Terug naar huis

op ontdekking naar het einde van de wereld

Argentinië

vanaf € 6.039 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 14 Dagen / 12 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
op ontdekking naar het einde van de wereld - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • maak kennis met Buenos Aires, de stad waar de tango werd geboren
 • bewonder de spectaculaire watervallen van Iguazú van dichtbij
 • bezoek de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia
 • hoor het kraken van het ijs van de Perito Morenogletsjer
 • ontdek het magische Torres del Paine Nationaal Park
 • verken het oude centrum van Valparaiso met de historische kabellift

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zat 2 zon
3 maa 4 din 5 woe 6 don 7 vri 8 zat 9 zon
10 maa 11 din 12 woe 13 don 14 vri € 6.039 terugreis op 27/02/2020 Kies 15 zat 16 zon
17 maa 18 din 19 woe 20 don 21 vri 22 zat 23 zon
24 maa 25 din 26 woe 27 don 28 vri 29 zat
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel
- Engelstalige lokale gids
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- internationale vluchten met Iberia
- alle luchthaventaksen
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- binnenlandse vluchten Buenos Aires-Puerto Iguazú/Puerto Iguazú-Ushuaia/Ushuaia-El Calafate/Punta Arenas-Santiago de Chile
- fooien voor de gids en chauffeur
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- maaltijden volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Buenos Aires

  Vertrek vanuit Brussel naar Buenos Aires.

 2. Dag 2

  Buenos Aires

  Bij aankomst transfer naar het hotel. Vandaag maakt u uitgebreid kennis met Buenos Aires, het Parijs van Zuid Amerika. Het bezoek brengt u naar het historische, politieke en culturele hart van de stad. Hier bevinden zich het hoofdplein de Plaza de Mayo, het presidentieel paleis en de kathedraal. Een bezoek aan de trendy wijk Puerto Madero, de felgekleurde havenwijk La Boca en de oudste stadswijk San Telmo staan eveneens op het programma. Overnachting in hotel Brizo Buenos Aires****.

  ontbijt - middagmaal

 3. Dag 3

  Buenos Aires

  Na het ontbijt verkent u de pittoreske wijken Recoleta en Palermo. De aristocratische wijk Recoleta staat voor luxe, kunst en cultuur. Het oude kerkhof trekt tal van bezoekers omwille van de vooraanstaande personen die er begraven liggen, de voornaamste wellicht Eva Peron. De residentiële wijk Palermo bestaat uit smalle straten en elegante herenhuizen. Eveneens vindt u een concentratie van bars, restaurants en kunstgalerijen waar u gezellig kan rondkuieren. ‘s Avonds beleeft u een spectaculaire tangoshow. Overnachting in hotel Brizo Buenos Aires****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 4. De felgekleurde havenwijk La Boca is één van de meest geliefde wijken van Buenos Aires. Dit is de wijk waar de Italiaanse immigranten zich in de 19e eeuw vestigden. Vandaag ziet u in de pittoreske wijk overal straatschilders, muzikanten en tangodansers aan het werk. De wijk vormt eveneens de thuisbasis van het legendarische voetbalteam Boca Juniors. Kunst, muziek en voetbal hebben een belangrijke rol in het dagelijkse leven en zijn hier nooit ver weg!

 5. Dag 4

  Buenos Aires - Iguazú

  Binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazú. De watervallen van Iguazú, gelegen op de grens tussen Brazilië en Argentinië, behoren tot de mooiste ter wereld. Ze zijn omringd door een tropische jungle en vanop kilometers afstand hoorbaar. In de namiddag bezoekt u de Braziliaanse zijde van de watervallen van Iguazú en geniet u van de allermooiste uitzichten op dit natuurwonder. U maakt een wandeling tot aan de Garganta do Diabo (keel van de duivel), het meest spectaculaire deel van de waterval. Hier dondert het water met een oorverdovend lawaai 80 meter de diepte in. Overnachting in hotel Mercure Iguazú*****.

  ontbijt

 6. Dag 5

  Iguazú

  Vandaag maakt u kennis met de Argentijnse zijde van de watervallen. Vanuit het bezoekerscentrum neemt u de trein naar het station 'Cataratas'. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden zorgt ervoor dat u de talrijke watervallen van dichtbij kunt bewonderen. Vervolgens rit naar het station 'Garganta' van waaruit u een wandeling maakt die eindigt boven de indrukwekkende Garganta del Diablo. Hier geniet u van een onvergetelijk spektakel! Overnachting in hotel Mercure Iguazú*****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 7. Dag 6

  Iguazú - Ushuaia

  U vliegt naar Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Laat u verrassen door de prachtige panorama’s op het Beaglekanaal, de Maritalgletsjer en de weelderige landschappen van Vuurland. Overnachting in hotel Los Yamanas***.

