Terug naar huis

Balticum, lappendeken van volkeren en tradities

Estland

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Balticum, lappendeken van volkeren en tradities - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min.15 personen, max. 25 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • mooie drielandenreis: Litouwen, Letland en Estland
 • het overwegend barokke Vilnius, het dynamische en mondaine Riga, het middeleeuwse Tallinn
 • rondleiding in het kasteel van Trakai
 • de Koerse Schoorwal, 'de Sahara van de Baltische Landen'

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Vilnius

  Vlucht naar Vilnius. Bij aankomst maakt u een korte, panoramische stadsrondrit doorheen de Litouwse hoofdstad, een van de oudste steden van de Baltische Landen. Met haar ontelbare kerken, smalle huisjes en wirwar van gezellige straatjes is de stad door de UNESCO erkend als cultureel erfgoed. Nadien transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Holiday Inn**** in Vilnius.

  avondmaal

  LTUVTLTU
 2. Dag 2

  Vilnius - Trakai - Kaunas

  Vertrek naar Trakai, bekend om haar dichte bossen en vele heldere meren waarvan het Galvemeer het bekendste en grootste is. Op een eilandje te midden van dit meer staat het sprookjesachtige 14e-eeuwse kasteel van Trakai, een rode bakstenen waterslot. Van hieruit werd het enorme Pools-Litouwse rijk bestuurd. Na een aantal fikse verwoestingen werd het gebouw volledig hersteld en later werd deze trekpleister van Trakai omgetoverd tot museum. Na het middagmaal in Trakai rijden we naar Kaunas, de tweede stad van Litouwen. U ontdekt er de gezellige middeleeuwse vestingstad, strategisch gelegen tussen twee rivieren. Al wandelend verkent u het historische centrum waar u veel historische bouwwerken aantreft waaronder het stadhuis, het presidentiële paleis, de Franciscus Xaveriuskerk en de Kerk van de Aartsengel Michaël. Ook ziet u de oude omwallingen die de stad in de loop der eeuwen moesten beschermen tegen opdringerige legers uit het zuiden en westen van Europa. Avondmaal en overnachting in hotel Europa Royale Kaunas****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
  Trakai
 3. Dag 3

  Kaunas - Klaipéda - Koerse Schoorwal - Klaipéda

  Na het ontbijt rijden we naar Klaipéda, een stad gelegen aan de Oostzee. U verkent de stad en ziet de mooie koopmanshuizen, het oude postkantoor, het befaamde Theaterplein en de vele houten gebouwen die getuigen van een Duitse invloed. Na een vrije lunch rijden we naar het nationale park Koerse Schoorwal oftewel ‘de Sahara van de Baltische Landen’. Dit schiereiland staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en kent talloze wandelende zandduinen, donkere dennenbossen en goudgele stranden. Ook zien we de vissershuisjes van Nida, het oude huis van de Duitse schrijver Thomas Mann en de houten beelden op de heksenheuvel. We keren terug naar de stad Klaipéda. Avondmaal en overnachting in hotel Amberton**** of National**** in Klaipéda.
   

  ontbijt, avondmaal

  ESTTUEST
 4. Dag 4

  Klaipéda - Kruisenheuvel - Rundale - Riga

  We verlaten Klaipéda en rijden richting Riga, de hoofdstad van Letland. Onderweg stoppen we aan de Kruisenheuvel, een nationaal bedevaartsoord. Sinds de 14e eeuw plaatsen religieuze pelgrims hier kruisen. Het precieze aantal kruizen is onbekend, maar wordt geschat op meer dan 600.000. Net over de grens met Letland bewonderen we het 18e-eeuwse paleis van Rundale. Het is het belangrijkste barokke paleis in Letland. Na het bezoek aan het paleis maken we een wandeling doorheen de Franse tuinen. Aankomst in Riga. Avondmaal en overnachting in hotel Wellton Riverside**** in Riga.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Rundale Palace
 5. Dag 5

