Terug naar huis

Het land van melk en honing

Israël

vanaf € 3.011 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 9 Dagen / 8 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Het land van melk en honing - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • Jeruzalem, bakermat van de drie wereldgodsdiensten
 • drijven in de Dode Zee
 • het geboorteverhaal van Jezus in Bethlehem
 • de moderne mediterrane stad Tel Aviv

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 maa 2 din 3 woe 4 don 5 vri 6 zat 7 zon € 3.011 terugreis op 15/03/2021 Kies
8 maa 9 din 10 woe 11 don 12 vri 13 zat 14 zon
15 maa 16 din 17 woe 18 don 19 vri 20 zat 21 zon
22 maa 23 din 24 woe 25 don 26 vri 27 zat 28 zon
29 maa 30 din 31 woe
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

Voor vertrekken t.e.m. 09/03/20
- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel
- Nederlandstalige lokale gids
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- rechtstreekse internationale vluchten met El Al Israel Airlines
- alle luchthaventaksen
- lokaal transport in comfortabele minibus of autocar met airconditioning
- fooien voor gids en chauffeur
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- alle overnachtingen
- 7x ontbijt, 3x middagmaal, 7x avondmaal
- alle lokale taksen
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Voor vertrekken vanaf 19/04/20
- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel
- Nederlandstalige lokale gids
- viplounge op de luchthaven bij vertrek (afreis 18/10 en 07/03)
- internationale vluchten met Austrian Airlines, Swiss International Airlines of Turkisch Airlines (afreis 18/10 en 07/03)
- internationale vluchten met El Al Israel Airlines vanuit Amsterdam (afreis 19/04), bustransfer tussen Brussel en Amsterdam inbegrepen
- alle luchthaventaksen
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- lokaal transport in comfortabele minibus of autocar met airconditioning
- fooien voor gids en chauffeur
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- 8x ontbijt, 3x middagmaal, 8x avondmaal
- alle lokale taksen
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Tel Aviv - Jeruzalem

  Vertrek naar Tel Aviv. Aankomst en transfer naar Jeruzalem. Avondmaal en overnachting in hotel Dan Jerusalem****.

  avondmaal

  Jeruzalem
 2. Dag 2

  Jeruzalem

  Jeruzalem is dé stad die onlosmakelijk verbonden is met de drie monotheïstische godsdiensten: het christendom, de islam en het jodendom. Vanop de Olijfberg hebben we een adembenemend uitzicht over de stad. We dalen af naar het Hof van Olijven en brengen een bezoek aan de Basiliek der Doodsangst, bijgenaamd de 'kerk van alle natiën' omdat de bouw ervan werd gefinancierd door verschillende landen. We bezoeken vervolgens de tuin van Gethsemane waar volgens de overlevering nog acht olijfbomen zouden dateren uit de tijd van Jezus. Vervolgens betreden we de Oude Stad, het ommuurde centrum van Jeruzalem, via de Leeuwenpoort en bezoeken we onder meer de St.-Annakerk en de Bethesdavijver. We wandelen verder via de verschillende staties van de <i>Via Dolorosa</i> tot aan de Heilige Grafkerk voor een uitgebreid bezoek. De Heilige Grafkerk is een christelijke kerk die gebouwd werd op de plek waar Jezus gekruisigd, begraven en opgestaan zou zijn. Middagmaal in de Oude Stad. Vervolgens naar de Zionberg met de kamer waar het Laatste Avondmaal werd genuttigd, het graf van koning David en de Dormitio-abdij. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Westelijke Muur, oftewel de Klaagmuur, de heiligste plek voor Joden. Avondmaal en overnachting in hotel Dan Jerusalem****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 3. Dag 3

  Jeruzalem - Qumran - Massada - Dode Zee - Jeruzalem

  We verlaten Jeruzalem via de Judeawoestijn en rijden zuidwaarts naar Qumran, de vindplaats van de meer dan 2.000 jaar oude Dode Zeerollen. Meer details komen we te weten in het bezoekerscentrum. We begeven ons vervolgens naar de grond van de Essenen, een toenmalige joodse religieuze sekte, en de Qumrangrotten, de exacte locatie waar de Dode Zeerollen werden gevonden. Vervolgens rijden we naar Massada, het symbool van de Joodse weerstand tegen de Romeinse overheersing. Deze door koning Herodes gebouwde rotsvesting biedt een schitterend uitzicht over de omgeving. Per kabellift gaan we naar de top en bewonderen we de ruïnes van het paleis van Herodes en de Zelotengemeenschap. Nadien rijden we verder naar de Dode Zee voor het middagmaal. De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld en kreeg haar naam door de hoge concentratie van mineralen waardoor er geen direct zichtbare levende wezens aanwezig zijn. Het unieke klimaat in combinatie met de genezende eigenschappen van het water maken van de Dode Zee een onvergetelijke plaats. Door de hoge zoutconcentratie is het onmogelijk kopje onder te gaan. Het gewichtloos drijven op de Dode Zee is een fantastische ervaring! Terug naar Jeruzalem. Avondmaal en de overnachting in hotel Dan Jerusalem****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 4. Dag 4

