Terug naar huis

Hemelse verlokkingen van boeddha

India

vanaf € 3.658 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 15 Dagen / 13 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Vol Pension (Dranken niet inbegrepen)
Hemelse verlokkingen van boeddha - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • de Taj Mahal in Agra en de tempels in Khajuraho
 • boottocht op de Gangesrivier bij zonsopgang
 • bruisend Kathmandu

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 maa 2 din 3 woe 4 don 5 vri 6 zat 7 zon
8 maa 9 din 10 woe 11 don 12 vri € 3.658 terugreis op 26/02/2021 Kies 13 zat 14 zon
15 maa 16 din 17 woe 18 don 19 vri 20 zat 21 zon
22 maa 23 din 24 woe 25 don 26 vri 27 zat 28 zon
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel
 - Engelstalige lokale gids
 - viplounge op de luchthaven bij vertrek
 - internationale vluchten met Qatar Airways
 - binnenlandse vlucht Khajuraho-Varanasi
 - bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 - lokaal transport in comfortabele autocar (met airconditioning)
 - fooien voor de gids en chauffeur
 - boottocht op de Ganges in Varanasi en bij Phewa Lake
 - begeleid bezoek in Agra, Gwalior, Orchha, Khajuraho, Varanasi, Lumbini, Pokhara en Kathmandu
 - Chitwan National Park 
 - 14x ontbijt, 13x middagmaal, 12x avondmaal
 - visumkosten en -regeling
 - per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Delhi

  Vlucht naar Delhi.

 2. Dag 2

  Delhi - Agra

  Aankomst en transfer naar het hotel in Delhi voor het ontbijt. Nadien vertrekt u op ontdekking door Old en New Delhi, met onder andere het Qutub Minar-complex (toren gebouwd in 1193), Jama Masjid (grootste moskee van India) en het presidentieel paleis. Na de lunch gaat het richting Agra, tot 1650 de hoofdstad van de Mughal dynastie. Overnachting in Agra in hotel Radisson****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 3. Dag 3

  Agra

  Het hoogtepunt van vandaag is zonder twijfel de wereldberoemde Taj Mahal. Door de speling van het licht op de met inlegwerk gedecoreerde muren en koepels is het monument vooral sprookjesachtig bij het opkomen en ondergaan van de zon. Shah Jahan liet het mausoleum bouwen voor koningin Mumtaz Mahal. Na het ontbijt ontdekt u het Rode Fort. Het beschikt over een aantal prachtige gebouwen zoals de Moti Masjid, het paleis van Jahangir en de Achthoekige Toren. Hier werd Shah Jahan, de opdrachtgever voor de bouw van de Taj Mahal, de laatste jaren van zijn leven opgesloten door zijn eerzuchtige zoon. Overnachting in Agra in hotel Radisson****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 4. Dag 4

  Agra - Gwalior - Datia - Orchha

  Gwalior ligt ongeveer een 120km ten zuiden van Agra. Volgens de legende is de stad in de 8e eeuw door een stamhoofd gesticht. Als extra dank voor zijn genezing van een dodelijke ziekte werd de stad vernoemd naar een monnik met de naam Galav. Korte stop aan het Gwalior Fort. Dit fort werd gebouwd in de 15e eeuw door Raja Mansingh Tomar. Het is gelegen op de heuvel waar u een prachtig zicht hebt over de stad. Uw reis gaat verder naar Orchha. Overnachting in Orchha in hotel Amar Mahal***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 5. Dag 5

  Orchha - Khajuraho

  Orchha ligt aan de oevers van de Betwa rivier. De vele tempels en paleizen zijn nog steeds een getuige van het rijke verleden van de stad. Aan de oevers van de rivier ontdekt u de Chhatris, koepelvormige paviljoentjes die werden opgericht ter nagedachtenis van de heersers van de stad. Nadien vertrekt u naar Khajuraho waar u na de lunch deze vroegere hoofdstad van de Chandela-koningen zal ontdekken. In het beeldhouwwerk van de tempels worden allerlei verwijzingen gemaakt naar de Kama Sutra en dagelijkse rituelen. Overnachting in Khajuraho in Hotel Radisson*****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 6. Dag 6

  Khajuraho - Varanasi

  Deze ochtend staat in het teken van de prachtige Kandariya Mahadeo tempel van de westelijke groep. Deze tempel is gewijd aan de god Shiva. Het hoofdaltaar is minutieus uitgegraveerd en toont tot in het kleinste detail afbeeldingen van goden, godinnen, hemelse maagden en geliefden. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Varanasi, de heiligste stad voor de hindoes en één van de belangrijkste pelgrimsoorden van het land. In de vroege avond begeven we ons naar de ghats, een serie treden die naar waadplaatsen aan de oevers van de heilige Gangesrivier leiden. Van hieruit hebt u een goed zicht op de pelgrims die de Aarticeremonie of avondgebeden aanroepen. Overnachting in Varanasi in hotel Radisson**** of hotel Madin****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 7. Dag 7

