Terug naar huis

Land van de samoerai

Japan

vanaf € 7.338 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 14 Dagen / 12 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Land van de samoerai - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • een wereld van contrasten waar traditie en moderniteit hand in hand gaan
 • natuurschoon rond Nikko, Mount Fuji en Miyajima
 • culturele parels in Kyoto en Nara
 • ontdek de verfijnde Japanse keuken

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 don 2 vri 3 zat 4 zon
5 maa 6 din € 7.338 terugreis op 19/04/2021 Kies 7 woe 8 don 9 vri 10 zat 11 zon
12 maa 13 din 14 woe 15 don 16 vri 17 zat 18 zon
19 maa 20 din 21 woe 22 don 23 vri 24 zat 25 zon
26 maa 27 din 28 woe 29 don 30 vri
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

Vertrekken t.e.m. 04/04/20

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

- Engelstalige lokale gids

- viplounge op de luchthaven bij vertrek

- internationale vluchten met Emirates

- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

- alle overnachtingen

- 12x ontbijt, 11x middagmaal, 1x avondmaal

- alle lokale taksen

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas


Vertrekken vanaf 15/09/20

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

- Engelstalige lokale gids

- viplounge op de luchthaven bij vertrek

- internationale vluchten met Emirates

- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

- alle overnachtingen

- 12x ontbijt, 11x middagmaal

- alle lokale taksen

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Tokyo

  Vertrek naar Tokyo.

 2. Dag 2

  Tokyo

  Bij aankomst in het land van de rijzende zon, want zo wordt Japan vaak genoemd, brengt men u naar het hotel. U bent de rest van de avond vrij om al een eerste glimp op te vangen van de Metropool Tokyo. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

 3. Dag 3

  Tokyo

  De lokale gids neemt u een volledige dag mee op sleeptouw door de Japanse hoofdstad. Vanop het observatiedek van de bijna 250 meter hoge Metropolitan Government Offices heb je bij helder weer een weids uitzicht over de skyline van Tokyo. U bezoekt het Mejischrijn, een rustgevend stukje natuur te midden van de drukte. Talrijke kleurrijke kraampjes met religieuze voorwerpen, souvenirs en andere typisch Japanse producten leiden u naar de ingang van de tempel. U flaneert door dé modewijk van Tokyo tijdens een wandeling door de bruisende, moderne wijk Harajuku. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het Edo-museum, waar u inzicht krijgt in de rijke Japanse geschiedenis en cultuur. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 4. Dag 4

  Tokyo

  Op de Ameyoko markt ziet u vast en zeker enkele producten waarvan u niet wist dat ze bestonden! In de volkse wijk Ueno staan nog tal van authentieke huizen en winkels. Hier bezoekt u het nationaal museum met z'n grote collectie Japanse en Aziatische kunst. Ten slotte staat de Senoji-tempel op het programma, één van de oudste en beroemdste tempels van de stad. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 5. Dag 5

  Tokyo - Nikko - Tokyo

  Vandaag verkent u de heiligdommen en het natuurschoon rond de stad Nikko. Tussen de heuvelachtige bossen wandelt u door een uitgestrekt complex en bezoekt u het schrijn van Toshogu alsook het mausoleum van Tokugawa Ieyasu, de stichter van het Tokugawa-shogunaat. Geniet van het prachtige uitzicht bij de Kegonwaterval, één van de hoogste watervallen van Japan. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 6. Dag 6

  Tokyo - Hakone

  Na het ontbijt zet u uw reis verder naar Hakone, waar u een bezoek brengt aan het Fuji-Hakone Nationaal Park. Tijdens een boottocht op het Ashi meer, gelegen aan de voet van de heilige berg, Mount Fuji kunt u van het uitzicht genieten. Met een beetje geluk kunt u de prachtige vulkaan bewonderen die het landschap domineert. Met de kabelbaan glijdt u op een hoogte van enkele honderden meters van de Mount Komagatake waar u geniet van een panoramisch uitzicht op de Mount Fuji. Hakone is reeds sinds lange tijd hét kuuroord bij uitstek in Japan. U bent daarom vanavond vrij om op eigen houtje te genieten van een plons in een heerlijke warmwaterbron of Onsen. Uw bagage wordt vanuit Tokyo reeds naar het hotel in Kyoto gebracht, voorzie dus een kleine handbagage met het hoogstnodige voor uw verblijf in Hakone. Overnachting in Hakone in Gora Yuno Sumika (ryokan)****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 7. Slapen in een Ryokan

  een must!

  Beleef de traditionele Japanse levensstijl en de gastvrijheid van de Japanse bevolking van dichtbij  tijdens een overnachting in een typische Ryokan. Bij aankomst trekt u een yukata, een katoenen kimono, aan en ruilt u uw schoenen voor teenslippers. Na een heerlijk traditioneel diner dommelt u in uw kamer weg op de traditionele tatami-matten. Eén ding is zeker: een overnachting in een Ryokan moet u meegemaakt hebben.

