 sam 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 26 sam 27 dim
28 lun 29 mar 30 mer
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

 - VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem
 - viplounge op de luchthaven bij vertrek
 - internationale vluchten met TUI fly inclusief Fly Deluxe 
 - alle luchthaventaksen
 - lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 - alle vermelde lokale transfers
 - Nederlandstalige/Franstalige lokale gids in Palermo 
 - Engelstalige lokale gids in Agrigento en Syracuse
 - ferry Milazzo-Lipari op dag 5 en Lipari-Milazzo op dag 7, boottocht Lipari-Vulcano op dag 5, mini-cruise Panarea - Stromboli op dag 6
 - alle overnachtingen
 - 9x ontbijt, 1x middagmaal, 9x avondmaal
 - alle lokale taksen
 - per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek "inbegrepen" (voorzie ongeveer € 110)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Palermo

  Vertrek naar Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Bij aankomst aansluitend transfer naar
  hotel Porta Felice/Domina Zagarella ****.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Palermo - Monreale - Palermo

  De voornaamste monumenten in Palermo zijn terug te vinden aan de lange Corso Vittorio Emanuele die van het Palazzo dei Normanni naar de haven leidt. Van dit paleis blijven alleen het centrale deel en de massieve 'Pisaanse toren' over. Het interieur van het paleis straalt nog altijd de charme en grandeur van weleer uit. De Cappella Palatina overrompelt de bezoeker door de harmonie van de mozaïeken uit de byzantijnse iconografie met het beschilderde Arabische plafond. De kapel is zowat de miniatuurversie van de kathedraal van Monreale die later op het programma staat. Verderop langs de Corso ligt de kathedraal van Palermo, de Santa Maria Assunta. Bij de Quattro Canti bevindt u zich in het bekende historische centrum van Palermo. Op de Piazza Pretoria straalt een schitterende fontein met zestiende eeuwse beelden. In de volksmond wordt het plein Piazza della Vergogna of Plein van de Schande genoemd, vanwege de vele naakte beelden van de fontein. Onvergetelijk zal ook het bezoek zijn aan de San Giuseppe dei Teatini en de San Cataldo zijn. Na de middag vertrekken we naar Monreale. Deze stad is wereldwijd bekend om haar prachtige romaanse kathedraal, een oogverblindende mengeling van Arabische, byzantijnse en Normandische stijlen. De schitterende mozaïeken behoren tot de grootste ter wereld. Overnachting in hotel Porta Felice/Domina Zagarella **** nabij Palermo.

  ontbijt, avondmaal
   
 3. Dag 3

  Palermo - Segesta - Selinunte - Agrigento

  We vertrekken naar Agrigento, onze volgende verblijfplaats. Onderweg houden we halt in Segesta, een belangrijk Grieks heiligdom en een van de best bewaarde archeologische sites. De majestueuze Dorische tempel ligt op een heuvel in een weids landschap. De 36 zuilen van goudkleurige kalksteen lijken nog niet afgewerkt. Even indrukwekkend is het amfitheater op de helling van de Monte Barbaro dat nog altijd gebruikt wordt voor voorstellingen. De reis gaat verder naar Selinunte, een concurrerende stad van Segesta in de 5de eeuw v. Chr. In 250 v. Chr. hebben de Carthagers deze stad vernietigd maar het verval van de tempels was vooral het gevolg van aardbevingen. De Akropolis was omspoeld door twee smalle riviertjes en vormde het eigenlijke centrum van Selinunte. We rijden verder naar Agrigento voor de overnachting in het hotel Kaos****.

  ontbijt, avondmaal
   
 4. Dag 4

  Agrigento - Piazza Armerina - Campofelice di Roccella

  In de loop van de ochtend bezoek aan de prachtige tempelvallei van Agrigento. Vervolgens stoppen we aan een typische boerderij waar we tijdens het middagmaal streekproducten kunnen proeven. Nadien verder naar Piazza Armerina voor een bezoek aan de indrukwekkende Villa Romana del Casale, vooral bekend omwille van de vele prachtige mozaïekvloeren. Avondmaal en overnachting in hotel Acacia Resort**** of gelijkwaardig, gelegen in Campofelice di Roccella .

