Terug naar huis

Kleurrijk en gekruid

Sri Lanka

vanaf € 3.215 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 16 Dagen / 14 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Kleurrijk en gekruid - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 personen, max. 25 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • de meest volledige culturele rondreis in Sri Lanka
 • koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa
 • beklim de befaamde Leeuwenrots van Sigiriya
 • olifanten spotten tijdens een jeepsafari in het Minneriya NP 
 • op zoek naar luipaarden in het Yala NP

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 maa 2 din 3 woe € 3.215 terugreis op 18/02/2021 Kies 4 don 5 vri 6 zat 7 zon
8 maa 9 din 10 woe 11 don 12 vri 13 zat 14 zon
15 maa 16 din 17 woe 18 don 19 vri 20 zat 21 zon
22 maa 23 din 24 woe 25 don 26 vri 27 zat 28 zon
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel
- Engelstalige lokale gids
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- internationale vluchten met Qatar Airways (reisduur 17 dagen, afreis 15/07/20 en 12/08/20) of Emirates (reisduur 16 dagen, afreis 11/11/20 en 03/02/21)
- alle luchthaventaksen
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- fooien voor de gids en chauffeur
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- 14x ontbijt, 1x middagmaal, 14x avondmaal
 - alle lokale taksen
 - visumkosten en -regeling
 - per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Colombo

  Vertrek naar Colombo.

  Sri Lanka
 2. Dag 2

  Colombo - Negombo - Chilaw

  Bij aankomst in de hoofdstad rijdt u meteen door naar het vissersdorpje Negombo. Lokale vissers zijn hier al voor dag en dauw bezig met het verhandelen van hun vangst op de grootste vismarkt van het land. Al schreeuwend onderhandelen over de prijs is voor hen een dagelijkse bezigheid en voor u een leuk spektakel. Daarna rijdt u door naar Chilaw waar u de rest van de dag vrij bent om uit te rusten aan het paradijselijke strand. Avondmaal en overnachting in Chilaw in het Anantaya Resort****.

  avondmaal

  Negombo
 3. Dag 3

  Chilaw - Anuradhapura

  U rijdt door naar Anuradhapura, een waar openluchtmuseum. Deze oude hoofdstad staat vol met stoepa’s, paleisruïnes en bijzondere trekpleisters zoals de Sri Maha Bodhi-boom. Avondmaal en overnachting in Anuradhapura in het Palm Garden Village Hotel***.

  ontbijt, avondmaal

  Anuradhapura
 4. Dag 4

  Anuradhapura - Mihintale - Trincomalee

  Na een uitgebreid ontbijt rijdt u naar Mihintale, de bakermat van het Boeddhisme in Sri Lanka. Een grote trap met 1840 granieten treden leidt naar de top van de rots waar u een prachtig uitzicht op de omgeving wacht. Doorreis naar de nog ongekende oostkust van het eiland. Avondmaal en overnachting in Trincomalee in het Jungle Beach Resort****.

  ontbijt, avondmaal

  Mihintale
 5. Dag 5

  Trincomalee

  De havenstad Trincomalee is de op vier na grootste natuurlijke haven ter wereld en was jarenlang één van de belangrijkste steden voor de Tamil. Ontdek de eeuwenoude historie van de stad tijdens een bezoek aan het Fort Frederick en de Shiva-tempel. Avondmaal en overnachting in Trincomalee in het Jungle Beach Resort****.

  ontbijt, avondmaal
   

  Wist u dat u aan de kust van Sri Lanka het hele jaar door op zoek kan gaan naar walvissen en dolfijnen? Van november tot april kunt u vanuit Mirissa kennismaken met deze majestueuze dieren. Mei tot oktober is dan weer het ideale seizoen om dit vanuit Trincomalee te doen. Op dag 5 of dag 15 van ons programma (afhankelijk van het seizoen) hebt u de mogelijkheid om in de vroege ochtend walvissen te spotten tijdens een optionele excursie. Deze kan u enkel ter plaatse reserveren.

