Terug naar huis

Centraal-Portugal, een beklijvende ervaring

Portugal

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Centraal-Portugal, een beklijvende ervaring - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • VTB reisleiding van Brussel tot Brussel 

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • uitgebreid bezoek aan Lissabon en aan de universiteitsstad Coimbra
 • bezoek aan het Palácio Nacional in Sintra
 • bezoek aan het middeleeuwse Óbidos

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Lissabon - Évora

  Vertrek uit Brussel en aankomst in Lissabon. Aansluitend rijden we door naar Évora, een oude ommuurde stad die er, om het middeleeuwse karakter te behouden, erg strenge bouwvoorschriften op nahoudt. Bij het binnenrijden lijkt het alsof we in een moderne stad terechtkomen, maar eens we de omwalling bereikt hebben, ontdekken we de oudste stad van het Iberische schiereiland. In Évora verbleven verschillende koningen en de stad was bijgevolg het toneel van meerdere historische gebeurtenissen. Er is een overvloed aan bezienswaardigheden zoals de Praça do Giraldo en het regionaal museum. De ruïne van een Romeinse tempel uit de 2e eeuw is zonder twijfel een pareltje. Er staan nog veertien Korinthische zuilen overeind en het geheel is mooi bewaard gebleven. Een bezoek aan deze boeiende stad is dus vanzelfsprekend! Avondmaal en overnachting in hotel Mar D'ar Muralhas**** in Évora.

  avondmaal
  Portugal
 2. Dag 2

  Évora - Estremoz - Elvas - Vila Viçosa - Évora

  We rijden van Évora naar Estremoz, de favoriete verblijfplaats van koningin Santa Isabel. Estremoz was ooit een bolwerk tegen de voortdurende Spaanse aanvallen. Sedert de 17e eeuw is de bovenstad omgeven door een vestingsmuur. De benedenstad is veel recenter. De voorliefde van de koningin voor deze stad is heel makkelijk te verklaren door het feit dat er maar weinig plaatsen zijn waar er zo overvloedig met marmer gebouwd werd. "De witte stad waar het marmer glanst" opent zich nu ook voor ons. We bezoeken er o.a. het Koninklijk Paleis dat nu dienst doet als pousada, een luxueus hotel dat vaak gevestigd is in een historisch gebouw, zoals een kasteel of een klooster. Via Elvas zetten we onze reis verder richting Vila Viçosa. Deze in het groen gelegen koninklijke stad is ontstaan uit een voormalig besloten jachtterrein. Avondmaal en overnachting in hotel Mar D'ar Muralhas**** in Évora.

  ontbijt, avondmaal
  Estremoz
 3. Dag 3

  Évora - Marvão - Castelo do Bode - Tomar

  Vanuit Évora rijden we via Castelo do Vidé naar Marvão. Marvão is een waar adelaarsnest en biedt u schitterende vergezichten over de bergen en de bossen van de vlakte van Alentejo, vlakbij de Spaanse grens. We trekken verder naar Castelo do Bode, dat zowat het grootste waterreservoir heeft van Portugal. De stuwdam werd in 1951 afgewerkt en het stuwmeer strekt zich over zo'n 60 km uit. Omringd door pijn- en eucalyptusbomen is het een ware trekpleister voor zowel Portugezen als toeristen, die er rust en ontspanning zoeken. Als orgelpunt van deze dag bezoeken we het beroemde klooster van Tomar. Het klooster staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en werd oorspronkelijk gebouwd door de Orde van de Tempeliers. Avondmaal en overnachting in hotel Dos Templarios**** in Tomar.

