Terug naar huis

Het ongekende Noorden: een tipje van de sluier opgelicht

Griekenland

vanaf € 1.843 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 10 Dagen / 9 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Half Pension (Dranken niet inbegrepen)
Het ongekende Noorden: een tipje van de sluier opgelicht - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • VTB reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • uitstap naar de meren van Prespa
 • bezoek aan de watervallen van Edessa
 • uitgebreid bezoek aan Thessaloniki

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 din 2 woe 3 don 4 vri 5 zat 6 zon
7 maa 8 din 9 woe 10 don 11 vri € 1.843 terugreis op 20/09/2020 Kies 12 zat 13 zon
14 maa 15 din 16 woe 17 don 18 vri 19 zat 20 zon
21 maa 22 din 23 woe 24 don 25 vri 26 zat 27 zon
28 maa 29 din 30 woe
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 - VTB reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem
 - viplounge op de luchthaven bij vertrek
 - internationale vluchten met TUI fly inclusief Fly Deluxe
 - lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 - alle overnachtingen
 - 9x ontbijt, 9x avondmaal
 - alle lokale taksen
 - per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek “inbegrepen” + lokale gidsen voor Pella, Thessaloniki, Vergina, Meteora en het Achillion (voorzie ongeveer € 195)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Corfu

  Het groene Corfu beschikt over een zeer gunstig klimaat, wat het tot een populaire vakantiebestemming maakt. We heten u daarom graag welkom op deze reis. Bent u klaar om dit Griekse pareltje te ontdekken? Het avondmaal en de overnachting vinden plaats in hotel Divani Corfu Palace**** in Corfu.

  avondmaal
   
 2. Dag 2

  Corfu - Igoumenitsa - Monodendri

  Tijdens de ochtend maken we een rustige oversteek naar het Griekse vasteland, naar Igoumenitsa, een drukke haven in het noordwesten van de regio Epirus. Na een bezoek gaat onze tocht verder naar dé zilverstad van Griekenland: Ioannina. Een verkenning van deze universiteitsstad begint met een boottochtje op het Pamvotismeer en een bezoek aan enkele kloosters op het eiland Nissaki. We sluiten deze iets drukkere dag af met een wandeling in het stadsgedeelte frourion en kuieren nog wat langs de winkelstraat. Avondmaal en overnachting in hotel Monodendri*** in Monodendri.

  ontbijt, avondmaal
   
 3. Dag 3

  Monodendri - Zagoria - Kastoria

  Na een heerlijk ontbijt starten we de dag met een bezoek aan de Vikos-kloof en het uitzichtpunt Vikos Gorge. Het zou volgens het Guinness Book of Records de diepste kloof ter wereld zijn. Een prachtig uitzicht alleszins! Nadien rijden we verder naar Kastoria, gelegen in West-Macedonië. De stad is gebouwd aan de oevers van een prachtig meer en zal u zeker weten te charmeren met haar oude stadswijken, statige herenhuizen en Byzantijnse kerken. Hotel Limneon Resort**** in Kastoria verwacht ons voor het avondmaal en de overnachting.

  avondmaal
   
 4. Dag 4

  Kastoria

  Vandaag maken we een uitstap naar de meren van Prespa, gelegen in West-Macedonië, het noordwestelijk gedeelte van Griekenland, aan de grens met Albanië en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië. Het gebied is 30.000 ha groot en bevindt zich op een hoogvlakte met een gemiddelde hoogte van 1.000 m boven de zeespiegel. Er zijn twee meren: het Mikri Prespa (4.850 ha) en het Megali Prespa (28.000 ha). De omringende bergtoppen bereiken hoogtes van 2.334 m. Het gebied staat vooral bekend om zijn natuurpracht, zijn grote biodiversiteit en zijn populatie van zeldzame watervogels. Heel bijzonder zijn de meer dan 1.500 plantensoorten en de meer dan 40 soorten zoogdieren waaronder de bruine beer, de wolf, de otter en de gems. Dit is tevens de enige plaats in Europa waar de Dalmatische en de witte pelikaan vreedzaam naast elkaar broeden. Ook verschillende soorten reigers en aalscholvers treft men hier aan. Avondmaal en overnachting in hotel Limneon Resort**** in Kastoria.

