Retour à l'accueil

Uitbundige natuurpracht

Afrique du Sud

dès 4.589 € TTC
/pers.;

 • 21 Jours / 19 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • According to Programme
Uitbundige natuurpracht - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 10 personen, max. 16 personen

 • Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids

Itinéraire du En groupe
Ce que nous avons aimé
 • game drives in het Kruger National Park en het Hluhluwe-reservaat
 • kennismaking met de Zoeloe-cultuur
 • ontdek de desolate Karoowoestijn
 • verblijf in een privé wildreservaat en authentieke karakterhotels

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 5 sam 6 dim
7 lun 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 12 sam 13 dim
14 lun 15 mar 16 mer 17 jeu 18 ven 19 sam 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 4.589 € retour le 15-10-2020 Choisir 26 sam 27 dim
28 lun 29 mar 30 mer
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

Voor vertrekken tot 14/02/2020:
- Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids
- assistentie op de luchthaven bij de check-in van de heenvlucht
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- internationale vluchten met Emirates
- lounge op de luchthaven van Dubai bij heenvlucht
- alle luchthaventaksen
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- 19x ontbijt, 7x middagmaal, 16x avondmaal
- alle lokale taksen
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Voor vertrekken vanaf 25/09/2020:
- Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids
- assistentie op de luchthaven bij de check-in van de heenvlucht
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- internationale vluchten met Emirates
- lounge op de luchthaven van Dubai bij heenvlucht
- alle luchthaventaksen
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- 19x ontbijt, 7x middagmaal, 16x avondmaal
- alle lokale taksen
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- fooien voor de gids en chauffeur
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Carnet de route

 1. Dag 1

  Brussel - Johannesburg

  Vertrek naar Johannesburg.

 2. Dag 2

  Johannesburg - Pretoria

  Bij aankomst rit naar Pretoria, de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika. Het wordt ook wel eens de Jacaranda City genoemd, naar de vele jacarandabomen die er in de lente bloeien. Bezoek aan het Voortrekker Monument, dat de trek van de blanke pioniers gedenkt, de regeringsgebouwen en Church Square met zijn imposante historische gebouwen. Overnachting in hotel Court Classique****.

  avondmaal
   
 3. Dag 3

  Pretoria - Hazyview

  Vertrek naar de provincie Mpumalanga, met onderweg een bezoek aan Corn & Cob. Hier maakt u kennis met de kleurrijke Ndebele cultuur. Pilgrim's Rest is een gerestaureerd goudzoekersdorpje, gelegen in een schilderachtig dal. Overnachting in hotel Sabi River Sun****.

  ontbijt, avondmaal
 4. Dag 4

  Panoramaroute

  De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap en langs de indrukwekkende Blyde River Canyon. Stop aan enkele uitzichtpunten met tot de verbeelding sprekende namen zoals o.a. God's Window. Bij Bourke's Luck Potholes ziet u grillig gevormde rotsformaties. Overnachting in hotel Sabi River Sun****.

  ontbijt, avondmaal
 5. Dag 5

  Krugerpark

  In open voertuigen ontdekt u vanochtend het Krugerpark, het grootste natuurpark van Zuid-Afrika met een enorme verscheidenheid aan wilde diersoorten. Misschien staat u wel oog in oog met enkele leden van de Grote Vijf: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Nadien rit naar de lodge in het Mthetomusha Game Reserve, gelegen op de top van een heuvel. In de namiddag gaat u op safari in het privéwildreservaat dat aan het Krugerpark grenst. Overnachting in Bongani Mountain Lodge****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 6. Lodge

  Bongani Mountain Lodge

  Het 8.000 ha grootte Mthetomusha Game Reserve is de thuis van de Grote Vijf en grenst aan het zuidwestelijke gedeelte van het Kruger park. Midden in de ongerepte natuur bevindt zich Bongani Mountain Lodge. De chalets met rieten dak liggen mooi verspreid over een bergflank, tussen indrukwekkende granieten rotsen. Bongani biedt u een authentieke ‘bush’-ervaring in een prachtige natuur. Geniet van het ‘echte’ Afrika-gevoel!
 7. Dag 6

