Terug naar huis

Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht

Spanje

vanaf € 1.631 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Half Pension (Dranken niet inbegrepen)
Andalusië, een rijk gevulde ontdekkingstocht - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • kennismaking met de geboortestad van Pablo Picasso: Malaga
 • toegang tot het Alhambra met bezoek onder leiding van lokale gids
 • volledige dag in Sevilla met zijn diverse architectonische hoogtepunten
 • glaasje heerlijke sherry in een typische bodega

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 don 2 vri 3 zat 4 zon
5 maa 6 din 7 woe 8 don 9 vri 10 zat € 1.631 terugreis op 17/10/2020 Kies 11 zon
12 maa 13 din 14 woe 15 don 16 vri 17 zat 18 zon
19 maa 20 din 21 woe 22 don 23 vri 24 zat 25 zon
26 maa 27 din 28 woe 29 don 30 vri 31 zat
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem
- Nederlandstalige lokale stadsgidsen in Granada op dag 2 en Sevilla op dag 5
- Engelstalige lokale stadsgids in Córdoba op dag 4
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly inclusief Fly Deluxe
- alle luchthaventaksen
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor het Capilla Real en het Alhambra in Granada op dag 2
- toegangsgeld voor de Mezquita in Córdoba op dag 4
- toegangsgeld voor het Alcazar in Sevilla op dag 5
- toegang tot paardenshow in de Koninklijke Rijschool van Jerez de la Frontera op dag 6
- bezoek en degustatie van sherry in een bodega in Jerez de la Frontera op dag 6
- alle overnachtingen
- 7x ontbijt, 7x avondmaal
- alle lokale taksen
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek "inbegrepen" (voorzie ongeveer € 80)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Malaga - Granada

  Rechtstreekse vlucht naar Malaga. We starten onze Andalusisch belevenis in de autovrije binnenstad van Malaga met zijn Moorse, Romeinse en Katholieke invloeden. Doorheen de jaren groeide deze stad, uitkijkend over de Middelandse Zee en zijn 18e-eeuwse één-torige kathedraal, uit tot een interessante mengelmoes van gezellige tapasbars, historische gebouwen en talrijke musea. Dit kan ook niet anders in de geboortestad van de internationale kunstartist Pablo Picasso! Op het drukke Plaza de la Merced kunt u zijn geboortehuis en standbeeld zien pronken. Prachtige uitzichten over de stad heeft u vanuit de Moorse vestiging Alcazaba. We reizen verder naar Granada. Indien de tijd het toelaat stoppen we bij zijn kathedraal, een imponerend mooi geportioneerd bouwwerk uit de renaissance. Avondmaal en overnachting in hotel Gran Luna de Granada**** in Granada.

  avondmaal

  Málaga
 2. Dag 2

  Granada

  De ligging van Granada aan de voet van de Sierra Nevada, de 'besneeuwde bergketen' in het dal van de rivier de Darro, geeft aan deze stad een onvergetelijke charme. In de voormiddag verkennen we onder leiding van een lokale gids deze bijzondere stad. Al kuierend door de straten van Granada merken we dat deze stad het laatste bolwerk van de islam was op het Iberische schiereiland. Deze 'parel van Andalusië' die door de Arabieren in 756 werd gesticht, behoorde oorspronkelijk aan het kalifaat van Córdoba alvorens ze de hoofdstad van het islamitische koninkrijk van Granada werd. De Arabische invloeden zijn op verschillende plaatsen van de stad nog duidelijk zichtbaar. We nemen een kijkje bij de Capilla Real, de koningskapel, een meesterwerk van flamboyante gotiek. 's Namiddags bezoeken we het Alhambra, een prachtig paleis en fort uit de Moorse periode. Het Alhambra werd gebouwd in de 11e eeuw op de Sabikaheuvel, op 200 meter boven Granada. Onder leiding van een lokale gids ontdekken we dit prachtige complex. Dit bezoek duurt makkelijk zo'n drie uur. Opgelet, door de restricties van het Alhambra zelf is het mogelijk dat het bezoek 's avonds doorgaat. Na het avondmaal in het hotel maken we een avondwandeling door de wijk Albaicín. U kunt ook eventueel een flamenco-voorstelling bijwonen (facultatief). De zigeuners laten het ritme van de flamenco weerklinken tijdens deze feesten die een mengelmoes zijn van zang, dans en muziek. Avondmaal en overnachting in hotel Gran Luna de Granada**** in Granada.