  ontbijt, avondmaal
   
 5. Dag 5

  Kastoria - Edessa - Pella - Thessaloniki

  We beginnen ons dagprogramma met een rondrit langs het meer van Kastoria tot aan de watervallen van Edessa. Hou die camera al maar klaar! Onze volgende halte is Pella, waar we de archeologische site en het museum bezoeken. De volgende stop is Thessaloniki, dat heel strategisch gelegen is, middenin de Balkan. De stad is bovendien ook een economisch, toeristisch en cultureel centrum voor de wijde omgeving. In 1997 werd ze zelfs uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Niet alleen de oudheid heeft hier zijn sporen nagelaten, ook de apostel Paulus bracht in de jaren 50 en 57 n. Chr. enkele bezoeken aan deze prachtige stad. Hotel Capsis**** in Thessaloniki heet ons graag welkom voor het avondmaal en de overnachting.

  ontbijt, avondmaal
   
 6. Dag 6

  Thessaloniki

  Wie zin heeft om wat te winkelen of om op eigen initiatief Thessaloniki verder te bezoeken, kan dit in de voormiddag. Kort na de middag staat een bezoek aan het archeologisch museum gepland, samen met een stadsrondrit. Na Athene is Thessaloniki de belangrijkste haven- en industriestad van Griekenland. De stad heeft door de jaren heen heel wat veranderingen ondergaan. Enkel in de oude bovenstad met haar smalle straten en kleine huizen is er nog iets van de vroegere oosterse sfeer bewaard gebleven. Avondmaal en overnachting in hotel Capsis**** in Thessaloniki.

  ontbijt, avondmaal
   
 7. Dag 7

  Thessaloniki - Vergina - Meteora - Kalambaka

  Na het ontbijt vertrekken we naar Vergina om er de koninklijke graftombes van de Macedonische koningen te bezichtigen, in het bijzonder die van Philippus II die pas recent werd ontdekt. Daarna reizen we verder naar Kalambaka voor de Meteorenkloosters. We bevinden ons hier bij een van de grootste natuurwonderen van Griekenland. Tientallen overweldigende rotsmassa's verheffen zich in deze vlakte. Boven op een aantal van deze rotsen hebben Byzantijnse monniken, op de vlucht voor de Turken, pareltjes van kloosters gebouwd, waarvan enkele kunnen worden bezocht. Werkelijk indrukwekkend en onvergetelijk! We bezoeken twee kloosters en genieten er van de prachtige Byzantijnse kunstvoorwerpen. Avondmaal en overnachting in Amalia Kalambaka Hotel****.

  ontbijt, avondmaal
   
 8. Dag 8

  Kalambaka - Metsovo - Ioannina - Igoumenitsa - Corfu

  We rijden vandaag eerst naar Metsovo, een Zwitsers aandoend bergdorpje. Het dorp ligt op een hoogte van ongeveer 1.200 m tegen de hellingen van het noordelijke Pindos gebergte. Metsovo en omgeving is gekend om de herders die de beroemde Metsovo-kazen fabriceren, het kwalitatieve houtsnijwerk en de goed bewaarde tradities. De laatste jaren is dit charmante dorp uitgegroeid tot een populair wintersportgebied. We rijden verder naar Ioannina en bereiken via de splinternieuwe Odos Ignatia de grotten van Perama. Na een bezoek aan deze prachtige grotten, rijden we via een snelle kustweg naar de haven van Igoumenitsa voor de oversteek naar Corfu. Avondmaal en overnachting in hotel Divani Corfu Palace**** in Corfu.

  ontbijt, avondmaal
   
 9. Dag 9

  Corfu - Paleokastritsa - Corfu

  We maken een rondrit op Corfu en bezoeken de topattracties van dit heldergroene Ionische eiland. Tijdens de voormiddag maken we een wandeling door de hoofdstad, kuieren we langs de Esplanade met uitzicht op het oude en nieuwe Venetiaanse fort, verdwalen we in de nauwe straatjes van de oude stad en brengen we een bezoekje aan de Agios Spyridonkerk die de relikwieën bewaart van de patroonheilige van Corfu. Op deze ontdekkingstocht brengen we ook nog een bezoekje aan het Achillion, de zomerresidentie van keizerin Elisabeth van Oostenrijk (Sissi). Na de middag rijden we naar Paleokastritsa, gebouwd rond zandstranden en inhammen. Het Achillion, ooit het zomerpaleis van Sissi, keizerin van Oostenrijk en haar echtgenoot keizer Franz Josef. U kunt er genieten van buitengewoon mooie uitzichten. Daarna keren we een laatste keer terug naar hotel Divani Corfu Palace**** voor het avondmaal en de overnachting.

  ontbijt, avondmaal
   
 10. Dag 10

  Corfu - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotels
Corfu 1 Divani Corfu Palace****
Monodendri 1 Hotel Monodendri***
Kastoria 2 Limneon Resort****
Thessaloniki 2 Capsis Hotel****
Kalambaka 1 Amalia Kalambaka Hotel****
Corfu 2 Divani Corfu Palace****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: +1, zomer: +1

 


Opladen