Terug naar huis

Cornwall, the place to be

Verenigd Koninkrijk

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Cornwall, the place to be - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• een prachtige natuurreis doorspekt met culturele hoogtepunten in het land van koning Arthur
• Eden Project in St Austell en Tintagel Castle inbegrepen

 

Reisdagboek

 1. Dag 1

  België - Calais - Dover - Winchester - Salisbury

  Via de diverse opstapplaatsen brengt de autocar ons naar Calais waar we de ferry nemen naar de prachtige White Cliffs of Dover. In de namiddag rijden we naar Winchester voor een bezoek aan de kathedraal en aansluitend een wandeling naar de Great Hall. Overnachting in het Grasmere House Hotel*** in Salisbury.

  avondmaal

   

 2. Dag 2

  Salisbury - Exeter - Newquay

  Bezoek aan Exeter, de hoofdstad van het graafschap Devon. Deze bedrijvige stad ligt op een plateau boven de rivier de Exe en bezit nog steeds een groot aantal van de Romeinse en middeleeuwse stadsmuren. Het stratenplan is nauwelijks veranderd sinds de Romeinen de weg aanlegden die nu High Street heet. De mooie Close waarin de kathedraal van Exeter ligt vormt een aantrekkelijke groene long, omgeven door nauwe straatjes met kinderkopjes. Vervolgens naar Newquay. Vier overnachtingen werden vastgelegd in het Hotel California*** in Newquay.

  ontbijt – avondmaal

   

 3. Dag 3

  Newquay - Eden Project - St Austell - Newquay

  In de voormiddag bezoek aan het Eden Project in de buurt van St Austell. Dit millenniumproject is meer dan een simpel tuinencomplex. U gaat haast van werelddeel naar werelddeel door deze gigantische broeikassen. Hier wordt in een spectaculaire site duidelijk gemaakt hoe afhankelijk de mens is van de plantenwereld. Tegen de wand van een voormalige porseleinaardegroeve zijn twee futuristisch aandoende serres gebouwd. Deze biokoepels zijn ingericht voor enerzijds een heet en vochtig en anderzijds een warm en droog klimaat. Daarbuiten zijn de wanden van de groeve beplant met flora die gedijt in het klimaat van Cornwall. In de namiddag wordt een bezoek voorzien aan een porseleinmuseum in de omgeving van St Austell, het centrum van de porseleinindustrie die in de 18de eeuw opkwam en nu nog steeds een economische rol speelt. Tot voor kort werd buiten Cornwall alleen in China zo veel porseleinaarde van zo'n goede kwaliteit gevonden. In het Wheal Martyn China Clay Museum lopen natuurpaden door de groeven waar van 1878 tot omstreeks 1920 porseleinaarde werd gewonnen.

  ontbijt – avondmaal

   

 4. Dag 4

  Newquay - Truro - Polperro - Lanhydrock - Newquay

  We beginnen onze dag met een verkennende wandeling door Truro, de hoofdstad van Cornwall, en een bezoek aan de mooie kathedraal. De georgiaanse huizen hier getuigen van de welvaart die de stad kende in 1800 als gevolg van de tinmijnbouw. Verder door naar het schilderachtige havenstadje Polperro, bekend om zijn idyllische locatie. In de zomermaanden is het een druk bezochte plaats aan de Zuidkust van Cornwall. De opeengepakte oude vissershuisjes zijn een lust voor het oog. Na de middag rit naar Lanhydrock voor een bezoek aan dit buitengewone landgoed met zijn prachtige tuinen.

  ontbijt – avondmaal

   

 5. Dag 5

  Newquay - St Ives - tinmijn Geevor - Land's End - Newquay

  Het lieflijke St Ives is mede door de aanwezigheid van schilders, beeldhouwers en pottenbakkers uitgegroeid tot een badplaats van formaat. St Ives geniet internationale bekendheid vanwege het Barbara Hepworth Museum and Sculpture Garden en de Tate St Ives, die het werk koesteren van kunstenaars die zich hier vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw vestigden. Na de middag rijden we via de spectaculaire kustweg naar de woeste kliffen van Land's End, het meest westelijke punt van Engeland. Onderweg stop aan de tinmijn Geevor, de enige plaats in Cornwall waar je kan zien hoe deze grondstof opgedolven en verder bewerkt werd. Bij goed weer kan er worden geopteerd voor een stop aan St Michael's Mount, een berg die statig oprijst uit het water.

