Terug naar huis

Land van sagen, woeste kusten en heerlijke Guinness

Ierland

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Land van sagen, woeste kusten en heerlijke Guinness - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• uitgebreid bezoek aan Dublin
• bezoek aan de Old Midleton Distillery en het Heritage Centre en Cobh
• uitstap met wandeling over Giant's Causeway, bezoek aan Belfast

 

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Dublin

  Na aankomst maken we een verkennende rondrit door Dublin, de hoofdstad van de Ierse Republiek. U ziet hier o.a. Saint Patrick’s Cathedral, ingewijd in 1192 ter ere van Ierlands belangrijkste beschermheilige. De universiteit, het Trinity College, werd reeds gesticht in 1591 en huisvest een voorname bibliotheek die beroemd is om haar prachtig geïllustreerde vroegchristelijke manuscripten zoals het Book of Kells uit de 9de eeuw. Het stadscentrum van Dublin wordt beheerst door classicistische gebouwen uit de 18de en begin 19de eeuw. Ook het Saint Valentine's Shrine, de Georgian SquaresLeinster House met het Ierse parlement, Europa’s grootste ommuurde stadspark Phoenix Park, de O’Connell Bridge, en de Four Courts verdienen zeker uw aandacht. Overnachting in het Clayton Hotel Leopardstown****.

  avondmaal

   

 2. Dag 2

  Dublin - Glendalough - Kilkenny - Cork

  Rit naar de 6de-eeuwse kerkelijke nederzetting Glendalough, gesticht door de nu heilige kluizenaar Saint Kevin. Een karakteristieke slanke verdedigingstoren, gelegen in de prachtige Valley of the Two Lakes, staat er naast een vervallen klooster en kerkhof. Vervolgens naar het middeleeuwse Kilkenny met zijn vele gerestaureerde gebouwen. Dit stadje kreeg zijn naam van een 6de-eeuwse monnik, Saint Canice, wiens nagedachtenis in het klooster met dezelfde naam bewaard wordt. Het kasteel en de Saint Canice's Cathedral zijn te bezichtigen en vanaf de toren geniet u van een prachtig uitzicht op de stad. We eindigen onze dag in Cork. Avondmaal en overnachting in hotel Radisson Blu Cork****.

  ontbijt – avondmaal

   

 3. Dag 3

  Cork - Midleton - Cobh - Killarney

  We beginnen onze ochtend goed en in stijl. Na een lekker ontbijt rijden we naar de unieke Old Midleton Distillery, waar de eeuwenoude traditie van het whisky stoken uit de doeken wordt gedaan. Een proevertje slaan we hier zeker niet af! Naast Cork ligt het havenstadje Cobh. Het Heritage Centre vertelt niet alleen het verhaal van de honderdduizenden mensen die van hieruit vaak onder erbarmelijke omstandigheden emigreerden, maar ook dat van het tijdperk van de grote oceaanstomers als de Titanic en de Louisitania. Na al die geschiedenis, tijd voor wat luxe! Als de tijd het toelaat, bezoeken we vandaag al Muckross House. Dit victoriaanse landhuis in tudorstijl, omringd door prachtige bloementuinen, bevindt zich in het beroemde Killarney National Park, een uitgestrekt boslandschap met valleien, meertjes en bergen. Overnachting in het International Hotel**** (21/06, 05/07 & 09/08) of het Riverside Hotel**** (19/07 & 06/09) in Killarney.

  ontbijt – avondmaal

   

 4. Dag 4

  Killarney - Ring of Kerry - Killarney

  Killarney is dé ideale uitvalsbasis om de 178 kilometer lange panoramische route Ring of Kerry af te leggen. Dit is een van de mooiste autoroutes van Europa. Ze loopt rond de kust van het schiereiland Iveragh waar zich tevens de hoogste bergketen van Ierland bevindt, de MacGillycuddy's Reeks. Dit staat garant voor genieten van prachtige vergezichten over ruige natuur en woeste kusten, charmante stadjes zoals Killorglin, Cahirciveen, Waterville, Sneem en Molls Gap. Met wat geluk zien we onderweg misschien zelfs een typische schaapsherder aan het werk met zijn border collies. Hadden we gisteren de gelegenheid niet om Muckross House te bezoeken, dan komt dit vandaag aan de beurt. Overnachting in het hotel in Killarney.

  ontbijt – avondmaal

   

 5. Dag 5

  Killarney - schiereiland Dingle - Killarney

  De rondrit op het schiereiland Dingle is als een bezoek aan een historisch openluchtmuseum. We vinden er o.a. vroegchristelijke kapellen of clochans uit de 8ste eeuw - kleine stenen bijenkorfvormige hutjes waarin monniken woonden - maar ook forten uit de ijzertijd en monolithische stenen met inscripties. In dit afgelegen gebied te midden van historisch erfgoed en spectaculaire natuur leeft nog altijd de authentieke Ierse cultuur. Het Gaelic is hier de voertaal en de traditionele Ierse muziek en keuken zijn er nog altijd springlevend. Overnachting in het hotel in Killarney.

