Terug naar huis

Bruisend Toscane

Italië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Bruisend Toscane - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Wat wij goed vonden
 • overnachting in een typisch Italiaans hotel, Ercolini & Savi****, schitterend gelegen in Montecatini Terme
 • de kunstschatten van Firenze
 • Siena, een van de grootste juwelen van Toscane
 • afscheidsdiner met typische Toscaanse specialiteiten

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Firenze - Montecatini Terme

  Vlucht naar Firenze. Bij aankomst transfer naar Hotel Ercolini & Savi**** in Montecatini Terme, waar we tijdens het ganse verblijf overnachten. Na de check-in is er een eerste kennismaking met dit kuuroord.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Volterra - San Gimignano

  Deze dag wordt volledig besteed aan twee prachtig bewaarde oude stadjes. Eerst bezoeken we Volterra, het voormalige Etruskische centrum, vermaard om zijn albastwinning. Het straatbeeld wordt hier voornamelijk bepaald door middeleeuwse bouwwerken en paleizen. Het middelpunt vormt het Palazzo dei Priori (het stadhuis dat zeker wordt bezocht), de Dom en het Battistero. Wat ook niet mag ontbreken tijdens deze uitstap is het Etruskisch Museum Guarnacci, toonaangevend voor onze kennis van deze cultuur en haar dodencultus. De Etruskische poort hier maakte deel uit van de oorspronkelijke stadsomwalling. Vervolgens gaat de tocht verder naar de stad met de vele torens: San Gimignano. Al wandelend genieten we van de sfeer van dit 'middeleeuwse Manhattan van Toscane'. San Gimignano is volledig ommuurd en de vele torens die hier in de middeleeuwen stonden, getuigen van een woelig oorlogsverleden. Slechts dertien torens staan nog overeind. Er wordt trouwens beweerd dat deze torens niet als verdediging werden gebouwd, maar dat hun bestaan te maken zou hebben met het indrukwekkende economische verleden van de stad. De reisleider vertelt hier graag meer over en zal de groep zeker langs de sfeervolle pleinen Piazza della Cisterna en Piazza del Duomo leiden. Op dit laatste plein bevinden zich ook de Duomo della Collegiata met prachtige fresco’s van Ghirlandaio, het Palazzo del Popolo en het Palazzo del Podestà. Ook de fresco's van Benozzo Gozzoli in de Sant'Agostinokerk zijn een omweg waard. Vrije tijd om gezellig rond te kuieren in dit stadje.

  ontbijt - avondmaal

 3. Dag 3

  Pisa - Lucca

  Vandaag staan de kunststeden Pisa en Lucca op ons verlanglijstje. In Pisa bezoeken we de Piazza dei Miracoli met de Dom, het Battistero (doopkapel) en de Camposanto (begraafplaats). De wereldberoemde Campanile, de zogenaamde scheve toren van Pisa, mag uiteraard ook niet ontbreken. Sinds november 2001 is deze toren opnieuw opengesteld voor een beperkt publiek. We wandelen verder naar de Piazza dei Cavalieri en tot bij de rivier de Arno. In het charmante middeleeuwse stadje Lucca beginnen we met een uitgebreide wandeling langs prachtige pleinen en kerken en de indrukwekkende brede stadswallen. We bezoeken onder meer de kerken San Michele en San Frediano, de Piazza Anfiteatro, de Guinigitoren, de Piazza Puccini met het standbeeld en geboortehuis van deze beroemde componist, de San Martinodom en de Piazza Napoleone.

  ontbijt - avondmaal

 4. Dag 4

  Firenze

  We nemen vandaag de trein naar Firenze. Deze stad bezit zoveel kunstschatten dat twee dagen eigenlijk te kort zijn om alles te bezoeken, maar we willen toch proberen een zo duidelijk mogelijk beeld te schetsen van deze prachtige stad. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens onze stadswandelingen zijn het oude stadscentrum met onder meer het Domplein (met de basiliek van Santa Maria del Fiore, het Battistero en de Campanile), de oude wijk van Dante, de kerk Santa Croce en het mooie renaissanceplein Piazza della SS. Annunziata. Uw reisleider zal u een boeiend programma voorstellen.

  ontbijt - avondmaal

 5. Dag 5

  Pistoia - Carrara

  Na het ontbijt vertrekken we naar Pistoia. Alhoewel deze stad vooral bekendstaat als industrieel centrum, biedt haar binnenstad een prachtige historische aanblik. We bezoeken er de Piazza del Duomo, waar u ook de kathedraal van Pistoia vindt. In de namiddag reizen we verder naar de marmergroeven van Carrara, meer bepaald naar die van Fantiscritti. Daar wacht een bezoek in het hart van de berg, waar het beroemde marmer wordt uitgegraven. Een unieke ervaring, alleen in Fantiscritti te beleven en te bezoeken. Nadien krijgt u natuurlijk de gelegenheid om u een authentiek stukje Carraramarmer aan te schaffen. Terugreis naar Montecatini.

  ontbijt - avondmaal

 6. Dag 6

  Firenze

  Vandaag zetten we onze ontdekkingstocht door Firenze verder. Ook de Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, het Palazzo Pitti en natuurlijk de beroemde Ponte Vecchio en de San Lorenzobasiliek met de kapellen van de Medici worden niet vergeten. Afhankelijk van de interesse van de groep, zorgt de reisleider graag voor enkele bijkomende museumbezoeken. Er zal ook zeker tijd gemaakt worden voor een gezellig terrasje, een mogelijkheid om te winkelen,... Firenze laat zich zien in al zijn schoonheid.

  ontbijt - avondmaal

 7. Dag 7

  Siena

  Op het programma van vandaag staat een daguitstap naar een van de grootste juwelen van Toscane: het middeleeuwse Siena. Deze stad ligt op drie heuvelruggen in het hartje van Toscane. Dit betekent dus veel klimmen en afdalen! Aan de drie hoofdstraten die over de heuvelruggen tot de Piazza del Campo lopen, bevinden zich de grote paleizen van de adel en de elegante winkels van de stad. Aan het merkwaardige plein zelf staan de Fonte Gaia en het Palazzo Pubblico. Op het hoogste punt van Siena verheft zich majestueus de gotische Dom die is opgetrokken uit zwart en wit marmer. Vlakbij bevinden zich ook het Battistero en het museum met de kunstverzameling van de Dom. Vanuit het museum kunnen de dappersten dan heel hoog klimmen om vervolgens te genieten van een weergaloos panorama over de stad. Ook de San Domenicobasiliek en het heiligdom van Catherina van Siena zullen niet ontbreken. Op deze laatste avond wordt er u ook nog een speciaal afscheidsdiner aangeboden in het hotel, met inbegrip van typische Toscaanse gerechten. Een mooie afsluiter van deze boeiende reis.

  ontbijt - avondmaal

 8. Dag 8

  Montecatini Terme - Firenze - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Firenze voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

 

 

 

Plaats

Nachten

Hotel

Montecatini Terme

7

Ercolini & Savi****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB Paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


wereldweetjes

 

 

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

EURO (EUR) 

tijdsverschil:

geen

stroom:

220 volt 

 


Opladen