Terug naar huis

Eindeloze horizonten en authentieke stammen

Namibië

vanaf € 4.678 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 18 Dagen / 16 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Eindeloze horizonten en authentieke stammen - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zat 2 zon
3 maa 4 din 5 woe 6 don 7 vri € 4.678 terugreis op 24/02/2020 Kies 8 zat 9 zon
10 maa 11 din 12 woe 13 don 14 vri 15 zat 16 zon
17 maa 18 din 19 woe 20 don 21 vri 22 zat 23 zon
24 maa 25 din 26 woe 27 don 28 vri 29 zat
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids/chauffeur
- assistentie op de luchthaven bij de check-in van de heenvlucht
- viplounge op de luchthaven van Zaventem bij vertrek
- internationale vluchten met Qatar Airways
- alle luchthaventaksen op het ticket
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- fooien voor de gids/chauffeur
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Windhoek

  Vlucht naar Windhoek.

 2. Dag 2

  Windhoek - Otjiawarongo

  Bij aankomst, rijdt u onmiddellijk naa Otjiwarongo. Onderweg stopt u aan de houtsnijdersmarkt van Okahandja. Onderhandelingsskills komen van pas bij de aankoop van handgemaakte souvenirs. Naar Otjiwa Lodge voor uw eerste overnachting op Namibische bodem.

  middagmaal - avondmaal

 3. Dag 3

  Otjiwarongo - Etosha NP

  Op bezoek bij het Cheetah Conservation Fund, dat werd opgericht ter behoud van cheetahs in het wild. Neem deel aan een cheetah drive en kom meer te weten over het snelste landzoogdier ter wereld. De eindbestemming vandaag is Etosha National Park, waar u in Mokuti Etosha Lodge**** verblijft, gelegen aan de oostelijke ingang van Namibië's meest bekende wildpark. 

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 4. Dag 4

  Etosha National Park

  Vandaag trekt u erop uit in open 4x4 voor een optimale safaribeleving. De Etosha Pan, een reusachtige zoutvlakte domineert het park en is tijdens het merendeel van het jaar een onherbergzaam gebied van witte gedroogde klei. Op zoek naar water, verzamelen de dieren aan drinkplaatsen. Vooral in het droge seizoen is het spotten van wild hier kinderspel. Vier van de Grote Vijf zijn in Etosha vertegenwoordigd. Enkel de buffel ontbreekt. Overnachting in de Mokuti Etosha Lodge****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 5. Dag 5

  Etosha National Park - Opuwo

  Vroeg uit de veren voor een safari met onze bus. Daarna volgt een lange rit door het noordelijke deel van Namibië naar Opuwo, de thuis van de Himba. In deze desolate regio leven er ook heel wat Herero's. Vooral vrouwen zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun Victoriaanse kledingstijl en langwerpige hoeden. U slaapt vannacht in Opuwo Country Lodge***, waar u geniet van een prachtig uitzicht. 

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. Dag 6

  Opuwo - Hobatere

  Voormiddag staat in het teken van cultuur. Ver weg van technologie en comfort, bezoekt u één van de laatste nomadische stammen van Afrika, de Himba. Vooral de uiterlijke rituelen vallen op en onthullen de sociale status of levensfase. Het rode mengsel van oker en botervet beschermt hen tegen de zon en kruiden worden gestookt als parfum. Na deze intrigerende ervaring, reist u verder naar Hobatere, een privé concessie aan de westkant van Etosha National Park. Aangekomen in de lodge, wordt de bus ingeruild voor een open 4x4. Tijdens een namiddag game drive zoekt u, samen met een ervaren ranger, naar olifanten, leeuwen, giraffen, zebra's en talrijke vogelsoorten. Overnachting in Hobatere Lodge****, dat over een eigen drinkplaats beschikt waar dieren geregeld hun dorst lessen.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 7. Dag 7