  ontbijt, avondmaal
  Alhambra, Granada
 3. Dag 3

  Granada - Ubeda - Baeza - Córdoba

  Bezoek aan de door olijfbomen omgeven renaissancesteden Ubeda en Baeza. Het stadje Ubeda bezit prachtige renaissance- en barokgevels uit de 16e eeuw. Met haar okerkleurige stenen en de architectonische weelderigheid van haar paleizen en kerken doet ze eerder denken aan renaissancesteden in Castilië of Extremadura. De oude binnenstad is zeker een bezoekje waard. Hoogtepunt in Ubeda is zonder twijfel de Plaza de Vázguez, het centrale plein. Het intieme Baeza, de zusterstad van Ubeda, bezit imposante paleizen, pleinen, kerken, een kathedraal en vele monumenten zoals het Casa del Pópulo. Het was de eerste stad die definitief door de Moren heroverd werd en kende aansluitend een bloeiende periode waar de stad nu nog de vruchten van plukt. In de namiddag rijden we door naar Córdoba. Avondmaal en overnachting in hotel Maciá Alfaros**** in Córdoba.

  ontbijt, avondmaal

  Ubeda
 4. Dag 4

  Córdoba - Sevilla

  Vandaag wandelen we door de stad via de Plaza del Potro die door Cervantes in zijn verhaal over Don Quichote wordt genoemd. Aan de oevers van de Guadalquivir maken we kans grote groepen koereigers op te merken. We gaan tot bij de Puente Romana waar we het oorspronkelijke niveau van de oude stad kunnen zien. We bezoeken onder begeleiding van een lokale gids de in de 8e eeuw gebouwde Mezquita, een ruimte die werd gebruikt voor religieuze en politieke doeleinden en die plaats kon bieden aan wel 20.000 mensen. In deze moskee zien we maar liefst 840 zuilen van marmer, jaspis en graniet waarop tweekleurige hoefijzerbogen steunen. Het is een stille getuigenis van de kunst die de kaliefen tentoonspreidden tijdens hun heerschappij. Via de oude stadsmuren wandelen we langs de Barrio Judería en de synagoge. In de namiddag rit naar Sevilla. Avondmaal en overnachting in hotel Silken Al Andalus**** in Sevilla.

  ontbijt, avondmaal

  Cordoba
 5. Dag 5

  Sevilla

  Sevilla was de economische hoofdstad van het Spaanse rijk in de 16e eeuw. Deze stad bezit een van de mooiste verzamelingen monumenten van het land. Samen met een lokale gids bezoeken we dan ook de verschillende architectonische hoogtepunten, zoals het Alcázar en zijn tuinen en de verblijfplaats van de koninklijke familie als ze in Sevilla zijn (op die momenten gesloten voor het publiek). De grootse kathedraal met de Giraldatoren is ook een bezoekje waard. De Giraldatoren, de mooiste minaret van de dynastie der Almohaden, biedt u een prachtig uitzicht op de stad, als u natuurlijk de moed hebt om helemaal naar boven te gaan! Ook La Macarena, de Murallas, de Junta de Andalucía, de Plaza de Toros en de Barrio Santa Cruz met zijn smalle steegjes zullen u zeker bekoren. 's Avonds geniet u van typische tapasmaaltijd met een heerlijk glaasje sangria. Overnachting in hotel Silken Al Andalus****.

  ontbijt, avondmaal

  Sevillla
 6. Dag 6

  Sevilla - Jerez de la Frontera

  We verlaten Sevilla en rijden naar Jerez de la Frontera, befaamd om zijn wijnbouw, het fokken en dresseren van paarden en het selecteren van stieren. Jerez de la Frontera is ook een stad van historische betekenis. Ze werd gesticht door de Feniciërs, maar heeft nadien nog vele andere overheersers gekend die elk hun stempel op haar hebben gedrukt. De Koninklijke Rijschool zet haar deuren open en een bezoek aan de stoeterij staat op het programma. U zult zeker genieten van dit mooie spektakel. In de namiddag staat er een bezoek aan een typische bodega op het programma. U kunt er van een glaasje sherry proeven en zult van naaldje tot draadje te weten komen hoe die heerlijke sherry tot stand komt. Avondmaal en overnachting in hotel Sherry Park**** in Jerez de la Frontera.

  ontbijt, avondmaal

  Sherry in Jerez de la Frontera
 7. Dag 7

  Jerez de la Frontera - Arcos de la Frontera - Ronda - Torremolinos

  We rijden naar Torremolinos aan de Costa del Sol. Onderweg stoppen we in Arcos de la Frontera, een van de meest opvallend gelegen Pueblos Blancos of witte dorpen van Andalusië. Het dorp staat op een vooruitspringende rots die loodrecht boven het dal uitrijst. In deze witte dorpjes waar u zich nog in de vorige eeuw waant, is het licht verblindend wit. U loopt er door een labyrint van straatjes met huizen die de bewoners onvermoeibaar blijven witkalken. We rijden verder naar Ronda, een historische Spaanse stad met schilderachtige steegjes. De stad, gelegen aan de rand van een ravijn gevormd door dolomietgesteente, is zeker een bezoekje waard. De oude stad komen we binnen via de Puente Nuevo over de El Tajo, een 150 m diepe kloof die uitgeslepen werd door de rivier de Guadalevin. Deze brug biedt u een verrassend uitzicht op de rivierengte met haar loodrechte wanden. Ook de Plaza de Toros, de oudste van Spanje, kunnen we een bezoekje brengen. We rijden verder naar de Costa del Sol. Avondmaal en overnachting in hotel Sol Don Pedro**** in Torremolinos.