 8. Dag 7

  Hakone - Kyoto

  De shinkansen (hogesnelheidstrein) brengt u deze voormiddag naar Kyoto. Maar liefst 1.100 jaar geleden was Kyoto de keizerlijke hoofdstad en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit nog steeds het culturele centrum bij uitstek is. De Kiyomizutempel is één van de meest geliefde tempels van het land en vanop het imposante terras kijkt u hoog over Kyoto uit. Te voet wandelt u door de toegangspoort van het Maruyama Park naar de oude wijk Gion met z'n smalle straten, houten gebouwen en traditionele Japanse theehuisjes. Overnachting in Kyoto in Hotel Okurao ****.

  ontbijt, middagmaal

 9. Dag 8

  Kyoto

  Het historische Kyoto ontsluiert nog meer van haar pracht tijdens een bezoek aan het kasteel van Nijo. Dit in 1603 gebouwde paleis is bekend om zijn typische architectuur, decoratieve deuren en houten vloeren. Vervolgens staan een bezoek aan het Gouden Paviljoen en de Ryoanjitempel met z'n aparte rotstuin, eigen aan het zenboedhhsime, op het programma. Afsluiten doet u in het Arashiyama bamboebos waar u wandelt tussen bamboes die een hoogte hebben van wel meer dan 20 meter! Overnachting in Kyoto in Hotel Okurao ****.

  ontbijt, middagmaal

 10. Dag 9

  Kyoto - Hiroshima - Miyajima - Hiroshima

  Per shinkansen reist u van uit Kyoto naar Hiroshima van waaruit u de ferry naar Miyajima, een eiland in de Japanse Binnenzee, neemt. U start hier de dag met een gemoedelijke wandeling door het Momijidani park dat vooral in het najaar zeer aantrekkelijk is door de bonte verscheidenheid aan herfstkleuren. Hier stapt u in de kabelbaan en zweeft u over het spectaculaire landschap naar het observatieplatform op Mount Misen van waarop u een weids panorama hebt over het eiland en de binnenzee. Hou uw fototoestel zeker in de aanslag bij de vermiljoenrode poort aan het Itsukushima schrijn die lijkt te drijven in het stille water. Dit is niet voor niets één van de mooiste en meest gefotografeerde uitzichten van Japan.Uw bagage blijft achter in Kyoto, voorzie dus een kleine handbagage met het hoogstnodige voor de volgende 2 overnachtingen in Hiroshima en Nara. Overnachting in Hiroshima in het Rhiga Royal Hotel Hiroshima****.

  ontbijt, middagmaal

 11. Dag 10

  Hiroshima - Osaka - Nara

  Wandeling door de stad met een aangrijpend bezoek aan het Peace Memorial Park met z’n museum en de Atomic Bomb Dome. Na de lunch vervolgt u uw reis tot in de oude hoofdstad Nara. Overnachting in Nara in het Nikko Nara Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 12. Dag 11

  Nara - Uji - Kyoto

  Nara is de bakermat van de Japanse cultuur en herbergt een ongelooflijk patrimonium aan originele architectuur. In het uitgestrekte park van Nara lopen honderden tamme damherten vrij rond en bevinden zich talrijke tempels en schrijnen. Het pad dat naar het Kasugaschrijn leidt wordt geflankeerd door duizenden bronzen lantaarns. Van hieruit wandelt u naar het imposante Todaji-tempelcomplex. Dit is het grootste houten gebouw ter wereld en binnenin kijkt een enorme bronzen Boeddha neer op de bezoekers. Vooraleer u terugkeert naar Kyoto brengt u een bezoek aan de stad Uji en de wondermooie Byodo-in tempel en leert u hoe sake wordt gebrouwen. Overnachting in Kyoto in Hotel Okurao ****.

  ontbijt, middagmaal

 13. Dag 12

  Kyoto

  Na het ontbijt rijdt u naar Fushimi Inari waar duizenden rode torii een overdekte wandelgang vormen van bijna 4km lang. Verder ontbreken de Sanjusangendo tempel en het Heianschrijn dat vermaard is voor zijn mooie tuinen vandaag niet. Overnachting in Kyoto in Hotel Okurao ****.

  ontbijt, middagmaal

 14. Dag 13

  Kyoto - Osaka

  De laatste etappe van deze reis brengt u naar Osaka waar u één van de bekendste kastelen van Japan bezoekt. Het Umeda Sky Building vormt een prominent onderdeel van de skyline en vanop het observatiedek heeft u een mooi uitzicht op de stad. Geef uw ogen de kost bij een wandeling door Dotonbori. Hier barst het van de restaurantjes, winkels met felle lichtreclame, karaokebars en amusementshallen. Overnachting in Osaka in het Courtyard by Marriott Shin-Osaka station****.

  ontbijt, middagmaal

 15. Dag 14

  Osaka - Brussel

  Vrije tijd tot aan het vertrek naar de luchthaven van Osaka voor de terugvlucht naar Brussel.

