Terug naar huis

op ontdekking naar het einde van de wereld

Argentinië

vanaf € 5.793 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 15 Dagen / 13 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
op ontdekking naar het einde van de wereld - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • maak kennis met Buenos Aires, de stad waar de tango geboren werd
 • bewonder de spectaculaire Iguazú watervallen van dichtbij
 • bezoek de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia
 • hoor het ijs van de Perito Morenogletsjer kraken
 • ontdek het magische Torres del Paine Nationaal Park

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zon
2 maa 3 din 4 woe 5 don 6 vri 7 zat 8 zon
9 maa 10 din 11 woe 12 don 13 vri 14 zat 15 zon
16 maa 17 din 18 woe 19 don € 5.793 terugreis op 03/12/2020 Kies 20 vri 21 zat 22 zon
23 maa 24 din 25 woe 26 don 27 vri 28 zat 29 zon
30 maa
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

Voor vertrekken tot en met 14/02/20:

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

- Engelstalige lokale gids

- viplounge op de luchthaven bij vertrek

- internationale vluchten met Iberia

- alle luchthaventaksen

- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

- binnenlandse vluchten Buenos Aires-Puerto Iguazú/Puerto Iguazú-Ushuaia/Ushuaia-El Calafate/Punta Arenas-Santiago de Chile

- fooien voor de gids en chauffeur

- alle vermelde lokale transfers

- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

- alle overnachtingen

- 13x ontbijt, 9x middagmaal, 5x avondmaal

- alle lokale taksen

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

 

Voor vertrekken vanaf 19/11/20:

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

- Engelstalige lokale gids

- viplounge op de luchthaven bij vertrek

- internationale vluchten met Aerolineas Argentinas

- alle luchthaventaksen

- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

- binnenlandse vluchten Buenos Aires-Puerto Iguazú/Puerto Iguazú-Ushuaia/Ushuaia-El Calafate/El Calafate-Buenos Aires

- fooien voor de gids en chauffeur

- alle vermelde lokale transfers

- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

- alle overnachtingen

- 14x ontbijt, 8x middagmaal, 5x avondmaal

- alle lokale taksen

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Buenos Aires

  Vertrek vanuit Brussel naar Buenos Aires.

 2. Dag 2

  Buenos Aires

  Aankomst in Buenos Aires. Transfer naar het hotel. Vandaag maakt u uitgebreid kennis met Buenos Aires, het Parijs van Zuid-Amerika. Het bezoek brengt u naar het historische, politieke en culturele hart van de stad. Hier bevinden zich het hoofdplein Plaza de Mayo, het presidentieel paleis en de kathedraal. Een bezoek aan de trendy wijk Puerto Madero, de felgekleurde havenwijk La Boca en de oudste stadswijk San Telmo staan eveneens op het programma. Overnachting in hotel Brizo Buenos Aires****.

  ontbijt, middagmaal

 3. Dag 3

  Buenos Aires

  Na het ontbijt verkent u de pittoreske wijken Recoleta en Palermo. De aristocratische wijk Recoleta staat voor luxe, kunst en cultuur. Het oude kerkhof trekt tal van bezoekers omwille van de vooraanstaande personen die er begraven liggen, de voornaamste wellicht Eva Peron. De residentiële wijk Palermo bestaat uit smalle straten en elegante herenhuizen. In de namiddag heeft u vrije tijd om gezellig door de straten van de Argentijnse hoofdstad te kuieren. Overnachting in hotel Brizo Buenos Aires****.

  ontbijt, middagmaal

 4. Dag 4

  Buenos Aires - Iguazú

  Binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazú. De watervallen van Iguazú, gelegen op de grens tussen Brazilië en Argentinië, behoren tot de mooiste ter wereld. Ze zijn omringd door een tropische jungle en vanop kilometers afstand hoorbaar. In de namiddag bezoekt u de Braziliaanse zijde van de watervallen en geniet u van de allermooiste uitzichten op dit natuurwonder. U maakt een wandeling tot aan de Garganta do Diabo (keel van de duivel), het meest spectaculaire deel van de waterval. Hier dondert het water met een oorverdovend lawaai 80 meter de diepte in. Overnachting in hotel Yvy de Selva**** in Puerto Iguazú.

  ontbijt, middagmaal

 5. Dag 5

  Iguazú

  Vandaag maakt u kennis met de Argentijnse zijde van de watervallen. Vanuit het bezoekerscentrum neemt u de trein naar het station Cataratas. Een uitgebreid netwerk van wandelpaden zorgt ervoor dat u de talrijke watervallen van dichtbij kunt bewonderen. Vervolgens rit naar het station Garganta van waaruit u een wandeling maakt die eindigt boven de indrukwekkende Garganta del Diablo. Hier geniet u van een onvergetelijk spektakel! Overnachting in hotel Yvy de Selva**** in Puerto Iguazú.

  ontbijt

 6. Dag 6

  Iguazú - Ushuaia

  U vliegt naar Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Laat u verrassen door de prachtige panorama’s op het Beaglekanaal, de Maritalgletsjer en de weelderige landschappen van Vuurland. Bij aankomst tranfer naar het hotel. Overnachting in hotel Tierra del Fuego***+ in Ushuaia.

  ontbijt, avondmaal

 7. Dag 7

  Ushuaia

  Deze ochtend ontdekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Ushuaia. In de oude gevangenis leert u hoe de stad oorspronkelijk ontstaan is als strafkolonie waar de zwaarste criminelen van het land opgesloten werden. Ook andere thema’s zoals de zeevaartgeschiedenis en immigratie komen hier aan bod. In de namiddag maakt u een rondvaart op het Beaglekanaal per catamaran. De uitzichten op de baai, de omliggende Andespieken en de vele vogels en zeeleeuwen die er leven zijn uitzonderlijk. Overnachting in hotel Tierra del Fuego***+ in Ushuaia.

