Terug naar huis

Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel

Italië

vanaf € 1.539 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Puglia (Apulië), de ongekende pracht van de Italiaanse hiel - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • betoverend Alberobello met zijn witgepleisterde kalkstenen trulli
 • bezoek aan Matera gekend om haar Sassi. 
 • Lecce, hoogtepunt van de barok in zuidelijk Italië
 • degustatie van de lokale en felbegeerde olijfolie

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 din 2 woe 3 don 4 vri 5 zat € 1.539 terugreis op 12/09/2020 Kies 6 zon
7 maa 8 din 9 woe 10 don 11 vri 12 zat € 1.539 terugreis op 19/09/2020 Kies 13 zon
14 maa 15 din 16 woe 17 don 18 vri 19 zat 20 zon
21 maa 22 din 23 woe 24 don 25 vri 26 zat 27 zon
28 maa 29 din 30 woe
 • Laatste beschikbare plaatsen
 • Vertrek gegarandeerd
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem

- viplounge op de luchthaven bij vertrek

- internationale vluchten met TUI fly inclusief Fly Deluxe

- alle luchthaventaksen

- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

- alle vermelde lokale transfers

- alle overnachtingen

- 7x ontbijt, 2x middagmaal, 6x avondmaal

- alle lokale taksen

- degustatie van lokale olijfolie op dag 3

- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek "inbegrepen" (voorzie ongeveer € 120)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Brindisi - Alberobello

  Vanuit Brussel vliegen we naar Brindisi. Per autocar transfer van de luchthaven naar het hotel in Alberobello. Alberobello bevindt zich in het mooie trulligebied. Er staan meer dan duizend Trulli in Puglia. Deze zeer typische en unieke huisjes met kegelvormige daken, witgepleisterde muren en leistenen daken, zijn vaak voorzien van mythische symbolen en hebben ervoor gezorgd dat Alberobello door UNESCO erkend werd als cultureel erfgoed. Overnachting in hotel Chiusa di Chietri****.
   
 2. Dag 2

  Alberobello - Bari - Polignano a Mare - Grotten van Castellana - Alberobello

  In de voormiddag maken we een uitstap naar Bari, de hoofdstad van Apulië, en ontdekken we de oude stad, haar smalle straatjes, de prachtige Romaanse kathedraal, de Sint-Nicolaasbasiliek en het kasteel. Daarna maken we een leuke stop in Polignano a Mare, een levendig vissersplaatsje dat wordt omringd door de Adriatische Zee. De witte vierkante mediterrane gebouwen hier lijken wel op een natuurlijke manier ontstaan uit de rotsige kalkstenen kliffen waarop de stad gevestigd is. De kust is hier erg ruig en telt vele grotten, zoals de sensationele grotten van Castellana. Na een bezoek, rijden we terug naar Alberobello en hotel Chiusa di Chietri****.

  ontbijt, avondmaal
   
 3. Dag 3

  Alberobello - Martina Franca - Ostuni - Alberobello

  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het schitterende Martina Franca. Deze stad kende de grootste bloeiperiode in de 18de eeuw en de meeste monumenten in de binnenstad dateren dan ook uit deze periode. In het historische centrum, omringd door een stadsmuur met 24 torens, zijn het 17e-eeuwse Palazzo Ducale en de barokke kerken Sant'Antonio, San Domenico en de Chiesa del Carmine de grootste trekpleisters. We rijden verder naar het schilderachtige Ostuni waar we de kans krijgen om te proeven van de lokale en felbegeerde olijfolie. Nadien verkennen we het oude stadsgedeelte dat volledig wordt ommuurd door de Aragonese wallen. Met zijn oude witte huizen en smalle steegjes is Ostuni de perfecte plaats voor een wandeling. We genieten hier van wat vrije tijd zodat u de belangrijkste bezienswaardigheden kan ontdekken of gezellig kan plaatsnemen op een terrasje. Overnachting in hotel Chiusa di Chietri****.

