Terug naar huis

Het land van de glimlach

Thailand

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Het land van de glimlach - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
Tijdens de ontspannende boottocht op een van de vele khlongs die Bangkok rijk is, leer je veel over de rijke culinaire traditie van het land. Deze rondreis loopt over van smaak: van de beroemde brug over de River Kwai tot de ‘roos van het noorden’, Chiang Mai.
 
 • Boottocht door de beroemde Klongs van Bangkok

 • Bezoek aan de historische sites van Kanchanaburi en Ayutthaya

 • Tocht op de Mekong langs de Gouden Driehoek tussen Myanmar, Thailand en Laos

 • Kennismaking met de bergvolkeren in het noorden

 • Prachtige afsluiter in Chiang Mai, de roos van het noorden

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Bangkok

  Vertrek naar Bangkok.

 2. Dag 2

  Bangkok

  Bij aankomst in Bangkok staat onze lokale gids u vol enthousiasme op te wachten. De ontdekking van deze ''Stad der Engelen'' begint met een boottocht op de khlongs van Bangkok. Nadien maakt u onmiddellijk kennis met één van de mooiste tempels van de stad, de Wat Arun. Na een vrije namiddag geniet u 's avonds van een heerlijk diner met Thaise specialiteiten.Overnachting in Bangkok in het Chatrium Riverside Hotel****.

  avondmaal

 3. Dag 3

  Bangkok

  Na een heerlijk ontbijt start u de dag met een bezoek aan de grootste bloemen- en groentemarkt van Bangkok, de Pak Klong Talat. Nadien gaat u naar het Koninklijk Paleis met zijn gouden tempels en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De voormiddag wordt afgesloten met een bezoek aan de Wat Pho ook wel gekend als de Tempel van de Liggende Bouddha. Overnachting in Bangkok in het Chatrium Riverside Hotel****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 4. Dag 4

  Bangkok - Damnoen Saduak - Kanchanaburi

  Na een deugddoend ontbijt brengt u een bezoek aan de markt van Thalad Rom Hub, beter bekend als de kleurrijke treinmarkt. Wanneer er een trein aankomt, worden de kraampjes snel opzij geschoven om zo de trein door te kunnen laten. Een spectaculaire belevenis! Hierna laat u de drukte van Bangkok achter en staat er een bezoek aan de beroemde drijvende markt van Damnoen Saduak op het programma. Nadien zetten we onze reis verder in de richting van Kanchanaburi. U brengt een bezoek aan het oorlogskerkhof van de geallieerden uit WO II, het JEATH oorlogsmuseum en de beruchte brug over de rivier Kwai.Overnachting in Kanchanaburi in het Felix River Kwai****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 5. Dag 5

  Kanchanaburi - Ayutthaya

  Een treinrit over het originele traject van de spoorweg van de dood laat u onderweg genieten van schitterende uitzichten over de rivier Kwai. Na de lunch bezoekt u de Hell Fire Pass, in deze pas zijn er herinneringen aan de verschrikkelijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog terug te vinden. Overnachting in Ayutthaya in het Classic Kameo****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. Dag 6

  Ayutthaya - Phitsanulok

  Ayutthaya was vroeger de machtige hoofdstad van het oude Siam en heeft een rijk cultureel erfgoed. Bezoek aan de Wat Phra Sri Sanphet, een koninklijke tempel die bewaakt wordt door drie chedi's en de Wat Yai Chai Mongkol. Na de middag vertrekt u naar Phitsanulok waar u verblijft in het Pattara Resort ****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 7. Dag 7

  Phitsanulok - Sukhothai - Lampang

  U start de dag met een bezoek aan het tempelcomplex van de Wat Phra Si Rattana Mahathat waar u één van de beroemdste bronzen boeddhabeelden van Thailand kan bewonderen: de 14e-eeuwse Phra Buddha Chinnarat. Nadien reist u verder naar Sukhothai. Tijdens een wandeling door het Historische Park, met zijn vele tempels en het koninklijk paleis, maakt u kennis met de geschiedenis van deze eerste Thaise hoofdstad. Bij aankomst in Lampang bezoekt u de Wat Phra Kaeo Don Tao. Overnachting in Lampang in hotel Wienglakor***.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. Dag 8

  Lampang - Chiang Rai

  U start de dag met een bezoek aan de Wat Phra That Lampang Luang. Deze tempel dateert uit de 13e eeuw toen ze gebouwd werd in de zo typerende Lanna stijl. Na een bezoek aan het olifantenhospitaal vertrekt u naar Chiang Rai. Onderweg wordt er gestopt aan het Phayaomeer zodat u de prachtige omgeving kan bewonrden. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de witte tempel Wat Rong Khun. Overnachting in Chiang Rai in hotel The Riverie by Katathani****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. Dag 9

  Chiang Rai - Chiang Saen - Chiang Rai

  Chiang Saen is de toegangspoort tot de Gouden Driehoek, het drielandenpunt tussen Myanmar, Thailand en Laos. Een longtailboot brengt u over de Mekongrivier naar de Gouden Driehoek. Hier brengt u een bezoek aan het opiummuseum en de fraaie ruïnes van Chiang Saen. U maakt bovendien ook nog kennis met de lokale bevolking. In Chiang Rai maakt u tijdens een tocht per tuk-tuk kennis met de stad. Overnachting in Chiang Rai in hotel The Riverie by Katathani****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 10. Dag 10