  Lokale visser
 6. Dag 6

  Trincomalee - Sigiriya

  Maak u klaar voor de beklimming van de befaamde Leeuwenrots van Sigiriya, die bijna 200 meter boven de jungle uitstijgt en al vanop kilometers afstand te zien is. In de 5de eeuw was de rots het vorstelijk complex van koning Kasyapa, die zijn paleis bovenop de rots bouwde. Wie de 1860 treden naar de top beklimt ontdekt de overblijfselen van dit prachtige paleis en wordt beloond met een spectaculair uitzicht op de omgeving. Avondmaal en overnachting in Sigiriya in het Camelia Resort & Spa***.

  ontbijt, avondmaal

  Sigiriya
 7. Dag 7

  Sigiriya - Polonnaruwa - Medirigiriya - Sigiriya

  Met de fiets verkent u Polonnaruwa, de tweede hoofdstad van Sri Lanka. Op een gezapig tempo rijdt u langs de talrijke ruïnes, tempels en granieten Boeddhabeelden die verspreid liggen in het groene landschap. Na de leuke fietstocht bekijkt u de historische site van Medirigiriya. Avondmaal en overnachting in Sigiriya in het Camelia Resort & Spa***.

  ontbijt, avondmaal

  Polonnaruwa
 8. Dag 8

  Sigiriya - Habarana - Nationaal Park Minneriya - Sigiriya

  Vandaag gaat u van de gebaande paden af en maakt u kennis met het typische leven op het platteland. U rijdt door schitterende rijstvelden en prachtige bossen waarna u per boot door een prachtig stukje natuur vaart. Geniet van de absolute stilte, enkel gestoord door het geluid van tjilpende vogels en af en toe een plonzende vis. 's Namiddags maken we een jeepsafari in het nationale park Minneriya. Het park staat bekend om de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. Doordat de olifanten zich vrij kunnen verplaatsen naar de nabijgelegen parken van Kaudulla en Eco, kan de jeepsafari ook doorgaan in één van deze parken. Zo zijn we zeker dat we steeds een safari doen waar op dat moment de meeste olifanten zijn. Avondmaal en overnachting in Sigiriya in het Camelia Resort & Spa***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Olifanten Sri Lanka
 9. Dag 9

  Sigiriya - Dambulla - Nalanda - Kandy

  De eerste stop vandaag is het grottenklooster van Dambulla dat vooral beroemd is om zijn indrukwekkende rotsschilderingen en meer dan 150 Boeddhabeelden. Via Nalanda en Matale rijdt u daarna naar het geografische middelpunt van het eiland, Kandy. De tempel van Nalanda is een opmerkelijk voorbeeld van de vermenging van hindoeïstische en boeddhistische architectuur en valt meteen op door het erotische reliëf, wat trouwens uniek is in Sri Lanka. Op weg naar Kandy snuift u de lekkere geuren op in de kruidentuin van Matale. U eindigt de dag met een culturele show opgevoerd door Kandy dansers. Avondmaal en overnachting in Kandy in hotel The Golden Crown****, Earls Regency**** or Mahaweli Reach****.

  ontbijt, avondmaal

  Dambulla
 10. Dag 10

  Kandy - Peradeniya - Kandy

  De gids neemt u mee naar de botanische tuin van Peradeniya. Hier groeien meer dan 4000 verschillende bloemen en planten wat het tot één van de mooiste tuinen van Azië maakt. Na de middag maakt u kennis met de prachtige stad Kandy en neemt u een kijkje in de Tempel van de Heilige Tand. Hier bewaart men één van de heiligste relikwieën van Boeddha. Avondmaal en overnachting in Kandy in hotel The Golden Crown****, Earls Regency**** or Mahaweli Reach****.

  ontbijt, avondmaal

  Kandy
 11. Dag 11

  Kandy - Nuwara Eliya

  Per trein reist u vanuit Kandy naar Nuwara Eliya. Dit is het populairste bergresort van Sri Lanka vanwege het aangename klimaat en de mooie landschappen. Bovendien is dit het hart van de theeproductie van Sri Lanka, dat wereldwijd nog steeds een belangrijk marktaandeel wegkaapt. U bezoekt hier dan ook een theeplantage en -fabriek. Avondmaal en overnachting in Nuwara Eliya in het Grand Hotel****.

  ontbijt, avondmaal

  Nuwara Eliya
 12. Dag 12

  Nuwara Eliya - Horton Plains - Buduruwagala - Tissamaharama

  De voormiddag brengt u door in de Horton Plain’s, een natuurreservaat gelegen op zo’n 2.100m hoogte. De prachtige fauna en flora en de spectaculaire vergezichten die voorbij glijden overvallen u telkens weer. Tijdens de rit van Nuwara Eliya naar het zuiden van het eiland brengt u een bezoek aan de 9de-eeuwse reliëfbeelden van Buduruwagala. Avondmaal en overnachting in Tissamaharama in hotel Jetwing Yala**** of Cinnamon Wild****.

