Terug naar huis

Mystieke culturen in de hoorn van Afrika

Ethiopië

vanaf € 4.251 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 21 Dagen / 19 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Vol Pension (Dranken niet inbegrepen)
Mystieke culturen in de hoorn van Afrika - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• ontdek eeuwenoude culturen

• bezoek prachtige koptische kerken en kloosters
• maak kennis met de vriendelijke bevolking
• ontmoet boeiende volksstammen in het zuiden
• ga op zoek naar het Swayne's hartebeest in het Senkele Sanctuary
• beleef een religieus festival vanop de eerste rij

 

Wie ooit Ethiopië bezocht, vindt het een land met bijna mystieke tradities en een natuurpracht die zijn weerga niet kent. Uiteraard heeft Ethiopië ook een verhaal te vertellen. Een verhaal dat niet altijd met gulden letters wordt geschreven, maar dat u nooit onberoerd laat.

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 vri 2 zat 3 zon
4 maa 5 din 6 woe 7 don 8 vri 9 zat 10 zon € 4.251 terugreis op 30/01/2021 Kies
11 maa 12 din 13 woe 14 don € 4.251 terugreis op 03/02/2021 Kies 15 vri 16 zat 17 zon
18 maa 19 din 20 woe 21 don 22 vri 23 zat 24 zon
25 maa 26 din 27 woe 28 don 29 vri 30 zat 31 zon
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

(vertrekken t.e.m. 15/01/2020)Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel
- Engelstalige lokale gidsen bij iedere bezienswaardigheid in het noorden, Engelstalige begeleidende gids in het zuiden
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- internationale vluchten met Ethiopian Airlines
- alle luchthaventaksen
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- lokaal transport in comfortabele bussen
- binnenlandse vluchten Addis Abeba-Bahar Dar/Aksum-Lalibela-Addis Abeba
- fooien voor de gidsen en chauffeurs
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen
- visumkosten en -regeling
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

(vertrekken t.e.m. 15/01/2020)Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven

- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Addis Abeba

  Vandaag start uw reis met een vlucht richting Addis Abeba.

 2. Dag 2

  Addis Abeba

  Na de verwelkoming, transfer naar het hotel. Vrije voormiddag. Na de lunch verkent u de stad met ondermeer het nationaal museum waar het skelet van ‘Lucy’ ondergebracht is. Een bezoek aan de Georgiskerk is een goede introductie op de koptische kerken in het noorden van het land. Overnachting in Capital Hotel**** of gelijkwaardig.

 3. Dag 3

  Addis Abeba - Bahar Dar

  Een binnenlandse vlucht brengt u naar Bahar Dar. In de namiddag maakt u een boottocht op het uitgestrekte Tanameer en bezichtigt u enkele geïsoleerde kloosters. Bewonder de kleurrijke iconen waarmee de kerken van deze kloosters versierd zijn. Overnachting in hotel Abay Minch of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 4. Dag 4

  Bahar Dar - Gondar

  Vandaag staat er een prachtige natuurwandeling op het programma naar de watervallen van de Blauwe Nijl, niet ver van Bahar Dar. Na de middag leidt de route u door het vruchtbare hoogland naar Gondar, het Camelot van Ethiopië. Overnachting in Goha hotel of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 5. Dag 5

  Gondar

  Gondar werd in de 17e eeuw de hoofdstad van de Zagwedynastie. De keizers bouwden hier een reeks kastelen en paleizen die een erg Indisch-Portugese invloed vertonen. De Debre Selassiekerk is bekend om haar vele kleurrijke fresco’s, met het beroemde engelenplafond als hoogtepunt. Overnachting in Goha hotel of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. Dag 6

  Gondar - Debark

  Na een bezoek aan een Falashadorp van de vroegere Ethiopische joden rijdt u naar Debark. De rit wordt onderbroken met fotostops voor het vastleggen van adembenemende berglandschappen. Tijdens een wandeling in het Simien Mountains National Park spot u met een beetje geluk de geladabaviaan. Overnachting in Simien Lodge of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 7. Dag 7

