Terug naar huis

Riviercruise doorheen Andalusië: traditie, gastronomie en flamenco

Spanje

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Riviercruise doorheen Andalusië: traditie, gastronomie en flamenco - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Wat wij goed vonden
 • Vluchten van en naar Malaga vanuit Brussels Airport inbegrepen
 • Cruise op basis van vol pension met dranken inbegrepen bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken 
 • Klassiek excursiepakket inbegrepen

 

Dompel jezelf onder in het hart van Andalusië tussen traditie, geschiedenis en gastronomie. Van Sevilla tot Granada, tijdens deze cruise kan je de steden en emblematische plaatsen van deze typische regio van Spanje bezoeken. Ontdek Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, dat vreugde en activiteit uitstraalt in elk van zijn straten. Je zal vol bewondering staan voor deze oude stad die een boeiende reeks van architectonische juwelen herbergt, maar ook voor Jerez die een ongelooflijk architectonisch erfgoed heeft bewaard. 

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel-Malaga-Sevilla

  Vandaag vertrek je vanuit Brussel naar Malaga. Ter plaatse word je met een comfortable touring car naar het schip gebracht in Sevilla. Eenmaal aan boord zal de bemanning voorgesteld worden en kan je genieten van een vrije avond.

 2. Dag 2

  Sevilla - Cordoba - Sevilla

  Vertrek met autocar uit Sevilla voor de excursie naar Cordoba. De glorieperiode van Cordoba begon in de 8ste eeuw toen de stad veroverd werd door de Moren en er 300 moskeeën en talrijke paleizen en publieke gebouwen werden opgetrokken. De stad kon zo rivaliseren met de pracht en praal van Konstantinopel, Damascus en Bagdad. In de 13de eeuw werd onder Ferdinand III de Heilige de grote Moskee van Cordoba omgevormd tot kathedraal en werden ook nieuwe defenieve constructies opgetrokken, onder meer het Alcazar de los Reyes Cristianos en de toren-het fort van Calahorra. Lunch in een restaurant. Vrije namiddag in de stad om deze op uw eigen tempo te ontdekken. Terug aan boord in Sevilla.

  Cordoue
 3. Dag 3

  Sevilla - Cadiz

  Geleid bezoek te voet aan Sevilla. In de namiddag vertrekt de cruise. We varen over de grote rivier. We varen voorbij het Park van Doñana, beschermd door de UNESCO als "natuurreservaat van de Biosfeer” en Sanlucar de Barrameda. Aankomst in de loop van de avond in Cádiz. Ontdekking van Càdiz "by night” met de hostess.

 4. Dag 4

  Cadiz - El Puerto de Santa Maria

  Excursie naar Jerez, met bezoek aan een "ganaderia” (stierenfokkerij). In de namiddag, geleid bezoek aan Cadiz te voet. Gebouwd op een rots en aan alle kanten omgeven door de zee, is dit vestingstadje verbonden met het vasteland door een smal strand. Afvaart van de cruise richting El Puerto de Santa Maria. Flamenco show aan boord.

 5. Dag 5

  El Puerto de Santa Maria - Isla Minima

  Bezoek een wijngaard en wijnproeverij met de naam Manzanilla. Navigatie naar Isla Minima. Bezoek een echte Andalusische hacienda gelegen langs de Guadalquivir en paardenshow in zijn prive-arena's. Terug aan boord. Vertrek van de cruise richting Sevilla.

 6. Dag 6

  Sevilla - Granada - Sevilla

  Excursie naar Granada. De stad dankt zijn prestige aan zijn Arabische monumenten, en vooral het Alhambra, een waar paleis van duizenden- één-nacht en de Generalife, de zomerresidentie van de koningen. Terug naar Sevilla.

 7. Dag 7

  Sevilla

  Vrije tijd in Sevilla. In de namiddag, excursie in een natuurpark met een bosgids. Gala-avond.

  Andalousie
 8. Dag 8

  Sevilla - Malaga - Brussel

  Geniet van een laatste ontbijt aan boord van de MS La Belle de Cadix. Ontscheping is voorzien rond 9u. In een comfortabele touring car gaat het richting Malaga voor een stadrondrit en nadien rest nog enkel de vlucht van Malaga naar Brussel na een fantastische riviercruise op de Guadalquivir.

