Terug naar huis

Kilts, whisky, legendes en... nessie!

Schotland

vanaf € 2.398 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Half Pension (Dranken niet inbegrepen)
Kilts, whisky, legendes en... nessie! - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min.15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • bezoek aan een typische whiskystokerij
 • Whisky Trail en Highlands Tour
 • traditionele Schotse avond in Edinburgh
 • inclusief Edinburgh Military Tattoo

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zat 2 zon Volzet
3 maa 4 din 5 woe 6 don 7 vri 8 zat 9 zon € 2.398 terugreis op 16/08/2020 Kies
10 maa 11 din 12 woe 13 don 14 vri 15 zat 16 zon € 2.398 terugreis op 23/08/2020 Kies
17 maa 18 din 19 woe 20 don 21 vri 22 zat 23 zon
24 maa 25 din 26 woe 27 don 28 vri 29 zat 30 zon
31 maa
 • Laatste beschikbare plaatsen
 • Vertrek gegarandeerd
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem

- viplounge op de luchthaven bij vertrek

- rechtstreekse internationale vluchten met Brussels Airlines

- alle luchthaventaksen

- lokaal transport in comfortabele autocar

- alle vermelde lokale transfers

- toegangsgeld voor een bezoek aan een whiskystokerij op dag 5

- bezoek aan Working Sheepdogs van Leault Farm in Kincraig op dag 5

- traditionele Schotse avond met muziek en dans in Edinburgh op dag 6

- toegangsgeld voor de Edinburgh Military Tattoo op dag 7

- alle overnachtingen

- 7x ontbijt, 7x avondmaal

- alle lokale taksen

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden on de rubriek "inbegrepen" (voorzie ongeveer £ 120)

- persoonlijke uitgaven

- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Edinburgh - Dunfermline

  Vlucht van Brussel naar Edinburgh. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in het Adamson Hotel*** in Dunfermline.

  avondmaal

  Schotland
 2. Dag 2

  Dunfermline - Inverness

  In Perth, eeuwenlang de hoofdstad van Schotland, bezoeken we Scone Palace, een paleis dat werd opengesteld door de graaf van Mansfield. Op dit landgoed bevond zich een kopie van de Stone of Destiny, de steen waarop vroeger de Schotse koningen werden gekroond (het origineel kan worden bezichtigd in Edinburgh Castle). Verder langs het charmante, schitterend gelegen Pitlochry, dat al in de 19de eeuw een mondain toeristenoord werd. Zelfs koningin Victoria kwam hier genieten van de schitterende omgeving. In Blair Atholl wordt het witgepleisterde Blair Castle bezocht. Dit kasteel ligt in een weldadig parklandschap in het dal van de rivier de Garry. Innig verbonden met de bloedige Schotse geschiedenis bezit het nog altijd een privéleger Highlanders. De vele kamers en uitzonderlijke collecties schetsen een bijzonder beeld. Verder naar Inverness-shire voor de overnachting in het Royal Highland Hotel*** in Inverness.

  ontbijt, avondmaal

  GBRVTSCH
 3. Dag 3

  Highlands Tour

  Vandaag een uitgebreide tocht door de woeste Schotse Hooglanden. De warme Golfstroom van de Atlantische Oceaan laat toe dat er aan de noordwestelijke kust van Schotland een subtropische tuin gedijt. Inverewe Gardens is een vooraanstaande botanische tuin, een waar lusthof met planten en bomen uit alle uithoeken van de wereld. Nadien rijden we door naar het vissersplaatsje Ullapool aan Loch Broom ('loch' betekent 'meer'). Dit leuke dorpje werd gebouwd in de 18de eeuw door de British Fisheries Society en kende tijdens de haring-boom een periode van grote welvaart. Al van behoorlijke afstand vallen de typische witgepleisterde huizen op. Terugrit naar Inverness.

