Terug naar huis

Het land van duizend eilanden

Kroatië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Het land van duizend eilanden - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 - max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Antwerpen tot Antwerpen

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • de unieke natuurpracht van de meren van Plitvice
 • Unesco-werelderfgoed in Trogir, Šibenik, Dubrovnik, Mostar & Split
 • de watervallen van het Krka Nationaal Park
 • proef traditionele lekkernijen in Mostar

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Antwerpen - Split - Trogir

  Rechtstreekse vlucht met TUI fly van Antwerpen naar Split. Vandaag maak je kennis met het rijk cultureel patrimonium van de Dalmatische hoofdstad Split. Je start de dag met een bezoek aan het historische centrum. Het hoogtepunt van het bezoek is het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus. In de late namiddag gaat het richting Trogir. Deze goed bewaarde middeleeuwse stad heeft een autovrije binnenstad waar het op alle uren van de dag gezellig vertoeven is. Overnachting in hotel Fontana*** of hotel Villa Tina*** in Trogir. 

  Split
 2. 2e dag

  Trogir - Zadar - Biograd

  Na het ontbijt gaat het noordwaarts naar de stad Zadar. De historische kern is op een pittoresk schiereiland gelegen. Hier vind je de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de kerk van de Heilige Donatius, de Venetiaanse stadswallen en het unieke zee-orgel. Overnachting in hotel Ilirija**** in Biograd na Moru.  

  ontbijt

 3. 3e dag

  Biograd - Plitvice Nationaal Park - Biograd

  Vandaag bezoek je de meren van Plitvice, het mooiste nationaal park van het land en misschien wel het mooiste natuurgebied van heel Europa. Zestien unieke meren zijn hier trapsgewijs met elkaar verbonden door niet minder dan 92 watervallen. De hoge beboste bergen, de kristalheldere meren en de spectaculaire karstfenomenen vormen het ideaal decor voor een adembenemende wandeling. Overnachting in hotel Ilirija**** in Biograd na Moru.  

  ontbijt

  Krka Nationaal Park
 4. 4e dag

  Biograd - Šibenik

  Via de beroemde kustweg Jadranska Magistrala ga je naar Šibenik. Het stadsbeeld wordt overheerst door 4 dominante forten, rijk versierde renaissance paleizen en de prachtige Sint-Jacobskathedraal. Geniet van de gezelligheid en kuier door de vele smalle steegjes. Overnachting in hotel Panorama**** in Šibenik.

  ontbijt

  Šibenik
 5. 5e dag

  Šibenik - Krka Nationaal Park - Neum

  ’s Morgens ontdek je het Krka Nationaal Park waar de watervallen Skradinski Buk en Roški Slap de belangrijkste bezienswaardigheden zijn. De turkooisblauwe Krka rivier ontspringt aan de voet van het Dinaragebergte en vormt een 72 km lange oase in het ruwe karstlandschap. In de namiddag gaat het richting de badplaats Neum, een smalle corridor waar Bosnië-Hercegovina toegang heeft tot de Adriatische Zee. Overnachting in hotel Sunce*** in Neum.

  ontbijt

  Krka Nationaal Park
 6. 6e dag

  Neum - Dubrovnik

  Vandaag ga je met een gids op verkenning door de ommuurde Oude Stad van Dubrovnik, de Parel van de Adriatisch Zee. Dankzij haar goed bewaarde Middeleeuwse stadskern staat Dubrovnik geheel op de UNESCO-werelderfgoedlijst en vormde de stad decor als King’s Landing in de populaire serie Game of Thrones. Niet te missen zijn de oude stadmuren, het robuuste St. Jansfort, de kathedraal, de vele kloosters en de rijkversierde paleizen. Overnachting in hotel Petka*** in Dubrovnik of Hotel Villa Paradiso 2*** in Zaton.   

  ontbijt

  Dubrovnik
 7. 7e dag

  Dubrovnik - Mostar - Makarska

  Langsheen de vruchtbare delta van de Neretva rivier gaat het naar Mostar, de belangrijkste stad in het zuiden van Bosnië-Herzegovina. Ondanks de zware verwoestingen tijdens de Bosnische burgeroorlog heeft Mostar een groot gedeelte van zijn authentieke oriëntale architectuur weten te behouden. Je ontdekt de bazaar, een moskee, een typisch Ottomaans huis en de bekende Oude Brug, waaraan de stad haar naam te danken heeft. Gedurende het bezoek proef je eveneens enkele traditionele lekkernijen waar Mostar bekend voor staat. Overnachting in hotel Labineca*** aan de Makarska Riviera.

  ontbijt

  Mostar
 8. 8e dag

  Makarska - Split - Antwerpen

  Een mooie rit langs de fraaie Adriatische kust brengt je naar luchthaven van Split voor de terugvlucht naar Antwerpen. 

  ontbijt

  Makarska

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Trogir 1 Hotel Fontana*** / Hotel Villa Tina***
Biograd 2 Hotel Ilirija****
Sibenik 1 Hotel Panorama****
Neum 1 Hotel Sunce***
Dubrovnik 1 Hotel Petka*** / Hotel Villa Paradiso 2***
Makarska 1 Hotel Labineca***

 


Aaantal deelnemers

min. 15 - max. 25 personen


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Opladen