  Mthetomusha Game Reserve - Eswatini

  Bij het krieken van de dag maakt u een safari in open voertuig in het privéwildreservaat van Mthetomusha. Eswatini (de nieuwe naam van Swaziland) is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Rit door een glooiend landschap met kleine gehuchten en traditionele huisjes. Overnachting in Foresters Arms of Mantenga Lodge***+.

  ontbijt, avondmaal
 8. Dag 7

  Eswatini - Hluhluwe

  Verder door Eswatini naar de provincie KwaZulu-Natal, waar de meerderheid van de Zoeloe bevolking woont. Maak kennis met de oude gebruiken en tradities van dit trotse volk tijdens het bezoek aan een traditioneel Zoeloe dorp. Op de opzwepende ritmes van de drums zorgen dansende krijgers voor een kleurrijk spektakel. Overnachting in het Falaza Game Park & Spa****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 9. Dag 8

  Hluhluwe Game Reserve

  In de voormiddag maakt u een safari in het kleine wildreservaat waarin de lodge gelegen is. In de namiddag staat een safari in open voertuig in het Hluhluwe wildreservaat op het programma. Dit heuvelachtige en groene park is bekend om zijn grote populatie witte neushoorns. De kans is dan ook groot dat u deze met uitsterven bedreigde kolossen hier ontmoet. Overnachting in het Falaza Game Park & Spa****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 10. Dag 9

  Hluhluwe - Drakensbergen

  Vroeg vertrek naar het Royal Natal National Park in de Drakensbergen. Onderweg doorkruist u de regio waar talrijke veldslagen plaatsvonden. Bezoek aan de site van de 'Slag bij de Bloedrivier', een confrontatie tussen de blanke pioniers (Voortrekkers) en de Zoeloe. Overnachting in The Cavern Drakensberg Resort & Spa***.

  ontbijt, avondmaal
 11. Dag 10

  Royal Natal National Park

  Vandaag maakt u een wandeling in het Royal Natal National Park, een ongerepte wildernis met prachtige berglandschappen. Het ontzagwekkende amfitheater is een halvemaanvormige basalten wand die meer dan 6 km breed is en 1500 meter hoog. Na een korte wandeling bereikt u de Cascades watervallen. Overnachting in The Cavern Drakensberg Resort & Spa***.
   
  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 12. Dag 11

  Drakensbergen - Bloemfontein

  Langs weidse landschappen met hier en daar een boerderij reist u naar Bloemfontein, de rechterlijke hoofdstad van het land. Wandeling door het historische stadscentrum en bezoek aan het Women's Memorial en het War Museum. Hier komt u meer te weten over het woelige verleden van de provincie Vrijstaat. Vanaf Naval Hill geniet u van een mooi uitzicht over de stad. Overnachting in hotel Protea Bloemfontein****.

  ontbijt, avondmaal
 13. Dag 12

  Bloemfontein - Graaff-Reinet

  Stop aan de Gariepdam, de grootste van Zuid-Afrika. Verder naar Graaff-Reinet. Dit meer dan twee eeuwen oude stadje met zijn vele prachtige Kaap-Hollandse en victoriaanse woningen wordt terecht de 'Parel van de Karoo' genoemd. Overnachting in hotel Drostdy****.

  ontbijt, avondmaal
   
 14. Dag 13

  Graaff-Reinet

  Naast het historische stadscentrum bezoekt u de township Umasizakhe. Ontmoet de lokale bevolking en proef van de lokale specialiteit 'roosterbrood' in een van de typische restaurantjes. Na de middag bezoek aan de Valley of Desolation. Dit geologisch natuurwonder bestaat uit bijzondere rotsformaties, steile kliffen en spectaculaire zuilen. Met een glaasje wijn geniet u van het adembenemende uitzicht over de vallei. Overnachting in hotel Drostdy****.

