Terug naar huis

In de schaduw van de gouden pagodes

Myanmar

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
In de schaduw van de gouden pagodes - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• een land boordevol historische schatten en een uiterst gastvrije bevolking
• ontdek het Myanmar buiten de gebaande paden in de regio rond Hpa An
• de ongeëvenaarde pracht van de tempelvlakte van Bagan
• boottocht op het Inlemeer met de 'leg rowers'
• kennismaking met een beschaving die net weer dat tikje anders is...

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Yangon

  Vertrek naar Yangon.

 2. Dag 2

  Yangon

  Bij aankomst in Yangon staat onze lokale gids te popelen om u een eerste keer mee op sleeptouw te nemen door het centrum van Yangon. Als afsluiter van de dag, en bij helder weer uiteraard, bewondert u de magnifieke zonsondergang vanaf de mooiste pagode van Myanmar: de Shwedagonpagode. Overnachting in Yangon in Chatrium Royal Lake*****.

  avondmaal

 3. Dag 3

  Yangon – Bago - Hpa An

  Na het ontbijt vertrekt u naar Hpa An, een regio die jammer genoeg nog al te vaak door toeristen wordt overgeslagen. Onderweg bezoek je het Taukkyan War Cemetery, waar de geallieerden van de Commonwealth werden begraven tijdens de Eerste en Twee Wereldoorlog. Vervolgens maakt u nog een stop in Bago, de voormalige hoofdstad van het zuiden van Myanmar. Overnachting in Hpa An in de Hpa An Lodge***+.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 4. Dag 4

  Hpa An

  Na het ontbijt rijdt u via lokale dorpjes naar de grotten van Sadan. Te voet en per boot bekijkt u de duizenden Boeddhabeeldjes die hier uit de rotsen zijn gehouwen. In de namiddag vaart u naar een typisch Kayin dorp waar u van dichtbij het leven op het platteland ontdekt en komt u langs een grot die de thuisbasis is van honderden vleermuizen. Overnachting in Hpa An in de Hpa An Lodge***+.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 5. Dag 5

  Hpa An - Mawlamyine - Hpa An

  Uw ontdekkingstocht door de nog ongerepte Kayin staat zet zich vandaag verder met een bezoek aan de verbazingwekkende Kyauk Kalap pagode die werd gebouwd op en om een grillige rots midden in een meer. U reist verder naar Mawlamyine met z’n goudglanzende pagodes, Indische wijk en koloniale huizen. De stad huisvest de grootste liggende Boeddha ter wereld. De Win Sein Taw Ya meet maar liefst 170m lang en is 8 verdiepingen hoog. U zult vast en zeker onder de indruk zijn! Overnachting in Hpa An in de Hpa An Lodge***+.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. Dag 6

  Hpa An – Thaton - Golden Rock

  Eén van Myanmar's grootste pelgrimsoorden is de Gouden Rots, een metershoge granieten rotsblok dat door gelovigen werd volgekleefd met bladgoud. Onderweg naar Kyaiktiyo bezoekt u het kleine stadje Thaton met z’n prachtige gouden pagode en stoepa’s. Vanuit Kyaiktiyo gaat u met een kleine vrachtwagen dwars door de jungle naar het basiskamp. Na zo’n uurtje wandelen bereikt u de mysterieuze Gouden Rots die balanceert op de rand van het ravijn. Overnachting in Golden Rock in het Mountain Top Hotel**+.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 7. Dag 7

  Golden Rock - Yangon - Bagan

  Na een vroeg ontbijt rijdt u door het platteland terug naar Yangon. Hier neemt u de binnenlandse vlucht naar Bagan. Deze voormalige hoofdstad is één van de grootste archeologische sites van Zuidoost-Azië. Overnachting in Bagan in het Bagan Lodge Hotel****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. Dag 8

  Bagan

  U start de dag met een ontspannende wandeling op de bruisende Nyaung-U markt waar de lokale bevolking allerhande voorwerpen en voedsel verhandelt. Daarna is het tijd voor hét hoogtepunt van uw reis door Myanmar! De tempelvlakte van Bagan telt zo’n 4400 tempels en pagodes die verspreid liggen in het landschap. De ongeëvenaarde pracht van de zonsondergang vanaf één van de vele pagodes is werkelijk spectaculair. Overnachting in Bagan in het Bagan Lodge Hotel****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. Dag 9

  Bagan - Mount Popa - Mandalay

  Onderweg naar Mount Popa reist u langs prachtige landschappen en maakt u vanop de eerste rij kennis met het dagdagelijkse leven in Myanmar. Lunchen doet u in het Mount Popa Resort waar u vanop het terras een fabuleus uitzicht hebt over de uitgedoofde vulkaan. Mount Popa is een waar pelgrimsoord, bovenop de berg staat een tempelcomplex waar talrijke geesten worden vereerd. Sportievelingen bereiken de top van de berg via 777 treden en worden hier beloond met een adembenemend uitzicht over de omgeving. U reist door naar Mandalay. Overnachting in Mandalay in het Mandalay Hill Resort****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 10. Dag 10