  ontbijt – avondmaal

   

 6. Dag 6

  Killarney - Adare - Cliffs of Moher - The Burren - Galway

  Adare, een van Ierlands meest lieflijke dorpjes, is vandaag onze eerste halte. Na wat vrije tijd gaat het richting Limerick langs de spectaculaire kustlijn van Clare, gevolgd door een wandeling naar de Cliffs of Moher. Deze tweehonderd meter hoge kliffen rijzen loodrecht boven de zee uit. Prachtig! Vervolgens vertrekken we naar de Burren, een kalksteenplateau vol gaten, groeven, grotten en gedeeltelijk onderaardse rivieren en meertjes. We komen o.a. voorbij Galway, de City of the Tribes. Het historische Galway is een welvarende, levendige stad waar de Spaanse invloed van vroeger nog merkbaar is. We verkennen de stad en wandelen langs Eyre Square met de gezelligste cafeetjes en eethuisjes van de stad. Het goed bewaarde koopmanshuis Lynch's Castle, de Collegiate Church of Saint Nicholas met zeer fraai middeleeuws houtsnijwerk en de Spanish Arch uit 1594 zijn zeker de moeite waard. Overnachten doen we in het Nox Hotel**** (21/06 & 05/07) of Maldron Hotel, Sandy Road**** (19/07, 09/08 & 06/09) in Galway.

  ontbijt – avondmaal

   

 7. Dag 7

  Galway - Connemara - Kylemore Abbey - Galway

  We doorkruisen het ruige en desolate maar unieke landschap van de Connemara. Onderweg kunt u zien hoe veen hier nog altijd wordt gestoken en als brandstof wordt gebruikt. Via het charmante dorpje Oughterard gaat het naar Kylemore Abbey, thuis van de benedictijner orde van de Ierse nonnen. Dit klooster waarvan de oorsprong teruggaat tot in België is feeëriek gelegen aan een door bossen omzoomd bergmeer. Op de terugweg ziet u de mosselbanken in de enige fjord van Ierland, de Killary Harbour. Overnachting in Galway.

  ontbijt – avondmaal

   

 8. Dag 8

  Galway - Sligo - Graf W.B. Yeats - Letterkenny

  Langs het Maria-bedevaartsoord Knock naar Sligo, de geboorteplaats van de bekendste dichter van Ierland: W.B. Yeats. In dit charmante stadje aan de oevers van de Atlantische Oceaan biedt de woning van Yeats het verhaal achter de Ierse culturele renaissance. Op de begraafplaats van Drumcliffe vinden we zijn laatste rustplaats. Onze route gaat verder door Yeats Country. In het Glenveagh National Park, zestienduizend hectaren bergen, meren, glens, bossen en Ierlands grootste hertenkudde, ligt Glenveagh Castle, een door beroemde tuinen omringd kasteel. Vervolgens naar Letterkenny, de belangrijkste stad van Donegal. Deze stad is uitgegroeid van een piepklein vissersdorpje tot een welvarende handelsstad. Overnachting in hotel Radisson Blu**** in Letterkenny.

  ontbijt – avondmaal

   

 9. Dag 9

  Letterkenny - Derry - Giant's Causeway - Belfast

  We vervolgen onze weg naar Derry waar de katholiek-nationalistische wijk Bogside eerder het decor was van Bloody Sunday. Giant’s Causeway, dé attractie van de Noord-Ierse kust, staat natuurlijk ook op het programma. Bij Bushmills, ook bekend van de whisky, wordt de kustlijn gevormd door zowat 37.000 basaltblokken, de meeste zeshoekig van vorm. Dit natuurverschijnsel is het gevolg van een enorme onderaardse explosie, 60 miljoen jaar geleden. Vervolgens naar Belfast voor een verkennende stadsrondrit in de stad waar een verleden van geweld en rellen nu plaatsmaakt voor een levendige uitgaanscultuur. Overnachting in het Corrs Corner Hotel**** in Belfast.

  ontbijt – avondmaal

   

 10. Dag 10

  Belfast - Monasterboice - Dublin - Brussel

  Vertrek naar Dublin. Onderweg bezoek aan Monasterboice waar een van de mooiste high crosses staat, het hoogkruis van Muiredach. Nadien rijden we door naar de luchthaven van Dublin voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

   

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Dublin

1

Clayton Hotel Leopardstown****

Cork

1

Radisson Blu Cork****

Killarney

3

International Hotel**** (21/06, 05/07 & 09/08)

   

Riverside Hotel**** (19/07 & 06/09)

Galway

2

Nox Hotel**** (21/06, 05/07)

   

Maldron Hotel Sandy Road**** (19/07, 09/08 & 06/09)

Letterkenny

1

Radisson Blu Letterkenny****

Belfast

1

Corrs Corner****

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen

 


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦

 


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de pond sterling (GBP), de euro (EUR)

tijdsverschil:

winter: -1, zomer: -1

stroom:

220 volt, verloopstekker

 


Opladen