  ontbijt, avondmaal
 15. Dag 14

  Graaff-Reinet - Oudtshoorn

  Verder naar de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika. Oudtshoorn beleefde gouden tijden toen de veren boa een modetrend was bij de rich and famous. Men bouwde spectaculaire landhuizen die vederpaleizen werden genoemd. U bezoekt een struisvogelboerderij en als avondmaal kunt u struisvogelspecialiteiten uitproberen. Overnachting in De Denne Guesthouse of De Opstal****.

  ontbijt, avondmaal
 16. Dag 15

  Oudtshoorn - Knysna

  In de Cango Caves bewondert u de prachtige druipsteenformaties, gecreëerd door moeder natuur. U verlaat de Kleine Karoo halfwoestijn en reist naar Knysna, een aangenaam stadje gelegen aan een prachtige lagune. In George bezoekt u de Garden Route Botanical Garden Trust. Hier krijgt u meer uitleg over allerlei inheemse boomsoorten, planten en het unieke Kaapse fijnbos. Plant zelf een boom als groep en draag uw steentje bij aan het behoud van de natuur. 's Avonds diner in een restaurant aan de Waterfront. Overnachting in hotel The Rex of Knysna Log Inn****.

  ontbijt, avondmaal
 17. Dag 16

  Knysna en omgeving

  U maakt een boottocht naar het Featherbed Nature Reserve. Van op de top van één van de Knysna head's voert een 2,2 km lange wandeling u door het bos en langs de mooie kustlijn. Na de middag bezoek aan het Tsitsikamma National Park. Wandel over de hangbrug aan de monding van de Stormsrivier. Overnachting in hotel The Rex of Knysa Log Inn****.

  ontbijt, middagmaal
 18. Dag 17

  Knysna - Wellington

  Rit naar Mossel Bay. De Post Office Tree is een boom die door zeelieden als postkantoor werd gebruikt. Bezoek aan het Diaz Museum waar zich een replica van het zeilschip van ontdekkingsreiziger Bartolomeo Diaz bevindt. U eindigt de dag in de regio van Wellington, meer bepaald in de pittoreske Bovlei, op een domein waar award winning wijnen worden geproduceerd. Overnachting in hotel Val du Charon****.

  ontbijt, avondmaal
 19. Dag 18

  Wijngebieden

  Stellenbosch is de tweede oudste stad van Zuid-Afrika. Mooie gerestaureerde witte Kaap-Hollandse huizen kleuren het straatbeeld. U neemt een kijkje in het Dorpsmuseum en gaat langs bij "Oom Samie se Winkel". In Franschhoek is de Franse invloed nog duidelijk zichtbaar. Het Huguenotmonument werd gebouwd ter herinnering aan hun culturele bijdrage. In het nabijgelegen Paarl bevindt zich het Taalmonument. U bezoekt een wijnboerderij met aansluitend een degustatie. Overnachting in hotel Val du Charon****.

  ontbijt, middagmaal
 20. Dag 19

  Wellington - Kaapstad

  Korte rit naar Kaapstad, de Moederstad van Zuid-Afrika. Bij mooi weer neemt u de kabellift naar de top van de Tafelberg om te genieten van het uitzicht. Nadien wandeling door de Company's Gardens en foto stop aan Kasteel de Goede Hoop, het oudste koloniale gebouw van Zuid-Afrika. U bezoekt de kleurrijke Bo-Kaap wijk. De moslimcultuur is hier nog sterk aanwezig. Rest van de dag vrij. Overnachting in hotel The Commodore****.

  ontbijt, middagmaal
 21. Dag 20

  Kaaps Schiereiland

  Vandaag verkenning van het Kaaps Schiereiland, een van de mooiste ter wereld. Vanuit Houtbaai maakt u bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te observeren. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt van het schiereiland. Het uitzicht over de oceaan is er adembenemend. Na een bezoek aan de pinguïnkolonie van Boulders Beach rijdt u naar de botanische tuinen van Kirstenbosch. 's Avonds afscheidsdiner. Overnachting in hotel The Commodore****.

