Terug naar huis

Langgerekte kleurenpracht aan de Atlantische oceaan

Marokko

vanaf € 2.296 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 16 Dagen / 14 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Langgerekte kleurenpracht aan de Atlantische oceaan - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • kennismaking met de vier keizersteden Rabat, Meknes, Fès en Marrakech
 • Marrakech, de ‘Parel van Marokko’
 • excursie naar de duinen van Merzouga per 4x4 bij zonsondergang
 • typisch middagmaal in een oud paleis in de medina in Fès

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 maa 2 din 3 woe 4 don 5 vri € 2.296 terugreis op 20/02/2021 Kies 6 zat 7 zon
8 maa 9 din 10 woe 11 don 12 vri 13 zat 14 zon
15 maa 16 din 17 woe 18 don 19 vri 20 zat 21 zon
22 maa 23 din 24 woe 25 don 26 vri 27 zat 28 zon
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 - VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel
 - Nederlandstalige lokale gids
 - viplounge op de luchthaven bij vertrek
 - rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly inclusief Fly Deluxe
 - alle luchthaventaksen
 - bagageservice op de luchthaven en in de hotels 
 - lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 - fooien voor de gids en chauffeur
 - alle vermelde lokale transfers
 - toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 - alle overnachtingen
 - 14x ontbijt, 1x middagmaal, 14x avondmaal
 - alle lokale taksen
 - per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Marrakech

  Vertrek naar Marrakech. Aankomst op de luchthaven en transfer naar hotel Atlas Medina & Spa***** in Marrakech voor het avondmaal en de overnachting.

  avondmaal

  Maroc
 2. Dag 2

  Marrakech - Aït-Benhaddou - Ouarzazate

  Onderweg naar Ouarzazate stoppen we eerst bij het opmerkelijke dorpje Aït-Benhaddou, waar een aantal kasba's (versterkte deel van de stad) als het ware tegen de rotsen liggen opgestapeld. Ze waren meermaals het decor voor films zoals Gladiator en Lawrence of Arabia. Sinds 1987 staat het dorpje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aansluitend bezoeken we de indrukwekkende kasba van Taourirt. Vervolgens rijden we door naar Ouarzazate. Avondmaal en overnachting in hotel Kenzi Azghor**** of Club Hanane**** in Ouarzazate.

  ontbijt, avondmaal

  Ouarzazate
 3. Dag 3

  Ouarzazate - Agadz - Dadèsvallei - Tineghir

  We verlaten Ouarzazate en rijden eerst via Drâa naar Agadz, met verschillende fotostops onderweg. We rijden verder via de Dadèsvallei naar Tineghir. De Dadèsvallei is een lange en brede vallei vol vijgenbomen en kleine groene graanvelden. We komen hier grillige rotsformaties tegen, wat voor een zeer fotogeniek landschap zorgt. Het is ongetwijfeld een van de meest impressionante valleien van Marokko. Nadien zetten we onze tocht verder naar Tineghir, een klein charmant oasestadje dat omringd wordt door dadelpalmen. Hotel Saghro**** in Tineghir verwacht ons voor het avondmaal en de overnachting.

  ontbijt, avondmaal

  Draâ
 4. Dag 4

  Tineghir - Todrakloof - Erfoud

  Na het ontbijt in Tineghir rijden we naar de Todrakloof, ongetwijfeld een van de merkwaardigste bezienswaardigheden van Marokko. Deze kloof is 300 m hoog en slechts 10 m breed, en meteen ook de smalste van Marokko. Onderweg naar Erfoud kunnen we enkele mooie oases bewonderen. We brengen de nacht door in Palais Du Désert***** in Erfoud.

  ontbijt, avondmaal

  Todrakloof
 5. Dag 5

  Erfoud - Rissani - Erfoud

  Vertrek naar Rissani, gelegen aan een van de oudste karavaanroutes. Deze ksar (versterkt dorp) werd door Moulay Ismaïl gesticht als laatste post van de bewoonde wereld. In de late namiddag vertrek voor een excursie per 4x4 naar de duinen van Merzouga, waar we een prachtige zonsondergang bewonderen. Hierna terug naar Palais Du Désert***** in Erfoud.