Nuttige informatie

Het Schip

 • De MS La Belle de Cadix 
 • Jaar van renovatie : 2010
 • Breedte: 11.40 m
 • Aantal passagiers : 176 Passagiers
 • Bouwjaar : 2005
 • Lengte : 110 m
 • Aantal kajuiten: 40 op het bovendek / 27 op het tussendek / 21 op het hoofddek

Wereldweetjes

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Inentingen: geen
 • Munteenheid: euro
 • Tijsverschil: geen
 • Stroom aan boord: 220 volt

Vluchtgegevens

 • 31 oktober     SN 3735     Brussel-Malaga         09:30-12:15
 • 7 november   SN 3738     Malaga-Brussel         15:35-18:20 

Het leven aan boord

Talen aan boord
De officiële talen in de maatschappij zijn Frans en Engels.
Onze bemanningsleden en gidsen spreken vloeiend Engels. Ze beheersen ook de belangrijkste Europese talen, zoals Duits, Italiaans en Spaans.
Inderdaad, CroisiEurope telt 19 verschillende nationaliteiten onder zijn werknemers (Fransen, Duitsers, Oostenrijkers, Hongaren, Spanjaarden, Italianen, Portugezen, Filippino's, ...)
Aan boord worden informatie en mededelingen gecommuniceerd in het Frans en in het Engels. Ze kunnen ook worden aangekondigd in een andere taal, afhankelijk van de nationaliteit van de passagiers aan boord.
 
Activiteiten en entertainment
Aan boord worden vele activiteiten en animaties voorgesteld waaraan u kan deelnemen volgens uw wens.
Op het moment van het aperitief worden spelletjes en quizzen door onze animatoren aangeboden in de salon-bar.
Op het zonnedek, waar je zowel alleen als met familie of vrienden kan wandelen, of waar je comfortabel in de ligstoelen kan plaatsnemen, worden er 's ochtends ook gymnastiek-sessies georganiseerd. Zo kan je fit blijven, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de voorbijtrekkende landschappen.
Op sommige van onze schepen, in Portugal, Spanje, Kroatië, op de Mekong en in Afrika, heeft het zonnedek een zwembad.
De panoramische salon-bar, de bibliotheek en de "pianorama-bar" (de laatste 2 zijn alleen maar beschikbaar op sommige schepen), zijn ingericht met smaak en verfijning. Het is leuk om er een rustig moment door te brengen bij terugkeer van excursies bijvoorbeeld.
Vaak worden lezingen over thema's met betrekking tot de geschiedenis en de geografie van de bezochte plaatsen door deskundigen aangeboden in de salon-bar.
Sommige avonden komt de dansvloer van het salon tot leven. Muzikale avond, onthaal van folkloristische groepen of zangers, avond van de bemanning die de verborgen talenten van je toegewijde diensters onthult, gala-avond, ... Er zijn heel wat kwalitatieve festiviteiten aan boord.
 
De gala-avond
De gala-avond is een onmisbare traditie in de wereld van de cruises. Dit is de avond waar we er piekfijn willen uitzien, hoewel er geen dresscode is opgelegd. De bemanning, van de matroos tot de kapitein, in volle ornaat, stelt zich voor aan de klanten die uitgenodigd zijn om deel te nemen aan een aperitief in aanwezigheid van de kapitein, de boordcommissaris, de chef-kok en de bootmanagers.
Tijdens die avond zet de chef-kok alles op alles om te scoren. De gerechten, zeer verfijnd tijdens de volledige cruise, zijn een speciaal eerbetoon aan de Franse gastronomie en de knowhow van CroisiEurope. Dit feest wordt vervolgd door een dansavond in de salon-bar.

Bestemming

Spanje

Algemeen

Spanje is een vakantieland voor iedereen. Van zonaanbidder tot rugzaktoerist, van cultuursnuiver tot sportliefhebber. De mooie stranden, gezellige uitgaansgelegenheden en sfeervolle terrasjes zorgen voor een ideale strandvakantie. De vele bezienswaardigheden, de goede infrastructuur en de mooie natuurgebieden maken van Spanje een ideaal land om rond te reizen.

Gastronomie

De Spaanse keuken is populairder dan ooit tevoren. Ze is even rijk en gevarieerd als de landschappen en regio’s van het land. Een verrukkelijk gerecht dat je zeker geproefd moet hebben, is paella. Deze is gemaakt op basis van rijst gebakken in olie met kip, mager varkensvlees en ham, langoustines, doperwten, look, ui, kruiden en saffraan. Tapas die je zult ontdekken: - Serranoham - Gaspacho: koude tomaten- en paprikasoep met look - Amandelsoep: als dessert, maar als voorgerecht op Kerstmis, op basis van saffraan - Brochette van zwaardvis: bak de vis (zeebarbeel, goudbrasem, tong, zeewolf, zwaardvis, ...) à la plancha, dat betekent op een stalen plaat. Dit soort gerechten wordt vaak op “alino”-wijze gekruid. Bij dit recept wordt de vis daarna in stukken gesneden en op een brochette geschoven.