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 5. Dag 5

  Campofelice di Roccella - Milazzo - Lipari - Vulcano - Lipari

  Na het ontbijt vertrekken we naar het noordelijke havenstadje Milazzo. We schepen in voor een boottocht naar het eiland Lipari, het grootste van de Liparische eilanden. In de namiddag varen we naar Vulcano, waar zich tevens de gelijknamige vulkaan bevindt. Het eiland bestaat uit een aantal elkaar overlappende vulkanische centra. De huidige krater van de Fossa, Gran Cratere, vertoont fumarole activiteit waarbij zwaveldampen vrijkomen. Het woord vulkaan is ook naar het eiland vernoemd. Volgens een Romeinse legende woonde de vuurgod Vulcanus hier. Deze Vulcanus was ook wapensmid van de goden; hij maakte onder andere harnassen voor Hercules en wapens voor Mars. Overnachting in Lipari in het Gattopardo Park Hotel****.

  ontbijt, avondmaal
   
 6. Dag 6

  Lipari - Panarea - Stromboli - Lipari

  's Morgens staat het archeologisch museum van Lipari op het programma. Een bezoek aan de indrukwekkende collectie maskers en kraters uit de bronstijd is een must! In de namiddag staat er een mini-cruise op het programma naar Panarea en Stromboli. Na het nuttigen van een heerlijke pizza stappen we terug aan boord en tijdens de terugvaart naar Lipari kunnen we genieten van het spektakel dat de Sciara del Fuoco biedt vanaf de zee. Een onvergetelijk schouwspel! Nadien terug naar het Gattopardo Park Hotel****.

  ontbijt, avondmaal
   
 7. Dag 7

  Lipari - Etna - Taormina

  Na het ontbijt keren we met de boot terug naar de haven van Milazzo. Het stevige ontbijt van deze ochtend zal van pas komen, aangezien we in goede conditie moeten kunnen verder reizen naar de Etna. Deze actieve vulkaan is ongeveer 3.340 m hoog. De autocar rijdt tot op een hoogte van 1.900 m. Van hieruit kan u facultatief per kabelbaan en jeep nog hoger tot ongeveer 3.000 m gaan (voorzie hiervoor ongeveer € 65). Terugrit naar de Taormina Riviera waar het hotel Naxos Beach Resort**** ons verwacht.

  ontbijt, avondmaal
   
 8. Dag 8

  Taormina - Catania - Taormina

  Na het ontbijt vertrek naar Catania voor een bezoek aan de stad. Catania werd door de eeuwen heen meermaals verwoest door de allesvernietigende uitbarstingen van de Etna. We bezoeken de Piazza del Duomo, de kathedraal, de Fontana dell'Elefante en wandelen verderop naar de vismarkt en het Romeinse amfitheater. Terug naar Hotel Naxos Beach Resort**** voor avondmaal en overnachting.

  ontbijt, avondmaal
   
 9. Dag 9

  Taormina - Syracuse - Noto - Taormina

  Na een deugddoend ontbijt, vertrek naar Syracuse. Deze stad schittert aan een mooie baai en het oude stadsgedeelte ligt op een schiereilandje in de Ionische Zee. Onvergetelijk is een bezoek aan het archeologische park met onder meer het Griekse theater, het Romeinse amfitheater, de tempel van Apollo en de Latomia del Paradiso, een oude steengroeve met een bizarre grot die de naam het Oor van Dionysos draagt. In de namiddag staat een bezoek aan het stadje Noto op het programma. Na de zware aardbeving van 1693 moest Noto weer helemaal worden heropgebouwd en het resultaat is indrukwekkend: een prachtige barokke stad. Met al dat moois is het dan ook geen wonder dat Noto op de Unesco Werelderfgoedlijst vermeld staat. Overnachting in hotel Naxos Beach Resort****.

  ontbijt, avondmaal
   
 10. Dag 10

  Taormina - Catania - Brussel

  Vertrek naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotels
Palermo regio  2 Porta Felice/Domina Zagarella****
Agrigento  1 hotel Kaos****
Campofelice di Roccella 1 Acacia Resort of gelijkwaardig****
Lipari  2 Gattopardo Park Hotel****
Taormina area  3 Naxos Beach ****

 


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Destination

Informations Pratiques

Monnaie locale

l'Euro

Formalités

Passeport en cours de validité ou carte d'identité en cours de validité


Chargement en cours