Terug naar huis

Rajasthan, de ziel van India

India

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Rajasthan, de ziel van India - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

Het klassieke India laat zich niet in drie zinnen samenvatten. Rajasthan kleeft aan je herinneringen als een vlieg op een pot stroop. Indrukwekkend, zintuiglijk, geraffineerd en bombastisch tegelijk. India is een verslaving: één keer je deze reis hebt beleefd, wil je altijd weer terug.

 
 • boottocht bij zonsondergang op het Picholameer in Udaipur
 • bezoek per paardenkoets aan de bazaar van Jodhpur
 • avondmaal aan de zandduinen van Jaisalmer en woestijnuitstap per kameel
 • de wonderbaarlijke Taj Mahal in Agra

 

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Delhi

  Vertrek naar Delhi. U komt laat in de avond toe waarna er een transfer naar het hotel voorzien is. Overnachting in Delhi in The Grand Hotel Delhi*****.

   

 2. Dag 2

  Delhi

  Vandaag ontdekt u Old en New Delhi. Zo komt u onder meer langs het Rode Fort, de memorial voor Mahatma Gandhi en de grootste moskee van het land. Maar ook het Qutab Minar-complex en India-gate mogen niet ontbreken. U eindigt de dag met een kennismaking van de oude wijken per riksja. Overnachting in Delhi in The Grand Hotel Delhi*****.
   

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 3. Dag 3

  Delhi - Nawalgarh

  De dag begint met een treinrit van Delhi naar Loharu. Bij aankomst in Loharu zetten we onze weg verder naar Nawalgarh. In de namiddag brengt u een bezoek aan de havelis van Anandi Lal Poddar. Overnachting in Nawalgarh in hotel Roop Niwas Kothi****.
   

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 4. Dag 4

  Nawalgarh - Bikaner

  Na het ontbijt vertrekken we naar Bikaner, een afgelegen buitenpost in de woestijn,  waar we rond de middag aankomen. De imposante paleizen en talrijke tempels die in typische rode en gele zandsteen werden opgetrokken, zijn slechts enkele voorbeelden van de Rajput beschaving. Een ritje met een tuk-tuk laat u de stad van een heel andere kant zien. Overnachting in Bikaner in hotel Gajner Palace****.
   

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 5. Dag 5

  Bikaner - Ramdevra - Jaisalmer

  U vertrekt naar Jaisalmer, een ommuurde stad in gele zandsteen. Door haar ligging midden in de Tharwoestijn lijkt ze wel een gouden luchtspiegeling. Onderweg stopt u ook nog aan de tempel van Ramdevra. Overnachting in Jaisalmer in hotel Gorbandh Palace***.
   

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. Dag 6

  Jaisalmer

  Na het ontbijt hebt u de hele dag om deze sprookjesstad te ontdekken. De stad is slechts toegankelijk via de vier grote toegangspoorten en dit maakt een verblijf hier tot een speciale ervaring. Bewonder het in goudkleurige jurasteen opgetrokken fort en de Jaïn tempels. Het fort heeft zijn middeleeuwse karakter nog steeds behouden en biedt u een fascinerende ervaring. Verdiep u in de turbulente geschiedenis van deze vesting waarvan de bewoners voortdurend op voet van oorlog leefden met naburige clans. Nog enkele prachtige haveli's sluiten de voormiddag af. In de namiddag excursie naar Lodharwa, de voormalige hoofdstad van Jaisalmer. Overnachting in Jaisalmer in hotel Gorbandh Palace***.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 7. Dag 7

  Jaisalmer - Jodhpur

  Vertrek naar Jodhpur, ook wel de 'blauwe stad' genoemd. Hier leeft en bruist de Rajasthaanse cultuur in de levendige bazaars en vindt u kleurrijke stoffen, borduurwerk, leer, marmer en mooie zijde. Aankomst in het hotel en rest van de dag vrij. Overnachting in Jodhpur in hotel The Ummed Jodhpur****.
   

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. Dag 8

  Jodhpur

  In de voormiddag per jeep naar de Bishnoi dorpjes. Het Mehrangarh Fort met zijn paleizen vol bijzondere kunstcollecties die ooit eigendom waren van de koninklijke familie mag zeker niet ontbreken op uw programma. U vindt er schilderijtjes, kostuums, muziekinstrumenten en kostbaar meubilair. Het fort biedt u een schitterend uitzicht over de blauwe wijk van de brahmanen. Nadien bezoek aan de keizerlijke cenotafen of grafmonumenten van Jaswant Thada. We eindigen per paardenkoets of tonga op de kleurrijke marktjes van Jodhpur. Overnachting in Jodhpur in hotel The Ummed Jodhpur****.
   

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. Dag 9

  Jodhpur - Ranakpur - Udaipur

  Op weg naar Ranakpur treft u de jaïn tempels aan. Ze zijn volledig in marmer en zijn schitterend gedecoreerd. Het heiligdom Chaturmukha telt 1.444 prachtig gebeeldhouwde zuilen en talloze afbeeldingen van de eerste <i>tirthankara</i> Adinath, aan wie de tempel is opgedragen. Verder naar Udaipur. De 'stad van de zonsopgang' is het juweel van Mewar, een koninkrijk dat gedurende 1.200 jaar door de Sisodia-dynastie werd bestuurd. Haar sprookjesachtige paleizen, meren, tempels, tuinen en smalle lanen getuigen van haar heroïsche verleden. De weerspiegeling van de gebouwen in het Picholameer is schitterend. Overnachting in Udaipur in hotel Taj Aravali Resort*****.
   