  Varanasi

  Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht op de Gangesrivier. De zonsopgang aan deze heilige stroom is een adembenemende belevenis met de honderden pelgrims die tot aan hun middel in het water staan en hun ochtendgebed prevelen tijdens het nemen van een ritueel bad. Na het ontbijt stadsrondrit in Varanasi, al meer dan 2.000 jaar lang een centrum van studie en cultuur, en dit merkt u duidelijk aan de bezienswaardigheden onderweg. U ziet de Benaras Hindu-universiteit. Bezoek aan de Bharat Matatempel en de Durgatempel die door de talrijke aanwezigheid van aapjes de bijnaam 'apentempel' heeft gekregen. Verder naar de met goud bedekte tempel van Vishwanath, gewijd aan Shiva. In de namiddag excursie naar Sarnath, een belangrijk boeddhistisch pelgrimsoord. Nadat Boeddha de verlichting had bereikt, trok hij naar het hertenpark in Sarnath waar hij zijn eerste preek hield. De opgegraven beelden uit de Sunga-, Kushana- en Gupta-periode zijn van grote archeologische waarde. Overnachting in Varanasi in hotel Radisson**** of hotel Madin****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 8. Dag 8

  Varanasi - Bhairwa - Lumbini

  Vroege transfer naar het station voor de treinrit naar Gorakhpur waar we rond de middag aankomen. Nadien rijden we verder naar Shivpati nagar voor de lunch. Vertrek naar de Bhairwa grens. Na het vervullen van de formaliteiten zetten we onze reis met bestemming Lumbini verder. Lumbini is het Mekka van elke Boeddhist en is één van de 4 heilige plaatsen van het Boeddhisme. Aankomst in het hotel met aansluitend het avondmaal. Overnachting in Lumbini in hotel Lumbini Kasai****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 9. Dag 9

  Lumbini - Chitwan

  Lumbini, een dorp in het zuiden van Nepal, is de geboorteplaats van Gautama Boeddha, de stichter van het Boeddhisme. Na een bezoek aan zijn geboorteplaats kan u genieten van een heerlijke lunch in het hotel. Nadien vertrekken we opnieuw en dit keer met bestemming Chitwan. Overnachting in Chitwan in de Narayani Safari Lodge***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 10. Dag 10

  Chitwan

  Vandaag staat volledig in het teken van het Chitwan park, het oudste nationale park van Nepal dat gesticht werd in 1973. U brengt de ganse dag door in het park en neemt er onder andere deel aan een kanotocht op de rivier en maakt er een wandeling. Overnachting in Chitwan in de Narayani Safari Lodge***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 11. Dag 11

  Chitwan - Pokhara

  Na het ontbijt is het tijd om Chitwan achter u te laten en verder te reizen naar Pokhara, de op één na grootste stad van Nepal. U kan hier genieten van een prachtig uitzicht. Wanneer u bij mooi weer door de stad wandelt, ziet u zelfs 3 van de 10 hoogste bergen ter wereld liggen. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Bindebasini tempel, één van de oudste tempels van Pokhara. U sluit de dag af met een korte boottocht op het Phewa meer. Overnachting in Pokhara in de Fishtail Lodge****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 12. Dag 12

  Pokhara - Kathmandu

  Vandaag vertrekt u naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu, een ontzettend veelzijdige stad waar de voormalige koninklijke paleizen vaak dienstdoen als ministerie. Aan het door UNESCO beschermde Durbar-plein staan de bekendste paleizen zoals het Hanuman Dhoka. Overnachting in Kathmandu in hotel Shangri-la*****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 13. Dag 13

  Kathmandu

  Na het ontbijt staat een stadsrondrit van Kathmandu op het programma. Een bezoek aan Kathmandu is immers niet compleet zonder onder andere een bezoek aan het Durbar plein en de oude koninklijke wijk. Na de lunch vertrek naar Bhaktapur, ook bekend onder de naam Bhadgaon. De plattegrond van deze stad is een schelpvorm, het symbool van de hindoegod Vishnu. Terug naar Kathmandu. Overnachting in Kathmandu in hotel Shangri-la*****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 14. Dag 14

  Kathmandu - Brussel

  In de voormiddag bezoek aan het Patan. Deze voormalige koningsstad is vooral gekend voor zijn rijkversierde boeddhistische bouwwerken. Na een laatste lunch op nepalese bodem vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt, middagmaal
 15. Dag 15

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotels
Agra 2 Radisson****
Orchha  1 Amar Mahal***
Khajuraho  1 Radisson *****
Varanasi  2 Radisson/Madin****
Lumbini  1 Lumbini Kasai****
Chitwan  2 Narayani Safari Lodge***
Pokhra  1 Fishtail Lodge****
Kathmandu  2 Shangri-La*****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort geldig 6 maanden na terugkeer, visum
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be.
inentingen: geen, malariatabletten worden aangeraden
  Op grote hoogtes kunt u last krijgen van de zogenaamde hoogteziekte. Het drinken van water en het innemen van suikers kan helpen.
  Neem steeds contact op met uw huisarts of raadpleeg tijdig de website www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde).
  Raadpleeg tijdig de website www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
tijdsverschil: winter: +4u30, zomer: +3u30

 


Opladen