  Jeruzalem - Bethlehem - Ein Karem - Jeruzalem

  Na het ontbijt vertrekken we naar Bethlehem, de geboortestad van Jezus en  koning David. We bezoeken er de Geboortekerk die werd gebouwd op de grot waarin Jezus werd geboren. We stoppen in Ein Karem, een oude wijk ten westen van de oude stad van Jeruzalem, en bezoeken er het Klooster van de Zusters van Onze Lieve Vrouw van Sion. Middagmaal in Ein Karem. Vervolgens gaan we terug naar Jeruzalem om er het nieuwe stadsgedeelte te ontdekken. We bekijken er onder meer de Knesset, het Israëlische parlement, en de vijf meter hoge menora of zevenarmige kandelaar aan de overkant. In het Israel Museum bezoeken we het Schrijn van het Boek, waar meer dan 200 fragmenten van de Dode Zeerollen worden bewaard. We besluiten deze dag met een aangrijpend bezoek aan Yad Vashem, het officiële Israëlische monument ter nagedachtenis van de miljoenen slachtoffers van de holocaust. Avondmaal en de overnachting in hotel Dan Jerusalem****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Bethlehem
 5. Dag 5

  Jeruzalem - Tel Aviv

  Na het ontbijt rijden we naar Tel Aviv, een aangename, moderne stad gelegen aan de Middellandse Zee. Tel Aviv is zonder twijfel het kloppende hart van Israël, zowel economisch als sociaal-cultureel. We bezoeken er de oude havenstad Jaffa, de nederzetting waaruit de huidige stad Tel Aviv gegroeid is. Tegenwoordig maakt Jaffa deel uit van Tel Aviv. Het heeft echter in de loop der jaren steeds zijn Arabische karakter weten te behouden. Het is een zeer trendy wijk met veel winkeltjes en terrasjes. Avondmaal en overnachting in hotel Dan Panorama Tel Aviv****.

  ontbijt, avondmaal

  Jaffa
 6. Dag 6

  Tel Aviv

  Tel Aviv werd gesticht in 1909 als het Joodse antwoord op de Arabische havenstad Jaffa. Onder het Britse mandaat in Palestina groeide Tel Aviv in korte tijd uit tot een moderne metropool. De gebouwen werden veelal ontworpen door Europese architecten die de nieuwe culturele context tot uiting brachten. De bekende Bauhaus-architectuur leidde tot een notering op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en mogen we dus zeker niet missen. We rijden naar Rothschild Avenue, gekend als de Champs-Elysées van Israël. Verder naar de kleurrijke Carmel Market waar we gezellig rondkuieren en ons laten verdwalen tussen de verscheidene stalletjes. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in hotel Dan Panorama Tel Aviv****.

  ontbijt, avondmaal

  Tel Aviv
 7. Dag 7

  Tel Aviv - Caesarea - Haifa - Akko - Tel Aviv

  Na het ontbijt volgen we de mediterrane kustlijn richting Akko. Onderweg stoppen we bij de archeologische site van Caesarea. Deze oude vestingstad kent een rijke geschiedenis. We bezoeken het Romeins theater, de oude haven en het aquaduct. Vervolgens rijden we door naar de havenstad Haifa. Vanop de top van de Karmelberg genieten we van het prachtige uitzicht. We stoppen aan de Perzische tuinen rondom de Bahá’i-tempel. In het Karmelgebergte houden we halt bij een typisch Druze dorpje. Verder richting Akko, een stadje dat zowel oosters als middeleeuws aanvoelt. De meest prominente bezienswaardigheden hier zijn de ruïnes uit de hellenistisch-Romeinse periode en gebouwen uit de Ottomaanse en kruisvaardersperiode. We keren terug naar Tel Aviv. Avondmaal en overnachting in hotel Dan Panorama Tel Aviv****.

  ontbijt, avondmaal

  Israël
 8. Dag 8

  Tel Aviv - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Israel
 1. Dag 1

  Brussel - Tel Aviv

  Vertrek naar Tel Aviv, een aangename, moderne stad gelegen aan de Middellandse Zee. Avondmaal en overnachting in hotel Dan Panorama**** in Tel Aviv.

