Terug naar huis

Permanent groene eilandenwereld

Nieuw-Zeeland

vanaf € 6.314 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 19 Dagen / 16 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Permanent groene eilandenwereld - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 18 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • bezoek aan het Te Papa-museum in Wellington
 • mosselcruise op de Marlborough Sound en wijnproeverij
 • cruise op de prachtige Milford Sound

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 maa 2 din 3 woe € 6.314 terugreis op 21/02/2021 Kies 4 don 5 vri 6 zat 7 zon
8 maa 9 din 10 woe 11 don 12 vri 13 zat 14 zon
15 maa 16 din 17 woe 18 don 19 vri 20 zat 21 zon
22 maa 23 din 24 woe 25 don 26 vri 27 zat 28 zon
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

Vertrekken t.e.m. 11/03/2020:
- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- internationale vluchten met Emirates
- alle luchthaventaksen
- lokaal transport in comfortabele autocar (met airconditioning)
- kosten openbaar vervoer
- fooien voor de gids en chauffeur
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- 16x ontbijt, 4x middagmaal, 10x avondmaal
- alle lokale taksen
- visumkosten en -regeling
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Vertrekken vanaf 03/02/2021:
- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- internationale vluchten met Emirates 
- lokaal transport in comfortabele autocar (met airconditioning)
- kosten openbaar vervoer
- fooien voor de gids en chauffeur
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden 
- alle overnachtingen
- 16x ontbijt, 4x middagmaal, 10x avondmaal
- alle lokale taksen 
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

Vertrekken t.e.m. 11/03/2020:
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

Vertrekken vanaf 03/02/2021:
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- NZeTA

Reisdagboek

 1. Dag 1-2

  Brussel - Auckland

  Vertrek naar Auckland. 

 2. Dag 3

  Auckland

  Aankomst in Auckland, de grootste en meest kosmopolitische stad van Nieuw-Zeeland. Stadsrondrit Auckland, met rit door de historische wijk Parnell met o.a. zijn mooi gerestaureerde koloniale huizen. In Tamaki Drive rijdt u langs de mooie zandstranden en jachthavens. Een bezoek aan het War Memorial Museum in het Auckland Domain mag niet ontbreken. Dit museum werd vlak na de oorlog gebouwd op de Pukekawa, de Heuvel der Bitterheid. Bezoek aan de Sky Tower. Overnachting in Auckland in het Auckland City Hotel***.

  avondmaal

 3. Dag 4

  Auckland

  Transfer naar de ferry terminal voor een dagtrip naar Waiheke. De Mudbrick wijngaard ligt aan golf van Hauraki, waar je kan genieten van een prachtig zicht over de golf. Proef zeker de exclusieve wijnen! Vervolgens naar Galdie Room, Waiheke's eerste wijngaard. Rondleiding en natuurlijk ook wijn proeven. Laatste stop is het proeven van 5-sterren wijn in de Te Whau wijngaard, bekend voor zijn uitzonderlijke ligging, restaurant en fantastische architectuur. Deze mooie dag eindigt met de ferrytocht terug naar Auckland. Overnachting  in Auckland in het Auckland City Hotel***.

  ontbijt

 4. Dag 5

  Auckland - Rotorua

  Na het ontbijt, rit naar Rotorua, ooit een kuuroord dat werd opgebouwd rond een reeks spuitende geisers, sissende fumarolen (damp- en gasbronnen) en borrelende zwavel- en modderpoelen. Onderweg Hobbiton Tour met lunch. In de namiddag Kiwi Orchard Tour, waar u nader kennismaakt met deze lekkere en gezonde vrucht tijdens een rondrit door het Horticultural Theme Park. Overnachting in Rotorua in hotel Ibis Rotorua***.

  ontbijt - middagmaal

 5. Dag 6

  Rotorua

  Volledige daguitstap in dit geothermische gebied. Begeleide wandeling door de vulkanische vallei van Waimangu met een picknicklunch. Boottocht op het Rotomahanameer langs stomende kliffen. Kennismaking met de fauna en flora van Nieuw-Zeeland. 's Avonds Mitai Maori avondbelevenis met avondmaal. Overnachting in Rotorua in hotel Ibis Rotorua***.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. Dag 7