  ontbijt, avondmaal

  Horton Plain’s
 13. Dag 13

  Tissamaharama - Nationaal Park Yala - Tissamaharama

  Geniet van een heerlijke vrije voormiddag. 's Namiddags maakt u zich klaar voor een heuse jeepsafari in het Yala National Park. Met wat geluk spot u trompetterende olifanten, verschillende apensoorten, zoutwaterkrokodillen, vele reptielen of zelfs een luipaard. Het park kent dan ook een grote verscheidenheid aan wilde diersoorten. Avondmaal en overnachting in Tissamaharama in hotel Jetwing Yala**** of Cinnamon Wild****.

  ontbijt, avondmaal

  Yala National Park
 14. Dag 14

  Tissamaharama - Galle - Mount Lavinia

  In de 17de en 18e eeuw zwaaiden de Nederlanders hier de scepter en dat is nog zeer duidelijk te zien in de havenstad Galle. De stad bulkt van de Hollandse huisjes en u vindt er de gereformeerde kerk en het Nederlandse fort. Na de stadsrondrit rijdt u door naar Mount Lavinia. Onderweg bezoekt u een maskerwerkplaats in Ambalangoda en maakt u kennis met het broedprogramma voor zeeschildpadden in Kosgoda. Avondmaal en overnachting in Mount Lavinia in het Mount Lavinia Hotel****.

  ontbijt, avondmaal

  Galle
 15. Dag 15

  Mount Lavinia

  Na twee weken boordevol cultuur is het nu tijd om tot rust te komen in het majestueuze Mount Lavinia Hotel. Het gebouw was oorspronkelijk de woning van een Britse gouverneur en heeft zijn charme van weleer weten te behouden. Avondmaal en overnachting in Mount Lavinia in het Mount Lavinia Hotel****.

  ontbijt, avondmaal

  Mount Lavinia Hotel 4*
 16. Dag 16

  Mount Lavinia - Colombo - Brussel

  Rustig ontbijt. Geniet van vrije tijd alvorens u in de namiddag vertrekt naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Tuktuk
 17. Dag 17

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

  Sri Lanka
 1. Dag 1

  Brussel - Colombo

  Vertrek naar Colombo.
  Sri Lanka
 2. Dag 2

  Colombo - Negombo - Chilaw

  Bij aankomst in de hoofdstad rijdt u meteen door naar het vissersdorpje Negombo. Lokale vissers zijn hier al voor dag en dauw bezig met het verhandelen van hun vangst op de grootste vismarkt van het land. Al schreeuwend onderhandelen over de prijs is voor hen een dagelijkse bezigheid en voor u een leuk spektakel. Daarna rijdt u door naar Chilaw waar u de rest van de dag vrij bent om uit te rusten aan het paradijselijke strand. Avondmaal en overnachting in Chilaw in het Anantaya Resort****.

  avondmaal

  Negombo
 3. Dag 3

  Chilaw - Anuradhapura

  U rijdt door naar Anuradhapura, een waar openluchtmuseum. Deze oude hoofdstad staat vol met stoepa’s, paleisruïnes en bijzondere trekpleisters zoals de Sri Maha Bodhi-boom. Avondmaal en overnachting in Anuradhapura in het Palm Garden Village Hotel***.

  ontbijt, avondmaal

  Anuradhapura
 4. Dag 4

  Anuradhapura - Mihintale - Trincomalee

  Na een uitgebreid ontbijt rijdt u naar Mihintale, de bakermat van het Boeddhisme in Sri Lanka. Een grote trap met 1840 granieten treden leidt naar de top van de rots waar u een prachtig uitzicht op de omgeving wacht. Doorreis naar de nog ongekende oostkust van het eiland. Avondmaal en overnachting in Trincomalee in het Jungle Beach Resort****.

  ontbijt, avondmaal

  Mihintale
 5. Dag 5

  Trincomalee

  De havenstad Trincomalee is de op vier na grootste natuurlijke haven ter wereld en was jarenlang één van de belangrijkste steden voor de Tamil. Ontdek de eeuwenoude historie van de stad tijdens een bezoek aan het Fort Frederick en de Shiva-tempel. Avondmaal en overnachting in Trincomalee in het Jungle Beach Resort****.

  ontbijt, avondmaal
   

  Wist u dat u aan de kust van Sri Lanka het hele jaar door op zoek kan gaan naar walvissen en dolfijnen? Van november tot april kunt u vanuit Mirissa kennismaken met deze majestueuze dieren. Mei tot oktober is dan weer het ideale seizoen om dit vanuit Trincomalee te doen. Op dag 5 of dag 15 van ons programma (afhankelijk van het seizoen) hebt u de mogelijkheid om in de vroege ochtend walvissen te spotten tijdens een optionele excursie. Deze kan u enkel ter plaatse reserveren.

