Terug naar huis

Raadselachtige parel in de diepblauwe Mediterranee

Malta

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Raadselachtige parel in de diepblauwe Mediterranee - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • de hoogtepunten van Malta
 • bezoek aan het zustereiland Gozo 
 • uitgebreid bezoek aan de hoofdstad Valletta
 • lokale wijn, lokaal bier, frisdrank, water & koffie bij avondmaal

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Luqa - Qawra

  Vlucht naar Malta International Airport en aansluitend transfer naar hotel San Antonio**** waar we de ganse week verblijven. Hier verblijven we de hele week.

 2. Dag 2

  Qawra - Senglea - Vittoriosa - Cospicua - Qawra

  Deze voormiddag worden de Drie Steden ten zuiden van de grote haven van Valletta bezocht. Senglea, Vittoriosa en Cospicua zijn eigenlijk drie afzonderlijke steden maar zijn sinds de 17de eeuw als één geheel ommuurd door de zogenaamde Cottonera Lines. Deze wallen zijn vernoemd naar de toenmalige grootmeester van de Ridders, Nicolas Cotoner. De Cottonera Lines bepalen het gezicht van de Drie Steden en van de Grand Harbour. Met de ferry maken we de oversteek van Senglea naar Vittoriosa. Een bezoek aan de voormalige residentie van de Groot Inquisiteurs van Malta, dat nu o.a. het museum van volkskunde herbergt, rondt de verkenning van de Drie Steden af. In de namiddag maken we vanuit Sliema een havenrondvaart door de grote en de kleinere havens van Valletta. De natuurlijke haven van Valletta behoort tot de mooiste van Europa. Zo krijgen we een beter zicht op de majestueuze verdedigingsmuren. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 3. Dag 3

  Qawra - Valletta - Qawra

  Daguitstap naar de historische stad Valletta met zijn imposante vestingwerken en architecturale meesterwerken. Sinds de Maltese Riddertijd is het de hoofdstad van de Maltese eilandengroep. Ons stadsbezoek start met een wandeling door de Republic Street. Vanaf de Upper Baracca genieten we van een schitterend uitzicht over de grote haven en de Drie Steden aan de overkant. Uiteraard staat op ons programma een bezoek aan de St. John's co-kathedraal, het Nationaal Archeologisch Museum en het Manoel theater. In de namiddag brengen we een uitgebreid bezoek aan het Grootmeesterspaleis. We laten ons ook meevoeren doorheen de geschiedenis van Malta met Malta 5D. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 4. Dag 4

  Qawra - Marsaxlokk - Tarxien - Qawra

  Vandaag verkennen we het zuidoosten van Malta. We worden meteen ondergedompeld in de oudste bewoning en cultuur van het eiland. We bezoeken de wereldberoemde megalithische tempels van Hagar Qim, Tarxien en de prehistorische grot Ghar Dalam. Daarna gaat het verder naar de pittoreske vissershaven van Marsaxlokk, dat ons laat wegdromen bij de kleurenpracht van de Maltese vissersboten met de typische zogenaamde ‘luzzu’ beschermogen. Langs de steile zuidkust kunnen we, als de weersomstandigheden het toelaten, genieten van een boottochtje naar en in de Blauwe Grot. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 5. Dag 5

  Qawra

  Deze vrije dag in het programma biedt de mogelijkheid het rustig aan te doen of er zelf op uit te trekken. Wat dacht u van een extra dagje Valletta waar het Fort St. Elmo met het Nationaal Oorlogsmuseum en het Nationale Museum voor Schone Kunsten nog bezocht kunnen worden? Of wordt het kuieren door de pittoreske straatjes van Valletta op zoek naar het meest fotogenieke balkonnetje? Ook een zeiltocht rond het eiland of een bezoek aan het Palazzo Parisio behoren tot de mogelijkheden. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 6. Dag 6

  Qawra - Gozo - Qawra

  Per ferry varen we vandaag naar het zustereiland Gozo. De rondrit daar brengt ons in Xaghra bij de Ggantija tempels, die behoren tot de belangrijkste archeologische sites ter wereld. De Ta’ Pinu-basiliek laat ons dan weer kennismaken met de religieuze overtuiging van de Maltese bevolking. Voor hen is deze kerk een belangrijk bedevaartsoord. In Victoria, in de volksmond nog altijd Rabat genoemd, kunnen we lunchen, shoppen en een terrasje doen in de Triq ir-Repubblika. We maken een wandeling op de stadsmuren en kuieren door nauwe straatjes en pleintjes waar het dagelijks leven van de stad zich afspeelt. Per ferry terug naar Malta voor het avondmaal en de overnachting.

  ontbijt, avondmaal

 7. Dag 7

  Qawra - Mosta - Rabat - Mdina - Qawra

  De verkenning van Malta gaat verder de met basiliek van Mosta, een van ’s werelds grootste niet ondersteunde koepelkerken. Verder naar het ambachtencentrum Ta Qali. Dit is de ideale plek om typisch Maltese keramiek, sieraden en gebreide kleding te kopen. Bovendien krijgen we er de kans om glasblazers en andere ambachtslieden aan het werk te zien. We zetten onze weg voort naar Rabat waar het Museum voor Romeinse Oudheden getuigt van Malta’s rijkdom in de laat-Romeinse tijd. Daarna gaan we naar Mdina, tot de komst van de ridders de hoofdstad van het eiland. Met zijn nauwe straatjes en prachtige middeleeuwse gebouwen is het één groot kunstwerk. Mdina wordt omringd door massieve stadswallen die een weids panorama bieden over bijna het hele eiland. We bezoeken de kathedraal met bijhorend museum en de aan de rand van de stad gelegen Sint-Pauluscatacomben. Deze catacomben vormen een typisch complex van onderling verbonden ondergrondse Romeinse begraafplaatsen. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 8. Dag 8

  Qawra - Luqa - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. Terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt, middagmaal

Nuttige informatie

Hotel

Plaats Nachten Hotel
Qawra 7 San Antonio Hotel & Spa****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Opladen