  ontbijt, avondmaal
 22. Dag 21

  Kaapstad - Brussel

  Vrije tijd om de stad op eigen houtje verder te verkennen of te gaan winkelen aan het levendige Victoria & Alfred Waterfront. Transfer naar de luchthaven.

  ontbijt
 23. Dag 22

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Infos Utiles

Hotels

Hotels voor vertrekken tot 14/02/2020  
Plaats Nachten Hotel
Pretoria 1 Court Classique****
Hazyview 2 Sabi River Sun****
Mthetomusha Game Reserve 1 Bongani Mountain Lodge****
Swaziland 1 Foresters Arms***+
Hluhluwe 2 Falaza Game Park****
Drakensbergen 2 The Cavern Resort***
Bloemfontein 1 Protea Hotel Bloemfontein****
Graaf-Reinet 2 Drostdy Hotel****
Oudtshoorn 1 De Denne Country Guesthouse****
Knysna 2 The Rex****
Wellington 2 Val du Charron****
Kaapstad 2 The Commodore****
     
Hotels voor vertrekken  vanaf 25/09/2020
Plaats Nachten Hotel  
Pretoria 1 Court Classique****
Hazyview 2 Sabi River Sun****
Mthetomusha Game Reserve 1 Bongani Mountain Lodge****
Eswatini 1 Foresters Arms / Mantenga Lodge***+
Hluhluwe 2 Falaza Game Park & Spa****
Drakensbergen 2 The Cavern Resort***
Bloemfontein 1 Protea Hotel Bloemfontein****
Graaff-Reinet 2 Drostdy Hotel****
Oudtshoorn 1 De Denne Country Guesthouse / De Opstal****
Knysna 2 The Rex / Knysa Log Inn****
Wellington 2 Val du Charon****
Kaapstad 2 The Commodore****

 


aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 16 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort geldig 30 dagen na terugkeer, met minstens 2 lege bladzijden.
  Ouders die met hun kinderen reizen onder de 18 jaar dienen in het bezit te zijn van een geboortecertificaat in het Engels
inentingen: iedereen die naar Afrika reist, dient beschermd te zijn tegen Hepatitis A.
  Neem steeds contact op met uw huisarts en raadpleeg tijdig de website www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde)
tijdsverschil: winter: +1, zomer: 0

 


Destination

Afrique du Sud

En général

Du Cap et ses maisons colorées au parc Kruger et ses animaux sauvages,  préparez-vous à un voyage en Afrique du Sud fascinant ! Avec une palette incroyable de paysages et d’expériences à vivre…

Tracer les guépards, les lions, les rhinocéros… Voir des montagnes vertigineuses, des rivières tumultueuses, des réserves naturelles intactes… Visiter des villes captivantes comme Le Cap, des villages zoulous authentiques… Autant de moments forts à vivre durant vos vacances en Afrique du Sud!

La destination

Rien que Cape Town vaut le détour, avec ses façades colorées et ses plages dorées au pied de la Table Mountain. Mais le Blyde River Canyon, le Kruger National Park ou encore la Route des Vins méritent aussi toute votre attention, tandis que la nation arc-en-ciel vous raconte son histoire passionnante...

Décalage horaire

L'heure reste identique sur tout le territoire de l'Afrique du Sud.
L'Afrique du Sud n'observe pas l'horaire d'été, en conséquence, il n'y a pas de décalage horaire avec la Belgique quand nous passons à l'horaire d'été. En revanche, quand nous passons à l'horaire d'hiver, l'Afrique du Sud à une heure d'avance sur nous.
En été, quand il est 17.00 à Lille, il est 17.00 à Johannesbourg, et en hiver quand il est 17.00 à Marseille, il est 18.00 au Cap.