De bestemming

Naast de feestjes, tapas en siësta’s is de boeiende geschiedenis ook erg zichtbaar in de steden. Sevilla, Madrid, Barcelona zijn enkele voorbeelden waar de rijke cultuur en warmte en gastvrijheid van Spanje duidelijk te voelen is.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil met België.
De Canarische Eilanden: - 1u in vergelijking met België.
De overgang van winter- en zomeruur vindt op hetzelfde moment plaats als in België.

Vluchttijden

Tussen 1u30 en 4u ongeveer

Klimaat

Spanje biedt zijn bezoekers een aangenaam mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en de winters eerder zacht en aangenaam. In de herfst valt er het meeste regen. Er is amper wind en regen op de Balearen, dankzij het berglandschap in het noorden van het eiland. Op de Canarische Eilanden geniet je het hele jaar door van een droog lenteklimaat met veel zon, weinig regen en een gematigde temperatuur dankzij de passaatwinden.

Taal

De officiële taal is Spaans. In de grootste toeristische plaatsen wordt er ook Frans en Engels gesproken.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

Identiteitspapieren: geldige identiteitskaart of geldig internationaal paspoort.
voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be
Visa: geen visa nodig voor een verblijf korter dan 90 dagen. "  

 

Inentingen

Vaccinatie is niet verplicht voor een verblijf in Spanje. Aangeraden: Wij raden je aan om een insectwerend middel, zonnecrème en aftersun, en enkele basismedicijnen (ontsmettingsmiddel, medicijnen tegen pijn/ontsteking/diarree, zalf tegen blauwe plekken) mee te nemen en altijd flessenwater te drinken.

Munteenheid

Het huidige betaalmiddel is de euro. In zo goed als alle steden en dorpen kan je geld afhalen aan het geldautomaat. Ook internationale betaalkaarten worden aanvaard.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil met België.

Taal

De officiële taal is Spaans. Frans en Engels verstaat men in de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden.

Rijbewijs

Het Belgisch rijbewijs is erkend in Spanje.

Elektriciteit

De stroom bedraagt 220 volt en de stopcontacten zijn dezelfde als in België. Je hebt dus geen adapter nodig.


Voor vertrek

Kledij en materiaal

Een niet-exhaustieve lijst met aan te raden spullen :

- Een rugzak voor je gerief gedurende de dag

- Lichte kledij vooral in juli en augustus, want de temperaturen kunnen hoog oplopen

- Een paar wandelschoenen of baskets

- Een zonnebril

- Zwemkledij

- Een pet of hoed

- Zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor

- Persoonlijke toiletartikelen

- Eigen reisapotheek

Woordenschat

Goededag: Buenos dias (‘s morgens), Buenas tardes (vanaf de namiddag) Goedenavond: Buenas noches

Ja: Si Nee: No

Hallo!: Hola!

Dankuwel: Muchas gracias

Alstublieft: Por favor

Tot ziens/ tot straks: Adios/Hasta luego

Spreekt u Nederlands?: Habla neerlandés?

Hoeveel kost het?: Cuanto cuesta ?Activiteiten

Klassiek excursiepakket

Dag uitstap naar Cordoba (lunch inbegrepen)

Vertrek met autocar uit Sevilla voor de excursie naar Cordoba. De glorieperiode van Cordoba begon in de 8ste eeuw toen de stad veroverd werd door de Moren en er 300 moskeeën en talrijke paleizen en publieke gebouwen werden opgetrokken. De stad kon zo rivaliseren met de pracht en praal van Konstantinopel, Damascus en Bagdad. In de 13de eeuw werd onder Ferdinand III de Heilige de grote Moskee van Cordoba omgevormd tot kathedraal en werden ook nieuwe defenieve constructies opgetrokken, onder meer het Alcazar de los Reyes Cristianos en de toren-het fort van Calahorra. Lunch in een restaurant. Vrije namiddag in de stad om deze op uw eigen tempo te ontdekken. Terug aan boord in Sevilla.