  Debark - Aksum

  Verder door de bergen en over de Wolkelipas naar Aksum. Een reis door de Ethiopische hooglanden die u niet vlug zal vergeten! Overnachting in Yared Zema hotel of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. Dag 8

  Aksum

  Aksum was eens het centrum van een wereldrijk dat zich ver buiten de grenzen van het huidige Ethiopië uitstrekte. Een magische stad, gevoed door legendes. Dompel onder in het verhaal van koningin Sheba die in Axum haar paleis zou hebben bewoond. Ook blijft het een mysterie hoe de loodzware obelisken, waar Axum zo bekend om is, rechtop kwamen te staan. Nu nog is het een heilige stad waar, in een speciaal opgerichte kapel, de Ark des Verbonds bewaard zou worden. Overnachting in Yared Zema hotel of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. Dag 9

  Aksum - Lalibela

  Vandaag vliegt u naar Lalibela, de belangrijkste en beroemdste bedevaartplaats van het land. Hier liet koning Lalibela in de 12e en 13e eeuw met behulp van de engelen elf kerken uit de rotsen houwen. Het hoogtepunt is de Georgiskerk, een monolithische kerk in de vorm van een Grieks kruis. De kerken van Lalibela zijn tot werelderfgoed uitgeroepen door de Unesco. In de weinig verlichte steegjes en tunnels tussen de indrukwekkende kerken waant u zich terug in de middeleeuwen. Priesters en monniken in lange gewaden kruisen uw pad, vanuit cryptes en grotten klinken kerkelijke gezangen. Overnachting in hotel Mountain View of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 10. Dag 10

  Lalibela

  De streek van Lalibela telt tientallen rotskerken. Een van de mooiste is Yemreha Xristos, een kerk met een zeer mooie laat-aksumitische architectuur. Dit rotskerkje bereikt u na een tocht per wagen en een wandeling. In de namiddag bezoekt u de resterende kerken in Lalibela. Overnachting in hotel Mountain View of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 11. Dag 11

  Lalibela

  Jaarlijks herdenkt men de doop van Jezus Christus tijdens het Timkat festival in januari. Het 'Ethiopische Doopfeest' wordt uitbundig gevierd in Lalibela. Door de straten trekken processies voorgegaan door priesters. Ze gaan gekleed in gewaden van satijn en fluweel en kleurrijke parasols. Pelgrims zijn in het wit gekleed en dragen stokken met zilveren handvaten. De straten vullen zich met zingende en dansende mensen. U heeft vandaag de kans om de festiviteiten live mee te maken. Overnachting in hotel Mountain View of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 12. Dag 12

  Lalibela - Addis Abeba - Langano

  Vlucht terug naar Addis Abeba, waar het tweede deel van de rondreis start. U rijdt in Zuidelijke richting naar het Langanomeer. Overnachting in Sabana Beach Resort of gelijkwaardig.

 13. Dag 13

  Langano- Arba Minch

  Vertrek in de vroege ochtend doorheen de Grote Riftvallei richting Arba Minch. Als de conditie van de weg het toelaat, bezoekt u het Senkele Sactuary waar u op zoek gaat naar het inheemse Swayne's hartebeest. Daarna rijdt u de bergen in om er een bezoek te brengen aan de Dorze, bekend om hun weeftechniek en hoge hutten in de vorm van een bijenkorf. Overnachting in Haile resort of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 14. Dag 14

  Arba Minch - Jinka

  Onderweg naar Jinka passeert u de beroemdste markt van het Zuiden, Key Afar. Hier verhandelen de Bana, die u herkent aan de kalebas die ze op hun hoofd dragen, hun waar. Ook maakt u kennis met het Arivolk, de grootste gemeenschap in deze streek. Elk huis heeft zijn eigen moestuintje. De meeste groenten en fruit op de lokale markten zijn geteeld door de Ari. Hoewel zij zich nu westers kleden, tonen ze graag de traditionele koisha, een rok gemaakt uit boomschors. Overnachting in Jinka resort of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 15. Dag 15

