Terug naar huis

Keizerlijke steden

China

Nieuw

vanaf € 2.720 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 14 Dagen / 12 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Keizerlijke steden - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 12 personen, max. 20 personen 

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • Ontdek het de rijke geschiedenis van Peking
 • Suzhou, het Venetië van het Oosten
 • Bezoek aan de Longmen grotten
 • Maak je eigen terracotta krijger in Xi’an

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 don 2 vri 3 zat 4 zon
5 maa 6 din € 2.720 terugreis op 19/10/2020 Kies 7 woe 8 don 9 vri 10 zat 11 zon
12 maa 13 din 14 woe 15 don 16 vri 17 zat 18 zon
19 maa 20 din 21 woe 22 don 23 vri 24 zat 25 zon
26 maa 27 din 28 woe 29 don 30 vri 31 zat
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

Vertrekken t.e.m. 03/04/2020:
- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
- internationale vluchten met Hainan Airlines/Emirates
- alle luchthaventaksen op het ticket
- Engelstalige lokale gids
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
- hogesnelheidstrein Shanghai – Xian / Xian – Peking in 2e klasse
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

Vertrekken vanaf 12/05/2020:
- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
- Engelstalige lokale gids
- internationale vluchten met Emirates
- hogesnelheidstrein Shangai-Xi'an/Xi'an-Luoyang in 2e klasse
- slaaptrein Luoyang-Nanjing in een 4-persoons slaapcoupé
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 12x ontbijt, 12x middagmaal
- excursies naar het Zomerpaleis, de Chinese muur en de grotten van Longmen
- het terracottaleger van Xi’an inclusief workshop
- stadsbezoek in Beijing, Xi’an, Luoyang, Nanjing, Suzhou en Shanghai

Niet inbegrepen

Vertrekken t.e.m. 03/04/2020:
- persoonlijke uitgaven
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- visum voor China

Vertrekken vanaf 12/05/2020:
- persoonlijke uitgaven
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- visum voor China
- optionele food tour excursie

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Shanghai

  Vertrek naar Shanghai.

 2. 2e dag

  Shanghai

  Bij aankomst in Shanghai en na het vervullen van de formaliteiten staat je lokale gids je op te wachten. Tijdens een wandeling over de Bund heb je een mooi zicht op zowel het oude als het nieuwe Shanghai. In Pudong was er tot 20 jaar geleden geen bebouwing en nu staat de tweede hoogste toren ter wereld, de Shanghai Tower hier te pronken naast de net zo indrukwekkende Jinmao Tower en de Oriental Pearl Tower. Overnachting in het Jianguo Hotel****.

  middagmaal

 3. 3e dag

  Shanghai

  Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de lokale bevolking tijdens een sessie Tai Chi in het park. Een bezoek aan de Yu tuin mag zeker niet ontbreken. Er werd in de 16e eeuw door Pan Yundan meer dan 25 jaar gebouwd aan deze tuin die bedoeld is als eerbetoon aan zijn ouders. In Tianzafang maak je kennis met een ander deel van het oude Shanghai. In deze wirwar aan straatjes kan je heerlijk kuieren langs de verschillende winkeltjes, lokale restaurants en bars. Vraag je gids zeker naar de mogelijkheid om een (optioneel) bezoek aan de 88e verdieping van de Jinmao Tower toe te voegen aan je kennismaking met Shanghai. Overnachting in het Jianguo Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 4. 4e dag

  Shanghai - Xian

  Na het ontbijt is het tijd om Shanghai achter ons te laten en met de hogesnelheidstrein richting Xian te vertrekken. Eens je in Xian bent, ga je op ontdekking in de moslim wijk. Een bezoek aan de Grote Moskee laat je een heel andere, minder bekende kant van China zien. In Xian woont immers de grootste populatie moslims van het ganse land. Overnachting in het Grand Dynasty Cultural Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 5. 5e dag

  Xian

  Xian heeft naast Pingyao één van de best bewaard gebleven stadsmuren van het land. Het is dan ook zeker de moeite waard om over deze muren te kuieren. Zij die willen kunnen (optioneel) een fiets huren om over de omwalling te rijden. Na het middagmaal is het tijd om onze reis verder te zetten en richting Lintong te rijden. Het is hier dat enkele landbouwers in 1974 tijdens het graven een archeologische vondst deden die de geschiedenis voorgoed zou veranderen. Bij verder onderzoek bleek dat hier het mythische terracottaleger van de 1e  keizer, Qin Shihuang lag. Neem tijdens je bezoek dan ook de tijd om te genieten van deze unieke site. Geen enkel van de krijgers is identiek, zij hebben elk hun eigen gelaatstrekken. Na dit bezoek maken we nog een stop aan een atelier waar er tot op de dag van vandaag volgens een traditionele manier terracottasoldaten in diverse maten worden gemaakt. Overnachting in het Grand Dynasty Cultural Hotel Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 6. 6e dag