  Chiang Rai - Chiang Mai

  Na het ontbijt verlaat u Chiang Rai om koers te zetten naar Chiang Mai. Onderweg bezoekt u enkele lokale ambachtelijke ateliers. U kan hier een grote verscheidenheid aan souvenirs en handwerk bewonderen en eventueel kopen. 's Avonds geniet u van een heerlijk traditioneel diner. De diversiteit van de Thaise keuken staat in evenredigheid met de talrijke hoogtepunten die u zal zien en beleven! Overnachting in Chiang Mai in het hotel Dusit D2****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 11. Dag 11

  Chiang Mai

  Deze stad wordt ook wel de 'Roos van het Noorden' genoemd vanwege haar gezellige sfeer en talloze tradities. U bezoekt de Wat Phra That Doi Suthep, één van de hoogtepunten van de stad en een absolute aanrader. Dit indrukwekkende vergulde tempelcomplex ligt op een hoogte van 1.300 m op de flank van de berg Doi Suthep. Een klim van bijna 300 trappen wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving. Overnachting in Chiang Mai in het hotel Dusit D2****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 12. Dag 12

  Chiang Mai - Mae Sariang

  Onderweg naar Mae Sariang maakt u een stop in Ban Rai Pai Ngam. Een  weversdorpje met talloze ateliers die gebruik maken van de prachtigste met de hand geweven en natuurlijk gekleurde stoffen. De Ob Luang kloof in het gelijknamige nationale park is vast en zeker een bezoek waard.  Hier leert u de natuurlijke schoonheid van Thailand pas echt waarderen. Overnachting in Mae Sariang in het Riverhouse Resort***.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 13. Dag 13

  Mae Sariang - Pai

  Onderweg naar Pai stopt u bij de Wat Thum Phra, een grot met talloze afbeeldingen van boeddha. Na een korte stop aan de warmwaterbronnen trekt u verder langs de grens met Myanmar tot in Mae Hong Son. Tijdens een bezoek aan de Wat Phra That Doi Kong Mu kan u genieten van een adembenemend uitzicht op de omgeving. In dit complex zie je duidelijk de Birmese invloeden die speelden tijdens de bouw van de tempel. Na de middag zet u verder koers richting Pai. Overnachting in het Belle Villa Resort****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 14. Dag 14

  Pai - Mae Rim

  Een boottocht op de Pai rivier brengt u tot bij een anders moeilijk bereikbaar bergdorp. Dit bergvolk leeft, tot ieders grote verbazing, nog op een zeer traditionele en landelijke manier. Op de locatie van de huidige Pai Memorial brug stond vroeger een houten exemplaar. En net zoals zijn veel bekendere broertje in Kanchanaburi werd ook deze brug gebouwd door krijgsgevangenen uit WOII. Om de dag af te sluiten stopt u bij een lokale orchideeënkwekerij. Waar u thuis alle moeite van de wereld hebt om deze tere plantjes in leven te houden, zal u merken dat ze het warme en vochtige klimaat van Thailand prima gedijen. Overnachting in Mae Rim in Hmong Hilltribde Lodge***.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 15. Dag 15

  Mae Rim - Chiang Mai

  Vandaag zet u na het ontbijt koers naar een bergdorp waar de Hmong wonen. Deze dag staat volledig in het teken van deze minderheid en hun manier van leven. Tijdens een wandeling hebt u de unieke kans om het dagelijkse leven van de Hmong van zeer dichtbij te ervaren. Nadien trekt u nog verder het hoogland in en eindigt u de dag met een bezoek aan Baan Nong Hoi Mai een dorp dat tegen de bergwand is gebouwd en dat een prachtig uitzicht over de omgeving heeft. Overnachting in Chiang Mai in hotel Dusit D2****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 16. Dag 16

  Chiang Mai - Bangkok - Brussel

  Vrije tijd tot aan het vertrek naar de luchthaven van Chiang Mai voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 17. Dag 17

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel   
Bangkok 2 Chatrium Riverside Hotel****
Kanchanaburi 1 Felix River Kwai****
Ayutthaya 1 Classic Kameo****
Phitsanulok 1 Pattara Resort****
Lampang 1 Wienglakorn***
Chiang Rai 2 Riverie by Katathani****
Chiang Mai 2 Dusit D2****
Mae Sariang 1 Riverhouse Resort***
Pai 1 Belle Villa Resort***
Mae Rim 1 Hmong Hilltribe Lodge***
Chiang Mai 1 Dusit D2****

 


Aantal deelnemers

min. 11 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort, geldig 6 maanden na terugkeer

inentingen:

zijn voor Thailand niet verplicht, maar worden wel aangeraden indien u naar meer afgelegen gebieden reist. Inentingen tegen hepatitis A en B, difterie en tetanus worden aanbevolen.

munteenheid:

de Thaise baht (THB)

tijdsverschil:

winter: +6, zomer: +5

 


Bestemming

Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig na terugkeer.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

 

Munteenheid

de  Thaise baht (THB)

Tijdsverschil

winter: +6u
zomer: +5u

 

Taal

De officiële taal is het Thai.


Opladen