Terug naar huis

Op zoek naar de legende van El Dorado

Colombia

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Op zoek naar de legende van El Dorado - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • Ontdek het meer van Guatavita, waar de legende van El Dorado ontstond
 • Uniek avondmaal in de woestijn van Tatacoa
 • Uitgebreid bezoek aan de archeologische site van San Agustín
 • Maak kennis met de Guambiano indianen op de kleurrijke markt van Silvia
 • Koffie proeven met uitzicht over de weelderige plantages
 • Aanschouw de meesterwerken van Botero in Medellín
 • Koloniale charme in Popayán en Cartagena

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Bogota

  Vertrek vanuit Brussel naar Bogota. Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Four Points by Sheraton****.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Bogota

  Vandaag ontdekken we de Colombiaanse hoofdstad. Door zijn vele musea en bibliotheken staat Bogota ook wel gekend als ‘het Athene van Zuid-Amerika’. Het bezoek brengt u naar Plaza de Bolívar, het historische en politieke hart van de stad. Hier bevinden zich de kathedraal, het Capitool en het Justitiepaleis. In het Goudmuseum ontdekt u de rijke precolumbiaanse collectie die uit maar liefst 30.000 gouden voorwerpen bestaat. Per kabellift gaat de tocht verder naar de top van de berg Monserrate. Van op een hoogte van 3152 m kan u genieten van een adembenemend uitzicht over gans de stad. Overnachting in hotel Four Points by Sheraton****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 3. Dag 3

  Bogota - Guatavita - Zipaquirá - Bogota

  In de voormiddag ontdekken we het meer van Guatavita, een heilig meer voor het inheemse Muisca volk en de locatie waar de legende van El Dorado ontstond. Nadien gaat u naar de koloniale stad Zipaquirá, gekend voor de Zoutkathedraal die in een zoutmijn ingericht werd. Via de kruisweg daalt u af tot 180 m diep. Overnachting in hotel Four Points by Sheraton****.

  ontbijt - middagmaal

 4. Begin 16e eeuw kwamen de Spaanse conquistadores voor het eerst in contact met het mysterieuze Muisca volk. Al snel hoorden ze getuigenissen over een ritueel waarbij het inheemse opperhoofd bedekt werd met goud en edelstenen. Om de Goden gunstig te stemmen werd het goud in het meer van Guatavita geofferd. De overvloed aan goud die hierbij gebruikt werd gaf de aanleiding tot de zoektocht naar de mythische Stad van Goud, El Dorado.

 5. Dag 4

  Bogota - Neiva - Tatacoa - Neiva

  Binnenlandse vlucht naar Neiva. Na het middagmaal vertrek naar de stad Villavieja, de toegangspoort tot de woestijn van Tatacoa. Het microklimaat van deze regio zorgt voor een uniek landschap dat bestaat uit rode golvende heuvels en metershoge cactussen. Geniet ’s avond van een uniek avondmaal in het midden van de woestijn. Overnachting in hotel GHL Neiva****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. Dag 5

  Neiva - Rivera - San Agustín

  Vanuit Neiva gaat de rit richting San Agustín. In Rivera kan u ontspannen in de mooie thermale baden en genieten van de paradijselijke groene omgeving. Overnachting in hotel Monasterio San Agustín****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 7. Dag 6

  Archeologisch Park San Agustín

  Vandaag bezoekt u de belangrijkste archeologische site van het land. Tot het jaar 1500 werd het gebied bewoond door de inheemse bevolking. Deze mysterieuze stammen lieten een indrukwekkend nalatenschap achter van reusachtige beeldhouwwerken, aardewerk en grafmonumenten. Een bezoek aan het Archeologisch Museum en het Bosque de las Estatuas, waar 39 beelden in een prachtige jungle omgeving te bewonderen zijn, behoren tot de hoogtepunten van dit UNESCO werelderfgoed. Overnachting in hotel Monasterio San Agustín****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. Dag 7

  San Agustín - Popayán

  Doorheen het Puracé Nationaal Park, rijdt u richting de stad Popayán. Geniet onderweg van de prachtige landschappen van het Andes gebergte, die door de besneeuwde Puracé vulkaan gedomineerd worden. In de late namiddag aankomst in de ‘witte stad’ Popayán met zijn prachtig koloniaal stadscentrum. Overnachting in hotel Dann Monasterio****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. Dag 8

  Popayán - Silvia - Popayán

  Iedere dinsdag vindt in Silvia een kleurrijke markt plaats. De inheemse Guambiano komen dan vanuit de nabijgelegen dorpen naar de stad om hun goederen te verkopen. Het is de ideale gelegenheid om kennis te maken met deze traditionele inheemse bevolkingsgroep. Na de middag ontdekt u te voet het gezellige koloniale stadscentrum van Popayán. Overnachting in hotel Dann Monasterio****.