  Hobatere - Twyfelfontein

  U gaat vanochtend een laatste keer op safari vanuit de lodge. Onderweg naar Twyfelfontein stopt u aan het Petrified forest. In dit "woud" wandelt u letterlijk tussen versteende boomstammen. Boomfossielen die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. U bezichtigt ook de Organ Pipes, een verzameling basaltstaven die op een orgel lijken. De burnt mountain is dan weer op zijn mooist bij zonsondergang, wanneer deze vuurrood kleurt. Overnachting in de Twyfelfontein Country Lodge***.


  ontbijt - avondmaal

 8. Dag 8

  Twyfelfontein - Swakopmund

  Twyfelfontein is een waar openluchtmuseum, met dank aan de mooie collectie rotsgravures die door de San- en Nama-volkeren in de oranjekleurige rotsen werden gekrast. Wandel langs de tekeningen die vooral dieren afbeelden. Daarna rijdt u terug de bewoonde wereld binnen. In Swakopmund, geprangd tussen oceaan en woestijn heerst een ontspannen vakantiesfeer. Verken samen met de gids het gezellige centrum. Van de koloniale architectuur tot de sachertorte, uitgestald bij café Anton, de Duitse invloed is hier nooit ver weg. Overnachting in het Swakopmund Hotel****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. Dag 9

  Swakopmund

  Vanuit Walvisbaai vaart u vanochtend naar Pelican Point. Hier liggen honderden pelsrobben te zonnen, maar laat ook pelikanen, aalscholvers en dolfijnen niet aan uw aandacht ontsnappen. Aan boord wordt er een laat ontbijt geserveerd met oesters en vonkelwijn. Na de cruise is er tijd voor een terrasje en ontdekt u Swakopmund op eigen houtje. Overnachting in het Swakopmund Hotel****.

  ontbijt

 10. Dag 10

  Swakopmund - Sossusvlei/Sesriem

  Op weg naar Sossusvlei, stopt u aan de Maanvallei. Door de bizarre rotsformaties die dit maanlandschap tekenen, waant u zich op een andere planeet. In de omgeving treft u ook de Welwitschia Mirabilis aan, een vreemde woestijnplant die meer dan 1000 jaar oud kan worden. Mooi kunnen we deze plant niet noemen, maar zeldzaam is hij wel. U eindigt de dag in het Namib-Naukluft National Park. Overnachting in Sossusvlei Lodge****. 

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 11. Dag 11

  Sossusvlei/Sesriem

  Nog voor zonsopgang, rijdt u één van de landmarks van Namibië tegemoet. Een meesterwerk gecreëerd door de wind. De duinen, tot 300 meter hoog met kleurschakeringen van geel over feloranje tot vuurrood, zijn een inspiratie voor elke fotoliefhebber. Wie zich aan een pittige klim door het mulle zand waagt, wordt beloond met een prachtig uitzicht. Deadvlei is een opgedroogd zoutmeer omringd door metershoge duinen. Restanten van 900 jaar oude bomen dragen bij aan een surrealistisch landschap. U bezoekt ook de Sesriem Canyon, een kilometer lange canyon die werd uitgeslepen door het water uit de Tsauchabrivier. Overnachting in Sossusvlei Lodge****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 12. Dag 12

  Sossusvlei/Sesriem - Aus - Lüderitz

  Verwacht u aan prachtige verlaten landschappen onderweg naar Aus. Een bord langs de weg, midden in de woestijn, kondigt de aanwezigheid van wilde paarden aan. De paarden, die tijdens de oorlog losbraken uit een Duits legerkamp, hebben zich aangepast aan het barre woestijnleven. Ze kunnen soms dagen zonder water overleven. De enige drinkplaats in de wijde omgeving bevindt zich in Garub, waar de kans het grootst is om ze te zien. Daarna gaat u verder naar Lüderitz, een havenstadje aan de Zuidkust. Overnachting in het Nest Hotel****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 13. Dag 13