  Riga

  Eerste kennismaking met deze Hanzestad per autocar langs de brede boulevards. U geniet van een prachtig zicht op de parken, de Bastionheuvel, het Nationaal Theater, de art nouveau gebouwen, de opera en tal van andere bouwwerken. Een wandeling door de oude stad brengt ons langs pittoreske straten en oude gildenhuizen. Verder zien we de Domkathedraal, het parlementsgebouw en het kasteel van Riga. In de namiddag bezoeken we de St.-Peterkerk met de panoramische toren. Daarna geniet u van vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen. Avondmaal en overnachting in hotel Welton Riverside**** in Riga.

  ontbijt, avondmaal

  vilnius, riga & tallinn in een notendop
 6. Dag 6

  Riga - Sigulda - Tartu

  Rit naar Sigulda in het Nationaal Park Gauja, gekend als 'Lets Zwitserland'. Ruïnes van kastelen en paleizen dompelen u hier onder in de middeleeuwse sfeer van romantische legendes en heroïsche figuren. Tijdens de busrit bewonderen we het landschap in de vallei, waarna we te voet de zandsteengrotten verkennen. U bezoekt vervolgens het 13e-eeuwse kasteel van Turaida. Verdere verkenning van het museumdomein waar tal van archeologische en historische monumenten, kunstwerken, een houten kerk en een kerkhof de geschiedenis van Turaida vertellen. Na de middag rit naar Tartu, dé universiteitsstad van Estland. Wandeling langs de rivier naar de Domheuvel van Tartu. Avondmaal en overnachting in hotel Dorpat*** in Tartu.

  ontbijt, avondmaal

  Sigulda
 7. Dag 7

  Tartu - Tallinn

  Rit naar Tallinn, hoofdstad van Estland. Na de middag starten we met een grondige verkenning waarbij we te voet door de binnenstad gaan. Tallinn is de stad bij uitstek om heerlijk in rond te kuieren: de gezellige steegjes en prachtige gebouwen roepen een middeleeuwse sfeer op. We zien het kasteel op de Toompeaheuvel, de plaats waar Tallinn werd gesticht, de orthodoxe Aleksander Nevskikathedraal en de lutherse Domkerk. In de oude stad wandelen we langs het gotische stadhuis, de St.-Olafkerk en authentieke koopmanshuizen. Vrij avondmaal in de stad. Overnachting in hotel Hestia Europa**** of Metropol Spa****.

  ontbijt

  ESTTUEST
 8. Dag 8

  Tallinn

  Rondrit doorheen Tallinn en haar omgeving. We zien het stadion waar iedere vijf jaar een nationaal volkszangfestival gehouden wordt, de Olympische site, het ontspanningsoord Pirita en de ruïnes van het Sint-Brigittaklooster. Na de middag rit naar Kadriorg, het bekende paleis dat tsaar Peter de Grote aan zijn tweede echtgenote Catharina schonk. Onze tocht eindigt in het KUMU Kunstmuseum, een modern multifunctioneel gebouw met een mooie hedendaagse architectuur. De tentoonstellingen bieden een kijk op de Estse kunst van de 18e eeuw tot nu. Avondmaal in een restaurant in de oude stad. Overnachting in hotel Hestia Europa**** of Metropol Spa****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Katariinasteeg
 9. Dag 9

  Tallinn - Brussel

  Als de tijd het toelaat, bezoeken we het openluchtmuseum Rocca al Mare. Transfer naar de luchthaven van Tallinn voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Tallinn

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Vilnius 1 Holiday Inn****
Kaunas 1 Europa Royale****
Klaipeda 1 Amberton**** (16/07, 10/09) 
    of National**** (04/06, 18/06, 02/07, 06/08 & 20/08)
Riga 2 Wellton Riverside****
Tartu 1 Dorpat***
Tallinn 2 Hestia Europa**** (04/06, 18/06, 02/07, 16/07, 20/08 & 10/09)
    of Metropol Spa**** (06/08)

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: +1, zomer: +2

 


Opladen