  avondmaal
  Tel Aviv
 2. Dag 2

  Tel Aviv

  Vandaag staat een stadstour in Tel Aviv, het kloppend hart van Israël, op het programma. Deze stad werd gesticht in 1909 als het Joodse antwoord op de Arabische havenstad Jaffa. Onder het Britse mandaat in Palestina groeide Tel Aviv in korte tijd uit tot een moderne metropool. De gebouwen werden veelal ontworpen door Europese architecten die de nieuwe culturele context tot uiting brachten. De bekende Bauhaus architectuur leidde tot een notering op de werelderfgoedlijst van UNESCO en mogen we dus zeker niet missen. Bezoek aan Rothschild Avenue, het Champs-Elysées van Israël. Verder naar de kleurrijke Carmel Market waar we gezellig rondkuieren tussen de verscheidene stalletjes. Avondmaal en overnachting in hotel Dan Panorama**** in Tel Aviv.

  ontbijt, avondmaal
  Jaffa
 3. Dag 3

  Tel Aviv - Caesarea - Haifa - Akko - Tiberias

  Via de mediterrane kustlijn richting Akko. Onderweg stoppen we bij de archeologische site van Caesarea met zijn rijke geschiedenis. We bezoeken het Romeins theater, de oude haven en het aquaduct. Vervolgens rijden we door naar de havenstad Haifa. Vanop de top van de Karmelberg genieten we van het prachtige uitzicht. We stoppen aan de Perzische tuinen rondom de Bahá’i-tempel. Verder richting Akko, een stadje dat zowel oosters als middeleeuws aanvoelt. De meest prominente bezienswaardigheden hier zijn de ruïnes uit de hellenistisch-Romeinse periode en gebouwen uit de Ottomaanse en kruisvaardersperiode. Avondmaal en overnachting in hotel Kinar Tiberias*** gelegen op de oostelijke oever van het meer van Tiberias.

  ontbijt, avondmaal
  Israël
 4. Dag 4

  Tiberias - Golanhoogte - Tiberias

  We starten met een bezoek aan een kibboets. Deze landbouwnederzettingen die uitsluitend voorkomen in Israël, zijn een voorbeeld van doorgedreven -collectivisme, aangezien alle eigendommen behoren tot de gemeenschap. Via de Hulavallei bezoeken we de Berg der Zaligheden, de plaats waar Christus verschillende preken hield. Verder naar Tabgha, de site waar Jezus de broden en vissen vermenigvuldigde om de 5.000 hongerigen te spijzen. Dit tafereel wordt uitgebeeld in een mozaïekvloer in de kerk, ontworpen door kunstenaars uit de 2e eeuw. Verder naar Capernaum, de stad waar Jezus zich vestigde nadat Hij Nazareth had verlaten. We bezoeken er de overblijfselen van de oude synagoge en het Huis van Sint-Pieter en het museum. Na een ontspannende boottocht op het meer van Tiberias genieten we van een typisch middagmaal met de befaamde St.-Pietersvis. In de namiddag ontdekken we de Golanhoogvlakte met onder meer de berg Bental die ons een weids uitzicht biedt op de grens met de buurlanden. Onderweg terug naar het hotel, krijgen we nog een interessante uitleg over het plaatselijk wijnproces en klinken we met een glaasje op deze mooie dag. Avondmaal en overnachting in hotel Kinar Tiberias***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
  Tiberias
 5. Dag 5

  Tiberias - Nazareth - Beth Shean - Jeruzalem

  Vertrek naar Kana, de plek waar Jezus op een trouwfeest zijn allereerste wonder verrichtte door water in wijn te veranderen. Daarna reizen we verder naar Nazareth. Enkele belangrijke bezienswaardigheden in deze vroegere verblijfplaats van Jozef en Maria zijn de Basiliek van de Aankondiging, gebouwd op de plaats waar de engel Gabriël aan Maria verscheen, en de bijhorende werkplaats van Sint-Jozef. Middagmaal in een lokaal restaurant. Vervolgens gaat het naar de archeologische site van Beth Shean, een Romeinse stad die in de 8e eeuw door een aardbeving werd verwoest. De ruïnes van het Romeinse amfitheater en de hoofdstraat Paladius behoren ongetwijfeld tot de best bewaarde in het Midden-Oosten. We vervolgen we onze weg doorheen de Jordaanvallei naar Wadi Kelt in de Judeawoestijn. Hier zien we het Griekse klooster van Sint-Georges, een van de oudste kloosters van Israël, verborgen in een prachtige canyon in Wadi Kelt in het hart van de Judeawoestijn. Aankomst in Jeruzalem. Avondmaal en overnachting in hotel Lady Stern**** in Jeruzalem.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
  Nazarth
 6. Dag 6