 8. Dag 8

  Ushuaia - El Calafate

  Net buiten de stad bevindt zich het Tierra del Fuego Nationaal Park, een uniek natuurgebied dat bestaat uit bossen, bergen, gletsjers en tientallen meren. De prachtige natuur van Vuurland laat niemand onverschillig. Nabij de Chileense grens bezoekt u de indrukwekkende Lapataia Baai en het Acigamimeer. In de late namiddag binnenlandse vlucht naar El Calafate. Overnachting in hotel Rochester Calafate****.

  ontbijt, middagmaal

 9. Dag 9

  El Calafate - Perito Moreno - El Calafate

  El Calafate is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Perito Morenogletsjer in het Nationaal Park Los Glaciares. Dit is een van de meest indrukwekkende gletsjers ter wereld. Hij daalt van een enorme ijskap neer in het Argentinomeer. U hoort het krakende ijs en regelmatig ziet u grote stukken afbrokkelen. Een echt natuurwonder! Overnachting in hotel Rochester Calafate****.

  ontbijt, avondmaal

 10. Dag 10

  El Calafate

  Aan boord van een catamaran, vaart u over het Argentinomeer naar en tussen de enorme drijvende ijsrotsen afkomstig van de Upsalagletsjer, de tweede grootste gletsjer van Zuid-Amerika. Op de terugweg bewondert u eveneens de gletsjers Seco en de Spegazzini. Deze laatste onderscheidt zich van de andere gletsjers door zijn immensheid en schoonheid. Overnachting in hotel Rochester Calafate****.

  ontbijt, avondmaal

 11. Dag 11

  El Calafate - Torres del Paine - Puerto Natales

  Na het ontbijt verlaat u El Calafate en gaat de tocht richting het mooiste Nationaal Park van Chileens Patagonië, Torres del Paine. Het uitzichtpunt bij Laguna Azul biedt bij mooi weer een spectaculair uitzicht op de befaamde torens waarvoor het park bekend staat. In dit gedeelte van het park kan u regelmatig guanaco’s, watervogels en Andescondors spotten. Eveneens bezoekt u de Laguna Amarga, die zijn specifieke kleur dankt aan de aanwezigheid van gekleurde algen. Overnachting in hotel Costaustralis**** in Puerto Natales.

  ontbijt, middagmaal

 12. Dag 12

  Puerto Natales - Torres del Paine - Puerto Natales

  Volledige dag bezoek aan Torres del Paine Nationaal Park. Dit fabelachtig natuurgebied laat niemand onberoerd. U ziet er unieke rotsformaties, betoverende gletsjers, valleien met kliffen, prachtige meren en watervallen alsook talrijke guanaco's. In de namiddag maakt u een wandeling aan het Greymeer. In het meer bevinden zich allerlei ijsschotsen afkomstig van de Greygletsjer. U komt oog in oog te staan met de torenhoge ijswanden en woorden schieten tekort. Het ijs heeft verschillende kleurschakeringen van wit tot blauw. Overnachting in hotel Costaustralis**** in Puerto Natales.

  ontbijt, middagmaal

 13. Dag 13

  Puerto Natales - El Calafate

  Geniet van wat vrije tijd om het gezellige Puerto Natales te ontdekken. Nabij de pier heeft u een mooi uitzicht op het water en de omliggende bergen. Later op de dag verlaat u Chili en gaat het terug richting El Calafate. Overnachting in hotel Rochester Calafate****.

  ontbijt, middagmaal

 14. Dag 14

  El Calafate - Buenos Aires

  Binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Buenos Aires. ’s Avonds beleeft u een spectaculaire tangoshow in het hart van de historische wijk San Telmo. Gedurende het diner maakt u kennis met de trots en de passie van de Argentijnse cultuur. Overnachting in hotel Brizo Buenos Aires****.

  ontbijt, avondmaal

 15. Dag 15

  Buenos Aires - Brussel

  Vandaag verkent u de Tigredelta, een uitgestrekt natuurgebied met een doolhof aan kanalen en eilanden. Dit is een baken van rust op een boogscheut van de miljoenenstad Buenos Aires. Afscheidslunch en transfer naar de luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht.