OPMERKINGEN

 • Toegang inbegrepen voor de Grote Moskee van Cordoba
 • Voorzie goede schoenen
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden

 

Begeleid bezoek te voet aan Sevilla

Vertrek te voet voor het begeleide bezoek van Sevilla. We beginnen aan de "plaza d'espana” gedecoreerd met mozaïektegels en speciaal gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. De plaats is in de vorm van een halve cirkel van 200 meter diameter en symboliseert Spanje die zijn vroegere kolonies verwelkomt. Ze kijkt uit in de richting van de Guadalquivir, die de weg tussen de Atlantische Oceaan en Amerika vertegenwoordigt. Langs de bolle kant van de plaats is er een groot lang gebouw. In het centrum van de plaats is er een fontein (gebouwd door Vicente Traver, Valenciaanse architect). Tussen het midden en het paleis vloeien er, ook in een halve boog, kanaaltjes. 4 bruggen verbinden ze en stellen de 4 vroegere koningen van Spanje voor. Je vervolgt het bezoek met de aantrekkelijke wijk van Santa Crus, waar het aangenaam wandelen is doorheen de typische patio's van Sevilla. De vroegere joodse wijk, is gelegen op het terrein van de oude muur, het is het historische hart van de stad en grenst aan de meest beroemde monumenten van de Andalusische hoofdstad. Plaats van kunst en geschiedenis, de buurt vindt haar oorsprong in de Middeleeuwen en is vol van legendes, kerken en paleizen, dit alles getuigt van haar verleden. Gewaardeerd in het begin van de 20ste eeuw, is ze vandaag één van de meest karakteristieke wijjken van Sevilla. Ze is het best bekend door haar reputatie van steile straatjes en schaduwrijke pleinen. Terugkeer naar de haven en eind van de voormiddag.

 • Duur 3u30
 • Voorzie jezelf van goede schoenen
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden

 

Begeleid bezoek aan Jerez en een Gandería

El Puerto de Santa Maria vormt het vertrekpunt voor een excursie naar Jerez. Jerez heeft zijn faam te danken aan zijn wijnen, zijn flamenco, zijn paarden en zijn stierenkwekerijen. Rondrit door Jerez, waarbij u de kathedraal ziet die in 1695 gebouwd werd op de oude moskee van Jerez evenals de oude Kerk van El Salvador. De klokkentoren aan de buitenkant werd ongetwijfeld gebouwd op de minaret van de moskee. De rechthoekige tempel heeft vijf beuken en vertoont de structuur van een Latijns kruis. Verder ziet u ook het Alcazar, waar een groot gedeelte van de primitieve constructie werd bewaard. Deze vierkante bouw is van Almohadische afkomst en werd in de 12de eeuw opgetrokken. Het was de verblijfplaats van de Kaliefen uit Sevilla en de zetel van de Christelijke bestuurders nadat de stad in handen viel van Alfonso X. U zet uw bezoek verder in een « Ganaderia » (stierenkwekerij). De Ganadería is bedoeld om "moedige" stieren te verkrijgen voor de corrida's. Die stieren vallen aan bij de minste provocatie. Terug aan boord voor de lunch.

 • Duur: 5u00
 • Duur: 5u
 • Voorzie goede schoenen
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden

 

Begeleid bezoek te voet aan Cadiz

Vertrek te voet aan de pier om het bezoek aan Cadiz te beginnen, één van de oudste steden van Europa. Het oude centrum brengt al de typische wijken van de stad samen, het bezit prachtige barokke kerken en elegante herenhuizen, waarvan er vele zijn versierd met beschilderde gevels in delicate pastelkleuren en sierlijke smeedijzeren balkons. In de 18de eeuw bouwde Cristobal de Rojas belangrijke gebouwen in deze buurt op bevel van koning Felipe II om de stad te beschermen tegen maritieme aanvallen: u kunt er het Fort van St Catalina en het Fort van St Sebastian bewonderen. U gaat verder met het bezoek richting "Plaza de Espana” het vroegere Paleis van Carbon, gebouwd om de Staatsgeneraal te vieren. 
Op deze plaats is er een monument van de Staatgeneraal van Cadiez, gebouwd door de architect Modesto López Otero en de beeldhouwer Aniceto Marinas. Het bezoek eindigt oip de Plaza de las Flores. Laat u betoveren in deze blauw-witte stad. Terugkeer aan boord van Cadiz.

 • Duur: 2u
 • Voorzie uzelf van goede schoenen. (het bezoek is volledig te voet)
 • De niet-EU-onderdanen worden geadviseerd om hun ambassade of het consulaat te raadplegen om de formaliteiten te controleren
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 • Opgelet, deze excursies worden niet op alle cruises aangeboden
   
Proeverij - El Puerto de Santa Maria - Wijnkelder Osborne
Vertrek te voet begeleid door een animatrice naar de bodega Osborne, één van de oudste wijn-kelders uit de regio die al sinds 1772 wijn produceert. De mascotte van het prestigieuze etablissement is een enorme zwarte stier. Proeverij van 3 wijnsoorten* en streekproducten.
 • Duur : 02u00
 • Voorzie aangepaste schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
*Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.
 
