Terug naar huis

De schatkist van de Inca's

Peru

vanaf € 5.696 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 19 Dagen / 17 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
De schatkist van de Inca's - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 14 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • uitgebreid bezoek aan het minder toeristische noorden van Peru
 • ontdek maar liefst 6 werelderfgoedsites
 • boottocht op het fabelachtige Titicacameer
 • beleef de magie van Machu Picchu

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 don 2 vri 3 zat 4 zon
5 maa 6 din 7 woe 8 don 9 vri 10 zat € 5.696 terugreis op 28/10/2020 Kies 11 zon
12 maa 13 din 14 woe 15 don 16 vri 17 zat 18 zon
19 maa 20 din 21 woe 22 don 23 vri 24 zat 25 zon
26 maa 27 din 28 woe 29 don 30 vri 31 zat
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

- Frans- of Engelstalige lokale gids

- viplounge op de luchthaven bij vertrek

- internationale vluchten met Latam of Air Europa

- alle luchthaventaksen

- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)

- binnenlandse vluchten Lima-Trujillo/Chiclayo-Lima/Lima-Arequipa/Cuzco-Lima

- fooien voor de gids en chauffeur

- alle vermelde lokale transfers

- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

- alle overnachtingen

- 18x ontbijt, 12x middagmaal, 11x avondmaal

- alle lokale taksen

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven

- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Lima

  Vertrek naar Lima.

 2. Dag 2

  Lima

  Bij aankomst geniet u van een ontbijt in de legendarische bar El Cordano alvorens u van start gaat met het bezoek aan het koloniaal centrum van Lima. Rondom het Plaza de Armas bevinden zich de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. U ziet o.a. het presidentieel paleis, het stadhuis en de kathedraal. Nadien bezoek aan de San Franciscokerk met zijn catacomben. 's Middags leert u het Peruviaanse gerecht ceviche bereiden in de gezellige Barranco wijk. Daarna rit naar het hotel, rest van de namiddag vrij. Overnachting in Lima in hotel Country Club*****.

  ontbijt, middagmaal

 3. Dag 3

  Lima - Trujillo

  Na het ontbijt rijden we naar de residentiële wijk Miraflores. Bezoek Huaca Pucllana, de overblijfselen van een 1500 jaar oude piramide. Later op de dag ontdekt u het archeologisch museum Rafael Larco Herrera. De uitgebreide collectie omvat precolumbiaanse kunst waaronder keramiek, textiel en goud. In de namiddag vlucht van Lima naar Trujillo. Overnachting in Trujillo in hotel Casa Andina Premium****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 4. Dag 4

  Trujillo

  Na het ontbijt maakt u een wandeling door het centrum van Trujillo. Naast de vele koloniale herenhuizen zijn de kathedraal en het archeologisch museum de belangrijkste trekpleisters. Na de middag bezoek aan de Piramides van de Zon en de Maan die zich in de omgeving bevinden. Overnachting in Trujillo in hotel Casa Andina Premium****.

  ontbijt, middagmaal

 5. Dag 5

  Trujillo - Chiclayo

  In de voormiddag ontdekt u Chan Chan, de voormalige hoofdstad van het Chimúrijk. Hier ziet u de overblijfselen van grote lemen paleizen waarvan het Tschudi-complex het best bewaard gebleven is. Later op de dag bezoekt u het traditioneel vissersdorp Huanchaco, bekend om zijn fotogenieke rieten boten. Onderweg naar Chiclayo stopt u aan het archeologische complex El Brujo. Overnachting in hotel Costa del Sol**** in Chiclayo.

  ontbijt, middagmaal

 6. Dag 6

  Chiclayo - Lima

  In het Museo Tumbas Reales wordt de geschiedenis en het leven van de Heer van Sipán en zijn hofhouding getoond. Hier ziet u een uitgebreide collectie gouden voorwerpen en sieraden uit de graftombe van de Señor de Sipán. U bezoekt de heksenmarkt in Chiclayo waar diverse kruiden en wondermiddeltjes te koop worden aangeboden. In de late namiddag vlucht naar Lima. Overnachting in hotel Country Club***** in Lima.

  ontbijt, avondmaal

 7. Dag 7

  Lima - Paracas

  Vertrek in zuidelijke richting naar het nationale park Paracas. Het is gelegen op een schiereiland en bevat een van de meest verscheiden ecosystemen ter wereld. In het park leven meer dan 200 verschillende vogelsoorten, talrijke vissoorten, schildpadden, enz. Overnachting in Paracas in hotel La Hacienda Bahia****.

