Terug naar huis

Riviercruise op de Dnjepr van Kiev tot Odessa

Oekraïne

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Riviercruise op de Dnjepr van Kiev tot Odessa - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 personen, max. 22 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel 

Reisroute du Cruises
Wat wij goed vonden
 • het wereldberoemde grottenklooster van Kiev
 • boottocht in de delta van de Dnjepr en de Donau
 • het artistieke talent van de Kozakken
 • Odessa, de ‘Parel van de Zwarte Zee’

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Kiev

  Vlucht naar Kiev. Bij aankomst transfer naar de rivierhaven voor de inscheping op het riviercruiseschip MS Dnieper Princess***+. Alle overnachtingen tijdens deze riviercruise zijn voorzien op dit schip. Voor het avondmaal geniet u van een cocktail met de kapitein.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Kiev

  Kiev is de bruisende hoofdstad van Oekraïne en is gelegen op beide oevers van de rivier Dnjepr. De stad bestaat al meer dan 1500 jaar en wordt gezien als ‘de moeder der Russische steden’. Door haar gunstige ligging aan de rivier werd Kiev al gauw de belangrijkste stad van het machtige Kievse Rijk, de voorloper van het Russische Rijk. U verkent het oude stadsgedeelte, gelegen op zeven heuvels. U ziet de barokke Andreaskerk, een meesterwerk uit 1754 van de Russisch-Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli, de Vladimirkathedraal en het imposante Nationale Opera- en Ballettheater. De Sint-Sofiakathedraal wordt ook zeker bezocht. Ontworpen om te wedijveren met de Aya Sophia in Constantinopel, het huidige Istanbul, verrees dit prachtig, religieuze complex in 1037 als symbool van het Russische christendom en ter verheerlijking van het orthodoxe geloof. In de namiddag gaan we naar het Pirogovo openluchtmuseum, het grootste openluchtmuseum van Europa. In het park zijn verschillende gebouwen uit alle regio’s van Oekraïne bij elkaar gebracht: kerken, windmolens, herenhuizen, etc. Dit wordt ongetwijfeld een goede kennismaking met Oekraïne.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 3. Dag 3

  Kiev

  In de voormiddag bezoekt u het wereldberoemde grottenklooster Pecherskaya Lavra. Na de stichting in 1051 maakte dit klooster vrij snel haar status waar als bakermat voor de christenen in het Kievse Rijk. Door de eeuwen heen ontpopte deze plek zich als een waar bedevaartsoord voor de orthodoxe geloofsgemeenschap in Europa. De monniken leefden er als kluizenaars in grotten. Het kloostercomplex, mooi gelegen aan de oever van de Dnjepr, bestaat uit verschillende kerken, torens en grotten met oude cryptes. In de namiddag woont u een voorstelling bij van het nationale Oekraïense koor. ’s Avonds verlaat u Kiev en vaart u stroomafwaarts.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 4. Dag 4

  Vaardag

  De hele dag aan boord. Relax op het zonnedek en geniet van het voorbijtrekkende landschap. Aan boord staat alles in teken van Oekraïne. Er worden Oekraïense taallessen gegeven en u krijgt typisch Oekraïense gerechten voorgeschoteld.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 5. Dag 5

  Zaporizja

  U komt aan in de stad Zaporizja, de hoofdstad van de gelijknamige oblast. De oblast wordt ook het 'land van de Kozakken' genoemd. De Kozakken staan bekend om hun onafhankelijk levenswijze, uitstekende militaire vaardigheden en ongeëvenaarde rijkunsten. Ze zijn vooral bekend geworden als ruiters in het Russische leger. Tijdens uw bezoek aan de stad Zaporizja krijgt u een beeld van deze moderne industriestad die door een immense dam in tweeën wordt gedeeld. Ook bezoekt u het Kozakkenmuseum waar u alles te weten komt over deze uitzonderlijke gemeenschap. 's Namiddags aanschouwt u een paardenshow, onlosmakend verbonden met de levensstijl en cultuur van de Kozakken.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. Dag 6

  Cherson

  Aankomst in de stad Cherson, gelegen aan de monding van de Dnjepr. Hier mondt de rivier uit in de Zwarte Zee. Per boot verkent u de mooie delta van de Dnjepr. U maakt kennis met de lokale cultuur en gebruiken van de inwoners in dit gebied. Daarna vaart u met het schip verder richting Vilkovo.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 7. Dag 7

  Vilkovo

  Vilkovo is gelegen nabij de Roemeense grens, in de Donaudelta. Tijdens een wandeling van een uur verkent u dit kleine stadje. Door de vele kanalen staat Vilkovo gekend als het 'Venetië van Oekraïne'. De Donaudelta is de grootste rivierdelta van Europa. Het is een prachtig en enorm groot natuurgebied vol riet, moerassen, bos en zoetwatervissen. Bovendien is het ook een paradijs voor vogelliefhebbers. De delta staat bekend om haar grote populatie pelikanen. Tijdens een boottocht bent u getuige van de schoonheid van de Donaudelta. 's Namiddags vaart u naar Odessa.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. Dag 8

  Odessa

  Aankomst in Odessa, de ‘Parel van de Zwarte Zee’. Ten tijde van het Russische Rijk was Odessa, na Moskou en Sint-Petersburg, de derde belangrijkste stad. Naar analogie van Peter de Grote en 'zijn' Sint-Petersburg, was voor tsarina Catharina de Grote de stad Odessa het 'venster naar het westen'. Ze liet befaamde architecten, kunstenaars en vaklieden uit West-Europa overkomen. Vandaar de sterk aanwezige Franse en Italiaanse invloeden. U maakt kennis met deze indrukwekkende stad en bezoekt onder meer de bekende Potjomkintrappen die een optische illusie vormen, wandelt langs de Primorskiboulevard en ziet het prachtige opera- en ballethuis. In het Museum voor Schone Kunsten vindt u een van de grootste collecties van Russische en Oekraïense meesterwerken. Vrije namiddag.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. Dag 9

  Odessa

  In de voormiddag gaat uw aandacht uit naar de religieuze architectuur in Odessa. U bezoekt diverse kerken. De Oekraïens-orthodoxe Transfiguratiekathedraal is zonder meer de opvallendste. Tsarina Catharina de Grote gaf opdracht tot de bouw van deze kathedraal. Vrije namiddag. 's Avonds avondmaal met de kapitein.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 10. Dag 10

  Odessa - Brussel

  Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Odessa voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt 

Nuttige informatie

Het schip

Plaats Nachten Hotel
Rivier Dnjepr 9 MS Dnieper Princess***+


Het riviercruiseschip: MS Dnieper Princess***+
Verblijf: standaard bovendek kajuit (2 aparte bedden) (9 m²) • deluxe bovendek of bootdek kajuit (13,5 m²) • single bovendek kajuit (8 m²)
Faciliteiten in elke kajuit: badkamer met douche en toilet • airconditioning • panoramisch raam
Faciliteiten: 2 restaurants • 2 bars • wasservice (betalend) • wifi (gratis) • airconditioning • kredietkaarten aanvaard • souvenirwinkel
Sport & ontspanning: zonnedek • leesruimte
Gegevens schip: aantal dekken: 5 • aantal passagiers: 260 • aantal kajuiten: 138 • lengte: 129 m • breedte: 16,70 m


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 22 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort (geldig tot de dag na uw terugkeer in België)
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: +1, zomer: +1

 


Opladen