  ontbijt - middagmaal

 10. Dag 9

  Popayán - Pereira

  Vandaag staat een lange rit naar Pereira op het programma. De route loopt door de vruchtbare vallei van de Cauca rivier. Het landschap wordt gedomineerd door plantages waar suikerriet, ananas, mango en papaya gecultiveerd worden. Overnachting in hotel Casa San Carlos Lodge****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 11. Koffie werd in 1723 door de Jezuïeten voor het eerst in Colombia geïntroduceerd. Het merendeel van de productie vindt plaats in de befaamde koffiedriehoek, die overeenkomt met de gebieden tussen de steden Pereira, Armenia en Manizales. Vandaag de dag is Colombia de op een na grootste leverancier van koffie in de wereld. Het land produceert alleen natte Arabica koffiebonen waardoor de Colombiaanse koffiebonen een herkenbare stijl hebben. Dankzij zijn milde smaak en betrouwbaarheid heeft de Colombiaanse koffie wereldwijd een uitstekende reputatie opgebouwd en is het embleem Café de Colombia veel meer dan gewoon een kwaliteitslabel.

 12. Dag 10

  Pereira - Cocora Vallei - Salento - Pereira

  De Cocora Vallei behoort tot de mooiste natuurgebieden van Colombia. Maak een wandeling door de vallei en ontdek de waxpalm, de hoogste palmboom ter wereld en het nationaal symbool van Colombia. In het nabij gelegen dorpje Salento bezoekt u een koffieboerderij. Hier maakt u kennis met de befaamde Colombiaanse koffie waarvoor deze regio bekend staat. Overnachting in hotel Casa San Carlos Lodge****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 13. Dag 11

  Pereira - Medellín

  Via de Panamericana noordwaarts naar de stad Medellín, de tweede grootste stad van Colombia. Na de bloederige jaren ’90 ondergaat de stad een ware renaissance. Diverse sociale projecten en investeringen zorgden ervoor dat Medellín in 2013 uitgeroepen werd tot meest innovatieve stad ter wereld. Overnachting in hotel Du Parc Royal****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 14. Dag 12

  Medellín

  Dankzij het aangenaam klimaat noemt men Medellín 'de stad van de eeuwige lente'. Tijdens het bezoek aan het stadscentrum ontdekt u het bekende Botero plein en het nabijgelegen Museum van Antioquía. In de Botanische Tuin ontsnapt u even aan de stadsdrukte en maakt u kennis met de rijke biodiversiteit. U kan hier maar liefst 4500 verschillende bloemsoorten aantreffen. Daarna gaat u naar Pueblito Paisa waar u de sfeer van een typisch plattelandsdorp kan opsnuiven. Overnachting in hotel Du Parc Royal****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 15. Medellín stond in het verleden voornamelijk gekend als de thuishaven van drugsbaron Pablo Escobar en het kartel van Medellín. Enkele decennia later staat de stad echter gekend als een plaats van hoop en verandering. Innovatie en technologie zijn de sleutel naar welvaart en zorgen voor een ongekende groei. Het ontwikkelingsmodel van Medellín is uniek in de wereld en het sociaal urbanisme heeft geleid tot de ontwikkeling van de nieuwste Silicon Valley van Zuid-Amerika.

 16. Dag 13

  Medellín - Cartagena

  Met een binnenlandse vlucht reist u naar Cartagena, de mooiste koloniale stad van Zuid-Amerika. De ommuurde stad met kleurrijk versierde huizen, kerken en pleinen was de inspiratie voor het magisch realisme uit de boeken van Gabriel García Márquez. Het gezellige historische centrum behoort tot de best bewaarde koloniale steden van het continent. Overnachting in hotel Bantu*****.

  ontbijt - middagmaal

 17. Dag 14

  Cartagena

  ’s Morgens bezoekt u het La Popa klooster, gelegen op een heuvel boven de stad. U geniet er van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de Caraïbische Zee. Net buiten het omwalde historische centrum bevindt zich het San Felipe Fort, het grootste fort dat de Spanjaarden lieten bouwen in Zuid-Amerika. In de namiddag geniet u van een stadswandeling door het historische centrum. U maakt er in het Museo Historico kennis met de slavenhandel, de inquisitie en de koloniale geschiedenis van de stad. Overnachting in hotel Bantu*****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 18. Dag 15

  Cartagena - Bogota - Brussel

  Geniet van een vrije morgen. Transfer naar de luchthaven van Cartagena voor uw vlucht naar Brussel (via Bogota).

  ontbijt - middagmaal

 19. Dag 16

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Bogota

3

Four Points by Sheraton****

Neiva

1

GHL Neiva****

San Agustin

2

Monasterio San Agustín****

Popayán

2

Dann Monasterio****

Pereira

2

Casa San Carlos Lodge****

Medellín

2

Du Parc Royal****

Cartagena de Indías

2

Bantú by Faranda*****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦♦


wereldweetjes

reisdocumenten: internationaal paspoort, geldig voor de ganse duur van het verblijf
inentingen: geen
  Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
  Op grote hoogtes kunt u last krijgen van de zogenaamde hoogteziekte. Het drinken van cocathee en het innemen van veel suikers kan helpen. Voor wie echt ziek wordt, worden medicijnen zoals Diamox aangeraden.
munteenheid: de Colombiaanse peso (COP)
tijdsverschil: winter: -6, zomer: -7
stroom: 110 volt

 


Opladen