  Xian - Peking

  Na het ontbijt brengt de hogesnelheidstrein ons naar Peking, de hoofdstad van dit immense land. Tijdens een bezoek aan het Zomerpaleis zie je van dichtbij hoe megalomaan keizerin Cixi was. Zij was het die dit paleis liet bouwen met geld dat eigenlijk voor de uitbouw van haar leger was bestemd. Het immense meer in het midden van het paleis werd met de hand uitgegraven. Het is op dit meer dat je ook de marmeren boot kan terugvinden die de keizerin liet bouwen om van de thee te genieten. Uiteindelijk zou ze maar een paar keer gebruik maken van de boot. ’s Avonds kan je (optioneel) deelnemen aan een foodtour per tuktuk die je langs 5 unieke plekjes, die voor een buitenstaander nauwelijks te vinden zijn, brengt. Op elke locatie kan je van een andere lokale specialiteit genieten. Is een foodtour niets voor jou? Dan kan je misschien opteren om de stad te ontdekken van achter op een motor met sidecar. Overnachting in het Hejingfu  Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 7. 7e dag

  Peking

  Je start de dag met een bezoek aan de Tempel van de Hemel. Het park dat rond deze tempel ligt, is een geliefkoosde plek voor de lokale oudere bevolking om samen te komen. Om de tijd te doden spelen ze een kaartspel of dat andere favoriete spel van de Chinezen, Mahjong. Op een andere plek zie je dan weer een Tai Chi leraar met een groep in de weer of je kan er, tot grote hilariteit van de lokale bevolking, zelf deelnemen aan een dansles. Nadien trek je naar het immens grote Tiananmenplein. Aan de overkant van het plein zie je de contouren van de Verboden Stad opdoemen. Eeuwenlang was deze stad alleen toegankelijk voor zij die tot het entourage van de keizer behoorden. Na een bezoek aan dit iconisch bouwwerk trekken we nog naar de heuvel van het Jinshan park. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de ganse Verboden Stad met daarachter het Tiananmenplein. Overnachting in het Hejingfu  Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 8. 8e dag

  Peking

  Een bezoek aan China is niet volledig zonder een bezoek aan de Chinese Muur. Wij gaan naar de Mutianyu sectie die op iets meer dan een uurtje rijden van de stad ligt. Wandel hier zeker een eindje op de muur om de enorme omvang van dit doorheen China kronkelende bouwwerk op je te laten inwerken. Een picknick op één van de wachttorens maakt de belevenis net dat tikkeltje specialer. Op onze terugweg naar de stad maken we nog een korte fotostop aan de Olympische site met oa het Vogelnest en de Water Cube. Overnachting in het Hejingfu  Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 9. 9e dag

  Peking - Brussel

  Vrije tijd tot aan het vertrek van je transfer naar de luchthaven. Je kan er eventueel voor opteren om vandaag nog een (optioneel) bezoek te brengen aan de Lama tempel en Xiushui zijdemarkt. Vraag je gids zeker naar de mogelijkheden.

  ontbijt

 10. 10e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

 1. 1e dag

  Brussel - Peking

  Vertrek naar Peking.

 2. 2e dag

  Peking

  Je start je reis door China met een bezoek aan het Zomerpaleis, gelegen in een uitgestrekt domein aan het Kunmingmeer. Overnachting in het Holiday Inn Temple of Heaven hotel****.

  middagmaal

 3. 3e dag

  Peking

  Een bezoek aan China is niet volledig zonder een bezoek aan de Chinese Muur. Voor we naar dit indrukwekkende bouwwerk vertrekken, brengen we eerst nog een bezoek aan de Ming graven en de naburige Heilige Weg. Na de middag is het dan tijd om in Mutianyu over de beroemde Chinese Muur te wandelen. Overnachting in het Holiday Inn Temple of Heaven hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 4. 4e dag

  Peking

  Vandaag breng je een bezoek aan het Tiananmenplein en de Verboden Stad. Eeuwenlang was deze stad alleen toegankelijk voor zij die tot het entourage van de keizer behoorden. Na de middag sluit je deze dag af met een bezoek aan de Tempel van de Hemel. Het park dat rond deze tempel ligt, is een geliefkoosde plek voor de lokale oudere bevolking om samen te komen ’s Avonds heb je de mogelijkheid om (optioneel) deel te nemen aan een foodtour die je per tuktuk langs enkele verborgen pareltjes van restaurants brengt. Een absolute aanrader! Overnachting in het Holiday Inn Temple of Heaven hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 5. 5e dag

  Peking - Xi'an

  Na het ontbijt heb je nog wat vrije tijd in Peking alvorens je naar het station vertrekt. Een hogesnelheidstrein brengt je naar Xi'an. Overnachting in het Aurum International Hotel****.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Xi'an