  Lokale visser
 6. Dag 6

  Trincomalee - Sigiriya

  Maak u klaar voor de beklimming van de befaamde Leeuwenrots van Sigiriya, die bijna 200 meter boven de jungle uitstijgt en al vanop kilometers afstand te zien is. In de 5de eeuw was de rots het vorstelijk complex van koning Kasyapa, die zijn paleis bovenop de rots bouwde. Wie de 1860 treden naar de top beklimt ontdekt de overblijfselen van dit prachtige paleis en wordt beloond met een spectaculair uitzicht op de omgeving. Avondmaal en overnachting in Sigiriya in het Camelia Resort & Spa***.

  ontbijt, avondmaal

  Sigiriya
 7. Dag 7

  Sigiriya - Polonnaruwa - Medirigiriya - Sigiriya

  Met de fiets verkent u Polonnaruwa, de tweede hoofdstad van Sri Lanka. Op een gezapig tempo rijdt u langs de talrijke ruïnes, tempels en granieten Boeddhabeelden die verspreid liggen in het groene landschap. Na de leuke fietstocht bekijkt u de historische site van Medirigiriya. Avondmaal en overnachting in Sigiriya in het Camelia Resort & Spa***.

  ontbijt, avondmaal

  Polonnaruwa
 8. Dag 8

  Sigiriya - Habarana - Nationaal Park Minneriya - Sigiriya

  Vandaag gaat u van de gebaande paden af en maakt u kennis met het typische leven op het platteland. U rijdt door schitterende rijstvelden en prachtige bossen waarna u per boot door een prachtig stukje natuur vaart. Geniet van de absolute stilte, enkel gestoord door het geluid van tjilpende vogels en af en toe een plonzende vis. 's Namiddags maken we een jeepsafari in het nationale park Minneriya. Het park staat bekend om de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. Doordat de olifanten zich vrij kunnen verplaatsen naar de nabijgelegen parken van Kaudulla en Eco, kan de jeepsafari ook doorgaan in één van deze parken. Zo zijn we zeker dat we steeds een safari doen waar op dat moment de meeste olifanten zijn. Avondmaal en overnachting in Sigiriya in het Camelia Resort & Spa***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Olifanten Sri Lanka
 9. Dag 9

  Sigiriya - Dambulla - Nalanda - Kandy

  De eerste stop vandaag is het grottenklooster van Dambulla dat vooral beroemd is om zijn indrukwekkende rotsschilderingen en meer dan 150 Boeddhabeelden. Via Nalanda en Matale rijdt u daarna naar het geografische middelpunt van het eiland, Kandy. De tempel van Nalanda is een opmerkelijk voorbeeld van de vermenging van hindoeïstische en boeddhistische architectuur en valt meteen op door het erotische reliëf, wat trouwens uniek is in Sri Lanka. Op weg naar Kandy snuift u de lekkere geuren op in de kruidentuin van Matale. U eindigt de dag met een culturele show opgevoerd door Kandy dansers. Avondmaal en overnachting in Kandy in hotel The Golden Crown****, Earls Regency**** or Mahaweli Reach****.

  ontbijt, avondmaal

  Dambulla
 10. Dag 10

  Kandy - Peradeniya - Kandy

  De gids neemt u mee naar de botanische tuin van Peradeniya. Hier groeien meer dan 4000 verschillende bloemen en planten wat het tot één van de mooiste tuinen van Azië maakt. Na de middag maakt u kennis met de prachtige stad Kandy en neemt u een kijkje in de Tempel van de Heilige Tand. Hier bewaart men één van de heiligste relikwieën van Boeddha. Avondmaal en overnachting in Kandy in hotel The Golden Crown****, Earls Regency**** or Mahaweli Reach****.

  ontbijt, avondmaal

  Kandy
 11. Dag 11

  Kandy - Nuwara Eliya

  Per trein reist u vanuit Kandy naar Nuwara Eliya. Dit is het populairste bergresort van Sri Lanka vanwege het aangename klimaat en de mooie landschappen. Bovendien is dit het hart van de theeproductie van Sri Lanka, dat wereldwijd nog steeds een belangrijk marktaandeel wegkaapt. U bezoekt hier dan ook een theeplantage en -fabriek. Avondmaal en overnachting in Nuwara Eliya in het Grand Hotel****.

