Terug naar huis

Eigenzinnig, uniek en zo mooi!

Corsica

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Eigenzinnig, uniek en zo mooi! - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • ideale combinatie van cultuur en natuur
 • zowel kusttreek als bergachtige binnenland worden bezocht
 • verblijf in hotels met centrale ligging
 • boottocht in Bonifacio
 • typisch corsicaans avondmaal

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Ajaccio

  Onder begeleiding van onze reisleider vertrek richting Ajaccio, de hoofdstad van Corscia. Welkom op het eiland van de schoonheid! Bij aankomst, transfer naar het hotel. Ajaccio werd vooral bekend door Napoleon Bonaparte, die er is geboren en die duidelijk zijn stempel op de stad heeft gedrukt. Bij aankomst eerste kennismaking met de stad. Overnachting in hotel Albion*** in het centrum van Ajaccio.

 2. 2e dag

  Ajaccio - Sartène - Porto-Vecchio

  Na een goede nachtrust en ontbijt zetten we het bezoek aan Ajaccio verder. De Place de Gaulle, de kathedraal, de overblijfselen van de citadel op het schiereiland, de Place Foch en het stadhuis staan op de lijst. Kortom, de mooiste plekken van Ajaccio. We verlaten de stad met haar rijke karakter en huizen in natuursteen, richting Porto-Vecchio. Onderweg stop in Sartène met zijn smalle steegjes. Deze stad wordt ook wel ‘de meest Corsicaanse stad van Corsica’ genoemd. Iets ten zuiden van Sartène kunnen we genieten van een indrukwekkend uitzicht op de ‘rocher du lion (de leeuwenrots) van RoccapinaWe sluiten de dag af in het Golfe hotel*** in Porto-Vecchio  

  ontbijt, avondmaal

 3. 3e dag

  Porto-Vecchio - Bonifacio - Porto-Vecchio

  Vandaag gaan we op ontdekkingstocht naar het uiterste zuiden van Corsica, waar de hemel en de zee samenvloeien. Bonifacio is prachtig gelegen op duizelingwekkend steile kalkrotsen en bij helder weer is het 12 kilometer verderop gelegen Italiaanse Sardinië goed te zien. Om een goed beeld te krijgen van de unieke ligging van de stad, is een boottocht langs de kliffen en grotten een echte must! Daarna nemen we in de jachthaven het treintje naar de versterkte bovenstad en kuieren er rond in de smalle straten. Moe maar voldaan keren we terug naar hotel Golfe*** in Porto-Vecchio. 

  ontbijt

 4. 4e dag

  Porto-Vecchio - Zonza - Corte

  Via het woud van Ospédale naar Zonza, een middeleeuws dorpje gelegen in de bergachtige regio Alta Rocca. Op de achtergrond kunnen we genieten van een schitterend zicht op de Aiguilles de Bavella met de spitse, granieten rotspunten. Daarna verder naar Corte, gelegen in hartje Corsica. Dit is de enige universiteitsstad van het eiland, die in de 18de eeuw onder Pascal Paoli werd uitgeroepen tot hoofdstad. De vestingen van de citadel overheersen de oude stad en de belvedère biedt een prachtig zicht op het natuurschoon van de streek. Onder begeleiding van onze reisleider maken we een wandeling door deze gezellige stad en bezoeken we het Musée de la Corse. ’s Avonds genieten we van typische Corsicaanse gerechten. Overnachting in Corte in hotel du Nord*** of hotel Duc de Padoue*** (29/08 & 12/09).

  ontbijt, avondmaal

 5. 5e dag

  Corte - Porto

  We verlaten Corte en begeven ons westwaarts naar de kust. Onderweg ontdekken we een aantal natuurlijke parels van Corsica. Te beginnen bij de schilderachtige weg van Corte naar Porto die ons onder meer door het grootste bos van Corsica, la Forêt de Valdu Niellu en de Gorges de Spelunca brengt. Onderweg krijgen we ongetwijfeld de kans om wilde varkens te spotten, die talrijk aanwezig zijn op het eiland. Het badplaatsje Porto bevindt zich aan de Golfe de Porto, dat Unesco Werelderfgoed is. Dit reservaat wordt onder meer gevormd door het natuurreservaat van Scandola, het enige in Europa dat zowel land als zee omvat. Om Scandola echt te verkennen is een boottocht een absolute must (optioneel). Overnachting in Porto in hotel Le Kallisté***.   

  ontbijt

 6. 6e dag

  Porto - Calvi - l’Île-Rousse

  We begeven ons noordwaarts naar de Balagne, ook wel de ‘tuin van Corsica’ genoemd. Dit prachtig gebied staat vol vijgenbomen, olijfgaarden, boomgaarden en palmbomen. Onderweg maken we een stop in Calvi, de belangrijkste stad van deze regio die wordt gedomineerd door de Genuese Citadel. Verder naar l’Île-Rousse, een gezellige badplaats die zijn naam dankt aan de granietrotsen, op het voor de kust gelegen eiland La Pietra, die bij zonsondergang een dieprode kleur krijgen. Geniet hier van de prachtige stranden, kuier over de strandboulevard of neem zoals een local deel aan het petanque spel op de Place Paoli. Overnachting in hotel Escale Coté Sud***.

  ontbijt

 7. 7e dag

  l’Île Rousse - Bastia

  Corsica is ook gekend om zijn lekkere wijn en vandaag komen we voorbij een van de belangrijkste wijncentra van het eiland, Patrimonio. We bezoeken er een wijngaard en krijgen uiteraard ook de kans om wijn te proeven. Nadien gaat de rit verder naar het eindpunt van deze prachtige reis, de grootste havenstad van Corsica, Bastia. We bezoeken de stad met zijn elegante huizen met geverfde luiken te voet. De oude haven met gezellige restaurants aan het water is zonder twijfel ‘the place to be’! Maar ook de bovenstad met de indrukwekkende Citadel is meer dan de moeite waard.  De stijlvolle architectuur en schitterend berglandschap typeren de stad. Overnachting in hotel Best Western Centre***.

  ontbijt

 8. 8e dag

  Bastia - Brussel

  Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel. 

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Ajaccio 1 Albion***
Porto-Vecchio 2 Golfe Hotel***
Corte 1 Hotel du Nord*** / Hotel Duc de Padoue (29/08 & 12/09)
Porto 1 Le Kallisté***
L'île Rousse 1 Escale Coté Sud***
Bastia 1 Best Western Centre***

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 23 personen


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Opladen