Climat

L’Afrique du Sud connaît deux grandes saisons :
• La période d’octobre à fin avril correspond à l’été sur place et aussi la meilleure période pour profiter des plages du Cap et de l’Océan Indien. Il pleut cependant un peu dans le nord, particulièrement en février.
• De mai à fin septembre : c’est la saison idéale pour la découverte des parcs animaliers dont le parc Kruger. À noter que l’hiver austral (de juin à fin août) peut être humide dans le sud et froid dans le nord. Prévoir des habits chauds en conséquence. Dans tous les cas, le soleil tape fort et il faut un chapeau.

Langue

Il existe 11 langues officielles mais l’anglais, l’afrikaans et le zoulou sont les plus répandues. Le français est très peu parlé sur place.

Gastronomie

L’Afrique du Sud est une terre de gastronomie. Une gastronomie qui s’est façonnée selon les traditions culinaires des différentes populations qui composent son peuple. Vous découvrirez avec gourmandise ses spécialités relevées et épicées, ses vins délicats, ses bières locales et sa charcuterie séchée, à déguster toute la journée.
Colorée, étonnante, fascinante : ainsi se caractérise la cuisine sud-africaine, véritable melting-pot de saveurs dévoilant chacune une ou plusieurs influences culturelles du continent.
À l’honneur avant tout : la viande ! Le barbecue (braai) est chose courante en Afrique du Sud et l’odeur des grillades mêlées d’épices se laisse souvent humer, réveillant les papilles. De très bonne qualité, servie parfois aussi bouillie, la viande est souvent accompagnée de mieliepap (bouillie de maïs), de pommes de terre, de riz, ou de patates douces saupoudrées de cacahuètes, avec un filet de miel pour couronner le tout. Les Sud-Africains raffolent aussi du biltong, une viande séchée en lamelles qu’ils grignotent à toute heure.
Les végétariens quant à eux se régalent du morogo, plat à base d’épinard sauvage, du chakalaka, préparation épicée composée de carottes râpées, de poivre vert, de rondelles d’oignons et de piment rouge - sans oublier les nombreuses douceurs sucrées comme les koeksisters et les melkterts (tartes au lait). Le tout arrosé de cépages d’exception...

Shopping

Vous trouverez de l’artisanat local principalement dans les « grandes » villes, mais les lodges possèdent souvent une boutique avec des souvenirs personnalisés…


Informations Pratiques

Documents de voyage

passeport international, valide 30 jours après le retour, avec au moins 2 pages vierge.
certificat de naissance pour les enfants (jusqu' au 18 ans)
A partir du 01 juin 2015 : Les parents qui voyagent en Afrique du Sud avec un enfant (-18 ans) doivent être munis un certificat de naissance original  ou une copie certifiée conforme de l’enfant qu’on peut obtenir auprès de l’administration communale. Pour les enfants en-dessous de 12 ans la Kids-ID vaut comme alternative de l’extrait de l’acte de naissance. Si l'enfant ne voyage pas avec ses deux parents, vous devez faire attester par écrit l’accord du ou des parents qui n’accompagnent pas l’enfant, également en anglais. Les autorités sud-africaines prévoient un modèle de cette autorisation qui peut être contrôlée par leurs ambassades ou consulats. Pour plus d'info vous pouvez consulter le site suivant:http://diplomatie.belgium.be

Vaccins

aucun vaccin spéciale obligatoire, sauf pour les personnes provenant de territoires où sévit la fièvre jaune. Les cachets anti-malaria sont conseillés. s. Pour plus d'info vous pouvez consulter le site suivant: 

Monnaie locale

le rand sud-africain (ZAR)

Décalage horaire

hiver: +1, été: 0

Langue

11 langues officielles: l’anglais, l’afrikaans et neuf langues africaines dont l’isiXhosa et l’isiZulu 

Courant électrique

Le courant électrique est de 220 volts en général. Les prises de courant sont faites de trois énormes fiches formant un triangle isocèle. Par prudence, munissez vous d’un adaptateur pour tous vos appareils électriques avant votre départ. Les lodges ont parfois des adaptateurs à disposition.Chargement en cours