Terug naar huis

Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden

Rusland

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min.15 personen, max. 25 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • mooi contrast tussen het stugge Moskou en het frivole Sint-Petersburg
 • bezoek aan Sergiev Posad, befaamd om zijn kloostercomplexen
 • het wereldberoemde Hermitagemuseum en het magnifieke Fabergémuseum
 • hogesnelheidstrein tussen de steden

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Moskou

  Vlucht naar Moskou. Aankomst en transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Holiday Inn Tagansky**** of Radisson Slavyanskaya**** in Moskou.

  avondmaal

  Moscow, Red Square
 2. Dag 2

  Moskou

  Tijdens een stadsrondrit maken we kennis met de Russische hoofdstad. We ontdekken het wereldbekende Rode Plein, dat met het Mausoleum van Lenin het collectieve geheugen van de voormalige Sovjet-Unie vormt. Dé blikvanger van het Rode Plein is zonder twijfel de Basiliuskathedraal, gebouwd in de 16e eeuw in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke, de eerste tsaar van Rusland. Het iconische gebouw, en tevens een van de belangrijkste symbolen van Moskou én Rusland, kenmerkt zich door de kleurige, uivormige koepels. Op het Rode Plein ziet u ook het impressionante GUM-warenhuis, de voormalige staatswinkel. Tegenover het GUM-warenhuis bevindt zich het Kremlin, hét symbool van de Russische macht. In de 14e eeuw was het Kremlin slechts een kleine vesting. De toenmalige Russische grootvorst besloot hier de hoofdstad van zijn rijk te vestigen en door de eeuwen heen groeide de nederzetting uit tot een van de meest fascinerende steden van Europa. Het Kremlin werd een enorme burcht die door elke nieuwe heerser weer wat werd uitgebreid zodat er uiteindelijk een verzameling aan gebouwen ontstond die ons nog steeds doet verbazen door de complexiteit en veelheid aan stijlen. We maken een wandeling binnen de rode robuuste omwallingsmuren van het Kremlin en brengen een bezoek aan de wapenkamer. In deze wapenkamer ziet u de kunstschatten die de Russische tsaren door de eeuwen heen hebben verzameld. 's Namiddags gaan we naar de beroemde Tretjakovgalerij. De 19e-eeuwse kunstmecenas en -verzamelaar Pavel Tretjakov droeg in 1892 zijn omvangrijke kunstverzameling over aan de stad Moskou. Dankzij dit gebaar werd de Tretjakovgalerij geboren. In deze galerij vindt u de mooiste en meest waardevolle iconen van Rusland, samen met alle hoogtepunten uit de Russische schilderkunst. Avondmaal en overnachting in hotel Holiday Inn Tagansky**** of Radisson Slavyanskaya**** in Moskou.

  ontbijt, avondmaal
  Moscow, Red Square
 3. Dag 3

  Moskou

  Vandaag trekken we naar Sergiev Posad, een stad ten noordoosten van Moskou befaamd om zijn kloostercomplexen en kerken met vergulde koepels. Nergens vindt u dergelijke prachtige voorbeelden van de oude Russische en dus religieuze cultuur. Vervolgens bezoeken we het Novodevitsjiklooster waar een aantal tsarina's en tsarendochters hebben geleefd. Hier bezoeken we ook het kerkhof waar heel wat beroemdheden begraven liggen. Nadien gaan we naar het bekendste uitzichtpunt van de stad, de Mussenheuvels. Geniet van het panorama over de Russische hoofdstad en bewonder de nabijgelegen Staatsuniversiteit van Moskou, de grootste universiteit van Rusland. Avondmaal en overnachting in hotel Holiday Inn Tagansky**** of Radisson Slavyanskaya**** in Moskou.

  ontbijt, avondmaal

  Sergiev Posad
 4. Dag 4

  Moskou - Sint-Petersburg

  Na het ontbijt bezichtigen we de iconische Christus Verlosserkathedraal, de grootste Russisch-orthodoxe kerk, en maken we een korte wandeling over de Brug Van De Patriarch. Nadien verkennen we de Moskouse metro. Het was Stalin die inzag dat de gewone Rus geen geld had voor toegangskaartjes van musea en daarom de opdracht gaf tot de bouw van de vele metrostations. Ze zijn stuk voor stuk ondergrondse paleizen, pareltjes van de sociaal-realistische architectuur en beeldhouwkunst. Ze moesten de Russische pendelaars op deze manier met kunst en cultuur in contact brengen. Na het vrije middagmaal worden we naar het station gebracht en nemen we afscheid van onze lokale gids. Na slechts vier uur reizen per hogesnelheidstrein komen we aan in de Stad der Tsaren, Sint-Petersburg. Bij aankomst maakt u kennis met de nieuwe lokale gids die ons Sint-Petersburg zal laten ontdekken. Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Garden Street**** of Solo Sokos Vasilievsky**** in Sint-Petersburg.