  ontbijt, avondmaal

  Nuwara Eliya
 12. Dag 12

  Nuwara Eliya - Horton Plains - Buduruwagala - Tissamaharama

  De voormiddag brengt u door in de Horton Plain’s, een natuurreservaat gelegen op zo’n 2.100m hoogte. De prachtige fauna en flora en de spectaculaire vergezichten die voorbij glijden overvallen u telkens weer. Tijdens de rit van Nuwara Eliya naar het zuiden van het eiland brengt u een bezoek aan de 9de-eeuwse reliëfbeelden van Buduruwagala. Avondmaal en overnachting in Tissamaharama in hotel Jetwing Yala**** of Cinnamon Wild****.

  ontbijt, avondmaal

  Horton Plain’s
 13. Dag 13

  Tissamaharama - Nationaal Park Yala - Tissamaharama

  Geniet van een heerlijke vrije voormiddag. 's Namiddags maakt u zich klaar voor een heuse jeepsafari in het Yala National Park. Met wat geluk spot u trompetterende olifanten, verschillende apensoorten, zoutwaterkrokodillen, vele reptielen of zelfs een luipaard. Het park kent dan ook een grote verscheidenheid aan wilde diersoorten. Avondmaal en overnachting in Tissamaharama in hotel Jetwing Yala**** of Cinnamon Wild****.

  ontbijt, avondmaal

  Yala National Park
 14. Dag 14

  Tissamaharama - Galle - Mount Lavinia

  In de 17de en 18e eeuw zwaaiden de Nederlanders hier de scepter en dat is nog zeer duidelijk te zien in de havenstad Galle. De stad bulkt van de Hollandse huisjes en u vindt er de gereformeerde kerk en het Nederlandse fort. Na de stadsrondrit rijdt u door naar Mount Lavinia. Onderweg bezoekt u een maskerwerkplaats in Ambalangoda en maakt u kennis met het broedprogramma voor zeeschildpadden in Kosgoda. Avondmaal en overnachting in Mount Lavinia in het Mount Lavinia Hotel****.

  ontbijt, avondmaal

  Galle
 15. Dag 15

  Mount Lavinia

  Na twee weken boordevol cultuur is het nu tijd om tot rust te komen in het majestueuze Mount Lavinia Hotel. Het gebouw was oorspronkelijk de woning van een Britse gouverneur en heeft zijn charme van weleer weten te behouden. Avondmaal en overnachting in Mount Lavinia in het Mount Lavinia Hotel****.

  ontbijt, avondmaal

  Mount Lavinia Hotel 4*
 16. Dag 16

  Mount Lavinia - Colombo - Brussel

  Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht naar Brussel. Aankomst in Brussel.

  ontbijt

  Tuktuk

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel   
Chilaw 1 Anantaya Resort & Spa****
Anuradhapura 1 Palm Garden Village Hotel***
Trincomalee 2 Jungle Beach****
Sigiriya 3 Camelia Resort & Spa***
Kandy 2 The Golden Crown****, Earls Regency**** of Mahaweli Beach****
Nuwara Eliya 1 The Grand Hotel****
Tissamaharama 2 Jetwing Yala**** of Cinnamon Wild****
Mount Lavinia 2 Mount Lavinia Hotel****

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig bij aankomst, visum
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
  Raadpleeg tijdig de website www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
tijdsverschil: zomer: +3,5, winter: +4,5

 


Bestemming

Sri Lanka

Algemeen

Vroegere Arabische handelaars noemden het eiland Serendib, het verrukkelijke eiland. Zowel op cultureel als op natuurgebied heeft deze 'parel van de Indische Oceaan' immers uitstekende troeven: ongeschonden regenwouden, meer dan 2.000 jaar oude koningssteden en de levendige tradities en ceremonies in de Kandytempel. Op de theeplantages in het zachte heuvellandschap rond Nuwara Eliya wordt nog steeds de wereldberoemde Ceylon-thee geproduceerd. Zowel de tropische stranden aan de zuidkust van Sri Lanka als de idyllische eilandjes van de Malediven zijn ideaal als strandbestemming of als afsluiter van een geslaagde rondreis.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig bij aankomst
een visum. Je kan dit bekomen via volgende link: www.eta.gov.lk
30 USD per persoon voor een toeristenvisum voor een verblijf tot 30 dagen. kinderen onder de 12 jaar: er dient wel een visum te worden aangevraagd, maar er zijn geen visumkosten.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Sri Lanka is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

de Srilankaanse roepie (LKR)

Tijdsverschil

zomer: +3,5, winter: +4,5

Taal

De officiële talen zijn het Singalees en het Tamil.Opladen