  ontbijt, avondmaal

   
 4. Dag 4

  Alberobello - Trani - Castel del Monte - Alberobello

  Tijdens het traject vandaag houden we halt in enkele zeer bezienswaardige steden. Eerst staat Trani op het programma met zijn prachtige Romaanse kathedraal. In de omgeving brengen we ook nog een bezoek aan een typische boerderij waar we proeven van de lokale specialiteiten. Daarna houden we halt aan het uitzonderlijk knap gelegen Castel del Monte, dat werd gebouwd door Frederik II. Deze burcht is hét symbool van zijn macht. Naar Alberobello en overnachting in hotel Chiusa di Chietri****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 5. Dag 5

  Alberobello - Matera - Taranto - Alberobello

  We starten de dag met een bezoek aan het merkwaardige Matera, gelegen in de regio Basilicata. Deze stad, die al in de verre prehistorie bewoond was, is voornamelijk bekend om haar Sassi of holwoningen. Tot in de helft van vorige eeuw werden deze Sassi bewoond en ze staan nu terecht vermeld op de lijst van het UNESCO werelderfgoed. Nadien reizen we verder naar de oude oorlogshaven Taranto. Het oude stadsgedeelte ligt op een eiland dat met de moderne stad verbonden is door middel van een draaibrug. We bezoeken in Taranto het Nationaal Archeologisch Museum en de kathedraal. Terug naar Alberobello en overnachting in hotel Chiusa di Chietri****.

  ontbijt, avondmaal
   
 6. Dag 6

  Alberobello - Lecce - Otranto

  We nemen afscheid van Alberobello en rijden verder naar het uiterste zuiden. In de voormiddag bezoeken we de stad Lecce, het hoogtepunt van de barok in zuidelijk Italië. De stad wordt ook wel eens het 'Firenze van de barok' genoemd. De enorme bloeiperiode die de stad kende van de 16de tot de 18de eeuw, gaf aanleiding tot de bouw van vele monumenten in barok-, rococo-, en renaissancestijl. In de goudgele zandsteen kwamen de fantasieën van de architecten tot leven. We wandelen langs de Piazza Sant’Oronzo met een amfitheater voor 25.000 toeschouwers, de basiliek van Santa Croce, de Piazza del Duomo en de Porta Napoli. Ten slotte gaan we naar Otranto dat een woelig verleden van invallen heeft gekend en ooit de hoofdstad van de Terra d'Otranto was. Hier bewonderen we het kasteel en de kathedraal met haar prachtige mozaïekvloer. De haven biedt ons een mooi uitzicht op de oude stad. Avondmaal en overnachting het Vittoria Resort**** in Otranto.

  ontbijt, avondmaal
   
 7. Dag 7

  Otranto - Galatina - Gallipoli - Otranto

  De autocar brengt ons naar Galatina, bekend om zijn tarantella, een volksdans die in vroegere tijden slachtoffers van een tarantulabeet de kans gaf om zichzelf te genezen door uitzinnig te dansen en zo het gif uit te zweten. Galatina is de enige plaats waar dit ritueel nog bestaat. Jaarlijks wordt dit luisterrijk te berde gebracht tijdens de viering van het Petrus- en Paulusfeest op 29 juni. Het volgende mooie stadje dat we bezoeken, is Gallipoli of de "mooie stad". Het oudste gedeelte van de stad is gelegen op een eiland en wordt verbonden met het vasteland door een 16de eeuwse brug. De pittoreske omwalde haven en het kasteel uit de 13de eeuw, de barokke kathedraal Sant'Agata en de Griekse fontein zullen u zeker verrassen. Terugrit naar Otranto en overnachting in het Vittoria Resort****.

  ontbijt, avondmaal
   
 8. Dag 8

  Otranto - Brindisi - Brussel

  Na het ontbijt ontruimen we de kamers en, afhankelijk van het vertrekuur van onze terugvlucht, kunnen we eventueel nog genieten van wat vrije tijd. Na het laatste gezamelijke middagmaal brengen we een bezoek aan Brindisi. Nadien brengt de transfer ons naar de luchthaven van Brindisi voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt, middagmaal
   

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotels
Alberobello 5 Chiusa di Chietri****
Otranto  2 Vittoria Resort****


Opmerking afreis 09/05/20:
Programma met 4 nachten Alberobello en 3 nachten Otranto. De rest van het programma blijft ongewijzigd.


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Opladen