  ontbijt, avondmaal
  Tomar
 4. Dag 4

  Tomar - Conimbriga - Coimbra - Tomar

  Van Tomar, via Conimbriga, naar Coimbra. Coimbra wordt vooral gekenmerkt door zijn universiteit die bovenop de heuvel ligt. Reeds van ver kunnen we haar onderscheiden door de markante klokkentoren en de grote boogvensters van de bibliotheek. Deze universiteit is de oudste (1308) en meest traditierijke van Portugal. Het straatbeeld wordt er overheerst door jonge mensen. De mengelmoes van verschillende culturen die zich door de straten begeeft, zorgt voor een leuke, ontspannen en feestelijke sfeer. We ontdekken de stad en we bezoeken de universiteit met de bibliotheek, de kapel en de kathedraal. Er is ook wat vrije tijd voorzien om op eigen ritme op ontdekking te gaan. Terug naar Tomar. Avondmaal en overnachting in hotel Dos Templarios**** in Tomar.

  ontbijt, avondmaal
  Universiteit van Coimbra
 5. Dag 5

  Tomar - Fátima - Batalha - Alcobaça - Óbidos - Caldas Da Rainha

  Vanuit Tomar gaan we naar de wereldberoemde pelgrimsstad Fátima voor een bezoek. Deze stad is gelukkig helemaal ingesteld op de ontvangst van duizenden pelgrims, want elk jaar opnieuw komen ze van heinde en verre. Ze komen te voet, zelfs kruipend op hun knieën over lange afstanden. De witte basiliek, gebouwd in 1928, beheerst het gigantische plein. Nadien kort bezoek aan Batalha en verder naar Alcobaça waar we halt houden bij de kerk. Óbidos, een waar pronkjuweel, is een van de leukste stadjes in Portugal. Dit middeleeuwse stadje is tot nationaal monument gebombardeerd en al wandelend kunt u de heerlijke sfeer van het slapende stadje opsnuiven. Daarna rijden we door naar Caldas da Rainha. Avondmaal en overnachting in hotel Sana Silver Coast****.

  ontbijt, avondmaal
  Fatima
 6. Dag 6

  Caldas Da Rainha - Mafra - Sintra - Estoril/Cascais - Lissabon

  Richting zuiden bezoeken we Mafra, het laatst gebouwde Koninklijk Paleis en Klooster, en tevens een van de machtigste bouwwerken van het westen. We zetten onze reis verder naar Sintra en het Palácio Nacional, aan de indrukwekkende rots Cabo de Roca op het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Hier eindigt de Serra de Sintra in een steile 150 m hoge kaap. Langsheen de Costa de Lisboa ontdekken we de mondaine badplaatsen Cascais en Estoril, om uiteindelijk Lissabon te bereiken. Het avondmaal nemen we in een lokaal restaurant, Populi. Overnachting in hotel Porto Bay Marques**** of Sana Malhoa****.

  ontbijt, avondmaal
  Sintra
 7. Dag 7

  Lissabon

  Gelegen aan de Taag lijkt de stad wel uitgegoten over een heuvelachtig landschap. De ganse dag geleid bezoek aan deze stad met een rijk verleden en ontelbare culturele en historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, de van oorsprong Moorse wijk Alfama, de Torre de Belém en het Mosteiro dos Jeronimos. We eindigen deze dag met een prachtige fado-avond met avondmaal. Overnachting in hotel Porto Bay Marques**** of Sana Malhoa****.

  ontbijt, avondmaal
  Lissabon
 8. Dag 8

  Lissabon - Brussel

  We vertoeven nog even in deze wondermooie stad en benutten de vrije tijd om eventueel nog laatste aankopen te doen. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt
  Lissabon

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Évora 2 Mar D'ar Muralhas****
Tomar 2 Dos Templários****
Caldas da Rainha 1 Sana Silver Coast****
Lissabon 2 Porto Bay Marques**** (16/05) of
    Sana Malhoa**** (13/06 en 05/09)

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: -1, zomer: -1

 


Bestemming

Praktische Informatie

Reisdocumenten

Een geldige identiteitskaart of paspoort volstaat voor toeristen met de Belgische nationaliteit. Kinderen van 0 tot 12 jaar moeten in het bezit zijn van een Kids-ID.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Portugal is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

EURO (EUR)

Tijdsverschil

winter: -1, zomer: -1

Taal

De officiële taal is Portugees.


Opladen