  ontbijt - avondmaal

 8. Dag 7

  Ushuaia

  Deze ochtend maakt u een rondvaart op het Beaglekanaal per catamaran. De uitzichten op de baai, de omliggende Andespieken en de vele vogels en zeeleeuwen die er leven zijn uitzonderlijk. Later op de dag reist u door het Nationaal Park Tierra del Fuego en ontdekt u de prachtige natuur van Vuurland. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Lapataia Baai en stopt u aan het Lago Roca nabij de Chileense grens. Overnachting in hotel Los Yamanas***.

  ontbijt - middagmaal

 9. Dag 8

  Ushuaia - El Calafate - Perito Moreno - El Calafate

  Binnenlandse vlucht naar El Calafate. El Calafate is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Perito Morenogletsjer in het Nationaal Park Los Glaciares. Dit is een van de meest indrukwekkende gletsjers ter wereld. Hij daalt van een enorme ijskap neer in het Argentinomeer. U hoort het krakende ijs en regelmatig ziet u grote stukken afbrokkelen. Een echt natuurwonder! Overnachting in hotel Lagos del Calafate****.

  ontbijt

 10. Dag 9

  El Calafate

  U gaat aan boord van een catamaran en vaart over het Argentinomeer naar en tussen de enorme drijvende ijsrotsen afkomstig van de Upsalagletsjer, de tweede grootste gletsjer van Zuid-Amerika. Op de terugweg bewondert u eveneens de gletsjers Seco en de Spegazzini. Deze laatste onderscheidt zich van de andere gletsjers door zijn immensheid en schoonheid. Overnachting in hotel Lagos del Calafate****.

  ontbijt - middagmaal

 11. Dag 10

  El Calafate - Torres del Paine - Puerto Natales

  Na het ontbijt verlaat u El Calafate en gaat de tocht richting het mooiste Nationaal Park van Chileens Patagonië, Torres del Paine. Het uitzichtpunt bij Laguna Azul biedt bij mooi weer het spectaculairste uitzicht op de befaamde torens waarvoor het park bekend staat. In dit gedeelte van het park kan u regelmatig guanaco’s, watervogels en Andescondors spotten. Eveneens bezoekt u de Laguna Amarga, die zijn specifieke kleur dankt aan de aanwezigheid van gekleurde algen. Overnachting in Puerto Natales in hotel Costaustralis ****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 12. Dag 11

  Puerto Natales - Torres del Paine - Puerto Natales

  Volledige dag bezoek aan Torres del Paine National Park. Dit fabelachtig natuurgebied laat niemand onberoerd. U ziet er unieke rotsformaties, betoverende gletsjers, valleien met kliffen, prachtige meren en watervallen alsook talrijke guanaco's. De Torres (torens) en Cuernos (hoorns) zijn de meest in het oog springende en gefotografeerde rotsformaties. In de namiddag maakt u een wandeling aan het Greymeer. In het meer bevinden zich allerlei ijsschotsen afkomstig van de Greygletsjer. U komt oog in oog te staan met de torenhoge ijswanden en woorden schieten tekort. Het ijs heeft verschillende kleurschakeringen van wit tot blauw. Overnachting in Puerto Natales in hotel Costaustralis****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal 

 13. Dag 12

  Puerto Natales - Punta Arenas - Santiago de Chile

  Rit naar de luchthaven van Punta Arenas. Binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile. Bezoek aan deze bruisende hoofdstad, die ingesloten ligt tussen het kustgebergte en de Andes. Naast oude koloniale gebouwen werden hier ultramoderne wolkenkrabbers opgetrokken. Rondom het Plaza de Armas bevinden zich de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder vele musea en historische gebouwen. U ziet o.a. het presidentieel paleis La Moneda, Casa Colorada en de Cathedral Metropolitana. Rit naar de Cerro San Cristobal vanwaar u geniet van een panoramisch uitzicht over de vallei en de stad. Overnachting in Santiago de Chile in hotel InterContinental Santiago*****.

  ontbijt

 14. Dag 13

  Santiago de Chile - Valparaiso - Viña del Mar - Santiago de Chile

  Na het ontbijt verlaat u Santiago en rijdt u doorheen de wijngaarden van de Casablanca vallei richting de kust. Bezoek aan Valparaíso, dat door de Unesco als Werelderfgoed werd uitgeroepen. Deze stad, met zijn kleurrijk geschilderde huizen, is gebouwd op meerdere steile hellingen die uitkomen in de Grote Oceaan. De kleurrijke houten huizen, de vele parken en het Plaza Sotomayor zijn enkele van de hoogtepunten. U bereikt ze met de oude kabelliften die deze pittoreske stad faam hebben bezorgd. Geniet van het panoramisch uitzicht over de baai. In de namiddag bezoekt u de Tuinstad Viña del Mar, waarvan de gesofisticeerde stadsplanning geïnspireerd is op de Franse Riviera. Overnachting in hotel InterContinental Santiago*****.

  ontbijt - middagmaal

 15. Dag 14

  Santiago de Chile - Maipo Vallei - Brussel

  Bezoek aan Santa Rita, een van de belangrijkste wijnhuizen van Chili dat gesticht werd in 1880. U maakt een wandeling door de prachtige tuin en geniet van het mooie landschap en de wijngaarden. Bezoek aan de wijnkelder gevolgd door een wijndegustatie. Afscheidslunch op het wijndomein. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt - middagmaal