  ontbijt, avondmaal

 8. Dag 8

  Paracas - Ica - Paracas

  U maakt vandaag een spectaculaire vlucht over de raadselachtige Nazcalijnen en ziet allerlei dierenfiguren, geometrische vormen en duizenden lijnen. De spin, de aap en de kolibrie zijn enkele figuren die goed zichtbaar zijn vanuit de lucht. Over de oorsprong van deze lijnen doen nog steeds verschillende theorieën de ronde. Bezoek aan de oase Huacachina, gelegen nabij Ica. In een typische wijnbodega proeft u Pisco, de beroemde Peruviaanse drank. Overnachting in Paracas in hotel La Hacienda Bahia****.

  ontbijt, avondmaal

 9. Dag 9

  Paracas - Lima - Arequipa

  In de voormiddag boottocht naar de Ballestaseilanden, ook wel 'Klein Galápagos' genoemd. Hier leven fregatvogels, aalscholvers, Humboldtpinguïns en zeeleeuwen op de wanden van de loodrechte kliffen. Tijdens de tocht ziet u plots de Candelabro, een gigantische kandelaar die afgebeeld is in het zand tegen een bergwand. Nadien terug naar Lima en binnenlandse vlucht naar Arequipa. Overnachting in Arequipa in hotel Costa del Sol****.

  ontbijt

 10. Dag 10

  Arequipa

  's Morgens bezoekt u Arequipa ook wel de 'witte stad' genoemd vanwege de vele huizen gebouwd met witte vulkanische steen. Het klassieke Plaza de Armas behoort tot de mooiste van Peru. Santa Catalina is een klooster dat bestaat uit een labyrint van nauwe straatjes met hoge blauwe en rode muren. U ziet er gebedsruimtes met kleine nissen, patio's en bloementuinen. In het Museo Santuario Andino bevindt zich de mummie Juanita. Dit gemummificeerd lichaam van een jong meisje werd teruggevonden nabij de vulkaan Mount Ampato en zou dateren uit de 14de eeuw. Vrije namiddag. Overnachting in Arequipa in hotel Costa del Sol****.

  ontbijt, middagmaal

 11. Dag 11

  Arequipa - Colca Canyon

  Vertrek naar de Colca Canyon via de Pampa Cañahuas in het Nationaal Reservaat van Aguada Blanca. Dit is de thuishaven van talrijke kuddes vicuña's. Overnachting in hotel Belmond Las Casitas***** nabij Chivay.

  ontbijt, avondmaal

 12. Dag 12

  Colca Canyon - Puno

  De Colca Canyon is een van de diepste kloven ter wereld. Vanaf Cruz del Condor ziet u in de vroege morgen gigantische Andescondors opstijgen. Een unieke ervaring! Daarna volgt een lange rit naar Puno. Geniet onderweg van prachtige landschappen en vergezichten. Overnachting in hotel GHL Lago Titicaca**** in Puno.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 13. Dag 13

  Titicacameer

  Het Titicacameer, gelegen op de grens tussen Peru en Bolivia, is het hoogst bevaarbare meer ter wereld. U maakt een boottocht naar de drijvende eilanden van de Uros-indianen. De bewoners van deze uit riet vervaardigde eilanden ontvangen u met open armen in hun felgekleurde kleren. Op het eiland Taquile leeft de lokale bevolking nog op hun traditionele manier. Vooral hun handgeweven technieken, die generaties lang worden doorgegeven, zijn een attractie op zich. Overnachting in hotel GHL Lago Titicaca**** in Puno.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 14. Dag 14

  Puno - Cuzco

  U rijdt doorheen een prachtig berglandschap naar Cuzco. Onderweg ontdekt u de ruïnes van Raqchi met de tempel ter ere van god Viracocha. In het dorpje Andahuaylillas bevindt zich een kerk met een van de meest waardevolle koloniale kunstschatten in Peru. Overnachting in Cuzco in hotel Costa del Sol****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 15. Dag 15

  Cuzco

  Bezoek aan de Koricancha of Zonnetempel, waar vroeger de zon werd vereerd. Nadien wandelt u door het historische centrum van Cuzco. Aan het Plaza de Armas ziet u de belangrijkste koloniale gebouwen waaronder de kerk La Compañia en de kathedraal. In de omgeving van Cuzco bevinden zich enkele Incaruïnes. U bezoekt de vestiging Sacsayhuaman, die fungeerde als fort voor de koning en priesters en Tambomachay dat vooral bekend is om zijn waterfonteinen. Vrije namiddag. Overnachting in Cuzco in hotel Costa del Sol****.