  Een bezoek aan de Grote Moskee in de moslimwijk van Xi’an laat je een heel andere, minder bekende kant van China zien. Nadien trek je naar de uitstekend bewaard gebleven oude stadsmuren. In de namiddag breng je een bezoek aan het Shaanxi History Museum. Overnachting in het Aurum International Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 7. 7e dag

  Xi'an

  Vandaag zetten we koers naar Lintong, waar enkele landbouwers in 1974 op een heel bijzondere archeologische vondst stuiten. Zij hadden immers het mythische terracottaleger ontdekt! Na het geleid bezoek krijg je de kans om op traditionele manier zélf een terracottasoldaat te maken. Overnachting in het Aurum International Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 8. 8e dag

  Xi'an - Luoyang

  We laten Xi'an achter ons en reizen met een hogesnelheidstrein naar Luoyang. Na de middag breng je  een bezoek aan de Longmen grotten. In meer dan tweeduizend nissen vind je alles bij elkaar enkele duizenden afbeeldingen van Boeddhistische goden en heiligen. Overnachting in het New Friendship Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 9. 9e dag

  Luoyang - Nanjing

  Na een vrije voormiddag breng je na de lunch een bezoek aan White Horse tempel, de eerste Boeddhistische tempel in China. ‘s Avonds neem je de nachttrein met bestemming Nanjing (4 pers./ compartiment).

  ontbijt, middagmaal

 10. 10e dag

  Nanjing

  De eerste stop in Nanjing is een bezoek aan de brug over de machtige Yangtze rivier. Deze brug werd gebouwd tijdens de Culturele Revolutie en was het eerste bouwwerk in China dat werd voltooid zonder buitenlandse hulp.  Na de lunch breng je een bezoek aan het Nanjing Provinciaal Museum. Overnachting in het Jiangsu Phoenix Palace Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 11. 11e dag

  Nanjing - Suzhou

  Een bezoek aan het indrukwekkende mausoleum voor Sun Yat Sen, de stichter van de Republiek China, mag zeker niet ontbreken. Nadien trek je naar de Linggu tempel die in een uitgestrekt park ligt. In de namiddag zetten we koers richting Suzhou, het Venetië van het Oosten. Neem zeker de tijd om 's avonds dit feeërieke stadje te ontdekken. Overnachting in het Castle Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 12. 12e dag

  Suzhou - Shanghai

  Je start de dag met een kort bezoek aan een zijdefabriek. Nadien is er nog wat tijd om langs de slingerende kanalen en bruggen te wandelen. Na de lunch vertrekken we naar Shanghai voor de laatste etappe van onze reis. Overnachting in het Jiangou Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 13. 13e dag

  Shanghai

  Shanghai is een stad van contrasten. Zo wandel je hier tussen adembenemend hoge wolkenkrabbers maar bezoek je ook de traditionele Yuyuan tuin, een oase van rust te midden van de drukte. Overnachting in het Jiangou Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 14. 14e dag

  Shanghai - Brussel

  Tijdens een wandeling over de Bund zie je zowel het oude als het nieuwe China verbeeld. Je eindigt je ontdekking van deze miljoenenstad in Nanjing Road. Tot aan het vertrek naar de luchthaven kan je  heerlijk rondkuieren of nog die laatste souvenirs kopen voor het thuisfront.

  ontbijt, middagmaal

 15. 15e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Hotels voor vertrekken t.e.m. 03/04/2020
Plaats Nachten Hotel
Shanghai 2 Jianguo Hotel****
Xi'an 2 Grand Dynasty Cultural Hotel****
Peking 4 Hejingfu Hotel****
     
Hotels voor vertrekken vanaf 12/05/2020
Plaats Nachten Hotel
Peking 3 Holiday Inn Temple of Heaven Hotel****
Xi'An 3 Aurum International Hotel****
Luoyang 1 New Friendship Hotel****
  1 nachttrein
Nanjing 1 Jiangsu Phoenix Palace Hotel****
Suzhou 1 Castle Hotel****
Shangai 2 Jiangou Hotel****

 


Aantal deelnemers

min. 12 personen, max. 20 personen


Boek op voorhand een food tour excursie

4e dag: Food tour per tuk tuk in Peking (incl. avondmaal

€ 72 per persoon (vertrekken vanaf 12/05/2020)


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort minimaal 6 maanden geldig op de dag van de visumaanvraag, visum
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be.
inentingen: geen
  Neem steeds contact op met uw huisarts of raadpleeg tijdig de website www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde).
tijdsverschil: winter: +7, zomer: +6

 


Regel je visum via TUI

Het visum voor China is niet inbegrepen. Indien gewenst brengen wij het visum voor u in orde. Indien het visum via TUI wordt aangevraagd, dient  een scan van het internationaal paspoort 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen.

€ 171 per persoon (vertrekken t.e.m. 03/04/2020)
€ 134 per persoon (vertrekken vanaf 12/05/2020)


Opladen