Terug naar huis

De Azoren, een caleidoscoop van landschappen

Azoren

vanaf € 2.329 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
De Azoren, een caleidoscoop van landschappen - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • 4 eilanden: São Miguel, Terceira, Faial en Pico
 • São Miguel, een eiland met prachtige kratermeren en landschappen
 • het maanlandschap van de vulkaan Capelinhos op Faial
 • de wijngaarden op het eiland Pico

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 din 2 woe 3 don 4 vri 5 zat 6 zon
7 maa 8 din 9 woe 10 don 11 vri 12 zat 13 zon
14 maa € 2.329 terugreis op 21/09/2020 Kies 15 din 16 woe 17 don 18 vri 19 zat 20 zon
21 maa 22 din 23 woe 24 don 25 vri 26 zat 27 zon
28 maa 29 din 30 woe
 • Laatste beschikbare plaatsen
 • Vertrek gegarandeerd
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel
 - Engelstalige lokale gids
 - viplounge op de luchthaven bij vertrek
 - rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly inclusief Fly Deluxe
 - alle luchthaventaksen
 - lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 - binnenlandse vluchten São Miguel-Terceira-Faial / Pico-São Miguel
 - ferry Faial-Pico
 - alle vermelde lokale transfers
 - toegangsgelden voor Furnas (São Miguel), Terra Nostra Park (São Miguel), kathedraal van Angra do Heroísmo (Terceira), Capitães Generais Palace (Terceira), Convento de S. Gonçalo (Terceira), Algar do Carvão (Terceira), het bezoekerscentrum in Capelinhos (Faial), het walvismuseum (Pico)
 - alle overnachtingen
 - 7x ontbijt, 4x middagmaal, 7x avondmaal
 - alle lokale taksen
 - per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek “inbegrepen” (voorzie ongeveer € 60 - walvisspotten op dag 3)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - São Miguel

  Vlucht naar Ponta Delgada, gelegen op het eiland São Miguel. Bij aankomst op de luchthaven staat een Engelstalige lokale gids te wachten om ons te verwelkomen op de Azoren, een eilandengroep van negen eilanden te midden van de Atlantische Oceaan. We ontdekken tijdens deze reis alvast de verschillen van vier Azoriaanse eilanden. Allen interessant op hun eigen manier! Bent u er klaar om te starten met de schatten van het hoofdeiland? Na de verwelkoming brengt de transfer u naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Marina Atlantico****.

  avondmaal
   
 2. Dag 2

  São Miguel

  Vandaag ontdekken we het oostelijke deel van het eiland São Miguel. We maken een fotostop aan Lagoa do Fogo, een groot en prachtig kratermeer omgeven door groene tinten en overvliegende vogels. Nadien rijden we door naar Ribeira Grande voor een korte stadswandeling langs de barokke gebouwen. Bij het uitkijkpunt van Santa Iria hebben we een mooi uitzicht op de grillige kustlijn. Daarna kort bezoek aan de theeplantages- en fabriek van Gorreana. Het uitkijkpunt Pico do Ferro geeft ons een uitzonderlijk zicht op de grootste en oudste vulkanische krater van het eiland die zich op de bodem van het Furnasmeer bevindt. Na het degusteren van een Azoriaans stoofpot van vlees en groenten, bezoeken we het park van Terra Nostra. In dit botanisch park, gekenmerkt door zijn gevarieerde kleurrijke vegetatie en meanderende wandelpaden, kunt u even baden in de warmwaterbronnen. Ontspanning verzekerd! Via het meer van Furnas en Vila Franca do Campo, de voormalige hoofdstad van het eiland, keren we terug naar Ponta Delgada. Avondmaal en overnachting in hotel Marina Atlantico****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 3. Dag 3

  São Miguel

  Het westelijke deel van het eiland staat vandaag in de kijker. Het hoogtepunt is ongetwijfeld Vista do Rei. Hier hebben we een adembenemend zicht over de meren van Sete Cidades, een fenomenaal landschap met een groen en een blauw meer in een vulkanische krater. Langs een bergweg keren we terug en bewonderen we de prachtige vergezichten over het binnenland. Passages van fleurige bloemen tot velden vol met koeien. We stoppen onderweg even bij een ananaskwekerij waar we proeven van een lekkere ananaslikeur of een stukje fruit. Vrije lunch en namiddag. Je kan bijvoorbeeld de lokale sfeer opsnuiven in Ponta Delgada. Werkelijk een gezellige plek met een mix van witte huisjes met accenten van zwarte lavasteen, kleurrijke huizen, een romantische boulevard langsheen de schilderachtige boten, zijn historisch fort São Brás, de kerk Matriz de São Sebastião en de lekkernijen op de druk bezochte Mercado da Graça. Met wat geluk krijgt u de gelegenheid om de lokale visgerechten als Lapas en Cracas, een soort van kreeftjes die u uit zijn omhulsel moet halen, te proeven. Of u kan optioneel op zoektocht gaan per boot naar dolfijnen en walvissen. Op de Azoren heeft u grote kans om deze dieren te spotten, maar dankzij hun vrijheid in de natuur is het nooit een garantie. Avondmaal en overnachting in hotel Marina Atlantico****.