Avond in een Andalusische haciënda
Na het avondmaal bezoek aan een typische Andalusische haciënda. Je bezoekt er de verschillende gebouwen met de mooie Andalusische patio en je woont er een paardenspektakel bij in de privé-arena, "la petite maestranza" genaamd. Na de show terug aan boord.
 
 • Duur: ~1u30
 • Voorzie goede schoenen
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 
Begeleid bezoek aan Granada (middagmaal inbegrepen)
We rijden naar Granada per autocar. Deze stad is gelegen aan de voet van de Sierra Nevada en de samenvloeiing van 3 rivieren. Granada was de hoofdstad van het laatste islamitische koninkrijk van het Iberische schiereiland. Bij jouw aankomst, begin je met het bezoek aan het Alhambra, wat betekend " de rode”, doordat de muren deze kleur krijgen bij zonsondergang. Dit is één van de belangrijkste monumenten van de islamitische architectuur en de meest belangrijke middeleeuwse Acropolis van de mediterrane wereld. Ze is met de grote moskee van Cordoba de meest prestigieuze getuige van de aanwezigheid van de moslims in Spanje van de 8ste tem de 15de eeuw. Je gaat verder met het bezoek aan het Generalife, wat de zomerresidentie was van de prinsen Nasrides, en zijn prachtige tuinen ontworpen in de 14de eeuw. De sterkste symbolen van de tuinen van Generalife, is het water dat elke patio en elke tuin verfrist. Transfer naar een restaurant in het stadscentrum voor het middagmaal. In de namiddag, kan je genieten van de vrije tijd om op jouw eigen tempo de het historische centrum van Granada te bezoeken. Terugkeer per autocar.
 
OPMERKINGEN
 • Toegangen inbegrepen: het Alhambra y Generalife.
 • Voorzie jezelf van goede schoenen. Er zijn trappen en hellingen in het Alhambra.
 • Het middagmaal bevat ¼ liter wijn en ¼ liter water per persoon.
 • De niet-EU-onderdanen worden geadviseerd om hun ambassade of het consulaat te raadplegen om de formaliteiten te controleren.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 
Natuurpark en vogelobservatorium
Vertrek met de autocar vanuit Sevilla naar een natuurpark waar je samen met een bosgids een bezoek brengt. Hij toont je een stukje ongerepte natuur dat zijn eigenheid heeft weten te bewaren. Je bereikt een vogelobservatorium waar je een aantal vogelsoorten kunt ontdekken. In juni, juli en augustus wordt deze excursie vervangen door het bezoek aan het klooster van Rabida en het park van Caravelle.
 
 • Duur: ~ 4u00
 • De uurregelingen worden ter informatie gegeven
 • Voorzie goede schoenen
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden

 

Flamenco-avond in Cádiz

Na het diner vertrekken we te voet voor een flamenco-avond in Cádiz. De flamenco (cante flamenco) is een kunst die werd ontwikkeld door de zigeuners en de Andalusische bevolking op basis van een populaire folklore die gebaseerd is op de diverse culturen die zich gedurende de eeuwen in Spanje vestigden. Oorspronkelijk was de flamenco een zang (cante) zonder begeleiding. Het eerste genre was de tona, die ontstond in de driehoek tussen Triana, Jerez en Cádiz. Daarna kwamen het handgeklap (palmas), de dans (el baile) en de gitaar (toque) erbij. Dans en gitaar komen vaak alleen voor terwijl de zang altijd beschouwd wordt als de kern van de traditie. Recenter werden ook andere instrumenten toegevoegd zoals de cajón (een percussie-instrument uit Peru), de palillos (castagnetten) en de basgitaar. Dompel je onder in het hart van één van de grootste Spaanse tradities, een combinatie van zang, gitaar en dans met Arabische, oosterse en zigeunerinvloeden. Terug naar het schip.

 • Duur: 2u30

 

Verblijf

Kamers

Kajuiten

Bovendek: 40 kajuiten

Tussendek: 27 kajuiten

Hoofddek: 21 kajuiten

Voorzieningen: televisie, badkamer met douche en privétoilet, handdoeken, binnentelefoon, kluis, omkeerbare airconditioning, elektriciteit 220V, wifi

Er is geen wasservice aan boord.

Cabin double sur le pont intermediaire

Opladen