  Mandalay - Mingun - Ava - Mandalay

  Per boot vaart u in alle rust en kalmte de rivier af richting het oude Mingun. Hier kunt u prachtige foto’s maken van de ruïnes van wat ooit de grootste stoepa ter wereld moest worden. Na de lunch brengt men u naar het eiland Ava waar u tijdens een gemoedelijk ritje per paardenkoets de oude kloosters en mooie tempels bezoekt. Vooral het volledig in teakhout gebouwde Bagaya klooster, dat ondersteund wordt door maar liefst 267 massief houten palen, is spectaculair om zien. Bij valavond wandelt u over de U-Bein brug, de langste teakhouten brug ter wereld. De ondergaande zon en de stoepa’s op de oever van de rivier zorgen voor een schitterend schouwspel. Overnachting in Mandalay in het Mandalay Hill Resort****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 11. Dag 11

  Mandalay

  De dag begint met een bezoek aan Amarapura, ‘de stad der onsterfelijke’ dat bekend staat om de meer dan duizend monniken die hier op strenge traditionele wijze leven. In Mandalay is er bijzonder veel te zien: lokale ambachten, talloze pagodes en traditionele monnikenkloosters. Vanop de Mandalayheuvel hebt u een prachtig uitzicht op de stad. Als het weer het toelaat wordt dit uitzicht nog eens extra in de verf gezet door een adembenemende zonsondergang. Overnachting in Mandalay in het Mandalay Hill Resort****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 12. Dag 12

  Mandalay - Heho - Pindaya - Kalaw

  Vroeg in de ochtend neemt u de binnenlandse vlucht naar Heho van waaruit u verder reist naar Pindaya. Dit stadje staat bekend om zijn karststenen grotten waarin meer dan achtduizend Boeddhabeelden te zien zijn. In de namiddag bent u vrij en kunt u over de lokale markt slenteren  waar verschillende bergstammen hun koopwaar aan de man brengen. Overnachting in Kalaw in het Pine Hill Hotel***.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 13. Dag 13

  Kalaw - Inlemeer

  Na het ontbijt reist u met de lokale trein naar Nyaungshwe, de toegangspoort tot het Inlemeer. Drijvende tuinen, op palen gebouwde huisjes en uiteraard de beroemde ‘leg rowers’ die de boot al roeiend met hun benen voortbewegen domineren de omgeving rond het Inlemeer. Hou hier uw fototoestel zeker in aanslag! Overnachting op het Inlemeer in het Amata Garden Resort****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 14. Dag 14

  Inlemeer

  Vandaag maakt u kennis met de lokale bevolking uit de regio rond het Inlemeer die op de kleurrijke markt allerhande koopwaar verhandelen. Per boot vaart u het meer af naar de prachtige oude site van Indein waar meer dan duizend vervallen pagodes het landschap versieren. Terwijl de rivier zich verder door het landschap slingert geniet u van de wondermooie omgeving en bezoekt u het klooster en de Phaung-Daw-Oopagode. Overnachting op het Inlemeer in het Amata Garden Resort****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 15. Dag 15

  Inlemeer - Heho - Yangon

  's Morgens vliegt u terug naar Yangon. Het centrum van de stad is boeiend en kleurrijk en u vindt er ontzettend mooie bezienswaardigheden. Wat denkt u van de Sulepagode, het beroemde Strand Hotel, de Chinese en Indische wijk of de haven? Ze komen vandaag allemaal aan bod! Overnachting in Yangon in Chatrium Royal Lake*****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 16. Dag 16

  Yangon

  Voordat u aan boord gaat voor de terugvlucht naar Brussel hebt u nog even de tijd om uw laatste souvenirs aan te schaffen.

  ontbijt

 17. Dag 17

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

 

Plaats

Nachten

Hotel

Yangon

1

Chatrium Royal Lake*****

Hpa An

3

Hpa An Lodge***

Golden Rock

1

Mountain Top Hotel**+

Bagan

2

Bagan Lodge Hotel****

Mandalay

3

Mandalay Hill Resort****

Kalaw

1

Pine Hill***

Inlemeer

2

Amata Garden Resort****

Yangon

1

Chatrium Royal Lake*****

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort dat langer dan 6 maanden geldig is op de dag van inreis, visum

inentingen:

geen, malariatabletten worden aangeraden

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

munteenheid:

de Myanmarese kyat (MMK)

tijdsverschil:

winter: +5u30, zomer: +4u30

stroom:

220 volt

 


Opladen