Terug naar huis

Over leven in de woestijn

Namibië

vanaf € 4.346 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 16 Dagen / 14 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Over leven in de woestijn - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 personen, max. 18 personen

 • Afrikaanstalige nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids en chauffeur

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • extra comfort en service tijdens uw reis dankzij aparte gids en chauffeur
 • oranjerode duinenzee in Sossusvlei
 • op zoek naar zeldzame woestijnolifanten
 • sandwich harbour, de plaats waar duinen in de oceaan vloeien
 • safari's in het Etosha National Park en het privéwildreservaat van Erindi

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 din 2 woe 3 don 4 vri 5 zat 6 zon
7 maa 8 din 9 woe 10 don 11 vri 12 zat 13 zon € 4.346 terugreis op 28/09/2020 Kies
14 maa 15 din 16 woe 17 don 18 vri 19 zat 20 zon
21 maa 22 din 23 woe 24 don 25 vri 26 zat 27 zon € 4.346 terugreis op 12/10/2020 Kies
28 maa 29 din 30 woe
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids en chauffeur

- assistentie op de luchthaven bij check-in van de heenvlucht

- viplounge op de luchthaven  bij vertrek

- internationale vluchten met Qatar Airways

- alle luchthaventaksen

- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)

- alle vermelde lokale transfers

- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

- alle overnachtingen

- 14x ontbijt, 10x middagmaal (regelmatig picknicks onderweg), 13x avondmaal

- alle lokale taksen

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- fooien voor de gids en chauffeur
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Windhoek

  Vlucht naar Windhoek.
 2. Dag 2

  Windhoek

  De gids en chauffeur verwelkomen u rond de middag in Namibië. Zij nemen u mee op ontdekking in de hoofdstad, Windhoek. De belangrijkste gebouwen komen aan bod, zoals de Lutherse Christuskirche, het oude fort alte feste en de plaats waar het parlement zetelt, Tintenpalast. Overnachting in hotel Windhoek Country Club****.

  avondmaal
 3. Dag 3

  Windhoek - Kalahari

  Op slechts 3 uur rijden van Windhoek, waant u zich in een andere wereld. Velen hebben het over de Kalahari woestijn, maar officieel is het er te groen om van een woestijn te mogen spreken. De gele grassen en groene acaciabomen contrasteren met de terracottakleurige duinen. In het decor van deze halfwoestijn, maakt u in de namiddag een nature drive en spot u het eerste wild: antilopen, gnoe's, zebra's,... Bij een heldere hemel bent u 's avonds een eerste keer getuige van Namibië's duizelingwekkende sterrenhemel. Overnachting in de Kalahari Anib Lodge****.

  ontbijt, avondmaal
 4. Dag 4

  Kalahari - Sossusvlei/Sesriem

  Deze voormiddag doen we het rustig aan. Geniet van een lekker ontbijt en de mooie omgeving. U kunt het reservaat ook zelf ontdekken tijdens een ontspannende natuurwandeling. Nadien rijdt u naar Namib Naukluft Park, waar u verblijft in de Sossusvlei Lodge**** of Le Mirage Resort & Spa****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 5. Dag 5

  Sossusvlei/Sesriem

  Vanochtend rinkelt de wekker vroeg voor wat één van de hoogtepunten van deze reis wordt. De mooiste duinen ter wereld, tot 300 meter hoog wachten op u in Sossusvlei. Deze oranjerode zandzee is de droom van elke fotograaf. Zij die de inspanning aangaan om één van de duinen te beklimmen, worden beloond met een adembenemend uitzicht. Bij Sossusvlei ligt het mysterieuze Dodevlei, een opgedroogde zoutpan die ingesloten is tussen de metershoge duinen. De 900 jaar oude bomen, verankerd in de witte kleibodem dragen bij aan het surrealistische landschap. Bezoek ook de Sesriem Canyon, een kilometer lange canyon die werd uitgeslepen door het water uit de Tsauchabrivier. Overnachting in de Sossusvlei Lodge**** of Le Mirage Resort & Spa ****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 6. Dag 6

  Sossusvlei/Sesriem - Swakopmund

  Rit naar Swakopmund dat opdoemt als een oase in de woestijn. De tweede grootste stad van het land is bij de Namibische bevolking vooral geliefd als badstad, hoewel het zeewater er erg koud is. Swakopmund ademt een beetje Duitsland. De architectuur en straatnamen getuigen van het koloniale verleden. Neem namiddag de tijd om de Duitse specialiteiten te proeven: een stukje Schwarzwälder Torte of toch liever Apfelstrudel? Overnachting in het Swakopmund Hotel****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 7. Dag 7

  Swakopmund

  In Walvisbaai stapt u 's morgens aan boord van een catamaran. Bij Pelican Point zorgt een grote kolonie pelsrobben voor het entertainment. Misschien passeren er zelfs enkele dolfijnen langs de boot. Na de cruise, staat de chauffeur/gids van de 4x4 klaar om u naar Sandwich Harbour te brengen. De plaats waar de duinen in de oceaan vloeien staat garant voor prachtige uitzichten. Tijdens de rit ziet u flamingo's en passeert u zoutpannen en de Kuiseb rivierdelta. De ophanging van de 4x4 wordt op de proef gesteld tijdens de spannende rit door de ongerepte zandduinen, tot wel 65m hoog. Overnachting in het Swakopmund Hotel****.

  ontbijt, middagmaal
 8. Dag 8

  Swakopmund - Twyfelfontein

  Vandaag kan u uitslapen of een ochtendwandeling maken, alvorens te vertrekken naar het desolate Damaraland. Onderweg ziet u het Brandberg massief opduiken. Aangekomen in Damara Mopane Lodge***+, geniet je vanaf het uitkijkpunt van een prachtige zonsondergang.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 9. Dag 9

