Terug naar huis

Calabrië, onbekend is niet altijd onbemind

Italië

vanaf € 1.676 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Half Pension (Dranken niet inbegrepen)
Calabrië, onbekend is niet altijd onbemind - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel 

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • Ontdekkingstocht door het nog onbekende Calabrië met zijn ongerepte natuur, authentieke dorpen en een goddelijke kustlijn
 • Bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum van Reggio di Calabria met de bronzen krijgers van Riace
 • Bottocht naar de Eolische Eilanden met stop in Lipari, Vulcano en Stromboli

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 din 2 woe 3 don 4 vri 5 zat € 1.676 terugreis op 12/09/2020 Kies 6 zon
7 maa 8 din 9 woe 10 don 11 vri 12 zat 13 zon
14 maa 15 din 16 woe 17 don 18 vri 19 zat 20 zon
21 maa 22 din 23 woe 24 don 25 vri 26 zat 27 zon
28 maa 29 din 30 woe
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van/tot Brussel inclusief audiosysteem
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- internationale vluchten met TUI fly inclusief Fly Deluxe
- alle luchthaventaksen
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- alle vermelde lokale transfers
- lokale Engelstalige gidsen in Reggio en Scilla
- alle overnachtingen
- 7x ontbijt, 7x avondmaal
- alle lokale taksen
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek "inbegrepen" (voorzie ongeveer € 50)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Lamezia Terme - Tropea

  Vanuit Brussel vliegen we naar Lamezia Terme. Aansluitend transfer naar Tropea en inchecken in hotel Tropis **** waar we 5 nachten verblijven.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Tropea - Vibo Valentia - Pizzo - Tropea

  De Romeinen noemden Zuid-Italië en Sicilië 'Magna Graecia', of Groot Griekenland, vanwege de vele Griekse Kolonies. Na het ontbijt ontdekken we Vibo Valentia, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. We bezoeken er het Normandische kasteel en het archeologisch museum met artefacten die een mooi overzicht geven over de Griekse, Romeinse en middeleeuwse geschiedenis van deze regio. Ook de Duomo St. Maria Maggiore S. Leoluca en de S. Michele kerk staan op het programma. In de namiddag een rustige wandeling in het middeleeuwse dorpje Pizzo. Dit visserscentrum ligt hoog boven op een rots en is gekend voor het kasteel dat rond 1400 door Ferdinand van Aragón werd gebouwd. Dit Kasteel was in 1815 het trieste decor van de moord op Joaquín Murat. Daarnaast is Pizzo ook gekend voor het heerlijk Tartufo-ijs. Onder de Italiaanse zon proeft u van deze wereldberoemde verfrissende specialiteit. Terug naar Tropea voor het avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 3. Dag 3

  Tropea - Serra S. Bruno - Tropea

  Na het ontbijt maken we een uitstap naar Serra San Bruno in de Serre bergen waar we het kartuizerklooster en museum van Serra San Bruno bezoeken, genoemd naar de heilige Bruno van Keulen, de stichter van de orde der kartuizers. In de namiddag wandelen we door Tropea. Dit kleine maar zeer toeristische stadje ligt op de top van een klif. De mooiste getuige uit het verleden is hier de romaanse kathedraal in Normandische stijl. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 4. Dag 4