  Rotorua - Wellington

  Wellington is een van de eerste en meest succesvolle nederzettingen van de New Zealand Company, de maatschappij die het land heeft gekocht van de lokale Maori-stammen. Kort nadien volgden vele anderen die deze nederzetting uitbouwden tot een levendige artistieke stad. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland ligt in het uiterste zuiden van het Noordereiland. Het kleine centrum ligt grotendeels op vlakke grond, maar elders in de stad zijn hoge flats en kleurrijke huizen tegen steile hellingen aangebouwd. Overnachting in Wellington in Comfort Hotel Wellington***.

  ontbijt - avondmaal

 7. Dag 8

  Wellington

  Stadsrondrit met o.a. een stop aan Mount Victori. De top van deze heuvel biedt u een adembenemend uitzicht over de stad, de haven en de andere heuvels. Verder ziet u ook het Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa, de parlementsgebouwen en de Nationale Bibliotheek. Bezoek aan het Te Papa-museum dat ongetwijfeld het meest bijzondere van heel Nieuw-Zeeland is. Het herbergt zowel primitieve Maori- als hedendaagse kunstcollecties. Begeleide rondleiding met traditionele Maori-verwelkoming. Overnachting in Wellington in Comfort Hotel Wellington***.

  ontbijt

 8. Dag 9

  Wellington - Picton - Nelson

  Met de veerboot in ongeveer drie uur door de zeestraat Cook naar het Zuidereiland. Het uitzicht op de kronkelige waterwegen en de groene fjorden van de Queen Charlotte Sound maken van deze overtocht een onvergetelijke belevenis. Bij aankomst in Picton verder naar Nelson. In de namiddag inscheping voor een mosselcruise op de prachtige Kenepury Sound. Overnachting in Nelson in Saxton Lodge**** of Beachcomber Motor Inn***+.

  ontbijt - avondmaal

 9. Dag 10

  Nelson - NP Abel Tasman - Nelson

  Volledige dag verkenning van het Abel Tasman National Park, het kleinste nationaal park van Nieuw-Zeeland. De mooie zandstranden en baaien zijn de thuishaven van zeehonden, pinguïns en verschillende zeevogels. De vegetatie is zeer gevarieerd: regenwoud aan de kust en berkenbossen verder landinwaarts. Na een boottocht door het park, ontschepen we in Tonga Beach voor een begeleide wandeling (2u) langs Bark Bay Estuary en Medlands Beach. Overnachting in Nelson in Saxton Lodge**** of Beachcomber Motor Inn***+.

  ontbijt - middagmaal

 10. Dag 11

  Nelson - Punakaiki - Greymouth

  Het uitzicht op de kronkelige waterwegen en de groene fjorden maken van deze overtocht een onvergetelijke belevenis.
  De rit begint zuidwaarts richting Nelsons Lakes National Park langsheen de Buller rivier tot in Westport. Dit dorp werd ontdekt in 1860 tijdens de goudzoektocht. Verder via Charleston, langs de kustroute naar het Paparoa National Park. Aangekomen in Punakaiki ontdekt u  de Pancacke Rocks. Deze verschijnselen doen denken aan versteende pannenkoeken. Deze zijn ontstaan door regen, wind en opstuivend water. Overnachting in Greymouth in Kingsgate Hotel***.

  ontbijt - avondmaal
   
 11. Dag 12

  Greymouth - Fox Glacier

  Na het ontbijt gaat het richting Fox Glacier. U rijdt langs Hokitika, gesticht in 1864 door de ontdekking van een goudmijn. Via het binnenland, langs het Lanthe meer verder zuidwaarts. Overnachting in Fox Glacier in Heartland Hotel Fox Glacier***. 

  ontbijt - avondmaal

 12. Dag 13

  Fox Glacier - Queenstown

  Vanuit Fox Glacier via Highway 6 naar Queenstown. U rijdt via het Paringameer en het Moerakimeer. Ten zuidwesten van dit meer ligt Knights Point, waar zich de gouden zandstranden bevinden en de rotsachtige baaien. De bochtige Haast-pas verbindt de westkust en het binnenland. Na Makarora verandert het landschap in uitgestrekte vlakten met grote meren. De Crown Range Road is de kortste verbinding tussen Wanaka en Queenstown. Het is de hoogstgelegen snelweg van Nieuw-Zeeland met onvergetelijke vergezichten. Overnachting in Queenstown in Kamana Lakehouse*** (nieuwe naam voor Aspen Hotel Queenstown***).