  ontbijt, avondmaal

  Highlands
 4. Dag 4

  Inverness - Fort George - Cawdor Castle - Culloden - Aviemore

  We bezoeken Inverness, de belangrijkste stad van de Schotse Hooglanden. De heuvel waarop Inverness Castle staat, domineert al acht eeuwen lang deze stad. Fort George is een zeshoekig complex waarvan de streng symmetrische kazernes opgevrolijkt worden door galerijen. Een gedeelte zou nog steeds in gebruik zijn bij de infanterie. Het fort, de vernuftige verdedigingswerken en verscheidene tentoonstellingen brengen het leven van de soldaten tijdens de 17de en de 18de eeuw in kaart. Cawdor Castle dat door uitgestrekte bossen omringd wordt, werd in 1372 gebouwd en is een typisch Schotse woontoren die wordt gekenmerkt door vier hoektorentjes. Nadien gaat het verder naar Culloden. De verschillende monumenten herinneren hier aan de laatste veldslag die op Britse bodem tussen twee legers plaatsvond. Hier versloeg immers het regeringsgezinde leger van de hertog van Cumberland in 1746 de afgematte troepen van prins Charles Stuart. Op het slagveld liggen de graven van de clanleden en bevindt zich ook de Memorial Cairn, een grafheuvel. Op de terugreis een bezoek aan Loch Ness. Nog steeds hopen we een glimp op te vangen van Nessie... Verder naar Aviemore voor de overnachting in het Aviemore Resort Hotel****.

  ontbijt, avondmaal

  Cawdor Castle
 5. Dag 5

  Whisky Trail

  Vandaag staat een gevulde daguitstap op het programma: we gaan via de beruchte Whisky Trail die in totaal zo'n 112 km lang is en langs de mooie dalen van de Speysideregio kronkelt, op bezoek bij een typische whiskystokerij. We krijgen er een grondige en interessante uiteenzetting over deze voor velen overheerlijke godendrank. De pure malt whisky met zijn subtiele smaken wordt nog steeds volgens eeuwenoude technieken gestookt. Via deze tot de verbeelding sprekende whiskyroute ziet men de evolutie vanaf de ambachtelijke methoden die de monniken hanteerden, tot de moderne kelders van vandaag waar de whisky ligt te rijpen. Vervolgens gaan we naar het middeleeuwse dorpje Elgin waar de historische kathedraalruïnes een bijzonder sacrale sfeer oproepen. In de namiddag worden we verwacht in Kincraig bij de Working Sheepdogs van Leault Farm. We zien er verschillende demonstraties schapendrijven en met een beetje geluk kunnen we een nest puppy's knuffelen en lammetjes melk geven. Een bezoek dat zeker leuke plaatjes zal opleveren! Terugreis naar Aviemore.

  ontbijt, avondmaal

  Whisky Trail
 6. Dag 6

  Aviemore - Glencoe - Stirling - Edinburgh

  Naar Fort William en Glencoe om via Callander het middeleeuwse stadje Stirling te bereiken. Deze stad wordt aanzien als de 'poort tot de Hooglanden' en is bekend door zijn rol in de Schotse geschiedenis (Battle of Stirling Bridge). We bezoeken het kasteel dat op het hoogste punt van de heuvel boven de stad uittorent. In de late namiddag komen we aan in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. In de avond volgt nog een traditionele Schotse avond met muziek en dans. Overnachting in het Mercure Haymarket Hotel**** in Edinburgh.

  ontbijt, avondmaal

  Glencoe
 7. Dag 7

  Edinburgh

  Edinburgh wordt vandaag aan een grondig onderzoek onderworpen. Deze 17de-eeuwse oude stad herbergt vele historische monumenten. We gaan onder meer langs de Royal Mile en zowel het statige Holyrood House Palace als het hoog boven de stad uittorenende Edinburgh Castle wordt bezocht, beide zijn officiële koninklijke residenties in Schotland. Voor alle vertrekken reserveren we voor de volledige groep, de bekende Edinburgh Military Tattoo. Dit wereldvermaarde schouwspel vol kleur, tradities en muziek vindt plaats in het schitterende decor van de Castle Esplanade, een 18de-eeuwse paradeplaats. Een fel gesmaakt spektakel dat een diepe indruk nalaat. Overnachting in het Mercure Haymarket Hotel**** in Edinburgh.

  ontbijt, avondmaal

  GBRVTSCH
 8. Dag 8

  Edinburgh - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Edinburgh. Terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Edinburgh

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Dunfermline 1 Adamson Hotel***
Inverness 2 Royal Highland Hotel***
Aviemore 2 Aviemore Resort Hotel****
Edinburgh 2 Mercure Haymarket Hotel****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: -1, zomer: -1

 


Opladen