  Jeruzalem

  Jeruzalem is dé stad die onlosmakelijk verbonden is met de drie monotheïstische godsdiensten: het christendom, de islam en het jodendom. Na het ontbijt beginnen we met een bezoek aan het oude Jeruzalem vanaf de Olijfberg die ons een adembenemend uitzicht over de stad biedt. We dalen af naar het Hof van Olijven en brengen een bezoek aan de Basiliek der Doodsangst, bijgenaamd de 'kerk van alle natiën' omdat de bouw ervan werd gefinancierd door verschillende landen. We bezoeken vervolgens de tuin van Gethsemane waar volgens de overlevering nog acht olijfbomen zouden dateren uit de tijd van Jezus. Vervolgens betreden we de Oude Stad via de Leeuwenpoort en bezoeken we onder meer de St.-Annakerk en de Bethesdavijver. We wandelen verder via de verschillende staties van de Via Dolorosa tot aan de Heilige Grafkerk voor een uitgebreid bezoek. Nadien naar de Zionberg met de kamer waar het Laatste Avondmaal werd genuttigd, het graf van koning David en de Dormitio-abdij. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Westelijke Muur, oftewel de Klaagmuur, de heiligste plek voor Joden. Avondmaal en overnachting in hotel Lady Stern**** in Jeruzalem.

  ontbijt, avondmaal
 7. Dag 7

  Jeruzalem - Qumran - Massada - Dode Zee - Jeruzalem

  We verlaten Jeruzalem via de Judeawoestijn en rijden zuidwaarts naar Qumran, de vindplaats van de meer dan 2.000 jaar oude Dode Zeerollen. Meer details komen we te weten in het bezoekerscentrum. We begeven ons vervolgens naar de grond van de Essenen, een toenmalige joodse religieuze sekte, en de Qumrangrotten, de exacte locatie waar de Dode Zeerollen werden gevonden. Vervolgens rijden we naar Massada, het symbool van de Joodse weerstand tegen de Romeinse overheersing. Deze door koning Herodes gebouwde rotsvesting biedt een schitterend uitzicht over de omgeving. Per kabellift gaan we naar de top en bewonderen we de ruïnes van het paleis van Herodes en de Zelotengemeenschap. Middagmaal in een lokaal restaurant. Nadien kunt u nog genieten van een ‘zwempartijtje’ in de Dode Zee. Het is het laagst gelegen meer ter wereld en kreeg haar naam door de hoge concentratie van mineralen. Het unieke klimaat in combinatie met de genezende eigenschappen van het water maken van de Dode Zee een onvergetelijke plaats. Door de hoge zoutconcentratie is het onmogelijk kopje onder te gaan. Het gewichtloos drijven is een fantastische ervaring! Avondmaal en overnachting in hotel Lady Stern**** in Jeruzalem.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 8. Dag 8

  Jeruzalem - Betlehem - Tel Aviv

  Na het ontbijt vertrekken we naar Bethlehem, de geboortestad van Jezus en koning David. We bezoeken er de Geboortekerk die werd gebouwd op de grot waarin Jezus werd geboren. Vervolgens gaan we terug naar Jeruzalem om er het nieuwe stadsgedeelte te ontdekken. We bekijken er onder meer de Knesset, het Israëlische parlement, en de vijf meter hoge menora of zevenarmige kandelaar aan de overkant. In het Israel Museum bezoeken we het Schrijn van het Boek, waar meer dan 200 fragmenten van de Dode Zeerollen worden bewaard. We besluiten deze dag met een aangrijpend bezoek aan Yad Vashem, het officiële Israëlische monument ter nagedachtenis van de miljoenen slachtoffers van de holocaust. Rit naar Tel Aviv. Avondmaal en de overnachting in hotel Dan Panorama**** in Tel Aviv.

  ontbijt, avondmaal
  Bethlehem
 9. Dag 9

  Tel Aviv - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt
  Israel

Nuttige informatie

Hotels voor vertrekken t.e.m. 09/03/20

Plaats Nachten Hotel   
Jeruzalem 4 Dan Jerusalem****
Tel Aviv 3 Den Panorama Tel Aviv****

 


Hotels voor vertrekken vanaf 19/04/20

Plaats Nachten Hotels
Tel Aviv 2 Dan Panorama Tel Aviv****
Tiberias 2 Kinar Tiberias***
Jeruzalem 3 Lady Stern Jerusalem****
Tel Aviv 1 Dan Panorama Tel Aviv****

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort, geldig tot minstens 6 maanden na terugkeer. 
  Bewijzen van vroegere verblijven in landen die geen diplomatieke relaties onderhouden met Israël (visa of stempels in paspoort) vormen in regel geen belemmering om Israël binnen te komen. Eventueel kunnen de Israëlische autoriteiten reizigers vragen stellen over de aard van deze vroegere reizen.
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: +1, zomer: +1

 


Opladen