  ontbijt - avondmaal

 13. Dag 14

  Queenstown

  Volledige dag vrij ter ontspanning. Overnachting in Queenstown in Kamana Lakehouse*** (nieuwe naam voor Aspen Hotel Queenstown***).

  ontbijt

 14. Dag 15

  Milford Sound

  Het absolute hoogtepunt vandaag is de Milford Sound>. In de namiddag, inscheping voor de cruise op de Milford Sound, met prachtige uitzichten, genoeg tijd om te genieten van de watervallen, het regenwoud, het gebergte. Picknick lunch aan boord. Overnachting in Queenstown in Kamana Lakehouse*** (nieuwe naam voor Aspen Hotel Queenstown***).

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 15. Dag 16

  Qeenstown - Dunedin

  Dunedin is een Victoriaanse stad, waar nog veel gebouwen staan daterend uit de Europese kolonisatie, dit in tegenstelling tot Auckland en Wellington waar de oude gebouwen moesten wijken voor hoge torens uit beton en glas. Overnachting in Dunedin in hotel Kingsgate Dunedin***+ of Victoria Hotel***

  ontbijt

 16. Dag 17

  Dunedin

  Rit naar het Otago schiereiland. In Wellers Rock gaat u aan boord van de mv Monarch om de broedplaatsen te ontdekken. De spectaculaire en moeilijk bereikbare kliffen van Taiaro zijn de plaats bij uitstek voor de vogels. The Royal Albatross Colony in Taiaroa Head, is de enige broedplaats op het vasteland ter wereld. In de namiddag bezoek aan de bierbrouwerij Speight's Brewery opgericht in 1876. Tijdens de anderhalf uur durende tour maakt u kennis met verschillende soorten bier. Nadien mag u die proeven in de Heritage bar. Overnachting in Dunedin in hotel Kingsgate Dunedin***+ of Victoria Hotel***.

  ontbijt - avondmaal

 17. Dag 18

  Dunedin - Christchurch

  Via Waikouaiti naar Palmerston, hier begon vroeger de goudroute. In Moeraki Beach bevinden zich de Moeraki boulders, dit zijn grote, ronde stenen. Deze zijn bijna perfect rond en kunnen een omtrek hebben tot 4 meter. Meer noordelijk ligt Temuka, bekend landbouwgebied maar is ook bekend voor zijn keramische serviezen. De bekendste stad langs de Canterbury vlaktes is Ashburton. Genoemd naar de Engelse Lord. Overnachting in Christchurch in The Ibis Hotel Christchurch***.

  ontbijt - avondmaal

 18. Dag 19

  Christchurch - Brussel

  Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

  ontbijt

 19. Dag 20

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

 1. Dag 1-2

  Brussel - Auckland

  Vertrek naar Auckland.
 2. Dag 3

  Auckland

  Aankomst in Auckland, de grootste en meest kosmopolitische stad van Nieuw-Zeeland. Stadsrondrit Auckland, met rit door de historische wijk Parnell met o.a. zijn mooi gerestaureerde koloniale huizen. In Tamaki Drive rijdt u langs de mooie zandstranden en jachthavens. Een bezoek aan het War Memorial Museum in het Auckland Domain mag niet ontbreken. Dit museum werd vlak na de oorlog gebouwd op de Pukekawa, de Heuvel der Bitterheid. Bezoek aan de Sky Tower. Overnachting in Auckland in het Auckland City Hotel***.

  ontbijt, avondmaal

 3. Dag 4

  Auckland

  Transfer naar de ferry terminal voor een dagtrip naar Waiheke. De Mudbrick wijngaard ligt aan golf van Hauraki, waar je kan genieten van een prachtig zicht over de golf. Proef zeker de exclusieve wijnen! Vervolgens naar Galdie Room, Waiheke's eerste wijngaard. Rondleiding en natuurlijk ook wijn proeven. Laatste stop is het proeven van 5-sterren wijn in de Te Whau wijngaard, bekend voor zijn uitzonderlijke ligging, restaurant en fantastische architectuur. Deze mooie dag eindigt met de ferrytocht terug naar Auckland. Overnachting in Auckland in het Auckland City Hotel***.