  Jinka

  Vandaag rijden we naar het Mago National Park. Hier leven de Mursi, een fascinerende bevolkingsgroep waarbij vooral getrouwde vrouwen opvallen door een eigenzinnig decoratiestuk, de lipschotel. ’s Namiddags rijdt u verder naar het etnografisch museum van Jinka. Overnachting in Jinka resort of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 16. Dag 16

  Jinka - Turmi

  De reis zet zich verder richting Dimeka, waar het vandaag markt is voor de Hamar. Vele mannen dragen een kleikapsel en de vrouwen zijn gekleed in een kleurrijk versierd geitenvellen rokje. Indien u geluk heeft kan u misschien wel een initiatieceremonie, de 'sprong over de stieren', bijwonen en kan u genieten van de speciale dansen van deze stam. Overnachting in Paradise Lodge of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 17. Dag 17

  Turmi

  U gaat op bezoek bij de Karo, een klein stam die langs de oevers van de Omorivier leeft. De Karo zijn in tegenstelling tot de andere volkeren van het Omobekken overwegend akkerbouwers. U herkent ze aan de prachtige motieven in witte kalk waarmee ze hun gezicht en lichaam decoreren. In de namiddag bezoekt u ook een Hamar dorp. Overnachting in Paradise Lodge of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 18. In uitgeholde boomstammen bereiken we de grote huttendorpen van de Dassanetch. Deze seminomaden leven erg kwetsbaar in de delta van de Omorivier. Zowel droogte als overstroming bedreigen hun veestapel. Stamleden die hun veestapel hebben verloren, moeten met de jacht op krokodillen aan de kost komen. De stam van de Dassanetch wordt opgedeeld in acht clans met elk hun specifieke opdracht. De sieraden van de vrouwen verraden tot welke clan zij behoren. Rit naar Karat Konso, waar u overnacht in Kanta Lodge of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 19. Dag 19

  Konso - Arba Minch

  Vanochtend wordt u verwelkomd door de Konso. Hun heuvelachtig woongebied wordt gekenmerkt door in terrasvorm aangelegde velden. Hierop telen ze groenten en graangewassen. U brengt er een bezoek aan de koning van Konso en wordt rondgeleid in het paleis. Kom meer te weten over de bijzondere begrafenisrituelen en de ‘waka’s’, houten totems. We rijden verder naar Arba Minch, waar u een boottrip maakt op het Chamomeer, de schuilplaats van grote krokodillen, nijlpaarden en vele watervogels. Overnachting in Haile resort of gelijkwaardig.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 20. Dag 20

  Arba Minch - Addis Abeba

  Terugrit naar Addis Abeba. U neemt afscheid van dit land in een typisch restaurant waar u tijdens de maaltijd geniet van traditionele dansen. Transfer naar de luchthaven.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 21. Dag 21

  Addis Abeba - Brussel

  Terugvlucht, met aankomst in Brussel op dezelfde dag.

   

 22. Opmerking

  Voor deze reis dient u over een goede conditie te beschikken. U rijdt regelmatig over slechte wegen, die vooral na regenbuien moeilijk of helemaal niet berijdbaar zijn. Een sportieve instelling en flexibiliteit zijn daarom belangrijk. Wegens de geïsoleerde ligging van de bezochte plaatsen is de accommodatie soms erg eenvoudig en het comfort beperkt, maar het betreft steeds de best mogelijke keuze ter plaatse. U ontdekt daarentegen wel een nog zo goed als onbekende en fascinerende regio en maakt kennis met de levenswijze van unieke minderheden.

Nuttige informatie

Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 15 personen


Opladen