Terug naar huis

Farao's, piramides en de Nijlvallei

Egypte

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Farao's, piramides en de Nijlvallei - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• bezoek aan de wereldberoemde piramides van Gizeh
• een cruise op de legendarisch Nijl, de slagader van Egypte
• de tempels van Luxor en Karnak
• Aswan met het Nasser-stuwmeer en de tempel van Philae

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Caïro - Gizeh

  Vlucht naar Caïro en transfer naar het hotel in Gizeh, ongeveer 20 km ten zuidwesten van het centrum van Caïro. Avondmaal en overnachting in Le Meridien Pyramids Hotel & Spa*****.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Gizeh

  Na het ontbijt bezoeken we de wereldbekende piramides van Gizeh. De grootste piramide werd voor farao Cheops gebouwd. Het is tevens de grootste piramide ter wereld en de enige van de zeven klassieke wereldwonderen dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. Verder is er nog de piramide van Chefren en de veel kleinere piramide van Mycerinus. De oostzijde van het complex wordt bewaakt door een statige, massieve structuur: de sfinx van Gizeh, de grootste en bekendste sfinx ter wereld. Het mythologische dier heeft het lichaam van een leeuw, maar het hoofd van een mens. Sinds 1979 bevindt het complex van Gizeh zich op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We gaan verder naar de Sakkara, een necropolis of dodenstad uit het Oude Egypte op 25 km ten zuidoosten van Gizeh. Hier staat de befaamde piramide van Djoser, een trappiramide. Hierna keren we terug naar het hotel in Gizeh. Avondmaal en overnachting in Le Meridien Pyramids Hotel & Spa*****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 3. Dag 3

  Gizeh - Caïro - Luxor

  Transfer naar de luchthaven van Caïro voor een vroege vlucht naar Luxor. Bij aankomst transfer naar het cruiseschip Crown Emperor*****. In Luxor heeft de Nijl de wereld in twee delen verdeeld, één voor de levenden en één voor de doden. Op de oostelijke oever ligt de residentiële stad van de farao’s van het Nieuwe Rijk en het centrum van de verering van de koning der goden, Amon-Ra. Op de westelijke oever ligt de wereld van de doden, waarvan de vele graftombes en tempels nog steeds getuigen. Na check-in en lunch aan boord van het schip bezoeken we de tempels van Karnak en Luxor. De belangrijkste tempel is natuurlijk die van Amon-Ra. We bezoeken ook de tempel van Seti I en Ramses III, de kiosk van Taharqa en de sfinxen met beelden van Ramses II tussen hun poten. Het meest indrukwekkende is ongetwijfeld de Grote Zuilenhal waar 134 zuilen met papyruskapitelen staan. Avondmaal en overnachting aan boord.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 4. Dag 4

  Luxor - Edfu

  Na het ontbijt wordt de westelijke oever van de Nijl bezocht. In de Vallei der Koningen bevinden zich de graven van farao’s zoals Seti I, Amenhotep IV (Achnaton), Ramses VI en Toetanchamon. We bezoek er drie fenomenale koningsgraven. De vrouwelijke farao Hatsjepsoet regeerde maar liefst 22 jaar over het oude Egypte. We verkennen de grootse tempel die gebouwd werd ter verheerlijking van een van de beroemdste vrouwen uit de Egyptische oudheid. Onderweg houden we halt aan de Kolossen van Memnon. In Medinet Haboe bewonderen we de tempel van Ramses III, een van de best bewaarde Egyptische tempels. Na de middag varen we richting Edfu. We passeren langs Esna waar het schip door de grote sluis op de Nijl wordt geloodst. Esna vormde vroeger het eindpunt van een karavaanroute. In het begin van de 20ste eeuw werd het een landbouwcentrum door de bouw van de stuwdam. Met zo’n 120 sluizen werd hier vroeger de irrigatie van de provincie geregeld.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 5. Dag 5