  ontbijt, middagmaal

 16. Dag 16

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

Hotels voor vertrekken tot en met 14/02/20
Plaats Nachten Hotel
Buenos Aires 2 Hotel Brizo Buenos Aires****
Puerto Iguazú 2 Mercure Iguazú*****
Ushuaia 2 Los Yamanas***+
El Calafate 2 Lagos del Calafate****
Puerto Natales 2 Costaustralis****
Santiago de Chile 2 InterContinental Santiago*****
     
Hotels voor vertrekken vanaf 19/11/20
Plaats Nachten Hotel
Buenos Aires 2 Brizo Buenos Aires****
Puerto Iguazú 2 Yvy de Selva****
Ushuaia 2 Tierra del Fuego***+
El Calafate   3 Rochester****
Puerto Natales 2 Costaustralis****
El Calafate   1 Rochester****
Buenos Aires 1 Brizo Buenos Aires****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig na terugkeer
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be.
inentingen: Inenting tegen Hepatitis A is verplicht en tegen gele koorts is aangeraden.
  Neem steeds contact op met uw huisarts of raadpleeg tijdig de website: www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde),
tijdsverschil: Argentinië winter: -4, zomer: -5
  Chili winter: -5, zomer: -6

 


Bestemming

Argentinië

Bestemming

Liefhebbers van fauna en flora, natuurfotografen en actievelingen in open lucht ontdekken een waar paradijs. Cultuurliefhebbers maken in het noordwesten van het land kennis met de Spaans-Amerikaanse traditie en de vele getuigen van de precolumbiaanse periode.
Ushuaia en de gletsjers van Patagonie, de impressionante watervallen van Iguaçu en de kleurrijke canyons van Huamahuaca, en ook Buenos Aires, de meest levendige hoofdstad van Zuid-Amerika, zijn een ontdekking meer dan waard. Argentinië biedt een uitzonderlijk gevarieerd landschap.

Tijdsverschil

-4 uur in de winter en -5 uur in de zomer in vergelijking met België.

Klimaat

Met zijn enorme oppervlakte, lengte en hoogteverschillen is Argentinië een land met een heel gevarieerd klimaat. Het noorden is tropisch, warm en vochtig. In de provindie La Pampa heerst een gematigd klimaat met milde temperaturen in de zomer en in de winter is het fris. Aan de kust in La Pampa is het vochtig en in het westen eerder droog. Patagonië is de koudste regio. In de winter kan de temperatuur dalen tot -35°C in bepaalde zones. Er is veel wind, nog meer in de zomer (van december tot februari) dan in de winter. In het uiterste zuiden van het land kan het regenen en sneeuwen en is er geen zomer. De beste periodes om Buenos Aires te bezoeken is in de lente (van september tot november) en in de herfst (van maart tot mei). In de zomer (van december tot februari) is het warm en vochtig in de hoofdstad.

Taal

De officiële taal is Spaans.

Gastronomie

Er zijn talloze restaurants in Argentinië en bovendien zijn ze heel goedkoop (behalve in Patagonië). Zelfs in de meest bescheiden restaurants worden rijke maaltijden aangeboden en is de kwaliteit betrouwbaar. De Argentijnse keuken ligt niet zo ver van de Europese keuken en is helemaal niet gekruid. Het hoofdingrediënt in Argentinië is vlees en dan vooral rundsvlees. Het is een heel mals vlees, aangezien de dieren zich voeden met het vette gras van La Palma. Proef zeker eens "Bife de lomo", maar opgelet, een "Baby Beef" is meestal ongeveer 500g!


Hier zijn de omstandigheden ideaal om heerlijke wijn te produceren: de hoogte, het klimaat, de uitzonderlijke kwaliteit van de aarde. Als je houdt van een wijn met karakter, dan is de Argentijnse wijn zeker een aanrader!


Praktische Informatie

Reisdocumenten

Met een Belgisch paspoort, geldig gedurende het hele verblijf, heb je geen visum nodig voor een verblijf korter dan 3 maanden. Als je door de Verenigde Staten reist, heb je een geldig elektronisch paspoort nodig en moet je een ESTA (Electronic System for Travel Autorization) aanvragen minstens 72 uur voor vertrek, die je online kunt betalen (14 USD: dit is een indicatie). Ga hiervoor naar deze website: esta.cbp.dhs.gov.

Gezondheid

Zorg ervoor dat je gevaccineerd bent tegen difterie, tetanus en kinkhoest (DTP-vaccin).
Vaccinatie tegen hepatitis A et buiktyfus zijn aangeraden. Je huisarts kan ook een vaccinatie tegen hepatitis B adviseren.
Er zijn ook meerdere gevallen van gele koorts vastgesteld in Paraguay en in Zuid-Brazilië (in het grensgebied met Argentinië). Vaccinatie tegen gele koorts is aangeraden, vooral bij reizen naar de provincie Misiones (in het noorden), waar de toeristische trekpleister met de Iguazu watervallen zich bevindt.

Munteenheid

De Argentijnse peso (ARS), is de officiële munt in Argentinië. 
Wisselkoers (mei 2019) : 1 EUR = 49,92 ARS.

Elektrische stroom

De stroom bedraagt 220V, zoals in België. Naargelang de regio, kunnen de stopcontacten variëren. Het is aangeraden een adapter mee te nemen tijdens een verblijf in Argentinië.Opladen