  ontbijt, middagmaal

 16. Dag 16

  Cuzco - Heilige Vallei - Urubamba

  Vertrek naar de Heilige Vallei. Vandaag is het marktdag in Chinchero. Bewoners uit de omliggende dorpen proberen hier hun landbouwproducten te verkopen. Deze kleurrijke markt is eveneens de ideale plaats om een mooi souvenir op de kop te tikken. In Misminay leven zo'n 300 families volgens de tradities van hun voorouders. Ze tonen u met veel enthousiasme hoe ze hun textiel kleuren en gewassen oogsten. Het nabijgelegen dorpje Maras is vooral bekend vanwege zijn zoutterrassen. De lokale bevolking demonstreert u hun technieken van het zoutwinnen. U maakt ook een stop aan de spectaculaire cirkelvormige terrassen van Moray. Op weg naar het hotel stopt u aan een Chicheria, een typische lokale bar waar korenbier gebrouwen wordt volgens de oude technieken. Overnachting in Urubamba in hotel Inkaterra Hacienda*****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 17. Dag 17

  Urubamba - Heilige Vallei - Machu Picchu

  Na het ontbijt ontdekt u nog een parel van de Heilige Vallei, de ruïnes van Ollantaytambo. Deze strategische plaats werd door de Inca Manco Cápac uitgekozen om zich te verschansen tegen de Spanjaarden. In de namiddag reist u per trein van Ollantaytambo naar Machu Picchu Pueblo, gelegen aan de voet van het gelijknamige wereldwonder. Overnachting in Machu Picchu Pueblo in hotel Inkaterra Forest****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 18. Dag 18

  Machu Picchu - Cuzco

  Vandaag ontdekt u de geheimen van de verborgen Inca stad Machu Picchu. 's Morgens vroeg zijn er minder toeristen en beleeft u de magie van deze betoverende site. De ruïnestad bestaat uit honderden trappen, terrassen, overblijfselen van paleizen en tempels omringd door een prachtige natuur. Geniet van het adembenemende uitzicht. Dit bezoek zal niemand onberoerd laten. In de namiddag keert u terug naar Cuzco. Overnachting in hotel Costa del Sol**** in Cuzco.

  ontbijt, avondmaal

 19. Dag 19

  Cuzco - Lima - Brussel

  Binnenlandse vlucht naar Lima. We nemen u mee naar het exclusieve Casa Solar de Aliaga, waar een bezoek gevolgd wordt door een heerlijke afscheidslunch. Terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt, middagmaal

 20. Dag 20

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Lima 1 Country Club*****
Trujillo 2 Casa Andina Premium****
Chiclayo 1 Costa del Sol****
Lima 1 Country Club*****
Paracas 2 La Hacienda Bahia****
Arequipa 2 Costa del Sol****
Cañón del Colca 1 Belmond Las Casitas*****
Puno 2 GHL Lago Titicaca****
Cuzco 2 Costa del Sol****
Urubamba 1 Inkaterra Hacienda*****
Machu Picchu 1 Inkaterra Forest****
Cuzco 1 Costa del Sol****

 


Aantal deelnemers

min. 14 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort, geldig voor de ganse duur van het verblijf
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be.
inentingen: Inenting tegen gele koorts en hepatitis A zijn verplicht. Andere inentingen worden aanbevolen.
  Neem steeds contact op met uw huisarts of raadpleeg tijdig de website: www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
  Op grote hoogtes kunt u last krijgen van de zogenaamde hoogteziekte. Het drinken van cocathee en het innemen van veel suikers kan helpen. Voor wie echt ziek wordt, worden medicijnen zoals Diamox aangeraden.
tijdsverschil: winter: -6, zomer: -7

 


Bestemming

Peru

Algemeen

Peru wordt ook wel het land van de Inca's genoemd. Zij lieten in grote delen van het land mysterieuze ruïnes die tot ieders verbeelding spreken. Ook hun nakomelingen, de kleurrijke indianenbevolking van de Andes, de tropische natuurpracht van de Amazone en het uitgestrekte Titicacameer maken van Peru een boeiende bestemming met vele troeven.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, geldig voor de ganse duur van het verblijf.
Bij aankomst in Peru krijg je een toeristenkaart die 90 dagen geldig is. Deze kaart moet worden afgegeven bij vertrek.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

inenting tegen gele koorts en malariatabletten worden sterk aanbevolen voor een bezoek aan het Amazonegebied. 

Munteenheid

de nuevo sol (PEN)

Tijdsverschil

winter: -6, zomer: -7

Taal

de officiële taal is het Spaans. Het Quechua en het Aymara zijn eveneens gangbare talen.Opladen