  Edfu - Aswan

  ’s Morgens komen we aan in Edfu. Vanuit de verte zien we de enorme zuilen van de aan Horus gewijde tempel boven de huizen aan de westelijke oever uitsteken. Het is de best bewaarde tempel van het hele land. Hier eindigde volgens de mythologie de jarenlange strijd tussen Horus en zijn oom Seti in het voordeel van Horus. Voor de ingang prijken twee beelden van Horus als valk. Na ons bezoek aan de tempel zet het cruiseschip koers naar Aswan via Kom Ombo.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. Dag 6

  Aswan

  Aankomst in Aswan en bezoek aan de Hoge Dam die in 1971 in gebruik werd genomen. Van op het midden van de 3,6 km lange dam hebt u een uitzicht over het Nassermeer. Ook de onvoltooide obelisk krijgt onze aandacht. Per motorboot varen we naar de prachtige tempel van Philae, die gewijd is aan de godin Isis. Het schip blijft twee nachten in Aswan voor anker liggen. ‘s Avonds kunt u een wandeling maken door de soek van Aswan of het klank- en lichtspel aan de tempel van Philae bijwonen (facultatief).

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 7. Dag 7

  Aswan

  Tijdens de vrije voormiddag kunt u een facultatief bezoek brengen aan de schitterende tempels van Aboe Simbel. De tempels van Ramses II en zijn echtgenote Nefertari werden door de UNESCO verplaatst om niet door het Nassermeer te worden overspoeld. In de namiddag bezoeken we de eilanden van Aswan per feloeka, een typisch rivierbootje, en maken we een wandeling door de botanische tuin op het eiland van Lord Kitchener, waar het heerlijk vertoeven is in de schaduw van de talrijke planten en bomen.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. Dag 8

  Aswan - Kom Ombo - Edfu

  Op de middag keert het schip terug naar Kom Ombo. Vanaf het schip geniet u van een mooi uitzicht op de unieke dubbeltempel van Haroëris en Sobek. Bekijken we de tempel van dichterbij dan zien we dat deze gewijd is aan enerzijds de krokodillengod Sobek en anderzijds de valkengod Haroëris. Kom Ombo was ten tijde van de farao’s een belangrijk kruispunt tussen de Nijlvallei, de oostelijke woestijn en Nubië. Na ons bezoek vaart het schip verder naar Edfu waar het voor anker gaat voor de nacht.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. Dag 9

  Edfu - Luxor

  Via de sluis van Esna varen we terug naar Luxor. Aan boord geniet u van een heerlijke vrije dag.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 10. Dag 10

  Luxor - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Luxor voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Gizeh

2

Le Meridien Pyramids Hotel & Spa*****

Nijl

7

Cruiseschip Crown Emperor*****


Details schip Crown Emperor*****

Verblijf: buitenkajuit van 19 m² op het Main Deck • buitenkajuit van 19 m² op het Upper Deck
Faciliteiten in elke kajuit: badkamer met bad/douche, haardroger en toilet • individuele airconditioning • satelliet-TV • safe (gratis) • minibar (betalend) • panoramisch raam
Faciliteiten: receptie • wasservice (betalend) • internetverbinding (betalend) • schoonheidssalon (geopend op aanvraag in Luxor en Aswan) • kredietkaarten worden aanvaard
De keuken: hoofdrestaurant • lounge bar • pool bar
Sport & ontspanning: zonnedek met ligzetels en parasols • buitenzwembad
Gegevens schip: aantal dekken: 5 • aantal passagiers: 236 • aantal kajuiten: 118 • lengte: 100 m • breedte: 14,80 m


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort of identiteitskaart, minstens 6 maanden geldig bij aankomst in Egypte, visum. Indien u met uw identiteitskaart reist, dient u twee pasfoto's mee te nemen om het visum te verkrijgen.

inentingen:

geen

munteenheid:

de Egyptische pond (EGP)

tijdsverschil:

winter +1

stroom:

220 volt

 


Opladen