  ontbijt

 4. Dag 5

  Auckland - Rotorua

  Na het ontbijt, rit naar Rotorua, ooit een kuuroord dat werd opgebouwd rond een reeks spuitende geisers, sissende fumarolen (damp- en gasbronnen) en borrelende zwavel- en modderpoelen. Onderweg Hobbiton Tour met lunch. In de namiddag Kiwi Orchard Tour, waar u nader kennismaakt met deze lekkere en gezonde vrucht tijdens een rondrit door het Horticultural Theme Park. Overnachting in Rotorua in hotel Ibis Rotorua***.

  ontbijt, middagmaal

 5. Dag 6

  Rotorua

  Volledige daguitstap in dit geothermische gebied. Wandeling door de vulkanische vallei van Waimangu met een picknicklunch. Boottocht op het Rotomahanameer langs stomende kliffen. Kennismaking met de fauna en flora van Nieuw-Zeeland in het Rainbow Springs & Kiwi Encounter, vooral bekend om zijn bron met kristalhelder water vol forellen. 's Avonds Mitai Maori avondbelevenis met avondmaal. Overnachting in Rotorua in hotel Ibis Rotorua***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 6. Dag 7

  Rotorua - Wellington

  Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland ligt in het uiterste zuiden van het Noordereiland. Het kleine centrum ligt grotendeels op vlakke grond, maar elders in de stad zijn hoge flats en kleurrijke huizen tegen steile hellingen aangebouwd. Overnachting in Wellington in het Bay Plaza Hotel***.

  ontbijt, avondmaal

 7. Dag 8

  Wellington

  Stadsrondrit met o.a. een stop aan Mount Victoria. De top van deze heuvel biedt u een adembenemend uitzicht over de stad, de haven en de andere heuvels. Verder ziet u ook het Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa, de parlementsgebouwen en de Nationale Bibliotheek. Bezoek aan het Te Papa-museum dat ongetwijfeld het meest bijzondere van heel Nieuw-Zeeland is. Het herbergt zowel primitieve Maori- als hedendaagse kunstcollecties. Begeleide rondleiding met traditionele Maori-verwelkoming. Overnachting in Wellington in het Bay Plaza Hotel***.

  ontbijt

 8. Dag 9

  Wellington - Picton - Nelson

  Met de veerboot in ongeveer drie uur door de zeestraat Cook naar het Zuidereiland. Het uitzicht op de kronkelige waterwegen en de groene fjorden van de Queen Charlotte Sound maken van deze overtocht een onvergetelijke belevenis. Bij aankomst in Picton verder naar Nelson. In de namiddag inscheping voor een mosselcruise op de prachtige Kenepury Sound. Overnachting in Nelson in Beachcomber Motor Inn***+.

  ontbijt, avondmaal

 9. Dag 10

  Nelson - NP Abel Tasman - Nelson

  Volledige dag verkenning van het Abel Tasman National Park, het kleinste nationaal park van Nieuw-Zeeland. Na een boottocht door het park, ontschepen we in Tonga Beach voor een begeleide wandeling (2u) langs Bark Bay Estuary en Medlands Beach. Overnachting in Nelson in Beachcomber Motor Inn***+.

  ontbijt, middagmaal

 10. Dag 11

  Nelson - Punakaiki - Greymouth

  De rit begint zuidwaarts richting Nelsons Lakes National Park langsheen de Buller rivier tot in Westport. Dit dorp werd ontdekt in 1860 tijdens de goudzoektocht. Verder via Charleston, langs de kustroute naar het Paparoa National Park. Aangekomen in Punakaiki ontdekt u de Pancacke Rocks. Deze verschijnselen doen denken aan versteende pannenkoeken. Deze zijn ontstaan door regen, wind en opstuivend water. Overnachting in Greymouth in Kingsgate Hotel*** of The Ashley Hotel***.

  ontbijt, avondmaal

 11. Dag 12

  Greymouth - Fox Glacier

  Na het ontbijt gaat het richting Fox Glacier. U rijdt langs Hokitika, gesticht in 1864 door de ontdekking van een goudmijn. Via het binnenland, langs het Lanthe meer verder zuidwaarts. Overnachting in Fox Glacier in Heartland Hotel Glacier Country***.

  ontbijt, avondmaal

 12. Dag 13

  Fox Glacier - Queenstown

  Vanuit Fox Glacier via Highway 6 naar Queenstown. U rijdt via het Paringameer en het Moerakimeer. Ten zuidwesten van dit meer ligt Knights Point, waar zich de gouden zandstranden bevinden en de rotsachtige baaien. Na Makarora verandert het landschap in uitgestrekte vlakten met grote meren. De Crown Range Road is de kortste verbinding tussen Wanaka en Queenstown. Overnachting in Queenstown in Kamana Lakehouse*** of Heartland Hotel***.