  ontbijt, avondmaal

  Ronda
 8. Dag 8

  Torremolinos - Malaga - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Malaga voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Spanje

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Granada 2 Gran Luna de Granada****
Córdoba 1 Maciá Alfaros****
Sevilla 2 Silken Al Andalus****
Jerez de la Frontera 1 Sherry Park****
Torremolinos 1 Sol Don Pedro****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Bestemming

Spanje

Algemeen

Spanje is een vakantieland voor iedereen. Van zonaanbidder tot rugzaktoerist, van cultuursnuiver tot sportliefhebber. De mooie stranden, gezellige uitgaansgelegenheden en sfeervolle terrasjes zorgen voor een ideale strandvakantie. De vele bezienswaardigheden, de goede infrastructuur en de mooie natuurgebieden maken van Spanje een ideaal land om rond te reizen.

Gastronomie

De Spaanse keuken is populairder dan ooit tevoren. Ze is even rijk en gevarieerd als de landschappen en regio’s van het land. Een verrukkelijk gerecht dat je zeker geproefd moet hebben, is paella. Deze is gemaakt op basis van rijst gebakken in olie met kip, mager varkensvlees en ham, langoustines, doperwten, look, ui, kruiden en saffraan. Tapas die je zult ontdekken: - Serranoham - Gaspacho: koude tomaten- en paprikasoep met look - Amandelsoep: als dessert, maar als voorgerecht op Kerstmis, op basis van saffraan - Brochette van zwaardvis: bak de vis (zeebarbeel, goudbrasem, tong, zeewolf, zwaardvis, ...) à la plancha, dat betekent op een stalen plaat. Dit soort gerechten wordt vaak op “alino”-wijze gekruid. Bij dit recept wordt de vis daarna in stukken gesneden en op een brochette geschoven.

De bestemming

Naast de feestjes, tapas en siësta’s is de boeiende geschiedenis ook erg zichtbaar in de steden. Sevilla, Madrid, Barcelona zijn enkele voorbeelden waar de rijke cultuur en warmte en gastvrijheid van Spanje duidelijk te voelen is.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil met België.
De Canarische Eilanden: - 1u in vergelijking met België.
De overgang van winter- en zomeruur vindt op hetzelfde moment plaats als in België.

Vluchttijden

Tussen 1u30 en 4u ongeveer

Klimaat

Spanje biedt zijn bezoekers een aangenaam mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en de winters eerder zacht en aangenaam. In de herfst valt er het meeste regen. Er is amper wind en regen op de Balearen, dankzij het berglandschap in het noorden van het eiland. Op de Canarische Eilanden geniet je het hele jaar door van een droog lenteklimaat met veel zon, weinig regen en een gematigde temperatuur dankzij de passaatwinden.

Taal

De officiële taal is Spaans. In de grootste toeristische plaatsen wordt er ook Frans en Engels gesproken.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

Identiteitspapieren: geldige identiteitskaart of geldig internationaal paspoort.
voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be
Visa: geen visa nodig voor een verblijf korter dan 90 dagen. "  

 

Inentingen

Vaccinatie is niet verplicht voor een verblijf in Spanje. Aangeraden: Wij raden je aan om een insectwerend middel, zonnecrème en aftersun, en enkele basismedicijnen (ontsmettingsmiddel, medicijnen tegen pijn/ontsteking/diarree, zalf tegen blauwe plekken) mee te nemen en altijd flessenwater te drinken.

Munteenheid

Het huidige betaalmiddel is de euro. In zo goed als alle steden en dorpen kan je geld afhalen aan het geldautomaat. Ook internationale betaalkaarten worden aanvaard.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil met België.

Taal

De officiële taal is Spaans. Frans en Engels verstaat men in de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden.

Rijbewijs

Het Belgisch rijbewijs is erkend in Spanje.

Elektriciteit

De stroom bedraagt 220 volt en de stopcontacten zijn dezelfde als in België. Je hebt dus geen adapter nodig.


Voor vertrek

Kledij en materiaal

Een niet-exhaustieve lijst met aan te raden spullen :

- Een rugzak voor je gerief gedurende de dag

- Lichte kledij vooral in juli en augustus, want de temperaturen kunnen hoog oplopen

- Een paar wandelschoenen of baskets

- Een zonnebril

- Zwemkledij

- Een pet of hoed

- Zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor

- Persoonlijke toiletartikelen

- Eigen reisapotheek

Woordenschat

Goededag: Buenos dias (‘s morgens), Buenas tardes (vanaf de namiddag) Goedenavond: Buenas noches

Ja: Si Nee: No

Hallo!: Hola!

Dankuwel: Muchas gracias

Alstublieft: Por favor

Tot ziens/ tot straks: Adios/Hasta luego

Spreekt u Nederlands?: Habla neerlandés?

Hoeveel kost het?: Cuanto cuesta ?Opladen