  ontbijt, avondmaal
   
 4. Dag 4

  São Miguel - Terceira

  Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Terceira, een eiland dat vanuit de lucht op een immens lappendeken lijkt. Landelijke dorpen, afgewisseld met vruchtbare, groene weiden en stroken van zwarte lava. We rijden naar Angra do Heroísmo, de hoofdstad van het eiland. Dankzij haar historische gebouwen en kleine, kleurrijke straatjes staat de stad geheel terecht geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed. Tijdens een wandeling doorheen het gezellige centrum ontdekken we haar bijzondere cultuurhistorische waarde. Vrije lunch en namiddag. Avondmaal en overnachting in hotel Terceira Mar****.

  ontbijt, avondmaal
   
 5. Dag 5

  Terceira

  We starten met een bezoek aan de Monte Brasil, een relatief jonge uitgebluste vulkaankrater van ongeveer 3.000 jaar oud. Geniet hier van de mooie vergezichten over de stad Angra do Heroísmo, de oceaan en het imposante Spaanse fort. We rijden langs het kasteel van São João Baptista en enkele kleine dorpjes zoals Serretinha, Porto Judeu en Porto Martins. Na het middagmaal in Praia da Vitória verkennen we even het centrum van dit aantrekkelijke stadje. In het binnenland hebben we van op de top van de Serra do Cume een imposant uitzicht over het eiland en haar 'lappendeken'. In de grotten van Algar do Carvão werpen we een blik op de door lava gevormde stalactieten en stalagmieten. Hier staan we oog in oog met het vulkanisme. Door naar het wijnmuseum in Biscoitos. Als de tijd het toelaat, maken we nog een korte halte bij de kaasfabriek Cinco Ribeiras waar we 3 soorten kazen proeven. Indien niet, hoeft u niet teleurgesteld te zijn. Kaasplanken zijn op de Azoriaanse menukaarten niet weg te denken! Avondmaal en overnachting in hotel Terceira Mar****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 6. Dag 6

  Terceira - Faial

  Een binnenlandse vlucht brengt ons in een mum van tijd naar het volgende pareltje in de Atlantische Oceaan, Faial. De levendige, intense kleuren op Faial worden getemperd door het donkergrijze, vulkanische as van het maanlandschap bij Ponta dos Capelinhos. Hier zien we duidelijk de enorme veranderingen die na de grote uitbarsting in 1957 van de vulkaan Capelinhos tot stand kwamen. In het bezoekerscentrum komen we meer te weten over deze spectaculaire uitbarsting. Daarna rijden we naar de bekende Caldeira, een enorme krater die schitterend omzoomd is door blauwe hortensia's en de weelderige inheemse vegetatie. Espalamaca Point bezorgt ons een adembenemend uitzicht over de stad Horta en de naburige eilanden: Pico, São Jorge en Graciosa. De havenstad Horta is een bekende stop tussen Europa en Amerika. Met haar beschilderde kades is dit 's werelds meest kleurrijke jachthaven. Vrije namiddag in Horta. Uw vrij moment laat u misschien wel kennismaken met het ambiancevolle Peter’s Café. In dit authentiek ingericht café toosten toeristen en inwoners geregeld met hun befaamde gin-tonic. Avondmaal en overnachting in hotel Do Canal**** in Horta.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 7. Dag 7

  Faial - Pico - São Miguel

  Met de ferry varen we naar het eiland Pico. Bij aankomst rijden we naar Arcos do Cachorro, een indrukwekkende rotsformatie in zee. Nadien bezoeken we São Roque, een oud stadje dat gelinkt wordt aan de vroegere walvisindustrie. Ook Lajes, een van de eerste nederzettingen op het eiland, mag niet ontbreken op het programma. Na het middagmaal bezichtigen we het fascinerende walvismuseum. Op de Azoren draait het allemaal om mysteries en onthullingen, dus is onze volgende halte is Misterio de São João. Hier vinden we lavabedden van diverse uitbarstingen, die ook wel 'misterios' of 'geheimen' worden genoemd omdat er geen verklaring voor was. Onze laatste halte van vandaag zijn de wijngaarden van Verdelho, UNESCO Werelderfgoed. Een binnenlandse vlucht brengt ons van Pico terug naar het eiland São Miguel. Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Marina Atlantico****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 8. Dag 8

  São Miguel - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
São Miguel 3 Marina Atlantico****
Terceira 2 Terceira Mar****
Faial 1 Do Canal****
São Miguel 1 Marina Atlantico****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: -2, zomer: -2

 


Bestemming

Praktische Informatie

Reisdocumenten

Een geldige identiteitskaart of paspoort volstaat voor toeristen met de Belgische nationaliteit. Kinderen van 0 tot 12 jaar moeten in het bezit zijn van een Kids-ID.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Portugal is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

EURO (EUR)

Tijdsverschil

winter: -1, zomer: -1

Taal

De officiële taal is Portugees.


Opladen