  ontbijt – avondmaal

   

 6. Dag 6

  Newquay - Tintagel - Bath

  We verlaten Newquay en rijden naar de geboorteplaats van de legendarische koning Arthur, Tintagel Castle, voor een uitgebreid bezoek. De ruïnes van dit kasteel prijken op een heuveltop die omringd wordt door verweerde leisteenkliffen. Graaf Richard van Cornwall liet zich ertoe verleiden om op deze afgelegen, winderige plek een kasteel neer te zetten omdat het volksgeloof wilde dat koning Arthur hier geboren was, zo werd toch beweerd in het boek 'History of the Kings of Britain' van Geoffrey of Monmouths. Door dit boek kregen de Arthurlegenden een plaats in de literatuur. Historici denken dat de persoon van koning Arthur tot op zekere hoogte op feiten is gebaseerd, maar de controverse gaat tot vandaag nog steeds door. Vertrek naar Bath voor de overnachting in het Royal Hotel Bath***.

  ontbijt – avondmaal

   

 7. Dag 7

  Bath - Stonehenge - Brighton

  We dompelen ons onder in de kuurstad Bath die haar naam dankt aan de Romeinse baden in het centrum van de oude stad, vlak bij de middeleeuwse abdijkerk. Bath wordt aanzien als een van de mooiste steden van het land. De statige 18de-eeuwse huizenrijen die opgetrokken zijn uit de honingkleurige kalksteen uit de buurt, zijn ontworpen door de architecten vader en zoon John Wood. Vervolgens verder naar Stonehenge waar het mysterie nooit helemaal zal worden ontsluierd. Dit beroemde prehistorische monument werd in vijf fasen gebouwd vanaf 3000 v. Chr. Naar de rituelen die er plaatsvonden, hebben we het raden, maar de plaatsing van de stenen laat er weinig twijfel over bestaan: de kring hield verband met de zon en de wisseling van de seizoenen. De bouwers moeten een voor die tijd enorme kennis hebben gehad van wiskunde en sterrenkunde. Overnachting in Mercure Brighton Seafront Hotel***+ in Brighton.

  ontbijt – avondmaal

   

 8. Dag 8

  Brighton - Dover - Calais - België

  Na het onbijt bezoeken we het Royal Pavilon in Brighton. Dit zeer exotisch en sprookjesachtig aandoend oosters paleis werd in de 18de eeuw door de levenslustige prins regent of Wales, prins George IV, gebouwd en spreekt zeer tot de verbeelding. Hij gebruikte het gebouw niet alleen om tot rust te komen, zoals zijn dokters hem hadden voorgeschreven, maar hij ontmoette er ook in het geheim zijn grote liefde, Mrs Fitzherbert. Door de mengelmoes van minaretten, koepels en pagodes is het moeilijk in te schatten of het gebouw nu als Aziatisch, Chinees, Hindoeïstisch of als Gotisch moet gecatalogeerd worden. Maar oosterse charme straalt het zeker uit! Koningin Victoria was echter niet zo weg van het paleis en verkocht dit verrassende bouwwerk in 1850 aan de stad Brighton. Eén van de redenen die werd opgegeven was het gebrek aan rust en privacy, die ver te zoeken waren in het zeer toeristisch geworden Brighton! Na het bezoek rit naar Dover waar we inschepen voor de overtocht naar Calais en vervolgens verder naar België.

  ontbijt

   

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Salisbury

1

Grasmere House Hotel***

Newquay

4

California***

Bath

1

Royal Bath***

Brighton

1

Mercure Brighton Seafront***+

 


Aantal deelnemers

min. 20 personen, max. 27 personen

 


Opstapplaatsen

Stad

Plaats

Mechelen

ingang station

Hasselt

ingang station

Leuven

Parking Bodart

Antwerpen

Crowne Plaza Legrellelaan

Gentbrugge

P+R carpoolparking (Land van Rodelaan)

Loppem

carpoolparking


 

 


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦

 


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de pond sterling (GBP)

tijdsverschil:

winter: -1, zomer: -1

stroom:

220 volt, verloopstekker

 


Opladen