  ontbijt, avondmaal

  Moscow, Cathedral of Christ the Savior
 5. Dag 5

  Sint-Petersburg

  Na de mysterieuze schoonheid en stugheid van Moskou valt het 'westerse' Sint-Petersburg op door zijn prachtige residenties, paleizen, tuinen, parken en theaters. Deze stad was Peters 'venster naar het Westen' en zou de wereld kennis laten maken met de pracht en praal van het Russische hof en de Romanov-dynastie. We beginnen onze ontdekking van Sint-Petersburg met een uitgebreide stadsrondrit waarbij u de voornaamste bezienswaardigheden en monumenten ziet, zoals de Kazankathedraal, de Admiraliteit, het Paleizenplein, het Kunstplein,... Ook brengen we een bezoek aan de Petrus- en Paulusvesting, waarvan de eerste steen door Peter de Grote zelf werd gelegd, wat gold als de officiële stichting van de stad. De klokkentoren met de vergulde spits is hét symbool van Sint-Petersburg. Na een vrije lunch brengen we een bezoek aan het befaamde Fabergé-museum dat gevestigd is in het weelderige Shuvalov-paleis. Peter Carl Fabergé, een Russische goudsmid en juwelier, werd beroemd door zijn uitbundige, met juwelen versierde eieren die hij maakte voor de laatste twee Russische tsaren, Alexander III en Nicolaas II. Vandaag geniet u met eigen ogen van deze adembenemende collectie Fabergé-eieren! We sluiten de dag af met een bezoek aan de kleurrijke Russisch-orthodoxe kerk van de Verlosser van het Bloed, een van de meest opvallendste gebouwen in de stad en gebouwd op de plek waar Tsaar Alexander II in 1881 werd vermoord. Avondmaal en overnachting in hotel Garden Street**** of Solo Sokos Vasilievsky**** in Sint-Petersburg.

  ontbijt, avondmaal
  St. Petersburg, St. Isaac's Cathedral
 6. Dag 6

  Sint-Petersburg

  Na het ontbijt bezoeken we Peterhof, de zomerresidentie van Peter de Grote, oftewel het ‘Versailles van Rusland’. Peterhof moest het paleis van Versailles in Parijs naar de kroon steken en dit is aardig gelukt. Het complex kenmerkt zich door sierlijke paleizen en schitterend aangelegde tuinen. In de zomermaanden geniet u ook van de mooie fonteinen. 's Namiddags gaan we naar het Alexander Nevski-klooster, gesticht om er de relikwieën te bewaren van Grootvorst Alexander Nevski, die in 1240 de Zweden had verslagen in de slag aan de rivier Neva. Hij werd de beschermheilige van de stad. Het klooster biedt ook toegang tot de twee bekendste begraafplaatsen van de stad. Hier hebben heel wat beroemde Russen hun laatste rustplaats gevonden, waaronder de bekende componisten Tsjaikovski en Rubinstein. Avondmaal en overnachting in hotel Garden Street**** of Solo Sokos Vasilievsky**** in Sint-Petersburg.

  ontbijt, avondmaal

  Peterhof
 7. Dag 7

  Sint-Petersburg

  Vandaag bezoeken we het befaamde Hermitagemuseum, een van de grootste én bekendste schatkamers ter wereld. Een rondleiding voert ons door het bekendste museumgebouw, het Winterpaleis. Het museum is ontstaan in 1764 uit de grote verzameling schilderijen van Catharina de Grote. Tegenwoordig omvat het museum een verzameling uit de Oudheid (o.a. Egypte), de Middeleeuwen en de latere kunst en cultuur, zowel van het westen als het oosten. Ook archeologische vondsten en kunst uit Azië en de Russische cultuur zijn goed vertegenwoordigd. Ook vinden we er werken van Vlaamse meesters en diverse Brabantse wandtapijten. Aangezien het niet mogelijk is om alle 1.500 vertrekken te bezichtigen, beperken wij ons tot de meest in het oog springende zalen. Na het middagmaal bewonderen we de Isaakkathedraal, ongetwijfeld de mooiste kathedraal van Sint-Petersburg. We sluiten de dag af met een ontspannende boottocht op de vele kanalen van Sint-Petersburg, 'het Venetië van het Noorden'. Avondmaal en overnachting in hotel Garden Street**** of Solo Sokos Vasilievsky**** in Sint-Petersburg.

  ontbijt, avondmaal
  St. Petersburg, Hermitage
 8. Dag 8

  Sint-Petersburg - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  St. Petersburg

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Moskou 3 Holiday Inn Tagansy****
    Radisson Slavyanskaya**** (22/05, 10/07, 24/07 en 18/09)
Sint-Petersburg 4 Garden Street**** 
    Solo Sokos Vasiievsky**** (05/06, 07/08 & 14/08)

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort, visum, reis- en bijstandsverzekering
  Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Uw paspoort dient 8 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt om u extra verwerkingskosten aan te rekenen.
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: +2, zomer: +1

 


Bestemming

Rusland

Algemeen

Rusland is het grootste land ter wereld. Er wonen zo'n 170 miljoen mensen en de afstand van oost naar west bedraagt maar liefst 10.000 kilometer. De hoofdstad Moskou is een stad met een grootse historie en fascinerende architectuur. Hier zetelt ook het parlement. Het bezoeken van Rusland, bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden, prachtige steden, wodka en matruska's, is een bijzondere ervaring.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, visum. Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Uw paspoort dient 8 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt om u extra verwerkingskosten aan te rekenen. Reis- en bijstandsverzekering.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Rusland is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

de Russische roebel (RUB)

Tijdsverschil

winter: +2, zomer: +1

Taal

De officiële taal is Russisch.Opladen