Terug naar huis

Langgerekte kleurenpracht aan de Atlantische oceaan

Marokko

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Langgerekte kleurenpracht aan de Atlantische oceaan - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• kennismaking met de vier keizersteden Rabat, Meknes, Fès en Marrakech
• Marrakech, de ‘Parel van Marokko’
• excursie naar de duinen van Merzouga per 4x4 bij zonsondergang
• typisch middagmaal in een oud paleis in de medina in Fès

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Marrakech

  Vertrek naar Marrakech. Aankomst op de luchthaven en transfer naar hotel Atlas Medina & Spa***** in Marrakech voor het avondmaal en de overnachting.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Marrakech - Aït-Benhaddou - Ouarzazate

  Onderweg naar Ouarzazate stoppen we eerst bij het opmerkelijke dorpje Aït-Benhaddou, waar een aantal kasba's (versterkte deel van de stad) als het ware tegen de rotsen liggen opgestapeld. Ze waren meermaals het decor voor films zoals Gladiator en Lawrence of Arabia. Sinds 1987 staat het dorpje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aansluitend bezoeken we de indrukwekkende kasba van Taourirt. Vervolgens rijden we door naar Ouarzazate. Avondmaal en overnachting in hotel Kenzi Azghor**** of Club Hanane**** in Ouarzazate.

  ontbijt - avondmaal

 3. Dag 3

  Ouarzazate - Agadz - Dadèsvallei - Tineghir

  We verlaten Ouarzazate en rijden eerst via Drâa naar Agadz, met verschillende fotostops onderweg. We rijden verder via de Dadèsvallei naar Tineghir. De Dadèsvallei is een lange en brede vallei vol vijgenbomen en kleine groene graanvelden. We komen hier grillige rotsformaties tegen, wat voor een zeer fotogeniek landschap zorgt. Het is ongetwijfeld een van de meest impressionante valleien van Marokko. Nadien zetten we onze tocht verder naar Tineghir, een klein charmant oasestadje dat omringd wordt door dadelpalmen. Hotel Saghro**** in Tineghir verwacht ons voor het avondmaal en de overnachting.

  ontbijt - avondmaal

 4. Dag 4

  Tineghir - Todrakloof - Erfoud

  Na het ontbijt in Tineghir rijden we naar de Todrakloof, ongetwijfeld een van de merkwaardigste bezienswaardigheden van Marokko. Deze kloof is 300 m hoog en slechts 10 m breed, en meteen ook de smalste van Marokko. Onderweg naar Erfoud kunnen we enkele mooie oases bewonderen. We brengen de nacht door in Palais Du Désert***** in Erfoud.

  ontbijt - avondmaal

 5. Dag 5

  Erfoud - Rissani - Erfoud

  Vertrek naar Rissani, gelegen aan een van de oudste karavaanroutes. Deze ksar (versterkt dorp) werd door Moulay Ismaïl gesticht als laatste post van de bewoonde wereld. In de late namiddag vertrek voor een excursie per 4x4 naar de duinen van Merzouga, waar we een prachtige zonsondergang bewonderen. Hierna terug naar Palais Du Désert***** in Erfoud.

  ontbijt - avondmaal

 6. Dag 6

  Erfoud - Midelt - Meknes

  We verlaten Erfoud om via Midelt en Er Rachidia, een belangrijke stopplaats tussen Noord- en Zuid-Marokko, aan te komen in Meknes. Aanvankelijk was Meknes slechts een verzameling kleine dorpjes tot sultan Moulay Ismaïl de stad als zijn residentie verkoos. De soeks in Meknes zijn ingedeeld naar de soort koopwaar en ambacht, en zijn aanzienlijk kleiner en minder toeristisch dan de bazaars van Fès of Marrakech. Avondmaal en overnachting in hotel Menzeh Dalia**** in Meknes.

  ontbijt - avondmaal

 7. Dag 7

  Meknes - Volubilis - Moulay Idriss - Fès

  Na het ontbijt bekijken we de monumentale poort Bab Mansour die geklasseerd is als een van de mooiste ter wereld. Achter deze poort schuilt de Place El Hedim die een soort grens vormt tussen de keizerstad en de medina. Ook bezoeken we het Dar El Makhzenpaleis. Nadien brengen we een bezoek aan Volubilis, een goed bewaarde Romeinse site uit de 2e en 3e eeuw. De basiliek, het capitool en het forum liggen volgens de Romeinse gewoonte op een heuvel. Wat verder bevindt zich de stad Moulay Idriss, de oudste stad van Marokko, genoemd naar een heilige die de stichter was van de eerste Arabische dynastie in Marokko. We sluiten de dag af in Fès, volgens de lokale bevolking de culturele hoofdstad van het land. Avondmaal en overnachting in hotel Les Mérinides***** in Fès.

  ontbijt - avondmaal

 8. Dag 8

  Fès

  Volledige dag bezoek aan deze feeërieke en spirituele stad. Ze werd opgericht als eerste keizerstad in 808 door Idriss II. Elke dynastie heeft hier zijn sporen nagelaten in de architectuur. In de smalle straatjes en de overdekte bazaars vindt u verschillende handwerkwinkels, restaurants, fruit- en groentenmarkten, moskeeën, Koranscholen (madrassa's) en een leerlooierswerkplaats. De poorten en muren rond de stad zijn ronduit adembenemend. Bezoek aan Fes El Bali (de oude stad) en Fes El Jdid (de nieuwe stad) met de madrassa Bou Inania, de leerlooierswerkplaats, de Karaouiyine-moskee, de Nejjarine-fontein en de soeks. Het middagmaal wordt geserveerd in een oud paleis in de medina. Avondmaal en overnachting in hotel Les Mérinides***** in Fès.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. Dag 9