  ontbijt, avondmaal

 13. Dag 14

  Queenstown

  Volledige dag vrij ter ontspanning. Overnachting in Queenstown in Kamana Lakehouse*** of Heartland Hotel***.

  ontbijt

 14. Dag 15

  Milford Sound

  Het absolute hoogtepunt vandaag is de Milford Sound. In de namiddag, inscheping voor de cruise op de Milford Sound, met prachtige uitzichten, genoeg tijd om te genieten van de watervallen, het regenwoud, het gebergte. Picknick lunch aan boord. Overnachting in Queenstown in Kamana Lakehouse*** of Heatland hotel***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 15. Dag 16

  Qeenstown - Dunedin

  Dunedin is een Victoriaanse stad, waar nog veel gebouwen staan daterend uit de Europese kolonisatie, dit in tegenstelling tot Auckland en Wellington waar de oude gebouwen moesten wijken voor hoge torens uit beton en glas. Overnachting in Dunedin in hotel Kingsgate Dunedin***+ of Victoria Hotel***

  ontbijt

 16. Dag 17

  Dunedin

  Rit naar het Otago schiereiland. In Wellers Rock gaat u aan boord van de mv Monarch om de broedplaatsen te ontdekken. De spectaculaire en moeilijk bereikbare kliffen van Taiaro zijn de plaats bij uitstek voor de vogels. The Royal Albatross Colony in Taiaroa Head, is de enige broedplaats op het vasteland ter wereld. In de namiddag bezoek aan de bierbrouwerij Speight's Brewery opgericht in 1876. Tijdens de anderhalf uur durende tour maakt u kennis met verschillende soorten bier. Nadien mag u die proeven in de Heritage bar. Overnachting in Dunedin in hotel Kingsgate Dunedin***+ of Victoria Hotel***.

  ontbijt, avondmaal

 17. Dag 18

  Dunedin - Christchurch

  Via Waikouaiti naar Palmerston, hier begon vroeger de goudroute. In Moeraki Beach bevinden zich de Moeraki boulders, dit zijn grote, ronde stenen. Deze zijn bijna perfect rond en kunnen een omtrek hebben tot 4 meter. Overnachting in Christchurch in The Ibis Hotel Christchurch***.

  ontbijt, avondmaal

 18. Dag 19

  Christchurch - Brussel

  Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

  ontbijt

 19. Dag 20

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

Hotels voor vertrekken t.e.m. 11/03/2020
Plaats Nachten Hotel
Auckland 2 City Hotel***
Rotorua 2 Ibis Rotorua***
Wellington 2 Comfort Hotel Wellington***
Nelson 2 Saxton Lodge**** / Beachcomber Motor Inn***+
Greymouth 1 Kingsgate Hotel***
Fox Glacier 1 Heartland Hotel Glacier Country***
Queenstown 3 Aspen Hotel Queenstown**
    Nieuwe naam: Kamana Lakehouse***
Dunedin 2 Kingsgate Hotel*** / Victoria Hotel***
Christchurch 1 Ibis Hotel***
     
Hotels voor vertrekken vanaf 03/02/2021
Plaats Nachten Hotel
Auckland 2 City Hotel***
Rotorua 2 Ibis Rotorua***
Wellington 2 Bay Plaza Hotel***
Nelson 2 Beachcomber Motor Inn***+
Greymouth 1 Kingsgate Hotel***/Ashley Hotel***
Fox Glacier 1 Heartland Hotel Glacier Country***
Queenstown 3 Kamana Lakehouse/Heartland Hotel***
Dunedin 2 Kingsgate Hotel*** / Victoria Hotel***
Christchurch 1 Ibis Hotel***

 


aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 18 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort geldig 3 maanden na terugkeer 
  Een NZeTA is verplicht, aan te vragen via website www.immigration.govt.nz/nzeta. De kost hiervoor bedraagt tussen de 9-12 NZD & wordt vermeerderd met 35 NZD (International Visitor Conservation and Tourism Levy) en kan enkel per kredietkaart betaald worden.
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
  Raadpleeg tijdig de website www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
tijdsverschil winter: +12, zomer +10

 


Opladen