Terug naar huis

Bruisend Toscane

Italië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Bruisend Toscane - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • de kunstschatten van Firenze
 • bezoek aan de marmergroeven van Carrara
 • Siena, een van de grootste juwelen van Toscane
 • afscheidsdiner met typische Toscaanse specialiteiten

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Firenze - Montecatini Terme

  Vlucht naar Firenze. Bij aankomst transfer naar Hotel Ercolini & Savi**** in Montecatini Terme, waar we tijdens het ganse verblijf overnachten. Na de check-in is er een eerste kennismaking met dit kuuroord.

  avondmaal
   
 2. Dag 2

  Volterra - San Gimignano

  Deze dag wordt volledig besteed aan twee prachtig bewaarde oude stadjes. Eerst bezoeken we Volterra, het voormalige Etruskische centrum, vermaard om zijn albastwinning. Het straatbeeld wordt hier voornamelijk bepaald door middeleeuwse bouwwerken en paleizen. Het middelpunt vormt het Palazzo dei Priori (het stadhuis dat zeker wordt bezocht), de Dom en het Battistero. Wat ook niet mag ontbreken tijdens deze uitstap is het Etruskisch Museum Guarnacci, toonaangevend voor onze kennis van deze cultuur en haar dodencultus. De Etruskische poort hier maakte deel uit van de oorspronkelijke stadsomwalling. Vervolgens gaat de tocht verder naar de stad met de vele torens: San Gimignano. Al wandelend genieten we van de sfeer van dit 'middeleeuwse Manhattan van Toscane'. San Gimignano is volledig ommuurd en de vele torens die hier in de middeleeuwen stonden, getuigen van een woelig oorlogsverleden. Slechts dertien torens staan nog overeind. Er wordt trouwens beweerd dat deze torens niet als verdediging werden gebouwd, maar dat hun bestaan te maken zou hebben met het indrukwekkende economische verleden van de stad. De reisleider vertelt hier graag meer over en zal de groep zeker langs de sfeervolle pleinen Piazza della Cisterna en Piazza del Duomo leiden. Op dit laatste plein bevinden zich ook de Duomo della Collegiata met prachtige fresco’s van Ghirlandaio, het Palazzo del Popolo en het Palazzo del Podestà. Ook de fresco's van Benozzo Gozzoli in de Sant'Agostinokerk zijn een omweg waard. Vrije tijd om gezellig rond te kuieren in dit stadje.

  ontbijt, avondmaal
   
 3. Dag 3

  Pisa - Lucca

  Vandaag staan de kunststeden Pisa en Lucca op ons verlanglijstje. In Pisa bezoeken we de Piazza dei Miracoli met de Dom, het Battistero (doopkapel) en de Camposanto (begraafplaats). De wereldberoemde Campanile, de zogenaamde wereldberoemde scheve toren van Pisa, mag uiteraard ook niet ontbreken. Sinds november 2001 is deze toren opnieuw opengesteld voor een beperkt publiek. We wandelen verder naar de Piazza dei Cavalieri, één van de mooiste en bekende pleinen van de stad, en tot bij de rivier de Arno. Op een 25 km ten noordoosten van Pisa en op de vruchtbare vlakte van de Serchio ligt het charmante middeleeuwse Lucca. In de bouwstijlen van deze stad is vrijwel elke periode uit de Italiaanse geschiedenis terug te vinden. Een uitgebreide wandeling brengt ons langs prachtige pleinen, romaanse kerken, elegante art-nouveaugevels en de indrukwekkende brede stadswallen. We bezoeken onder meer de kerken San Michele en San Frediano, de Piazza Anfiteatro, de Guinigitoren, de Piazza Puccini met het standbeeld en geboortehuis van deze beroemde componist, de San Martinodom en de Piazza Napoleone.