  Tropea - Reggio Calabria - Scilla - Tropea

  Vandaag staat er een bezoekje aan Reggio di Calabria op het programma. Deze stad die aan de Straat van Messina tegen het Aspromontegebergte ligt, wordt omgeven door olijf- en wijngaarden, sinaasappel- en citroenbomen en de bekende bergamotplant die enkel hier gedijt en vooral in de parfumindustrie wordt gebruikt. In het Nationaal Archeologisch Museum van Reggio di Calabria worden de twee beroemde mysterieuze bronzen krijgers van Riace tentoongesteld. Dit zijn onvergetelijke Griekse beelden die voor velen op zich al een reis naar Calabrië waard zijn. Op de Lungomare, de prachtige lange promenade die de kustlijn volgt en beplant is met schitterende vijgenbomen, genieten we van een fantastisch uitzicht op de Siciliaanse kust en de Etna. Op de terugweg pauzeren we bij het Castello Ruffo in Scilla. Dit 9e-eeuws klooster werd door de familie Ruffo later tot fort verbouwd en kijkt statig uit over het dorp. Langs de kust ontwaren we ook nog de typische boten waarmee zwaardvis wordt gevangen. De boten zijn een merkwaardige synthese van een snelle vedette, een zeer hoge mast met uitkijkpost en een zeer lange loopbrug vooraan voor de lanswerper. Enkel hier wordt er zo op zwaardvis gevist.

  ontbijt, avondmaal

 5. Dag 5

  Tropea - Vulcano - Lipari - Stromboli - Tropea

  Na het ontbijt schepen we in voor een boottocht naar de Eolische Eilanden of Liparische eilanden met een stop in Lipari, Vulcano en Stromboli. De stad Lipari wordt omgeven door twee baaien en de hoger gelegen oude wijk is mooi bewaard gebleven dankzij de omwalling uit de 13e en 14e eeuw. We treffen er diverse monumenten van Griekse oorsprong aan, naast een archeologisch museum met necropolen uit de bronstijd, Griekse maskers en kraters. Vervolgens bezoeken we het eiland Vulcano dat vermaard is om zijn modderbaden. Een rondvaart rond het eiland Stromboli met de enige vulkaan in Europa die nog regelmatig vuur spuwt en bijna het ganse eiland in beslag neemt, is zeker een hoogtepunt van deze tocht. De vulkaan die gevormd wordt door een 924 m hoge kegel, is nog zeer actief. Regelmatig vinden er stevige explosies plaats waarbij lava vrijkomt. Vanuit de boot kunnen we misschien een glimp opvangen van de sciara del fuoco, de gloeiend hete lavastroom die langzaam naar zee afdaalt. Een boeiend schouwspel.

  ontbijt, avondmaal

 6. Dag 6

  Tropea - Cosenza - Altomonte

  Tijdens de voormiddag een bezoek aan Cosenza, gelegen aan de voet van het Sila-gebergte. We bezoeken er de kathedraal die in de loop der tijden heel wat verbouwingen onderging en de San Francesco di Paola-kerk. De collectie schilderijen van de Galleria Nazionale - Palazzo Arnone biedt een mooi overzicht van de 16e tot de 20e eeuwse schilderkunst in Zuid-Italië. In de namiddag wandelen we door Altomonte, een van de Borghi più belli d'Italia, waar we in het Museo Civico Altomonte alles te weten komen over de geschiedenis en de culturele identiteit van de lokale bewoners. Overnachting in het hotel Barbieri **** in Altomonte.

  ontbijt, avondmaal

 7. Dag 7

  Altomonte - Rossano - Sibari - Altomonte

  Vandaag bezoeken we Rossano, het 'Ravenna van het Zuiden', waar onze aandacht gaat naar de kathedraal, de kerk Santa Maria del Patire met een prachtige mozaïekvloer met dierenmotieven en het Diocesaan Museum met de fameuze Codex Purpureus. We bezoeken er ook het Museum Licorice 'Giorgio Amarelli' dat zich in een 14e eeuws paleis bevindt. Hier komt u alles te weten over de productie van snoepjes en likeuren gemaakt op basis van zoethout. In de namiddag staat het archeologische park Sibari op het programma. Terug naar het hotel Barbieri **** in Altomonte.

  ontbijt, avondmaal

 8. Dag 8

  Altomonte - Lamezia Terme - Brussel

  U neemt vandaag afscheid van dit ongerept stukje Italië. Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Lamezia Terme voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt 

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Tropea 5 Hotel Tropis****
Altomonte 2 Hotel Barbieri****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB Paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Opladen