 16. Dag 15

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

 1. Dag 1

  Brussel - Tokyo

  Vertrek naar Tokyo.

 2. Dag 2

  Tokyo

  Bij aankomst in het land van de rijzende zon, want zo wordt Japan vaak genoemd, brengt men u naar het hotel. U bent de rest van de avond vrij om al een eerste glimp op te vangen van de Metropool Tokyo. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

 3. Dag 3

  Tokyo

  De lokale gids neemt u een volledige dag mee op sleeptouw door de Japanse hoofdstad. Tijdens een bezoek aan het Edo-museum krijgt u voor het eerst inzicht in de rijke Japanse geschiedenis en cultuur. U bezoekt het Mejischrijn, een rustgevend stukje natuur te midden van de drukte. Talrijke kleurrijke kraampjes met religieuze voorwerpen, souvenirs en andere typisch Japanse producten leiden u naar de ingang van de tempel. U flaneert door dé modewijk van Tokyo tijdens een wandeling door de bruisende, moderne wijken van Harajuku en Omotesando. Een reis naar Japan is niet volledig zonder een bezoek aan het Nezu museum. Hier kan u een werkelijk prachtige collectie van Japanse en Oost-Aziatische kunst bewonderen. U sluit de dag af op het observatiedek van de bijna 250m hoge Metropolitan Government Offices. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 4. Dag 4

  Tokyo

  Op de Ameyoko markt ziet u vast en zeker enkele producten waarvan u niet wist dat ze bestonden! In de volkse wijk Ueno staan nog tal van authentieke huizen en winkels. Hier bezoekt u het nationaal museum met z'n grote collectie Japanse en Aziatische kunst. Ten slotte staat een bezoek aan de Senso-ji tempel op het programma, één van de oudste en beroemdste tempels van de stad. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 5. Dag 5

  Tokyo - Nikko - Tokyo

  Vandaag verkent u de heiligdommen en de natuurpracht rond de stad Nikko. Tussen de heuvelachtige bossen wandelt u door een uitgestrekt complex en bezoekt u het schrijn van Toshogu alsook het mausoleum van Tokugawa Ieyasu, de stichter van het Tokugawa-shogunaat. Geniet van het prachtige uitzicht bij de Kegonwaterval, één van de hoogste watervallen van Japan. Overnachting in Tokyo in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 6. Dag 6

  Tokyo - Kamakura - Tokyo

  In Kamakura ontsnapt u aan de hectiek van het drukke Tokyo. Dit kleine tempelstadje ten zuiden van Tokyo ligt pal aan de kust waardoor u hier van een heerlijk frisse zeelucht kan genieten. U bezoekt hier onder meer de Grote Boeddha die met zijn 11,4m een symbool voor de stad is. Tijdens een bezoek aan de Hokoku-ji tempel maakt u niet alleen kennis met de tempel zelf maar ook met het omliggende kleine bamboebos. Nadien bezoekt u de Hasedera tempel. In de centrale hal springt een 9m hoog beeld van Kannon in het oog. Wat er zo speciaal is aan dit beeld is dat het uit één stuk hout werd gemaakt en verguld is. U sluit uw dag in Kamakura af met een bezoek aan Tsurugaoka Hachimangu, het belangrijkste Shinto heiligdom van de regio. Nadien keert u terug naar Tokyo. Overnachting in het Tobu Hotel Levant****.

  ontbijt, middagmaal

 7. Dag 7

  Tokyo - Kyoto

  De shinkansen (hogesnelheidstrein) brengt u deze voormiddag naar Kyoto. Maar liefst 1.100 jaar geleden was Kyoto de keizerlijke hoofdstad en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit nog steeds het culturele centrum bij uitstek is. De Kiyomizu tempel is één van de meest geliefde tempels van het land en vanop het imposante terras kijkt u hoog over Kyoto uit. Te voet wandelt u door de toegangspoort van het Maruyama Park naar de oude wijk Gion met z'n smalle straten, houten gebouwen en traditionele Japanse theehuisjes. Overnachting in Kyoto in Hotel Okura**** of Century Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 8. Dag 8