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 10. Dag 10

  Udaipur

  Volledige dag om de stad te ontdekken. Maak een excursie naar de tempels van Eklingji en Nagada. Bewonder in de namiddag het Stadspaleis, het grootste koninklijke complex van Rajasthan. Het telt verschillende paleizen die door de opeenvolgende Maharana's werden gebouwd sinds de stichting van Udaipur. Een groot deel van het paleis is een museum met gedecoreerde muren, miniaturen en mozaïeken. U ziet ook de Kristalgalerie en bij zonsondergang maakt u een boottocht op het Picholameer (indien het waterpeil dit toelaat). Overnachting in Udaipur in hotel Taj Aravali Resort*****.
   

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 11. Dag 11

  Udaipur - Chittorgarh - Jaipur

  U verlaat Udaipur voor Chittaurgarh, de oude Rajput hoofdstad. Bij aankomst ontdekt u het impressionante fort, waar de vele monumenten ons doen denken aan de veldslagen die de Rajputkrijgers hier voerden. Verder door naar Jaipur. Overnachting in Jaipur in hotel Hilton Jaipur*****. 
   

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 12. Dag 12

  Jaipur

  Een van de hoogtepunten in deze stad is het Amber Fort, een prachtig voorbeeld van de Rajput architectuur. Door de ligging op een heuvel heeft het een sprookjesachtig karakter. Onder aan de heuvel staan jeeps klaar om u naar het fort te brengen. Het fort is binnenin versierd met de fijnste soorten marmer en de vloeren lijken soms wel spiegels. Onderweg is er ook nog een korte fotostop voorzien aan de Hawa Mahal. De piramidale gevel, mooie balkons en nissen zijn spectaculair. Het Stadspaleis, met zijn schitterende museum, waar o.a. de garderobes van de maharadja's (de vorsten), kleurrijke tapijten, miniatuurschilderijen en andere fraaie voorwerpen te bewonderen zijn. Tegenover het paleis ligt het Jantar Mantar, een groot sterrenobservatorium dat werd gebouwd in 1726. In de namiddag geniet u ook nog van een rit per motorriksja doorheen de kleurrijke bazaar. Overnachting in Jaipur in hotel Hilton Jaipur*****.
   

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 13. Dag 13

  Jaipur - Fathepur Sikri - Agra

  Fatehpur Sikri is een schitterende, in rode zandsteen opgetrokken stad. Ze werd gebouwd in opdracht van Akbar de Grote in 1569 en werd reeds 14 jaar later verlaten. Na het bezoek aan Fatehpur Sikri zetten we onze weg richting Agra verder. Overnachting in Agra in hotel Courtyard by Marriott****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 14. Dag 14

  Agra

  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Agra fort. Dit fort werd door de Mongoolse keizer Akbar gebouwd om zijn nieuwe hoofdstad Agra te schermen. Samen met de Taj Mahal vormt het fort een soort van boegbeeld van de verdwenen beschaving van de Mongoolse keizers. Nadien bezoek aan de graftombe van Itmad-Ud-Daulah. Overnachting in Agra in Courtyard by Marriott****.
   

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 15. De Taj-Mahal is een 17e-eeuws bouwwerk in de stad Agra. De naam Taj-Mahal betekent 'Paleis van de kroon'. Het is een mausoleum dat gebouwd werd in opdracht van Shah Jahan, als grafmonument voor zijn echtgenote Mumtaz Mahal, die overleed tijdens de geboorte van hun 14e kind in 1631. Hij beloofde zijn vrouw een gebouw te laten bouwen dat net zo mooi was als zij. Nadien werd zijn eigen lichaam erin bijgezet. 

 16. Dag 15

  Agra - Delhi

  Het hoogtepunt van deze dag is het Taj Mahal, een "gedicht uit wit marmer". Het monument is sprookjesachtig door de speling van het licht op de met inlegwerk gedecoreerde muren en koepels.Nadien vertrek richting Delhi. Na de lunch maakt u nog een stadsrondrit door Delhi. Transfer naar het hotel voor het afscheidsdiner en even op te frissen. Nadien vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 17. Dag 16

  Delhi - Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

 

Plaats

Nachten

Hotel

Delhi

1

Hyatt Regency*****

Nawalgarh

1

Roop Niwas Kothi****

Bikaner

1

Gajner Palace****

Jaisalmer

2

Gorbandh Palace***

Jodhpur

2

The Ummed Jodhpur****

Udaipur

2

The Trident*****

Jaipur

2

Hilton******

Agra

2

Radisson Hotel****

 


Aantal deelnemers

min. 11 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort geldig 6 maanden na terugkeer, visum

inentingen:

geen, malariatabletten worden aangeraden.

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

munteenheid:

de Indiase roepie (INR)

 

Wij raden u aan eurobiljetten mee te nemen.

tijdsverschil:

winter: +4u30, zomer: +3u30

stroom:

220 volt

 


Opladen