  Twyfelfontein - Palmwag

  Op weg naar Palmwag, bezoekt u de regio rond Twyfelfontein. In het Petrified Forest bevinden zich boomfossielen die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. Rondom de versteende boomstammen groeit de welwitschia, een vreemd ogende woenstijnplant. Twyfelfontein zelf is een waar openluchtmuseum, bekend om zijn honderden prehistorische rotgravures gemaakt door de San- en Nama-volkeren. Wandel langs de tekeningen die vooral dieren afbeelden. U stopt ook aan de Organ Pipes, een merkwaardige rotsformatie van rechtopstaande basaltstaven. Overnachting in Grootberg Lodge.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 10. Olifanten

  Illustere woestijnolifanten

  Deze olifanten leven nergens anders ter wereld en zijn goed aangepast aan het extreme leven in de woestijn. Ze zijn kleiner dan hun Afrikaanse soortgenoten en weten als geen ander hoe ze zuinig met voedsel moeten omgaan. Zij vermorzelen geen bomen, zoals de andere Afrikaanse olifanten, maar eten bedachtzaam enkel het groene loof, zodat bladeren terug aangroeien. Tot 70 kilometer per dag leggen deze dieren af, op zoek naar water.
 11. Dag 10

  Palmwag

  Tijdens een safari per 4x4 in de droge rivierbeddingen van Damaraland zoekt u naar de zeldzame en schuchtere woestijnolifanten. Ook giraffen en allerlei antilopensoorten laten zich hier opmerken. 's Middags picknickt u in de natuur. Overnachting in Grootberg Lodge.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 12. Dag 11

  Palmwag - Etosha National Park

  In de voormiddag bezoek aan een Himba-nederzetting ten noorden van de lodge. Om hun huid tegen uitdroging te beschermen wrijven vrouwen en kinderen zich in met een mengsel van botervet en rode aarde. U leert meer over de oude tradities en 'alternatieve' levenswijze van één van de laatste nomadische stammen van Afrika. Met picknicklunch rijdt u verder naar Etosha Safari Lodge****, gelegen aan de centrale ingang van Namibië's meest bekende wildpark.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 13. Dag 12

  Etosha National Park

  U doorkruist het Etosha National Park met eigen bus onderweg naar de volgende overnachtingsplaats aan de oostelijke ingang van het park. In het grootste nationale park van Namibië komen vier vertegenwoordigers van de Grote Vijf voor: leeuw, neushoorn, luipaard en olifant. Misschien schrapt u vandaag al enkelen van uw lijstje. Overnachting in Mokuti Lodge****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 14. Dag 13

  Etosha National Park

  Volledige dag safari in open 4x4 zodat u alles van dichtbij kan meemaken. De Etosha Pan, een reusachtige, ondiepe zoutvlakte, domineert het park en is tijdens het merendeel van het jaar een onherbergzaam gebied van witte gedroogde klei. Op zoek naar water, verzamelen de dieren aan drinkplaatsen. Vooral in het droge seizoen is het spotten van wild hier kinderspel. Overnachting in Mokuti Lodge****.

  ontbijt, avondmaal
 15. Dag 14

  Etosha National Park - Erindi Game Reserve

  Bezoek aan het Tsumeb museum. Naast een collectie zeldzame mineralen en gerestaureerde kanonnen uit de Duitse periode vindt u hier artefacten van de Himba en de Herero. Nadien rijdt u verder naar het uitgestrekte privéwildreservaat van Erindi. Overnachting in Old Traders Lodge****+, dat over een eigen drinkplaats beschikt. Nijlpaarden en krokodillen dobberen in het water en ook olifanten komen er regelmatig pootje baden.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 16. Dag 15

  Erindi Game Reserve - Windhoek

  Onder leiding van een ervaren ranger beleeft u een onvergetelijke safari. Erindi is immers een ongerepte wildernis met uiteenlopende landschappen. Onderweg naar de hoofdstad, stopt u aan de houtsnijdersmarkt van Okahandja. De ideale plaats om handgemaakte souvenirs in te slaan. Eindigen doet u in Windhoek met een afscheidsdiner. Overnachting in hotel Windhoek Country Club****.

  ontbijt, avondmaal
   
 17. Dag 16

  Windhoek - Brussel

  Transfer naar de luchthaven. U neemt afscheid van dit fascinerende land.

  ontbijt
 18. Dag 17

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel  
Windhoek 1 Windhoek Country Club ****
Kalahari 1 Kalahari Anib Lodge ****
Sesriem 2 Sossusvlei Lodge / Le Mirage Resort & Spa****
Swakopmund 2 Swakopmund Hotel ****
Twyfelfontein 1 Damara Mopane Lodge ***+
Damaraland 2 Grootberg Lodge
Etosha NP (south) 1 Etosha Safari Lodge ****
Etosha NP (east) 2 Mokuti Lodge ****
Erindi Game Reserve 1 Old Traders Lodge ****+
Windhoek 1 Windhoek Country Club ****

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max 18 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: Internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na terugkeer.
  Ouders die met kinderen reizen onder de 18 jaar dienen in het bezit te zijn van een geboortecertificaat in het Engels.
  Raadpleeg tijdig de website: www.diplomatie.be.
inentingen: Iedereen die naar Afrika reist, dient beschermd te zijn tegen Hepatitis A.
  Neem steeds contact op met uw huisarts of raadpleeg tijdig de website: www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde).
tijdsverschil: winter: +1, zomer: 0
bagage: beperkt tot 20 kg, liefst in een zachte reistas

 


Opladen