Terug naar huis

Java & Bali, een exotische droom

Indonesië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Java & Bali, een exotische droom - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
Indonesië is bij uitstek een religieuze smeltkroes, en dat komt tijdens deze reis bijzonder goed tot uiting na de boottrip van Java naar Bali, waar het contemplatieve, rustige boeddhisme plots weer exuberant en kleurrijk hindoeïsme wordt.
 
 
• beklimming van de Bromovulkaan met jeep en paard
• het tempelcomplex van Prambanan
• grootste boeddhistisch monument: Borobudur
• de tempels Besakih en Tanah Lot
• bezoek aan Bali: Lovina, Klungkung en Ubud
• Munduk: wandeling door het ongerepte binnenland
 

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Jakarta

  Vertrek naar Jakarta.

 2. Dag 2

  Jakarta - Bogor - Bandung

  Na het vervullen van de douaneformaliteiten gaat het richting Bandung. Overnachting in Bandung in hotel Four Points by Sheraton****.

  avondmaal

 3. Dag 3

  Bandung - Ciater - Bandung

  Na het ontbijt trekt u de koelere hooglanden van West-Java in. Onderweg maken we een korte stop op een lokale fruitmarkt. Vóór de lunch bezoekt u de warmwaterbronnen van Sariater. In de namiddag terugrit naar Bandung. Overnachting in Bandung in hotel Four Points by Sheraton****.

  ontbijt - middagmaal

 4. Dag 4

  Bandung - Jogyakarta

  Vandaag hebt u de mogelijkheid om tijdens een treinrit te genieten van het prachtige landschap. Aan boord is er de mogelijkheid om eten en drank te kopen. Aankomst in Jogyakarta en transfer naar het hotel. Overnachting in Jogyakarta in hotel Hyatt Regency*****.

  ontbijt - avondmaal

 5. Dag 5 en 6

  Jogyakarta

  U brengt 2 dagen in deze culturele hoofdstad van Java door. Zo staat er onder meer een bezoek aan het kraton (paleis) van de sultan en het Taman Sari Waterpaleis op het programma. In de omgeving mag een bezoek aan Borobudur het grootste boeddhistisch monument en Prambanan een enorm complex van Hindoetempels niet op het programma ontbreken. Overnachting in Jogyakarta in hotel Hyatt Regency*****.

  ontbijt - middagmaal

 6. Dag 7

  Jogyakarta - Malang

  Na het ontbijt, vertrek naar het station voor de trein naar Malang. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in Malang in hotel 101 Malang*****.

  ontbijt - middagmaal

 7. Dag 8

  Malang - Ketapang

  Vandaag moet u vroeg uit de veren om te kunnen genieten van een magische zonsopgang. Nadien reist u verder naar de krater van de Bromovulkaan met onderweg de spectaculaire ''zee van zand''. Na het ontbijt vertrekken we in de richting van Ketapang, een dorpje in het oosten van Java. Overnachting in Ketapang in Ketapang Indah***.

  ontbijt - middagmaal

 8. Dag 9

  Ketapang - Lovina

  Na het ontbijt vertrekt u vanuit de haven van Ketapang met de veerboot naar Bali. Hoewel Bali slechts op een boogscheut van Java ligt, is er tussen beide eilanden een wereld van verschil. Een gespleten tempelpoort op het haventerrein van Bali verraadt de overheersing van het hindoeïsme op een van de beroemdste eilanden ter wereld. Vervolgens zet u koers naar Lovina, een rustige plek met een lange strook zandstrand. Overnachting in Lovina in hotel The Lovina****.

  ontbijt - avondmaal

   

 9. Dag 10

  Lovina

  De landschappen van Bali zijn in deze regio op hun mooist. In deze vruchtbare landbouwstreek vindt u aan weerskanten van de weg spectaculaire rijstterrassen met hier en daar een idyllisch dorpje. De Beji tempel is een tempel die gewijd is aan de godin van de landbouw.Typisch aan de tempels in deze regio zijn de uitbundige decoraties die u overal in de tempel kan terugvinden. Nadien staat een bezoek aan de warmwaterbronnen van Banjar op het programma. U hebt hier de mogelijkheid om u onder te dompelen in het heerlijk warme water dat volgens het lokale geloof een genezende werking heeft voor allerlei kwaaltjes. Vergeet deze dag zeker uw zwemgerief niet mee te nemen. Overnachting in Lovina in The Lovina****.

  ontbijt - middagmaal

 10. Dag 11

  Lovina - Candidasa

  Na het ontbijt is het de hoogste tijd om het noorden van het eiland achter u te laten en verder het binnenland in te trekken. De eerste stop van de dag biedt u een prachtig uitzicht op de meren in de omgeving van Munduk. Nadien rijden we tot aan de oevers van het Beratan meer waar een bezoek aan de Ulun Danu tempel op het programma staat. Deze hindoeïstische tempel is gewijd aan de Dewi Danu de godin van het water. Het meer speelt nog steeds een zeer grote rol in de irrigatie van de omgeving. Nadien reist u verder naar Candidasa. Overnachting in Candidasa in hotel Candi Beach ****.