  Kyoto

  Het historische Kyoto ontsluiert nog meer van haar pracht tijdens een bezoek aan het kasteel van Nijo. Dit in 1603 gebouwde paleis is bekend om zijn typische architectuur, decoratieve deuren en houten vloeren. Vervolgens staan een bezoek aan het Gouden Paviljoen en de Ryoanjitempel met z'n aparte rotstuin, eigen aan het zenboedhhsime, op het programma. Afsluiten doet u in het Arashiyama bamboebos waar u wandelt tussen bamboes die een hoogte hebben van wel meer dan 20 meter! Uw bagage blijft achter in Kyoto, voorzie dus een kleine handbagage met het hoogstnodige voor de volgende 2 overnachtingen in Hiroshima en Nara. Overnachting in Kyoto in Hotel Okura**** of Century Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 9. Dag 9

  Kyoto - Hiroshima - Miyajima - Hiroshima

  Per shinkansen reist u van uit Kyoto naar Hiroshima van waaruit u de ferry neemt naar Miyajima, een eiland in de Japanse Binnenzee. U start hier de dag met een gemoedelijke wandeling door het Momijidani park dat vooral in het najaar zeer aantrekkelijk is door de bonte verscheidenheid aan herfstkleuren. Hier stapt u in de kabelbaan en zweeft u over het spectaculaire landschap naar het observatieplatform op Mount Misen, van waarop u een weids panorama hebt over het eiland en de binnenzee. Hou uw fototoestel zeker in de aanslag bij de vermiljoenrode poort aan het Itsukushima schrijn, die lijkt te drijven in het stille water. Dit is niet voor niets één van de mooiste en meest gefotografeerde uitzichten van Japan. Overnachting in Hiroshima in het Grand Prince Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 10. Dag 10

  Hiroshima - Osaka - Nara

  Wandeling door de stad met een aangrijpend bezoek aan het Peace Memorial Park met z’n museum en de Atomic Bomb Dome. Na de lunch vervolgt u uw reis tot in de oude hoofdstad Nara. Overnachting in Nara in het Nikko Nara Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 11. Dag 11

  Nara - Uji - Kyoto

  Nara is de bakermat van de Japanse cultuur en herbergt een ongelooflijk patrimonium aan originele architectuur. In het uitgestrekte park van Nara lopen honderden tamme damherten vrij rond en bevinden zich talrijke tempels en schrijnen. Het pad dat naar het Kasugaschrijn leidt wordt geflankeerd door duizenden bronzen lantaarns. Van hieruit wandelt u naar het imposante Todaji-tempelcomplex. Dit is het grootste houten gebouw ter wereld en binnenin kijkt een enorme bronzen Boeddha neer op de bezoekers. Vooraleer u terugkeert naar Kyoto brengt u een bezoek aan de stad Uji en de wondermooie Byodo-in tempel en leert u hoe sake wordt gebrouwen. Overnachting in Kyoto in Hotel Okura**** of Century Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 12. Dag 12

  Kyoto

  Na het ontbijt rijdt u naar Fushimi Inari waar duizenden rode torii een overdekte wandelgang vormen van bijna 4km lang. Verder ontbreken de Sanjusangendo tempel en het Heianschrijn dat vermaard is voor zijn mooie tuinen vandaag niet.Overnachting in Kyoto in Hotel Okura**** of Century Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 13. Dag 13

  Kyoto - Osaka - Kyoto

  De laatste etappe van deze reis brengt u naar Osaka waar u één van de bekendste kastelen van Japan bezoekt. Het Umeda Sky Building vormt een prominent onderdeel van de skyline en vanop het observatiedek heeft u een mooi uitzicht op de stad. Geef uw ogen de kost bij een wandeling door Dotonbori. Hier barst het van de restaurantjes, winkels met felle lichtreclame, karaokebars en amusementshallen. Overnachting in Kyoto in Hotel Okura**** of Century Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

 14. Dag 14

  Kyoto - Osaka - Brussel

  Vrije tijd tot aan het vertrek naar de luchthaven van Osaka voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 15. Dag 15

  Brussel

  Aankomst in Brussel.


Nuttige informatie

Hotels

Hotels voor vertrekken t.e.m. 04/04/20
Plaats Nachten Hotel   
Tokyo 4 Tobu Hotel Levant****
Hakone 1 Guno Ynuo Sumika (ryokan)****
Kyoto 2 Okura Hotel*****
Hiroshima 1 Rhiga Royal Hotel Hiroshima****
Nara 1 Nikko Nara****
Kyoto 2 Okura Hotel*****
Osaka 1 Courtyard by Marriott Shin-Osaka Station****
     
Hotels voor vertrekken vanaf 15/09/20
Plaats Nachten Hotel
Tokyo 5 Tobu Hotel Levant****
Kyoto 2 Okura Hotel / Century Hotel*****
Hiroshima 1 Grand Prince Hotel****
Nara 1 Nikko Nara****
Kyoto  3 Okura Hotel / Century Hotel*****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort, geldig tijdens uw verblijf in Japan. 
  Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
  Raadpleeg tijdig de website www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
tijdsverschil: zomer: +7 winter: +8

 


Opladen