  ontbijt, avondmaal

  Merzouga
 6. Dag 6

  Erfoud - Midelt - Meknes

  We verlaten Erfoud om via Midelt en Er Rachidia, een belangrijke stopplaats tussen Noord- en Zuid-Marokko, aan te komen in Meknes. Aanvankelijk was Meknes slechts een verzameling kleine dorpjes tot sultan Moulay Ismaïl de stad als zijn residentie verkoos. De soeks in Meknes zijn ingedeeld naar de soort koopwaar en ambacht, en zijn aanzienlijk kleiner en minder toeristisch dan de bazaars van Fès of Marrakech. Avondmaal en overnachting in hotel Menzeh Dalia**** in Meknes.

  ontbijt, avondmaal

  Meknès
 7. Dag 7

  Meknes - Volubilis - Moulay Idriss - Fès

  Na het ontbijt bekijken we de monumentale poort Bab Mansour die geklasseerd is als een van de mooiste ter wereld. Achter deze poort schuilt de Place El Hedim die een soort grens vormt tussen de keizerstad en de medina. Ook bezoeken we het Dar El Makhzenpaleis. Nadien brengen we een bezoek aan Volubilis, een goed bewaarde Romeinse site uit de 2e en 3e eeuw. De basiliek, het capitool en het forum liggen volgens de Romeinse gewoonte op een heuvel. Wat verder bevindt zich de stad Moulay Idriss, de oudste stad van Marokko, genoemd naar een heilige die de stichter was van de eerste Arabische dynastie in Marokko. We sluiten de dag af in Fès, volgens de lokale bevolking de culturele hoofdstad van het land. Avondmaal en overnachting in hotel Les Mérinides***** in Fès.

  ontbijt, avondmaal

  Volubilis
 8. Dag 8

  Fès

  Volledige dag bezoek aan deze feeërieke en spirituele stad. Ze werd opgericht als eerste keizerstad in 808 door Idriss II. Elke dynastie heeft hier zijn sporen nagelaten in de architectuur. In de smalle straatjes en de overdekte bazaars vindt u verschillende handwerkwinkels, restaurants, fruit- en groentenmarkten, moskeeën, Koranscholen (madrassa's) en een leerlooierswerkplaats. De poorten en muren rond de stad zijn ronduit adembenemend. Bezoek aan Fes El Bali (de oude stad) en Fes El Jdid (de nieuwe stad) met de madrassa Bou Inania, de leerlooierswerkplaats, de Karaouiyine-moskee, de Nejjarine-fontein en de soeks. Het middagmaal wordt geserveerd in een oud paleis in de medina. Avondmaal en overnachting in hotel Les Mérinides***** in Fès.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Fès
 9. Dag 9

  Fès - Rabat

  Na het ontbijt in Fès rijden we naar Rabat. Deze keizerstad is het administratieve bolwerk van Marokko en staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Almohadische veldheer Jakoeb El Mansoer liet hier de Oudaia-kasba bouwen en wilde dat zijn Hassan-moskee de op een na grootste ter wereld werd, maar door zijn vroege dood in 1199 werd de minaret niet voltooid. Een bezoek aan deze toren, het mausoleum van Mohammed V en de tuin van Oudayas mag zeker niet ontbreken op het programma. Nadien bezoeken we ook Chellah of Sala, een Romeinse stad. Avondmaal en overnachting in hotel Farah***** in Rabat.

  ontbijt, avondmaal

  Mausoleum van Mohammed V, Rabat
 10. Dag 10

  Rabat - Casablanca - El Jadida

  Vanuit het administratieve centrum schakelen we over naar het economische centrum van Marokko, nl. Casablanca. Onder Franse invloed werd Casablanca aangelegd met brede boulevards, stadsparken, fonteinen en officiële gebouwen. Het meest opvallend zijn weliswaar de witte gebouwen waaraan de stad haar naam te danken heeft. Een verkennend stadsbezoek over de schilderachtige boulevard La Corniche brengt ons naar de reusachtige Hassan II-moskee, genoemd naar en gebouwd in opdracht van koning Hassan II. Vrije namiddag of rechtstreeks naar Mazagan Beach Resort***** in El Jadida, na samenspraak met de reisleider. Diner en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