  ontbijt, avondmaal
   
 4. Dag 4

  Firenze

  We nemen vandaag de trein naar Firenze: de bakermat van de Renaissance en de hoofdstad van de Europese kunst. Deze stad prijkt ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is er bijna onmogelijk om langs de grote rijkdom van de kunst en architectuur te kijken. Firenze is ook de stad waar Michelangelo en Leonardo da Vinci hebben gewoond en waar nog steeds veel van hun werken te bewonderen zijn. De reisleider neemt u vandaag mee voor een wandeling doorheen deze prachtige stad. Het oude stadscentrum met onder meer het Domplein (met de basiliek van Santa Maria del Fiore, het Battistero en de Campanile) mogen niet ontbreken in het programma. Verder naar de oude wijk van Dante, de kerk Santa Croce en het mooie renaissanceplein Piazza della SS. Annunziata. Zuilengangen flankeren het verkeersvrije plein langs drie zijden en langs de noordkant wordt het plein begrensd door de Santissima Annunziata kerk.

  ontbijt, avondmaal
   
 5. Dag 5

  Pistoia - Carrara

  Na het ontbijt vertrekken we naar Pistoia. Alhoewel deze stad vooral bekendstaat als industrieel centrum, biedt haar binnenstad een prachtige historische aanblik. We bezoeken er de Piazza del Duomo, waar u ook de kathedraal van Pistoia vindt. In de namiddag reizen we verder naar de marmergroeven van Carrara, meer bepaald naar die van Fantiscritti. Daar wacht een bezoek in het hart van de berg, waar het beroemde marmer wordt uitgegraven. Een unieke ervaring, alleen in Fantiscritti te beleven en te bezoeken. Nadien krijgt u natuurlijk de gelegenheid om u een authentiek stukje Carraramarmer aan te schaffen. Terugreis naar Montecatini.

  ontbijt, avondmaal
   
 6. Dag 6

  Firenze

  Vandaag zetten we onze ontdekkingstocht door Firenze verder. Ook de Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, het Palazzo Pitti en de San Lorenzobasiliek met de kapellen van de Medici worden niet vergeten. Verder vinden we hier natuurlijk ook de bekende Ponte Vecchio.. Deze middeleeuwse brug verbindt het centrum van Firenze met de groene wijk Oltrarno en is een ware lust voor het oog op vlak van architectuur maar ook dankzij de vele winkels die er gevestigd zijn. Een opmerkelijk detail is de Corridoio Vassariano, een gang die zich op een niveau hoger op de brug bevindt. Via deze 'geheime weg' hoefde de adel zich vroeger niet te mengen met het gewone volk. Afhankelijk van de interesse van de groep, zorgt de reisleider graag voor enkele bijkomende museumbezoeken. Er zal ook zeker tijd gemaakt worden voor een gezellig terrasje of een mogelijkheid om te winkelen. Wil u echt de sfeer van de stad proeven? Bestel dan un caffé in een van de vele koffiebars of verwen je smaakpapillen met een heerlijke gelato. Firenze laat zich ongetwijfeld zien in al zijn schoonheid!

  ontbijt, avondmaal
   
 7. Dag 7

  Siena

  Op het programma van vandaag staat een daguitstap naar een van de grootste juwelen van Toscane: het middeleeuwse Siena. Deze stad ligt op drie heuvelruggen in het hartje van Toscane. Dit betekent dus veel klimmen en afdalen! Aan de drie hoofdstraten die over de heuvelruggen tot de Piazza del Campo lopen, bevinden zich de grote paleizen van de adel en de elegante winkels van de stad. Aan het merkwaardige plein zelf staan de Fonte Gaia en het Palazzo Pubblico. Op het hoogste punt van Siena verheft zich majestueus de gotische Dom die is opgetrokken uit zwart en wit marmer. Vlakbij bevinden zich ook het Battistero en het museum met de kunstverzameling van de Dom. Vanuit het museum kunnen de dappersten dan heel hoog klimmen om vervolgens te genieten van een weergaloos panorama over de stad. Ook de San Domenicobasiliek en het heiligdom van Catherina van Siena zullen niet ontbreken. Op deze laatste avond wordt er u ook nog een speciaal afscheidsdiner aangeboden in het hotel, met inbegrip van typische Toscaanse gerechten. Een mooie afsluiter van deze boeiende reis.

  ontbijt, avondmaal
   
 8. Dag 8

  Montecatini Terme - Firenze - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Firenze voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotel

Plaats Nachten Hotel
Montecatini Terme 7 Ercolini & Savi****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB Paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Opladen