  ontbijt-middagmaal

 11. Dag 12

  Candidasa - Ubud

  Verder door naar het westen van Bali, met een bezoek aan de Goa Lawah, een heilige grot die onderdak biedt aan duizenden vleermuizen. Vervolgens naar Klungkung voor een bezoek aan het Kerta Gosa, een gebouw met prachtige plafondschilderingen waarin de vorst en de priesters ooit hun rechtspraken hielden. Een bezoek aan Bali is niet compleet zonder een bezoek aan de moedertempel van Bali de Pura Besakih. Dit religieuze netwerk van tempels en hindoeschrijnen werd aangelegd op de flank van de machtige Agungvulkaan. Deze tempel is een complex van schrijnen en altaren dat zich in de loop van de tijd heeft uitgebreid naar alle windrichtingen. Een ontelbaar aantal goden wordt hier vereerd. Het is duidelijk dat de Balinezen deze tempel beschouwen als één van hun belangrijkste bedevaartsoorden. Op religieuze hoogdagen ziet u hier rijen van prachtig uitgedoste mannen en vrouwen met maar één bedoeling: het in evenwicht houden van de positieve en negatieve krachten in het universum. Verder naar Ubud. Overnachting in Ubud in hotel The Sthala Ubud****.

  ontbijt - middagmaal

 12. Dag 13

  Ubud - Tampak Siring - Ubud

  Bezoek aan de omgeving van Ubud. Rit naar Tampak Siring voor een bezoek aan de heilige bron van de Pura Tirta Empul, de Tempel van het Bruisende Water. Nadien bezoekt u  Gunung Kawi, een van de oudste en grootste monumenten van het eiland. Nadien vertrekt u naar het centrum van Ubud voor een wandeling en bezoek aan het Museum Puri Lukisan en het Puri Saren, het vroegere paleis. Overnachting in Ubud in hotel The Sthala Ubud****.

  ontbijt - middagmaal

 13. Dag 14

  Ubud - Tanah Lot - Sanur

  Na het ontbijt vertrekt u naar Sanur. Onderweg brengt u in Mengwi een bezoek aan de Pura Taman Ayun. Deze voormalige koninklijke tempel ligt in een prachtig park met bomen en vijvers. Het is ook in de binnenlanden van Bali dat u enkele koffieplantages kan terugvinden waar 's werelds duurste koffie wordt geteeld, de Luwak koffie. Uiteraard staat een bezoek aan de prachtige Tanah Lottempel ook op het programma. Deze tempel trotseert van op een rotspartij de branding van de Indische Oceaan. De tempel zelf is eerder bescheiden te noemen maar het is de ligging die dit bouwwerk zo uniek maakt. Overnachting in Sanur in hotel Prama Sanur Beach****.

  ontbijt - avondmaal

 14. Dag 15 en 16

  Sanur

  Vrije dagen om u te ontspannen of om dit prachtige eiland verder te verkennen. Overnachting in Sanur in hotel Prama Sanur Beach****.

  ontbijt - avondmaal

 15. Dag 17

  Sanur - Denpasar - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Denpasar voor uw terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 16. Dag 18

  Brussel

  Aankomst Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Bandung  2 Four Points by Sheraton****
Jogyakarta 3 Hyatt Regency****
Malang 1 101 Malang****
Ketapang 1 Ketapang Indah***
Lovina 2 The Lovina****
Candidasa 1 Candi Beach****
Ubud 2 The Sthala Ubud****
Sanur 3 Prama Sanur Beach****

 


Aantal deelnermers

min. 10 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort geldig 6 maanden bij aankomst, 

inentingen:

geen, malariatabletten worden aangeraden

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

munteenheid:

de Indonesische roepia (IDR),

 

Wij raden u aan eurobiljetten mee te nemen.

tijdsverschil:

Java:winter: +6, zomer: +5, Bali: winter: +7, zomer: +6

stroom:

110 volt/220 volt

 


Bestemming

Indonesië

Algemeen

De eilandengroep met Java en Bali als bekendste namen is nu eens een oase van rust en dan weer een smeltkroes van cultuur en bedrijvigheid. Indonesië is een fantastisch vakantieland, waar de mensen zeer vriendelijk en gastvrij zijn en altijd klaar staan om u met een lach te begroeten. Het landschap is er groen met talrijke palmbomen en uitgestrekte rijstvelden in terrasvorm zo ver het oog reikt.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, geldig minstens 6 maanden na terugkeer.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Indonesië is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

de Indonesische roepia (IDR)

Tijdsverschil

Java: winter: +6, zomer: +5
Bali: winter: +7, zomer: +6

Taal

De officiële taal is Bahasa Indonesia.Opladen