  Fès - Rabat

  Na het ontbijt in Fès rijden we naar Rabat. Deze keizerstad is het administratieve bolwerk van Marokko en staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Almohadische veldheer Jakoeb El Mansoer liet hier de Oudaia-kasba bouwen en wilde dat zijn Hassan-moskee de op een na grootste ter wereld werd, maar door zijn vroege dood in 1199 werd de minaret niet voltooid. Een bezoek aan deze toren, het mausoleum van Mohammed V en de tuin van Oudayas mag zeker niet ontbreken op het programma. Nadien bezoeken we ook Chellah of Sala, een Romeinse stad. Avondmaal en overnachting in hotel Farah***** in Rabat.

  ontbijt - avondmaal

 10. Dag 10

  Rabat - Casablanca - El Jadida

  Vanuit het administratieve centrum schakelen we over naar het economische centrum van Marokko, nl. Casablanca. Onder Franse invloed werd Casablanca aangelegd met brede boulevards, stadsparken, fonteinen en officiële gebouwen. Het meest opvallend zijn weliswaar de witte gebouwen waaraan de stad haar naam te danken heeft. Een verkennend stadsbezoek over de schilderachtige boulevard La Corniche brengt ons naar de reusachtige Hassan II-moskee, genoemd naar en gebouwd in opdracht van koning Hassan II. Vrije namiddag of rechtstreeks naar Mazagan Beach Resort***** in El Jadida, na samenspraak met de reisleider. Diner en overnachting in het hotel.

  ontbijt - avondmaal

 11. We verkennen de cisterne van El Jadida. Daarna naar Safi, na Casablanca de belangrijkste Marokkaanse havenstad. Safi staat bekend voor de ambachtelijke kunst van de pottenbakkers, die zich aan de noordelijke rand van de stad gevestigd hebben. In de pottenbakkerswijk staan nog veel oude ovens, waarin het kleurrijke aardewerk wordt gebakken dat in de nabijgelegen winkels te koop is. De bus brengt ons hierna naar Essaouira, een witte massa van kubusvormige huizen op een rotsig schiereiland in de blauwe oceaan. Avondmaal en overnachting in hotel Atlas Essaouira & Spa***** in Essaouira.

  ontbijt - avondmaal

 12. We brengen de hele dag door in Essaouira. In de oudheid was dit een Carthaagse factorij. In de 16e eeuw bouwden de Portugezen er het kasteel en verbasterden de naam tot Mogador. Cornut liet zich inspireren door Vauban en bouwde de nieuwe stad als een 18e-eeuwse Europese fantasie op een Arabisch thema. Na het bezoek krijgt u wat vrije tijd in deze mooie stad. 's Avonds opnieuw naar hotel Atlas Essaouira & Spa***** in Essaouira voor het avondmaal en de overnachting.

  ontbijt - avondmaal

 13. Vandaag rijden we terug naar Marrakech. Deze prachtige stad die 'de parel van het zuiden' genoemd wordt en uniek gelegen is aan de voet van het Atlasgebergte, heeft haast heel het jaar door witbesneeuwde bergtoppen op de achtergrond. In de namiddag bezoek aan de soeks, waar pas geverfde stoffen hangen te drogen in de zon, waar de geuren van sandelhout en bewerkt leder u tegemoetkomen en waar u van de overal aanwezige zoete muntthee kunt genieten. We eindigen ons bezoek op het beroemde Djemaa El Fna, het centrale plein en absolute hoogtepunt van de dag. Acrobaten, kunstenaars en slangenbezweerders zitten hier naast elkaar en houden hun toeschouwers bezig tot in de vroege uurtjes. Avondmaal en overnachting voorzien in het Atlas Medina & Spa***** in Marrakech.

  ontbijt - avondmaal

 14. Marrakech is misschien wel de meest fascinerende plaats van het land. Het is een stad die erg tot de verbeelding spreekt, een stad die we kennen uit de legendes van Sheherazade. Verder bezoek aan deze rood omwalde keizerstad met o.a. het Bahia-paleis, het mausoleum van de Saadiërs, de Koutoubiamoskee, het Dar El Bacha museum, het museum van Marrakech en de Jardin Majorelle. Vrije tijd in de namiddag. Nadien keren we terug naar hotel Atlas Medina & Spa***** in Marrakech.

  ontbijt - avondmaal

 15. Na het ontbijt volgt een vrije voormiddag. In de namiddag maken we een aantrekkelijke uitstap naar de Ourika Vallei en de gelijknamige rivier die zich een weg zoekt door een prachtig landschap in de uitlopers van de Hoge Atlas. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. Aankomst 's nachts de volgende dag.

  ontbijt 

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Marrakech

1

Atlas Medina & Spa***** 

Ouarzazate

1

Kenzi Azghor**** of Club Hanane****

Tineghir

1

Saghro**** 

Erfoud

2

Palais Du Désert***** 

Meknes

1

Menzeh Dalia**** 

Fes

2

Les Mérinides***** 

Rabat

1

Rabat**** (10/03/19)

 

 

Farah***** (12/05/19, 15/09/19, 20/10/19, 08/03/20)

El Jadida

1

Mazagan Beach Resort***** 

Essaouira

2

Atlas Essaouira & Spa***** 

Marrakech

2

Atlas Medina & Spa***** 

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort (geldig tot datum van terugkeer)

inentingen:

geen

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

munteenheid:

de Marokkaanse dirham (MAD)

tijdsverschil:

winter: -1, zomer: -2

stroom:

220 volt

 


Opladen