 16. Dag 15

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel

Buenos Aires

2

Hotel Brizo Buenos Aires****

Puerto Iguazú

2

Mercure Iguazú*****

Ushuaia

2

Los Yamanas***+

El Calafate

2

Lagos del Calafate****

Puerto Natales

2

Costaustralis****

Santiago de Chile

2

InterContinental Santiago*****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten: internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig na terugkeer
inentingen: geen inentingen vereist
  Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
munteenheid: de Argentijnse peso (ARS) in Argentinië, de Chileense peso (CLP) in Chili
tijdsverschil:

Argentinië winter: -4, zomer: -5
Chili winter: -5, zomer: -6

stroom: 220 volt, verloopstekker

 


Bestemming

Argentinië

Bestemming

Liefhebbers van fauna en flora, natuurfotografen en actievelingen in open lucht ontdekken een waar paradijs. Cultuurliefhebbers maken in het noordwesten van het land kennis met de Spaans-Amerikaanse traditie en de vele getuigen van de precolumbiaanse periode.
Ushuaia en de gletsjers van Patagonie, de impressionante watervallen van Iguaçu en de kleurrijke canyons van Huamahuaca, en ook Buenos Aires, de meest levendige hoofdstad van Zuid-Amerika, zijn een ontdekking meer dan waard. Argentinië biedt een uitzonderlijk gevarieerd landschap.

Tijdsverschil

-4 uur in de winter en -5 uur in de zomer in vergelijking met België.

Klimaat

Met zijn enorme oppervlakte, lengte en hoogteverschillen is Argentinië een land met een heel gevarieerd klimaat. Het noorden is tropisch, warm en vochtig. In de provindie La Pampa heerst een gematigd klimaat met milde temperaturen in de zomer en in de winter is het fris. Aan de kust in La Pampa is het vochtig en in het westen eerder droog. Patagonië is de koudste regio. In de winter kan de temperatuur dalen tot -35°C in bepaalde zones. Er is veel wind, nog meer in de zomer (van december tot februari) dan in de winter. In het uiterste zuiden van het land kan het regenen en sneeuwen en is er geen zomer. De beste periodes om Buenos Aires te bezoeken is in de lente (van september tot november) en in de herfst (van maart tot mei). In de zomer (van december tot februari) is het warm en vochtig in de hoofdstad.

Taal

De officiële taal is Spaans.

Gastronomie

Er zijn talloze restaurants in Argentinië en bovendien zijn ze heel goedkoop (behalve in Patagonië). Zelfs in de meest bescheiden restaurants worden rijke maaltijden aangeboden en is de kwaliteit betrouwbaar. De Argentijnse keuken ligt niet zo ver van de Europese keuken en is helemaal niet gekruid. Het hoofdingrediënt in Argentinië is vlees en dan vooral rundsvlees. Het is een heel mals vlees, aangezien de dieren zich voeden met het vette gras van La Palma. Proef zeker eens "Bife de lomo", maar opgelet, een "Baby Beef" is meestal ongeveer 500g!


Hier zijn de omstandigheden ideaal om heerlijke wijn te produceren: de hoogte, het klimaat, de uitzonderlijke kwaliteit van de aarde. Als je houdt van een wijn met karakter, dan is de Argentijnse wijn zeker een aanrader!


Praktische Informatie

Reisdocumenten

Met een Belgisch paspoort, geldig gedurende het hele verblijf, heb je geen visum nodig voor een verblijf korter dan 3 maanden. Als je door de Verenigde Staten reist, heb je een geldig elektronisch paspoort nodig en moet je een ESTA (Electronic System for Travel Autorization) aanvragen minstens 72 uur voor vertrek, die je online kunt betalen (14 USD: dit is een indicatie). Ga hiervoor naar deze website: esta.cbp.dhs.gov.

Gezondheid

Zorg ervoor dat je gevaccineerd bent tegen difterie, tetanus en kinkhoest (DTP-vaccin).
Vaccinatie tegen hepatitis A et buiktyfus zijn aangeraden. Je huisarts kan ook een vaccinatie tegen hepatitis B adviseren.
Er zijn ook meerdere gevallen van gele koorts vastgesteld in Paraguay en in Zuid-Brazilië (in het grensgebied met Argentinië). Vaccinatie tegen gele koorts is aangeraden, vooral bij reizen naar de provincie Misiones (in het noorden), waar de toeristische trekpleister met de Iguazu watervallen zich bevindt.

Munteenheid

De Argentijnse peso (ARS), is de officiële munt in Argentinië. 
Wisselkoers (mei 2019) : 1 EUR = 49,92 ARS.

Elektrische stroom

De stroom bedraagt 220V, zoals in België. Naargelang de regio, kunnen de stopcontacten variëren. Het is aangeraden een adapter mee te nemen tijdens een verblijf in Argentinië.Opladen