Terug naar huis

Noordkaap en Lofoten onder de middernachtzon

Noorwegen

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Noordkaap en Lofoten onder de middernachtzon - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • Ontdek de pure schoonheid van de Lofoten
 • Ruige landschappen, liefelijke vissersdorpjes en heldere lucht
 • Op naar de ‘groten der aarde’ tijdens een fantastische walvissafari
 • Geniet van een onvergetelijke avondexcursie naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Alta

  Vlucht naar Alta, een kleine gemeente in de Noorse provincie Finnmark. Noorwegen is een van de weinige landen waar je zowel bergen, spectaculaire fjorden en gletsjers kan bewonderen. Avondmaal en overnachting in het Thon Hotel Alta****.

  avondmaal

  Alta
 2. 2e dag

  Alta - Honningsvåg

  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het beroemde museum van Alta. Hier bewonderen we duizenden prehistorische rotstekeningen. Vervolgens rijden we verder richting Honningsvåg waar we in de late namiddag aankomen. Na het avondmaal in het hotel maken we een avondlijke excursie naar de Noordkaap. Daar op het uiterste puntje van Europa staan en in het niets naar het noorden staren, wetend dat daar alleen nog maar de Noordpool is… Geweldig! Typisch is de bekende doorkijkaardbol die glinstert in de stralen van de middernachtzon, met onvergetelijk zicht op de Arctische Oceaan. Met je Noordkaapdiploma op zak zal je deze unieke belevenis blijvend herinneren. Overnachting in Honningsvåg in hotel Scandic Nordkapp**+ of Scandic Honningsvåg**+

  ontbijt, avondmaal

  Noordkaap
 3. 3e dag

  Honningsvåg - Tromsø

  Vandaag staat een lange panoramische rit op het programma met prachtige landschappen, vele fotostops en twee korte ferryovertochten. Je zal de adembenemende natuur van Noorwegen ontdekken! ‘s Namiddags aankomst en stadsrondrit in Tromsø, ook wel het ‘Parijs van het Noorden’ genoemd. Overnachting in Tromsø in hotel Quality Hotel Saga***.

  ontbijt

  Tromso
 4. 4e dag

  Tromsø - Andenes

  Na het ontbijt rit naar Brennsholmen voor de ferryovertocht naar Botnhamn op het idyllische eiland Senja, het tweede grootste eiland van Noorwegen. Laat je hier overweldigen door de ongerepte natuur, ruige landschappen, liefelijke vissersdorpjes en heldere lucht. Vanuit Gryllefjord nemen we de ferry naar Andenes, een stad op Versterålen. De archipel Versterålen ligt ten noorden van de Lofoten en is bekend om zijn witte stranden en de uit zee steil oprijzende bergtoppen. Bij aankomst maken we een korte stadsrondrit in Andenes. Overnachting in hotel Marena***.

  ontbijt

  Senja
 5. 5e dag

  Andenes - Svolvær

  Er staat vandaag iets zeer leuks op het programma: een walvissafari! Maar eerst brengen we een bezoek aan het Andenes Hvalsenter waar we diverse soorten walvissen leren herkennen en waar het wel en wee van deze wonderlijke dieren uit de doeken wordt gedaan. Daarna vertrek voor een 3-uur durende fotosafari. Dankzij de voedselrijke omgeving laten walvissen zich hier het hele jaar door graag zien. Met wat geluk kunnen we in de directe nabijheid o.a. zwaardwalvissen of potwalvissen van 20 meter lang en 40 ton zwaar onderscheiden. Onvergetelijk! In de namiddag rijden we naar Melbu waar we de ferry nemen naar Fiskebøl op de Lofoten. Overnachting in Svolvær in hotel Scandic Svolvær*** of Scandic Vestfjord Lofoten***.

  ontbijt

  Walvissafari
 6. 6e dag

  Svolvær

  Volledige dag om de schoonheid van de Lofoten te ontdekken. Deze eilandengroep is zo’n 140 km lang en heeft heel wat moois in petto: schilderachtige vissersdorpjes, steile bergen die overgaan in stranden met geel zand en helder water. Een lust voor het oog! De Lofoten maken ondanks hun geïsoleerde ligging toch een welvarende indruk. Hun hele economie draait dan ook rond visserij en in de zomer komt daar ook nog het toerisme bij. De houten rekken met drogende kabeljauw zijn zowat het uithangbord van deze mooie eilandjes. Op de Lofoten zijn er ook prachtige, parelwitte stranden te vinden. Haukland Beach is zo’n een voorbeeld. Dit strand is niet voor niets tot het mooiste strand van Noorwegen verkozen. Je waant je hier in Caribische sferen! Een bezoek aan het Lofotr Viking Museum mag zeker ook niet ontbreken. Hier vind je een nauwkeurige reconstructie van een langhuis uit de Vikingperiode, naar verluidt een van de grootste bouwwerken ooit gevonden uit de Vikingtijd. Overnachting in Svolvær in hotel Scandic Svolvær*** of Scandic Vestfjord Lofoten***.

  ontbijt

  Lofoten
 7. 7e dag

  Svolvær - Bodø

  Na een deugddoende nachtrust verlaten we de Lofoten via de kleine dorpjes van Reine en Å. Het dorpje Reine staat bekend voor zijn rode met witte vissershutten aan de rand van de kustlijn. Vervolgens nemen we de vier uur durende ferryovertocht van Moskenes naar Bodø. Onderweg is het intens genieten van het fenomenale landschap van de Vestfjord. Avondmaal en overnachting in Thon Hotel Nordlys**** in Bodø.

  ontbijt, avondmaal

  Lofoten, Reine
 8. 8e dag

  Bodø - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Bodø voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Noorwegen

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Alta 1 Thon Hotel Alta****
Honningsvåg 1 Scandic Nordkapp**+ / Scandic Honningsvåg**+
Tromsø 1 Quality Hotel Saga***
Andenes 1 Marena***
Svolvær  2 Scandic Svolvær*** / Scandic Vestfjord Lofoten***
Bodø 1 Thon Hotel Nordlys****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen    


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Opladen