  Lüderitz

  Vandaag is er een excursie naar spookstad Kolmanskop gepland. Ooit een welvarende mijnwerkersstad gesticht door diamantkoorts. Een ziekenhuis, casino en theater zijn stille getuigen van deze tijd. Door een dalende diamantprijs en de daarmee gepaard gaande exodus van mijnwerkers viel de stad ten prooi van het woestijnzand. Na de middag keert u terug naar Lüderitz om dit Duits dorpje in de woestijn te ontdekken. De pastelkleurige huisjes in Jugendstil en de Lutherse kerk die boven de stad uittorent met uitzicht op zee zijn zeker een bezoek waard. Overnachting in het Nest Hotel****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 14. Dag 14

  Lüderitz - Gondwana Canyon Park

  Rit naar de Canyon lodge, in de buurt van de Fish River Canyon. In de namiddag verkent u het Gondwana Canyon Park tijdens een sundowner drive. Geniet van een hapje en een drankje bij de ondergaande zon. Overnachting in Canyon Lodge****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 15. Dag 15

  Fish River Canyon

  De Fish River Canyon is met zijn 160 kilometer lengte, 27 kilometer breedte en 500 meter diepte, de 2e grootste canyon ter wereld. Indrukwekkende cijfers die pas echt doordringen als u aan één van de uitkijkpunten staat en zijn uitgestrektheid met eigen ogen kan bewonderen. Deze kloof heeft zijn ontstaan te danken aan de Fishrivier die zich doorheen de jaren een weg heeft gebaand door de rotsformaties van de woestijn. Overnachting in Canyon Lodge****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 16. Dag 16

  Gondwana Canyon Park - Kalahari

  U zet de reis verder in Noordelijke richting, naar de Kalahari. Onderweg strekt u de benen aan het Kokerboomwoud. Hetgeen u ziet zijn eigenlijk geen bomen, maar metershoge vetplanten. In de holle takken bewaarden de San bosjesmannen hun giftige pijlen, als een soort van pijlenkoker. Aangekomen in de lodge, geniet u van het onaangetaste landschap van de Kalahari. Dankzij citroengele grassen en groene acacia bomen, spreekt men over een semi-woestijn. In combinatie met de oranje duinen zorgt dit voor een prachtig kleurenpalet. Overnachting in Intu Afrika Zebra Lodge.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 17. Dag 17

  Kalahari - Goche Ganas Nature Reserve

  Een stamlid van de San vergezelt u tijdens een wandeling, waar hij zijn overlevingstechnieken toont in de Kalahari. Vooral hun gekke kliktaal is bijzonder. Verder naar het natuurreservaat van Goche Ganas, de ideale plek om uw rondreis te eindigen. Vrije tijd om te relaxen in de spa of om een laatste keer het Afrikaanse wild te spotten. Overnachting in Goche Ganas Nature Reserve****.

  ontbijt - avondmaal

 18. Dag 18

  Goche Ganas Nature Reserve - Windhoek - Brussel

  Tijd om afscheid te nemen van dit avontuur. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

  ontbijt

 19. Dag 19

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

 

Plaats

Nachten

Hotel

Otjiwarongo

1

Otjiwa Lodge / Mount Etjo Safari Lodge

Etosha NP (east)

2

Mokuti Lodge ****

Opuwo

1

Opuwo Country Lodge ***

Hobatere

1

Hobatere Lodge ****

Twyfelfontein

1

Twyfelfontein Country Lodge ***

Swakopmund

2

Swakopmund Hotel ****

Sesriem

2

Sossusvlei Lodge / Le Mirage Resort & Spa

Lüderitz

2

Nest Hotel ****

Gondwana Canyon Park

2

Canyon Lodge ****

Kalahari

1

Suricate Tented Lodge

Goche Ganas

1

Goche Ganas Nature Reserve ****

 


Aantal deelnemers

min. 11 personen, max. 18 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort, geldig 6 maanden na terugkeer. geboortecertificaat van de kinderen (tot 18j.) als deze meereizen.

inentingen:

malariatabletten worden aangeraden

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) 

munteenheid:

de Namibische dollar (NAD)

tijdsverschil:

winter: +1, zomer: 0

stroom:

220 volt

bagage:

beperkt tot 20 kg, liefst in een zachte reistas

maaltijden:

regelmatig picknicks onderweg (indien geen restaurants voorhanden)

 


Opladen