  Casablanca
 11. Dag 11

  El Jadida - Safi - Essaouira

  We verkennen de cisterne van El Jadida. Daarna naar Safi, na Casablanca de belangrijkste Marokkaanse havenstad. Safi staat bekend voor de ambachtelijke kunst van de pottenbakkers, die zich aan de noordelijke rand van de stad gevestigd hebben. In de pottenbakkerswijk staan nog veel oude ovens, waarin het kleurrijke aardewerk wordt gebakken dat in de nabijgelegen winkels te koop is. De bus brengt ons hierna naar Essaouira, een witte massa van kubusvormige huizen op een rotsig schiereiland in de blauwe oceaan. Avondmaal en overnachting in hotel Atlas Essaouira & Spa***** in Essaouira.

  ontbijt, avondmaal

  Cisterne van El Jadida
 12. Dag 12

  Essaouira

  We brengen de hele dag door in Essaouira. In de oudheid was dit een Carthaagse factorij. In de 16e eeuw bouwden de Portugezen er het kasteel en verbasterden de naam tot Mogador. Cornut liet zich inspireren door Vauban en bouwde de nieuwe stad als een 18e-eeuwse Europese fantasie op een Arabisch thema. Na het bezoek krijgt u wat vrije tijd in deze mooie stad. 's Avonds opnieuw naar hotel Atlas Essaouira & Spa***** in Essaouira voor het avondmaal en de overnachting.

  ontbijt, avondmaal

  Essaouira
 13. Dag 13

  Essaouira - Marrakech

  Vandaag rijden we terug naar Marrakech. Deze prachtige stad die 'de parel van het zuiden' genoemd wordt en uniek gelegen is aan de voet van het Atlasgebergte, heeft haast heel het jaar door witbesneeuwde bergtoppen op de achtergrond. In de namiddag bezoek aan de soeks, waar pas geverfde stoffen hangen te drogen in de zon, waar de geuren van sandelhout en bewerkt leder u tegemoetkomen en waar u van de overal aanwezige zoete muntthee kunt genieten. We eindigen ons bezoek op het beroemde Djemaa El Fna, het centrale plein en absolute hoogtepunt van de dag. Acrobaten, kunstenaars en slangenbezweerders zitten hier naast elkaar en houden hun toeschouwers bezig tot in de vroege uurtjes. Avondmaal en overnachting voorzien in het Atlas Medina & Spa***** in Marrakech.

  ontbijt, avondmaal

  Djemaa El Fna plein, Marrakech
 14. Dag 14

  Marrakech

  Marrakech is misschien wel de meest fascinerende plaats van het land. Het is een stad die erg tot de verbeelding spreekt, een stad die we kennen uit de legendes van Sheherazade. Verder bezoek aan deze rood omwalde keizerstad met o.a. het Bahia-paleis, het mausoleum van de Saadiërs, de Koutoubiamoskee, het Dar El Bacha museum, het museum van Marrakech en de Jardin Majorelle. Vrije tijd in de namiddag. Nadien keren we terug naar hotel Atlas Medina & Spa***** in Marrakech.

  ontbijt, avondmaal

  Marrakech
 15. Dag 15

  Marrakech - Brussel

  Na het ontbijt volgt een vrije voormiddag. In de namiddag maken we een aantrekkelijke uitstap naar de Ourika Vallei en de gelijknamige rivier die zich een weg zoekt door een prachtig landschap in de uitlopers van de Hoge Atlas. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. Aankomst 's nachts de volgende dag.

  ontbijt

  Marrakech

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Marrakech 1 Atlas Medina & Spa***** 
Ouarzazate 1 Kenzi Azghor**** of Club Hanane**** (08/03/20)
    Kenzi Azghor****  (vertrekken vanaf 19/04/20)
Tineghir 1 Saghro**** 
Erfoud 2 Palais Du Désert***** 
Meknes 1 Menzeh Dalia**** 
Fes 2 Les Mérinides***** 
Rabat 1 Farah*****
El Jadida 1 Mazagan Beach Resort***** 
Essaouira 2 Atlas Essaouira & Spa***** 
Marrakech 2 Atlas Medina & Spa***** 

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort (geldig tot datum van terugkeer)
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: -1, zomer: -2

 


Opladen